Hepsi adeta birer tip profesoru, aptal doktorlar ne bilir ki? Onlarin gorevi hasta yakinlarinin direktiflerini birebir uygulamak olmali. Uymayanlari sikayet ederek, benim vergilerimle calisiyosun diyerek, anlamaz ise doverek terbiye etmek gerekir
bi iki hafta bi konu açılmıştı doktorun azarlamasına maruz kalmıştı konu sahibi
konu sahibine git başhekime sağlık bakanlığına şikayet et dediğimizde siz ve bazı doktor arkadaşlar bize demediğinizi bırakmamıştınız
kötü davranışlarınızın sebeplerini yazıp kendinizi haklı çıkarmaya çalışmıştınız
ayrıca o konuda tıp okumayan herkesin eğitimsiz cahil olduğunu ima eden eden doktor da sizdiniz çok iyi hatırlıyorum
siz hastalara saygı göstermezken onlardan neden saygı beklediğinizi anlamış değilim
bazı hastaların da bazı doktorların da haksız davranışları olduğu doğrudur ama kendi hatalarınızı hiç görmeyip kabul etmeyip hastalar yapınca kıyameti koparmanızı anlayamıyorum gerçekten
o konu sahibi bendim. Arkadaş hepimize bayağı bir giydirmişti. Ne cahilliğimiz kalmıştı ne de anlayışsızlığımız.. halbuki o konuda hiçbir hakaret, kötü söz de yoktu.bi iki hafta bi konu açılmıştı doktorun azarlamasına maruz kalmıştı konu sahibi
konu sahibine git başhekime sağlık bakanlığın9a şikayet et dediğimizde siz ve bazı doktor arkadaşlar bize demediğinizi bırakmamıştınız
kötü davranışlarınızın sebeplerini yazıp kendinizi haklı çıkarmaya çalışmıştınız
ayrıca o konuda tıp okumayan herkesin eğitimsiz cahil olduğunu ima eden eden doktor da sizdiniz çok iyi hatırlıyorum
siz hastalara saygı göstermezken onlardan neden saygı beklediğinizi anlamış değilim
bazı hastaların da bazı doktorların da haksız davranışları olduğu doğrudur ama kendi hatalarınızı hiç görmeyip kabul etmeyip hastalar yapınca kıyameti koparmanızı anlayamıyorum gerçekten
Ben doktor seçiyorum şahsen..
Randevumu her bölümden seçtiğim doktorlara göre alıyorum.
Çünkü bazı doktorların insan olmadığını gördüm..
Vaziyetimi dinlemeden bilgisayardan iki tahlil isteği yapıp hadi çık daha ne oturuyorsun der gibi YÜZÜNE BİLE BAKMIYORLAR.
Her işin sıkıntıları vardır ve her insan doktor olmadan önce her türden insanla muhattab olacağını bilir.
Doktor olduktan sonra bu bunalım nedir. Bu bunaltmak nedir anlamıyorum.
Hasta yakını olarak da bir doktoru şikayet ettim. İnsan olmayı öğrenecekler. Artık sağlık bakanlığı şikayet etme hakkı tanıyor bizlere. Ve şikayetim çerçevesinde doktoru soruşturmak zorundalar. Ve cevap vermek zorundalar. Nitekim de öyle oldu.. İyi oldu..
Kimse kimseye hakaret edemez. Doktor ünvanını almak, herkese hakaret edebilmekte özgür, dokunulmazlığı olan kişi anlamına gelmiyor.
İnsanlar tıp fakültesine başladığında 17-18 yaşında oluyorlar henüz ve doktorluğun karizmasına cazibesine kanıyorlar. 17 yaşındaki bir insan ilerleyen yıllarda başına ne geleceğini nereden bilsin ki? Sizin 17 yaşındaki hayata bakış açınızla şimdi ki aynı mı? Benim ki şahsen değil.
İstanbuldaki hastaneleri örnek göstermişsiniz, herkes sırasını bekliyor yazmışşsınız. Sizin daha iç kesimde daha doğudaki hastanelerin birinde bir poliklinik önünde beklemeye davet ediyorum. Sıraya nasıl riayet ediliyor daha doğrusu edilmiyor görünüz isterim.
Ben aslen doğuluyum..
Şimdi doğuda yaşayan insanların topuna da cahil mi demeliyiz?
Bu mudur gerçek?
Doğuda yaşasaydım sıra beklemeyi bilmeyecek miydim?
İlginç genellemeleriniz var vesselem..
Siteden uzaklaştırılmamak adına seninle polemiğe girmeyeceğim.
Son.
banka sırasıyla hastane sırası aynı mı? ya nerelerde denk geliyorsunuz bunlara ben genelde hep hasta azarlayan doktorlara denk geliyorumYazılan yorumları okuyunca çok üzüldüm, nasıl bir kindir doktorlara karşı
Nedense bankada, markette, elektrik kuyruğunda sessiz sedasız sırasının gelmesini bekleyen insanlar hastanede sıra beklemeye tahammül edemiyorlar. Hastaneye muayeneye gittiğimde kaç kere kapı önünde sıra nedeniyle doktorla kavga edenlere denk geldim.
.
İnsanlar tıp fakültesine başladığında 17-18 yaşında oluyorlar henüz ve doktorluğun karizmasına cazibesine kanıyorlar. 17 yaşındaki bir insan ilerleyen yıllarda başına ne geleceğini nereden bilsin ki? Sizin 17 yaşındaki hayata bakış açınızla şimdi ki aynı mı? Benim ki şahsen değil.
İstanbuldaki hastaneleri örnek göstermişsiniz, herkes sırasını bekliyor yazmışşsınız. Sizin daha iç kesimde daha doğudaki hastanelerin birinde bir poliklinik önünde beklemeye davet ediyorum. Sıraya nasıl riayet ediliyor daha doğrusu edilmiyor görünüz isterim.
banka sırasıyla hastane sırası aynı mı? ya nerelerde denk geliyorsunuz bunlara ben genelde hep hasta azarlayan doktorlara denk geliyorum
Her insan üniversiteye bu yaşlarda gider. Üstelik tıp fakültelerinin yaş ortalaması diğer fakültelere göre çok yüksektir. Öğretmen bir bayanı düşünelim. tüm gün çocuklarla uğraşıyor,kafası şişiyor üstelik onlar laf bile anlamıyor.E bu öğretmenin tüm gün yoruluyor diye öğrencilere sert davranma hakkı var mı? O da 17 yaşında seçim yaptı. En az tıp kadar zorlu bir bölümden mezun oldum doğuda görev yapıyorum, ve bunu acı bir itiraf olarak dile getiriyorum zaman zaman mesleğimizin stresi yüzünden insanları azarlıyoruz ve sesleri çıkmıyor ya bunu batıda yapamayız.Madem 17,18 yaşında karakterine uygun olmayan bir meslek seçti istifa etsin o halde.
Banka sırası ile hastane sırası aynı mı demişsiniz ama peki bütün hastalar acilse kimse sırasına riayet etmeyecekse doktor o zaman 60 hastayı birden içeri mi alsın? Şahsen ben muayene olurken başka hastanın ve hasta yakınlarının içerde olmasını istemem, müsade de etmem. Ayrıca ben poliklinik şartlarından bahsediyorum, tabi ki acil bir durum sözkonusu ise Acil Servise başvurulur polikliniğe değil.
İnsanlar 17-18 yaşında girdiği tıp fakültesini 2-25 yaşında tamamlıyorlar ve iş hayatına atılınca anlıyorlar doktorluğun zorluğunu. Farkettiklerinde ise iş işten geçmiş oluyor. Söylemesi ne kadar kolay istifa etsin diye. 25 yaşına gelmiş bir insan tekrar mı üniversite sınavına girsin tekrar mı okul okusun. O yaştan sonra ne yapsın başka meslek mi öğrensin?
Ben sadece bir doktor yakını olarak birazdan onların açısından bazı şeyleri anlatmak istedim. Ama yazdıklarım yanlış yerlere çekilip yanlış yorumlar yapılmaya başlandı. En iyisi susmak. Herkese iyi geceler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?