Herseyi cok iyi bilen hasta yakinlari

savunmaya geçmek demeyelim de atılan başlığa ithafen bişeyler yazma isteği nedeniyle bikaç örnekleme diyelim:))
annem emekli hemşireydi rahmetli ve bir hemşire olarak neler yaşadığını çok iyi biliyorum.
ama sonra çizginin öbür tararına geçti sağlık dağıtırken ,tedaviye muhtaç hallere düştü.
damarlarını bulamayan acemi hemşire kızlara yattığı yerden izah ederdi yavrum ordan değil şurdan diye:))
ama dediğimde ısrarcıyım bizler gibi ağır hastalıklarla mücadele eden hasta yakınları için kırıcı bir başlık bu.
gözümün önünden milyon tane acı sahne geçti, hangi birini yazayım.
yaşamayan bilemez,Allah kimseyi de düşürmesin.
genellemeye ,saygısızlığa ve şiddete her ne taraftan olursa olsun karşıyım bunu da belirtiyorum.
ama ben de o dönemde işbilmez dr.lar diye başlık açardım ama yapmadım.
bakanlığa şikayet gerektirecek kadar sıkıntı yaşattı dr.u bize.
ama giden gittikten sonra uğraşmadık bıraktık herşeyi öylece.
bazen hatırlıyosun işte böyle.

Valla bazı doktorlarda nasıl doktor oluyor şaşırıyorum ben. Geçen sene ortopedi bölümüne gittim. Doktor bey bizi içeriye aldı muayene etti reçetemizi yazılırken işlem falan yapılırken başka bir hastayı içeri aldı. Hasta şikayetini anlatıyor kolumu kaldıramıyorum diyor. Doktorda bu kadar kaldrıyorsun ya işte bu yaşta daha kaldırıp ne yapacaksın diyor.

Ben düşük yapıyorum korkudan tansiyonum çıkmış yüzüm kıpkırmızı doktorun yanındayım ama doktor bey bakmıyor bakamazmış başka doktorun sırasıymış o bakacakmış. Beni o doktor gelene kadar bekletiyor. Kendisi karşımda hemşirelerle lak lak yapıyor.

Kanamam artıyor gece acile gidiyorum damar yolu açıyorlar kan alıyorlar bir buçuk saat bekliyorum hemşire geliyor bir daha kan alacağız diyor neden diyorum. Cevap kanınızı kaybettik.

Ben yinede doktorları anlamaya çalışıyorum tamam işleri zor yorucu bazen boğucu ama ben orada düşük yaparken beni bekletip hemşirelerle muhabbet etmek doktorluğa sığar mı? Bazı hastalarada kızıyorum lap diye odaya dalıyorlar. Sekreterlerle kavga ediyorlar. Ben çok acil olmadığı sürece doktor seçerim. Mesela bugün gittiğim kadın doğum uzmanı çok anlayışlı ve kibardı. Çok şükür yaşadığım yerde çok iyi bir hastane var. Bana uzak ama genelde orayı tercih ediyorum. Doktorlar gayet bilgili nazik ve ilgililer.

ben kayseride yasiyorum saglik ocagi olsun devlet yada ozel hastane olsun kimsenin sirasini beklemeden girdigini gormedim hatta saglik ocagina bebegimi goturduysem sirasini veren teyzeler bile var bence genelleme yapmak son derece yanlis...

ben kayseride yasiyorum saglik ocagi olsun devlet yada ozel hastane olsun kimsenin sirasini beklemeden girdigini gormedim hatta saglik ocagina bebegimi goturduysem sirasini veren teyzeler bile var bence genelleme yapmak son derece yanlis...

ben de kayseriliyim ben de hiç görmedim şu anda yaşamıyorum ama biliyorum orayı
arkadaş buraları gerikalmış yerler olarak mı görüyo anlamadım doğrusu

ben de kayseriliyim ben de hiç görmedim şu anda yaşamıyorum ama biliyorum orayı
arkadaş buraları gerikalmış yerler olarak mı görüyo anlamadım doğrusu
b3n kayserili degilim yaklasik 4 yildir burdayim kesinlikle alakasi yok ustelik ilcelerinden koylerinden heryerden geliyolar hastaneye arkadas neye dayanarak soyledi bilemiyorum....

Tabi ki dediğim gibi her iki tarafta da haklılar var..

Nasıl ki her şeyi soran, her şeye karışan hasta yakını varsa bir o kadar kendini beğenmiş doktorlar var
Bir soru sorsan utanmasa gelip saçını başını yolacak doktorlar tanıdım
Allah ellerine düşürmesinde eksikte etmesin diyorum
Ama genellemekte olmaz.

Konu sahibinin yer yer haklı olduğu noktalar olabileceğini filan söylemek için davrandım klavyeye, sonra geçmiş bir konuya verdiği cevabı okudum. Meslektaşlarına "eğitimsiz insanlarla tartışmanın bir manası yok" dediğini gördüm. Yazdıklarının da yarısını anlamazmış okuyan insanlar. Öyle demiş kendisi.

Çok tanınmış bilgili profesör hocalarım oldu,böyle egoyu onlarda görmedim. Hiçkimse titri,mesleği ne olursa olsun fiziksel ya da psikolojik şiddeti haketmez. Siz o mesajınızla buradaki insanlara resmen psikolojik şiddet uygulamışsınız. Yaptığınız çok ayıp ve sizin gibi önemli bir meslek mensubuna hiç yakışmıyor. Biraz tevazu ve kibarlık her insanın sahip olması gereken niteliklerdir. Üzgünüm ama bu üslupla bu sitede kendinize destekçi bulamazsınız. Ne kadar haklı olduğunuz noktalar olsa bile.

kendisinin çoğu yorumu öyle hanımefendi
ayrıca konu açıp tek bir cevap yazmayacak kadar da saygısız bi insan
diğer konuda da hepimize laf sokup bi daha uğramamıştı
kendi açtığı konuya bile yorum yapma inceliğini gösteremedi

mesleğinin saygınlığına zarar veriyor,yaptığı yalnızca bu. "mesleğinin saygınlığı" diyorum, çünkü sitede sürekli bir kadın olarak değil bir doktor olarak bulunmuş galiba.

Burada kimse avukat, doktor, öğretmen, işsiz, işçi sıfatıyla bulunamaz. Burası bir forum sitesi. Yaptığın iş, aldığın diploma burada sökmez. Hasta yakınlarına hakaret ederken dönünde bir kendinize bakın hanımefendi. Egodan patlayacaksınız az kalmış. Yorum yapmadan önce keşke bir mesajlara, konulara baksak. İphone kullanarak tıp bitirerek insan olunamadığını göstermiş bulunmaktasınız. Siz eğitimli biri olarak sitede boşuna zaman öldürmeyin bence!

5 ay öncesine kadar sirozlu bir babanın kızı aynı zamanda hasta yakınıydım hastane hastane dolaştık yürümekte zorlanan babacımıda dolaştırdık en son tahlilerini götürdüğüm hastanedeki doktor karşıma geçip buz gibi umursamaz bir sesle baban siroz bir daha iyleşmicek çok az bir zamanı kalmış dedi bir başka doktor ise yanındaki asistanına yanımda gayet rahat bir şekilde karaciğer nakli yapılsa nolucak çöpe gitmiş gibi olur dedi sağlık raporu için sabahın 8den öğleden sonra 4 e kadar küçük havasız bir korüdorda 5 yaşındaki kızım hasta babam annem eşim beklerken o sırada dışarda sedyede yaşlı bir teyze vardı hasta yakını kadının kalkamıyacağını sedyeninde kapıdan geçmediğini doktor müsveddesi hanımefendiye açıklıyordu
insanlıktan nasibini almamış doktor ben hiçbiyere gitmiyorum bir şekilde odama getirin beni ilgilendirmez dışarda muayne edemem dedi okadın öyle sedyede saatlerce bekledi sonra ne yaptılar bilmiyorum tıp fakültesinde duygularınımı alıyorlar bu insanların acaba

Hastanın omuriliğinde tümör olduğunu anlayamayan, iki tarafında da bel fıtığı var acil ameliyat olmalı diyen proflar gördüm ben.
Annem eğer o profun dediğini dinleyip, ameliyat olsaydı şu an tekerlekli sandalyede hayatını devam ettirmek zorunda kalacaktı.
Ha bu arada annemin belinde fıtık mıtık yok.
Bir şey ifade etti mi size?

Elbette kendimle ilgili şeyi en iyi ben bilirim. Ve doktorun her dediğini yapmam. Daha doğrusu sorgularım.
"satılmış bilim insanları çağı" diye okumuştum biryerde... Evet aynen öyle..
Güvenmiyorum. ve daima sorguluyorum. İstedikleri kadar kızsın doktor beyler/hanımlar...

Tabi ki dediğim gibi her iki tarafta da haklılar var..
aynen öye.savunma kelimesi yanlış bir tabir bu konu için.
yaşanan gerçeklerden bir kesit diyelim.
acılı bir hasta yakınının yürek burkan deneyimleri diyelim daha doğru olur.

ah canım seni ancak ben ve bizler gibi ağır hastası olanlar anlar.
anlattığın sahneyi hem bizzat yaşadık hem de aylarca gördük hastanede.
hangisini anlatayım ki(

tam olarak güvenmek olası değil zaten.
biz de yaşadığımız onca deneyimden sonra çok zor güveniyoruz dr.lara artık.
bir hasta yakınının sorduğu bir soru yanlış olabilir,kelimeleri yanlış seçmiş olabilir.
bunlar az çok tolore edilir.
ama yanlış teşhiş koyan dr.un hatası insan hayatıyla ödeniyor çoğu zaman.
annemin sarılık olduğunu anlamayan dahiliye dr.u vardı özelde sürekli gittiği.
daha ne diyeyim.
kadını kanserden önce sarılıktan kaybedecektik(o derece yüksekti kandaki değerleri.
insan hayatı herşeyden değerlidir ve yapılan hataların telafisi yoktur.
konu sahibi arkadaş gelsin bi de bu konularda fikirlerini öğrenelim bakalım ne düşünürler acaba!
aslında okuyordur satır satır da neyse...

Son düzenleme:

babanıza çok üzüldüm gerçekten
şu yazdığınızı şok olarak okudum ne demek bi yolunu bulup odama getirin
kadın saatlerce orda bekledi yani inanılır gibi değil

gerçi ben de bikere hastanede ultrason çektiriyodum bi kadın sanırım bi hastalıktan dolayı krize girmişti ama o kadar kötüydü ki ben kadın ölüyo sandım çok korktum üstelik hamileydi kocası napıcanı şaşırmış korkudan yardım edin diye yalvarıyodu hemşirelere
kimse birşey yapmadı ilk etapta herkes başına toplandı
ben doktorun odasındaydım baktım müdahale etsin diye banane dedi umursamaz bi tavırla nöbetçi doktor ilgilensin dedi benim işim değil dedi
ben o tavrı inanın unutamıyorum insan noldu diye yerinden kalkıp bakmaz mı hadi kadına orda birşey olsa nolucak diğer doktor gelene kadar ilgilense ölür müydü
kocası kadın ölecek sandı o kadar korktu ki kimse de gelmedi yardımına sonra adam kendisi götürdü acile doğru öyle bi doktor baktı
üstelik ultrason bölümü hastanenin dışında yani orda ondan başka doktor yoktu cidden şok oldum tavrına

Son düzenleme:
geçenlerde hasta yakınına verdik veriştirdik fakat,

birde iğneyi başkasına çuvaldızı kendine batır durumu var.

sırf üniversite sınavında başarılı oldu diye doktor olunmamalı.

tekrardan universitelerde bir ön eleme sınavı yapılmalı.

Tıpta okuyorlar ama sınavlarını hala test sistemiyle oluyorlar.

Haaa bir de çıkmış soruları alıyorlar tabi üniversitenin yanındaki kırtasiyiciden.

okurken görmedikleri pek çok temel ders var.

Haaa bir de tanrı sendromu var tabii.

Hasta psikolojisi ayrı bir de hasta yakını psikolojisi var.

bunu anlamak da önemli...

bir de anlayamadığım "siz" demeyi bilmiyorlar bu doktorlar.

neyin var. söyle gibi kısa emir cümleleri.

Tanrı sendromu var dedik ama tüm kutsal kitaplarda dahi BİZ yaptık diye geçer her şey.

doktorlar demek ki bundan da üstün görüyorlar kendilerini.

işin kıssadan hissesi,

hasta yakını saygılı olacak, doktor saygılı olacak

ve herkes önce insan olacak

İnsanlık yönleri eksikte ondan , ondan tekrar sınava tabi tutulmaları normal
Türkiyedeki diplomalar dünyanın hiçbir yerinde geçerli değil , ne eğitiminden bahsediyoruz ?
Hadi bir dene bakalım Türkiyede uzmanlık sertifikasını alıp ABD'de çalışmayı.

Türkiyedeki diplomalar dünyanın hiçbir yerinde geçerli değil , ne eğitiminden bahsediyoruz ?
Hadi bir dene bakalım Türkiyede uzmanlık sertifikasını alıp ABD'de çalışmayı.

Ben sadece Almanca öğrenerek Almanya da......isveçce öğrenerek isviçrede çalışabilirim........Türkiye dünyada en fazla doktor ihraç eden ülke eğitimi okadar iyi yani

Konuya gelirsek..........doktrların egoya sahip olmaları çok saçma çünkü berbat bir hayatları var.........bir işimiz olduğu için Allah a şükrediyorum...........doktor seçme hakkın varken bazı şeyleri zorlamayı çok nezaketsiz buluyorum........icanadolu da ben de acilde çalıştım ve insanlar kadınlar kulübünde olduğu gibi oturup anlaşabileceğin insanar değil.........poliklinikten numara almamıştır sallana sallana acile gelir ve benim üzerimden uzman doktoru ggörmek ister diğerleri randevu alarak salaklık etmiştir ya gölcükte de böyleydi işi yapılana kadar tehtid eder falan
Doktorundan en fazla hastalığınla ilgili bili alabilirsin.............google dan tarattıklarınla doktoruna bilgi satmaya çalışmanı çok gereksiz bir ego tatmini olarak görüyorum.............önce saygı............doktor değiştirme hakkında var

Bu arada tıp bilimine ben de güvenmiyorum çünkü ilaç şirketlerinin tekelindedir.........amaç para kazanmaktır.........doktorlar belli bir tedavi planına bağlı kalmak zorundadır çünkü işin ucunda malpraktıs yasaları var

sadece şuraya takılıyorum doktor seçme hakkı var diye sürekli iki üç doktor mu değiştirmemiz gerekiyo iyi hizmet alabilmek için
biz ilk gittiğimizde nerden bilelim ki hangisinin bize uygun olduğunu
ayrıca insanlar her muayene olduklarında onun parasını ödüyolar eczaneye gidince bi sürü masraf çıkıyo hastalara insanlar bu devirde para vermemek için hastaneye bile gitmek istemiyo özellikle son dönemlerde bunu başka bi konuda tartışmıştık çünkü

ayrıca doktor seçme hakkı var ama bi hastaneye gittiğimizde de sürekli dolu oluyolar
internetten randevuya bakıyoruz yine dolu görürüyo en az iki gün sonra boş görünüyo genelde acil bi durumumuz olsa ya da işten o an boşluk bulsak yine istediğimiz doktoru seçemeyebiliyoruz
ben çok karşılaşıyorum mesela bu durumla
hastaneye gidince de kim boşsa ona zar zor verebiliyolar diğer randevu saatine kadar boş olan saatlerde hastalar giriyo yani durum böyleyken hem doktorlar hem hastalar saygı gösterirse bi sorun çıkmaz zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…