Butun hasta yakınları savunmaya gecmıs :) her ıkı tarafın da haklı oldugu durumlar oluyor hemen konu sahıbının ustune atlamayalım. Kımın ne yasadıgını kımse bılemez. Belkı o kendınce haklı yasadıklarından,meslegını ıyı yapmayan doktorlara denk gelen dıgerlerı de haklı. Saygıyı elden bırakmamak gerek. Doktor degılım, yardımcı saglık personelıyım gercekten doktormus gıbı davranan.doktoru es gecen hastalar da var, ıllallah ettıren doktorlar da var .
ben kayseride yasiyorum saglik ocagi olsun devlet yada ozel hastane olsun kimsenin sirasini beklemeden girdigini gormedim hatta saglik ocagina bebegimi goturduysem sirasini veren teyzeler bile var bence genelleme yapmak son derece yanlis...Pes doğrusu yazdığımdan doğulu insanlara hakaret ettiğimi nerden çıkarttınız? Doğu derken İstanbulun doğusunu kastettim ben. Kayseri,Konya, Niğde gibi İç anadolu bölegelerini de kasttettim ama siz direkt doğulu vatandaşlarımızdan bahsettiğim düşüncesine kapılmışsınız. Ben hayatım boyunca insan ayrımı yapmadım.Türk, kürt, arap benim için aynıdır, aralarında hiçbir fark yoktur. Hepimiz yüce Allahın yarattıklarıyız.
Ama şu bir gerçek ki doğuya gittikçe eğitim seviyesi düştüğü için batıdaki hasta populasyonu ile doğudaki aynı değil maalesef.Eğer bir süre yaşadıysanız doğuda aynı olmadığını sizde biliyorsunuzdur. Bu yadsınamaz bir gerçek.
ben kayseride yasiyorum saglik ocagi olsun devlet yada ozel hastane olsun kimsenin sirasini beklemeden girdigini gormedim hatta saglik ocagina bebegimi goturduysem sirasini veren teyzeler bile var bence genelleme yapmak son derece yanlis...
b3n kayserili degilim yaklasik 4 yildir burdayim kesinlikle alakasi yok ustelik ilcelerinden koylerinden heryerden geliyolar hastaneye arkadas neye dayanarak soyledi bilemiyorum....ben de kayseriliyim ben de hiç görmedim şu anda yaşamıyorum ama biliyorum orayı
arkadaş buraları gerikalmış yerler olarak mı görüyo anlamadım doğrusu
savunmaya geçmek demeyelim de atılan başlığa ithafen bişeyler yazma isteği nedeniyle bikaç örnekleme diyelim:))
annem emekli hemşireydi rahmetli ve bir hemşire olarak neler yaşadığını çok iyi biliyorum.
ama sonra çizginin öbür tararına geçti sağlık dağıtırken ,tedaviye muhtaç hallere düştü.
damarlarını bulamayan acemi hemşire kızlara yattığı yerden izah ederdi yavrum ordan değil şurdan diye:))
ama dediğimde ısrarcıyım bizler gibi ağır hastalıklarla mücadele eden hasta yakınları için kırıcı bir başlık bu.
gözümün önünden milyon tane acı sahne geçti, hangi birini yazayım.
yaşamayan bilemez,Allah kimseyi de düşürmesin.
genellemeye ,saygısızlığa ve şiddete her ne taraftan olursa olsun karşıyım bunu da belirtiyorum.
ama ben de o dönemde işbilmez dr.lar diye başlık açardım ama yapmadım.
bakanlığa şikayet gerektirecek kadar sıkıntı yaşattı dr.u bize.
ama giden gittikten sonra uğraşmadık bıraktık herşeyi öylece.
bazen hatırlıyosun işte böyle.
Konu sahibinin yer yer haklı olduğu noktalar olabileceğini filan söylemek için davrandım klavyeye, sonra geçmiş bir konuya verdiği cevabı okudum. Meslektaşlarına "eğitimsiz insanlarla tartışmanın bir manası yok" dediğini gördüm. Yazdıklarının da yarısını anlamazmış okuyan insanlar. Öyle demiş kendisi.
Çok tanınmış bilgili profesör hocalarım oldu,böyle egoyu onlarda görmedim. Hiçkimse titri,mesleği ne olursa olsun fiziksel ya da psikolojik şiddeti haketmez. Siz o mesajınızla buradaki insanlara resmen psikolojik şiddet uygulamışsınız. Yaptığınız çok ayıp ve sizin gibi önemli bir meslek mensubuna hiç yakışmıyor. Biraz tevazu ve kibarlık her insanın sahip olması gereken niteliklerdir. Üzgünüm ama bu üslupla bu sitede kendinize destekçi bulamazsınız. Ne kadar haklı olduğunuz noktalar olsa bile.
kendisinin çoğu yorumu öyle hanımefendi
ayrıca konu açıp tek bir cevap yazmayacak kadar da saygısız bi insan
diğer konuda da hepimize laf sokup bi daha uğramamıştı
kendi açtığı konuya bile yorum yapma inceliğini gösteremedi
aynen öye.savunma kelimesi yanlış bir tabir bu konu için.Tabi ki dediğim gibi her iki tarafta da haklılar var..
ah canım seni ancak ben ve bizler gibi ağır hastası olanlar anlar.5 ay öncesine kadar sirozlu bir babanın kızı aynı zamanda hasta yakınıydım hastane hastane dolaştık yürümekte zorlanan babacımıda dolaştırdık en son tahlilerini götürdüğüm hastanedeki doktor karşıma geçip buz gibi umursamaz bir sesle baban siroz bir daha iyleşmicek çok az bir zamanı kalmış dedi bir başka doktor ise yanındaki asistanına yanımda gayet rahat bir şekilde karaciğer nakli yapılsa nolucak çöpe gitmiş gibi olur dedi sağlık raporu için sabahın 8den öğleden sonra 4 e kadar küçük havasız bir korüdorda 5 yaşındaki kızım hasta babam annem eşim beklerken o sırada dışarda sedyede yaşlı bir teyze vardı hasta yakını kadının kalkamıyacağını sedyeninde kapıdan geçmediğini doktor müsveddesi hanımefendiye açıklıyordu
insanlıktan nasibini almamış doktor ben hiçbiyere gitmiyorum bir şekilde odama getirin beni ilgilendirmez dışarda muayne edemem dedi okadın öyle sedyede saatlerce bekledi sonra ne yaptılar bilmiyorum tıp fakültesinde duygularınımı alıyorlar bu insanların acaba
Hastanın omuriliğinde tümör olduğunu anlayamayan, iki tarafında da bel fıtığı var acil ameliyat olmalı diyen proflar gördüm ben.
Annem eğer o profun dediğini dinleyip, ameliyat olsaydı şu an tekerlekli sandalyede hayatını devam ettirmek zorunda kalacaktı.
Ha bu arada annemin belinde fıtık mıtık yok.
Bir şey ifade etti mi size?
Elbette kendimle ilgili şeyi en iyi ben bilirim. Ve doktorun her dediğini yapmam. Daha doğrusu sorgularım.
"satılmış bilim insanları çağı" diye okumuştum biryerde... Evet aynen öyle..
Güvenmiyorum. ve daima sorguluyorum. İstedikleri kadar kızsın doktor beyler/hanımlar...
5 ay öncesine kadar sirozlu bir babanın kızı aynı zamanda hasta yakınıydım hastane hastane dolaştık yürümekte zorlanan babacımıda dolaştırdık en son tahlilerini götürdüğüm hastanedeki doktor karşıma geçip buz gibi umursamaz bir sesle baban siroz bir daha iyleşmicek çok az bir zamanı kalmış dedi bir başka doktor ise yanındaki asistanına yanımda gayet rahat bir şekilde karaciğer nakli yapılsa nolucak çöpe gitmiş gibi olur dedi sağlık raporu için sabahın 8den öğleden sonra 4 e kadar küçük havasız bir korüdorda 5 yaşındaki kızım hasta babam annem eşim beklerken o sırada dışarda sedyede yaşlı bir teyze vardı hasta yakını kadının kalkamıyacağını sedyeninde kapıdan geçmediğini doktor müsveddesi hanımefendiye açıklıyordu
insanlıktan nasibini almamış doktor ben hiçbiyere gitmiyorum bir şekilde odama getirin beni ilgilendirmez dışarda muayne edemem dedi okadın öyle sedyede saatlerce bekledi sonra ne yaptılar bilmiyorum tıp fakültesinde duygularınımı alıyorlar bu insanların acaba
Türkiyedeki diplomalar dünyanın hiçbir yerinde geçerli değil , ne eğitiminden bahsediyoruz ?
Hadi bir dene bakalım Türkiyede uzmanlık sertifikasını alıp ABD'de çalışmayı.
Türkiyedeki diplomalar dünyanın hiçbir yerinde geçerli değil , ne eğitiminden bahsediyoruz ?
Hadi bir dene bakalım Türkiyede uzmanlık sertifikasını alıp ABD'de çalışmayı.
Ben sadece Almanca öğrenerek Almanya da......isveçce öğrenerek isviçrede çalışabilirim........Türkiye dünyada en fazla doktor ihraç eden ülke eğitimi okadar iyi yani
Konuya gelirsek..........doktrların egoya sahip olmaları çok saçma çünkü berbat bir hayatları var.........bir işimiz olduğu için Allah a şükrediyorum...........doktor seçme hakkın varken bazı şeyleri zorlamayı çok nezaketsiz buluyorum........icanadolu da ben de acilde çalıştım ve insanlar kadınlar kulübünde olduğu gibi oturup anlaşabileceğin insanar değil.........poliklinikten numara almamıştır sallana sallana acile gelir ve benim üzerimden uzman doktoru ggörmek ister diğerleri randevu alarak salaklık etmiştir ya gölcükte de böyleydi işi yapılana kadar tehtid eder falan
Doktorundan en fazla hastalığınla ilgili bili alabilirsin.............google dan tarattıklarınla doktoruna bilgi satmaya çalışmanı çok gereksiz bir ego tatmini olarak görüyorum.............önce saygı............doktor değiştirme hakkında var
Bu arada tıp bilimine ben de güvenmiyorum çünkü ilaç şirketlerinin tekelindedir.........amaç para kazanmaktır.........doktorlar belli bir tedavi planına bağlı kalmak zorundadır çünkü işin ucunda malpraktıs yasaları var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?