- Konu Sahibi Liona Esposito
-
Orası doğru ama ben gerçekten en ufak seyleri bile takıyorum ama dışardan baksaniz cok umursamaz duruyorum.bu herşeyi takmak değil. Zaten böyle bir söylemi takmalısınız. Kimse kimseye böyle saygısızca terbiezsizce bir laf edemez.
1 bucuk yasinda çocuğum var onu birakacak yerim olsa keske. Ama malesef ona bakacak kimse yok kiz kardesim okuyor annem çalışıyor. Keske annem calismiyo olsaydi okula devam ederdim ona birakip.Seni hassas yerden vurmuş sözünle ondan takıyorsun. Pişmanım diyorsun bitirmedim diye. Boşver şimdi kp ne demiş ne etmiş. Sen tekrar başlasana. İnsanın bir amacı olmalı hayattan zevk almak için. Kendin için adımlar neden atmıyorsun. Kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş o yüzden kp dedi etti yaptıyı boşver. Kendin için ne dedi. Pişmanlığın aklına geldi. Başlamak için neyi bekliyorsun?
Başlıkta da belirttiğim gibi sorunum bu. Her şeyi çok kafama takıyorum. En ufak şeyler bile beynimde dönüp duruyor sürekli. Bu yüzden de beynim sürekli yorgun ve depresif haldeyim. Umursamaz olmayı çok istiyorum ama insanın elinde olan bi şey değil ki.
Mesela bi keresinde kp doktora gitmişti. Konuşma esnasında ordaki stajyer doktorlardan falan bahsedip "gelin dediğin öyle olur hem güzeller hem okumuş doktor olmuşlar" demişti. Zaten eşimin ailesi kadını da erkeği de her zaman bi laf sokma çabalarındalar. Bu sadece bi örnekti. Artık resmen ruhum çekiliyor onlar laf soktuğu zaman, enerjim emiliyor sanki, çok mutsuz oluyorum, takmamaya çalışsam da çok depresif hale giriyorum.
Ama işin kötü yanı bu tip şeyleri sürekli aklımda döndürür olmam, unutamamam. Mesela orda öyle laf soktu bozuldun kırıldın vs, ama sonra çıktın evine geldin artık yalnızsın rahatsın huzurlusun takma değil mi? Ama yok o cümleler evime gelince bile beynimde döner durur kendi kendimi yerim. Bu örnekte mesela, eve geldikten sonra bile düşünüp durdum sürekli.
Güzel değil miyim?Bence çirkin bi insan değilim. Okumadim diye ne olmus yani iktisat kazanmistim sevemedim gidemedim yarıda bıraktım evet ben de pisman oldum keske bitirseydim ama bu esimin babasini ne ilgilendirir ki laf sokma ihtiyaci hissediyor? Madem o kadar okumuş mesleği olan gelin istiyordu, diğer iki oğlu görücü usulü evlendi onlara okumuş kız bulsaydı madem.
Bakın aylar oldu ben bu cümleyi duyalı hala aklıma gelir düşünürüm. Gülüp geçebilmeyi gerçekten takmamayı başaramıyorum.
Ama çok güzel takmıyormuş gibi yaparım, dışarıya çoğu şey umrumda değilmiş izlenimini çok güzel veririm. Ama gelin bi de içimi görün. Kitap bile okuyamiyorum artık bu yüzden. Odaklanamiyorum.
Tesekkur ederim ❤ haklisiniz saygi iki taraflıdır tek tarafla olacak is degilYa sana yapılan bu saygısızlıklara cevap vermeyi öğreneceksin, ya da böyle kendi içinde üzüldüğünle kalacaksın. Bu söylenen de öyle kolay yenilir yutulur bir şey değil, cevap vereceğinde saygısız yaftası yemeyi de hiç kafana takma saygı iki taraflıdır. Ve eminim sen o dr kızdan çok daha güzelsindir
Sizde laf sokun ,okumuş gelinler görücü usulu gelmiyorlar diyin ,
Okumuş gelin hem zengin hem iyi eğitimli istiyor diyin ,kaşınıyorlar kaşıyın
Ezik işte bildiğin ,kp profesör mü ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?