Herseyi cok takıyorum. Nasıl umursamaz olabilirim?

valla doktorlar da kayınpeder kahrı cekıyorlar
haklısınız kırılmakta kafaya takmakta ama cok dusunup döndürüp durunca akılda sıze zararı oluyor maalesef . onlar soyledıklerını unutuyor cunku onlar terbıyesız. sız uzuldugunuzle kalıyorsunuz

yapı meselesı bu . takmayın deyınce hemen tabıkı gecmeyecek ama zamanla nasırlasıyor bazı duygular. eskıden bende sızın gıbıydım . sonra gectı. cunku genelde ınsanlar degısık . hangı bırıyle ugrasıcaz . agızlarının ayarı yok hepsını kafaya takmaya kalkarsak erkenden ölür gıderız. it ürüdüye sayıyorum ben . cahıl ıste bosverın

Okumuş ve güzel olan da size mi gelin gelir diceksin de işte. Serhat Yabancı'nın Düşündüğün Gibi Değil kitabını tavsiye ederim. Benim için çok şey değiştirdi, bir örnek vereyim hatta kitaptan bu konu ile ilgili.

''0_____________50___55_____70________100___
Mesela kendimizi algılamamıza 0-100 arası bir değer verelim. Sınır 50 olsun. Sizin kendilik algınız(kendinize verdiğiniz değer) 55 olsun. Dıştan gelen en küçük bir değersizleştirme ile 50'nin altına düşebilirsiniz.Ve sürekli değerli/değersiz hissetme arasında gider gelirsiniz. Birisi iyi davrandığında,iltifat ettiğinde değerli ve iyi hisseder,birisi kötü davrandığında ise değersiz hissedersiniz. Ve sürekli sınırda(50de)olursunuz. İyi hissetmek için ve sürekli onay almak için insanlara tavizler verirsiniz. Çünkü sizin değerli hissetmeniz başkalarının eline geçmiştir. Oysa kendilik değeriniz az önceki örnekteki gibi 55 değil de 70 olmuş olsa,dıştan gelen değersizleştirme veya olumsuz mesajlar sizi en fazla kısa süreli üzer. Kendini sorgulama gereği hissetmez ve anında da gereken tepkiyi verebilirsiniz. Aynı zamanda 50'nin altına düşürmediği için de kısa sürede toparlanırsınız.

Kendilik algımızı sağlam temellere kurar isek,duygusal gelgitleri daha az yaşarız. Her dış etmen,bizim ruhsal durumumuzu,bıraktığımız açık kadar etkiler. Dış etmenler en fazla bizi üzebilir. Ama birden bütün yaşamımızı,kişiliğimizi ve değerimizi sorgulatmaz. ''

1 bucuk yasinda çocuğum var onu birakacak yerim olsa keske. Ama malesef ona bakacak kimse yok kiz kardesim okuyor annem çalışıyor. Keske annem calismiyo olsaydi okula devam ederdim ona birakip.

ÇAresini söyleyeyim;

Kp : Gelin dediğin böyle olur işte hem okumuş hem güzel
Sen : Baba biz okumadık ama bir eksiğimizi mi gördün ? Güzel de değiliz galiba gözünde ?
Kp: Susar !!

Senin de içinde kalmaz oohh ferahlamış olursun o da bir daha söylerken iki kere düşünür...

Laf soktuklarını düşündüğünde inceden cevabını vermek hem seni rahatlatır hem de onları artık laf sokmamaya iter...

yoksa böyle aylarca kafanda kurar durusun ;=)

Ya sana yapılan bu saygısızlıklara cevap vermeyi öğreneceksin, ya da böyle kendi içinde üzüldüğünle kalacaksın. Bu söylenen de öyle kolay yenilir yutulur bir şey değil, cevap vereceğinde saygısız yaftası yemeyi de hiç kafana takma saygı iki taraflıdır. Ve eminim sen o dr kızdan çok daha güzelsindir

Tesekkur ederim ❤ haklisiniz saygi iki taraflıdır tek tarafla olacak is degil

Sizde laf sokun ,okumuş gelinler görücü usulu gelmiyorlar diyin ,
Okumuş gelin hem zengin hem iyi eğitimli istiyor diyin ,kaşınıyorlar kaşıyın
Ezik işte bildiğin ,kp profesör mü ?

Ben de takıntılıyım özellikle sağlık konusunda kendimi yerim psikoloğa gidemediğim için iş yerinde psikologların videolarını izledim çok şey öğrendim mesela eğer bir sorunun varsa ve aklından çıkmıyorsa elinden bişeler gelebilir o sorunu çözeceğine inanıyorsan kafana takma eğer ne yaparsan yap o sorunu çözemiyorsan elinden bir şey gelmiyorsa yapacak bir şey yok demektir ve kafana takmanın anlamı yok demektir. Takıntılı biriysen iyi şeyleri takıntı haline getir mesela sağlıklı beslenme, seni mutlu eden bir hobi ( ahşap boyama , el işi , puzzla, yemek yapma) kendini tanıyosun hoşlandığın şeyleri sen biliyosun o yüzden kendi hayatını bedenini kendin yönet insanlar senin hakkında arkadan veya yüzüne konuşuyosa o an içinden ne geçiyosa onu yap ve sana kötü davranan arkandan konuşanlar için hep iyi konuş ki konuştuğu kişiler aranızdaki farkı ve senin içindeki iyiliği görsünler yoksa onlardan farkın kalmaz sen kendi farkını yarat ve hayat kaliteni yükselt yoksa hiç kimse gelip senin hayat kaliteni yükseltmez öğrendiğim ve hayatıma geçirmeye çalıştığım olumlamalar bunlar umarım sana da faydası olur

Kp bak sen, düşüncesiz patavatsız. İlk evlendiğim dönemde benimki de oturur oğlunun "taliplerini" anlatırdı utanmadan. Sabrettim sabrettim en sonunda "size ucu yanık mektup mu attım gelin beni alın diye." dedim. Sustu.
Babasının yanında sesini çıkarmadan dinleyen oğluna da "dur bizimkilere söyleyeyim de bana talip olanların listesini çıkarıp, sana anlatsınlar. Demek ki hoşunuza gidiyor bu sohbetler." dedim.
Bir daha açılmadı konusu.
O hem güzel hem doktor kızlar, senin kavun suratlı oğlunun, bir kuru çükü için mi evlenecekmiş acaba. Dünyada zaten bir erkek ebeveynleri evlat sahibi.

Laf söyleyenin lafına karşılık vermek, altta kalmamak, ezilmemek tek çözüm.
Ben eşimle evleneceğim zaman kuzenim şey demişti bana da eşimin güzel bir mesleği var ve tipide gayet yerinde diye.
İyi düşün bir sıfır geride başlarsın demişti. Ve ben hiçbir şey diyemedim.
Keşke zamanı alıp o güne geri dönebilsem keşke ona okkalı bir cevap verebilsem o kadar pişmanım ki.
Zaman zaman aklıma gelir kuzenimden anlık nefret ederim.
Onlar bizi acımasızca kırabiliyorsa bizde kıracaz başka yolu yok. O tarz insanlarla kendi dilinden konuşacaksın.
İnan gereken cevap gereken yerde verilse bu kadar takıntılı olmaz insan.

[/QUOTE]
Sizde laf sokun ,okumuş gelinler görücü usulu gelmiyorlar diyin ,
Okumuş gelin hem zengin hem iyi eğitimli istiyor diyin ,kaşınıyorlar kaşıyın
Ezik işte bildiğin ,kp profesör mü ?

İnsanlar arasında sınıf farkı yoktur, onun dr olması diğerinden daha güzel, zengin ya da kültürlü olduğu anlamına mı geliyor. Bu tarzda ki konuşmalar evet kabul ediyorum o daha iyi ama işte senin elinde de bu var idare et artık demek değil midir?

Yapmayın lütfen, kimse kendini bu denli küçük görmesin ve küçük duruma düşürmesin. Okumak, meslek sahibi olmak elbette çok önemli, ama okumakla da bitmiyor bu işler. Kendini geliştirmeli insan, kendi değerini kendi bilmeli.

Ayrıca laf sokmak nedir? Bir konudan rahatsızsan açık ve net olarak konuşursun, laf sokma eylemi konuları önemsizleştirmekten başka hiçbir işe yaramaz...

Yani ne kadar "gelin" e odaklı yaşamları oluyor bu tarz insancıklarin Allahaşkina? Kendi ogullari prof muymuş? Birini gormüs imrenmiş olabilirsin ,neden geline yoruyorsun be adam? Böyle bir kizım olaydi da diyebilirdi.Siz evlenirken sizin durumunuzu biliyorlardi,cok meraklilarsa dr gelin alsalardi.Laf degil yani bunlar.Kendilerini gelistirememis zihinlerin cümleleri.Takmak konusuna gelince; ben de sinir olurum bu tarz söylemlere ,takarım da ama öyle bir seviye koyarım ki ; taktığım lafı söyleyen kişi bana bi daha " nasılsın" derken cekinir.Uzaklasirim,kafamda bitiririm.kisaca o insani kafamda bitirerek takmamayi öğrendim yillar icinde.Tavsiye ederim,mesafe koyun insanlara .size söyleyecekleri laflari,yapacaklari hareketleri iki kere düşünsünler iclerinden.

Kayınpederinizin söylediği cümle çok kırıcıymış sizin yerinizde kim olsa üzülürdü.Ama keske cevabını verseydiniz o anda.Bir sey demediginiz icin o cümle size saplanmış kalmış.Bundan sonra bu tarz kırıcı laflara gecerse verin cevabını rahatlayın hatta yanına bu yasadiginizi da ekleyin ki icinizden atın gitsin.Sen zamaninda bu lafı da ettin gibisinden...

aslında burda kişiler ve ne konuştukları önemli değil. kendinizi yetersiz hissettiğiniz şeyde ya yeterli hale gelmelisiniz ya da durumu kabul etmelisiniz. sadece kendimizi kontrol edebiliyoruz başkalarının beynine girip oraya aydınlanma indiremiyoruz çünkü. konuşan konuşur önemli olan sizin güçlü olmanız.

ben bu karikature cok guluyorum ama cok da hak veriyorum.
o anda cevap vermeyince insanin icinde kaliyor bazen, unutamiyor.

benim kayinvalidem yapardi bu tarz konusmalari ilk evlendigimiz yillarda,
ama ben her zaman ondan fazla overim o ovdugu kisileri, hatta sonrasinda kendisi rahatsiz olur muhabbetten, bir daha acmaz. Cunku amac seni sinir etmek, ama sen sinir olmayinca onlar sinir oluyorlar, cok eglenceli oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…