- 13 Haziran 2015
- 5.920
- 19.698
- 448
- Konu Sahibi Liona Esposito
-
Ben mesela hiiiiç bir şeyi takmam kafama bu huyumdan şikayetçiyim aslındaBaşlıkta da belirttiğim gibi sorunum bu. Her şeyi çok kafama takıyorum. En ufak şeyler bile beynimde dönüp duruyor sürekli. Bu yüzden de beynim sürekli yorgun ve depresif haldeyim. Umursamaz olmayı çok istiyorum ama insanın elinde olan bi şey değil ki.
Mesela bi keresinde kp doktora gitmişti. Konuşma esnasında ordaki stajyer doktorlardan falan bahsedip "gelin dediğin öyle olur hem güzeller hem okumuş doktor olmuşlar" demişti. Zaten eşimin ailesi kadını da erkeği de her zaman bi laf sokma çabalarındalar. Bu sadece bi örnekti. Artık resmen ruhum çekiliyor onlar laf soktuğu zaman, enerjim emiliyor sanki, çok mutsuz oluyorum, takmamaya çalışsam da çok depresif hale giriyorum.
Ama işin kötü yanı bu tip şeyleri sürekli aklımda döndürür olmam, unutamamam. Mesela orda öyle laf soktu bozuldun kırıldın vs, ama sonra çıktın evine geldin artık yalnızsın rahatsın huzurlusun takma değil mi? Ama yok o cümleler evime gelince bile beynimde döner durur kendi kendimi yerim. Bu örnekte mesela, eve geldikten sonra bile düşünüp durdum sürekli.
Güzel değil miyim?Bence çirkin bi insan değilim. Okumadim diye ne olmus yani iktisat kazanmistim sevemedim gidemedim yarıda bıraktım evet ben de pisman oldum keske bitirseydim ama bu esimin babasini ne ilgilendirir ki laf sokma ihtiyaci hissediyor? Madem o kadar okumuş mesleği olan gelin istiyordu, diğer iki oğlu görücü usulü evlendi onlara okumuş kız bulsaydı madem.
Bakın aylar oldu ben bu cümleyi duyalı hala aklıma gelir düşünürüm. Gülüp geçebilmeyi gerçekten takmamayı başaramıyorum.
Ama çok güzel takmıyormuş gibi yaparım, dışarıya çoğu şey umrumda değilmiş izlenimini çok güzel veririm. Ama gelin bi de içimi görün. Kitap bile okuyamiyorum artık bu yüzden. Odaklanamiyorum.
hah bide bu var. oturur taliplerini anlatırlar. amac ne olur ki burda anlamam hiçKp bak sen, düşüncesiz patavatsız. İlk evlendiğim dönemde benimki de oturur oğlunun "taliplerini" anlatırdı utanmadan. Sabrettim sabrettim en sonunda "size ucu yanık mektup mu attım gelin beni alın diye." dedim. Sustu.
Babasının yanında sesini çıkarmadan dinleyen oğluna da "dur bizimkilere söyleyeyim de bana talip olanların listesini çıkarıp, sana anlatsınlar. Demek ki hoşunuza gidiyor bu sohbetler." dedim.
Bir daha açılmadı konusu.
O hem güzel hem doktor kızlar, senin kavun suratlı oğlunun, bir kuru çükü için mi evlenecekmiş acaba. Dünyada zaten bir erkek ebeveynleri evlat sahibi.
çok mesafeliyim tam tersi, bi de mesafeli olmasam naparlardı acabaYani ne kadar "gelin" e odaklı yaşamları oluyor bu tarz insancıklarin Allahaşkina? Kendi ogullari prof muymuş? Birini gormüs imrenmiş olabilirsin ,neden geline yoruyorsun be adam? Böyle bir kizım olaydi da diyebilirdi.Siz evlenirken sizin durumunuzu biliyorlardi,cok meraklilarsa dr gelin alsalardi.Laf degil yani bunlar.Kendilerini gelistirememis zihinlerin cümleleri.Takmak konusuna gelince; ben de sinir olurum bu tarz söylemlere ,takarım da ama öyle bir seviye koyarım ki ; taktığım lafı söyleyen kişi bana bi daha " nasılsın" derken cekinir.Uzaklasirim,kafamda bitiririm.kisaca o insani kafamda bitirerek takmamayi öğrendim yillar icinde.Tavsiye ederim,mesafe koyun insanlara .size söyleyecekleri laflari,yapacaklari hareketleri iki kere düşünsünler iclerinden.
3 yıllık :)bende eskiden çok takardım şimdi iyice umursamaz oldum bünye alıştı demekki
valla bana kim ne derse desin veriyorum cvbımı umurumda değil..
bir keresinde nişanlmn kızkardesi bişiy dedi hiççç dönüp kendisine cvp vermedim araba da kocası nişanlm vardı döndum nişanlma hayatım biz taksi ile gidelim dedim bi sesszlk oldu. yerinde güzelce cvplar verin.. bana kv kp böyle desydi benmde babam doktor bi damada vermek istiyordu babacım derdimyada eee alsaydın babacım derdim ama asla ve aslaa susmazdım.. kaç yıllık evlisiniz ? aradan zaman geçsin siz de vermeye başlarsınz.. Sonra kesilir zaten..
Gelin dedıgın öyle olur diyip guzel doktor hanımları örnek gösteren kayınpedere sormak isterim, ogulları doktor mu?
Acaba oglu suan bekar olsaydı, sızın yerinize o guzel doktor hanım bakar mıydı ogluna?
Aynaya bakmayan insanları sevmiyorum
Artık ogullarına bakınca ne goruyolarsa+++
Madem ogullari o kadar sahane doktor kadinla evlenseymis? Doktor kadin senin oglunu ne yapsin beyamca derdim ben olsam KPye
Nerde görsem tanırım.
Çok düşünme sendromu bu. :)
Bende de var maalesef
Bakın eve geldim artık rahat ve huzurlu olmam gerek.
Gün içinde yaşadığım tüm olumsuzluklar beynimde dans ediyor.
Onu da mı deseydim keşke bunu da deseydim.
Veya bunu demese miydim o bunu neden dedi falan..
İnsanlar öyle gelişigüzel yaşıyor ki oysa..
Ben de isterdim
Artık ogullarına bakınca ne goruyolarsa
Arada aynaya bakmak iste bu yuzden iyi, hepimiz herseyın en iyisini hakediyoruz ama yasıyor muyuz? Hayır.
Konu sahıbı sessiz bir kadın diger konularından bılıyorum, buyuzden böyle konusabılıyorrlar kendisiyle.
Bıkere had bıldırse ailece susup kendilerine gelecekler oysa
Ahaha sizin yöntem de güzelmiş denerim ben de. Ben insanlar laf sokunca refleks olarak kahkaha atıyorum bilmiyorum kontrol edemiyorum ama gerçekten onlar da sınır oluyor üzemedikleri için
ben bu karikature cok guluyorum ama cok da hak veriyorum.
o anda cevap vermeyince insanin icinde kaliyor bazen, unutamiyor.
benim kayinvalidem yapardi bu tarz konusmalari ilk evlendigimiz yillarda,
ama ben her zaman ondan fazla overim o ovdugu kisileri, hatta sonrasinda kendisi rahatsiz olur muhabbetten, bir daha acmaz. Cunku amac seni sinir etmek, ama sen sinir olmayinca onlar sinir oluyorlar, cok eglenceli oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?