- 20 Şubat 2016
- 1.042
- 1.059
- 133
- Konu Sahibi Liona Esposito
-
Herzaman bir sebep olacak yapamamak icin. Ben yazarken icimden acik ögretimde gecti. Farkli bir bölüm ve acik ögretim.1 bucuk yasinda çocuğum var onu birakacak yerim olsa keske. Ama malesef ona bakacak kimse yok kiz kardesim okuyor annem çalışıyor. Keske annem calismiyo olsaydi okula devam ederdim ona birakip.
Bende de oluyor o an nie karşılık vermedim keşke şunları deseydim die içimden tekrarlıyorum kinleniyorum sürekli. Sanırım psikolojik bir durum cünkü nefesim falan gidiyor zor nefes alıyorum bazen. Doktora gitmeyi düşünüyorum.Başlıkta da belirttiğim gibi sorunum bu. Her şeyi çok kafama takıyorum. En ufak şeyler bile beynimde dönüp duruyor sürekli. Bu yüzden de beynim sürekli yorgun ve depresif haldeyim. Umursamaz olmayı çok istiyorum ama insanın elinde olan bi şey değil ki.
Mesela bi keresinde kp doktora gitmişti. Konuşma esnasında ordaki stajyer doktorlardan falan bahsedip "gelin dediğin öyle olur hem güzeller hem okumuş doktor olmuşlar" demişti. Zaten eşimin ailesi kadını da erkeği de her zaman bi laf sokma çabalarındalar. Bu sadece bi örnekti. Artık resmen ruhum çekiliyor onlar laf soktuğu zaman, enerjim emiliyor sanki, çok mutsuz oluyorum, takmamaya çalışsam da çok depresif hale giriyorum.
Ama işin kötü yanı bu tip şeyleri sürekli aklımda döndürür olmam, unutamamam. Mesela orda öyle laf soktu bozuldun kırıldın vs, ama sonra çıktın evine geldin artık yalnızsın rahatsın huzurlusun takma değil mi? Ama yok o cümleler evime gelince bile beynimde döner durur kendi kendimi yerim. Bu örnekte mesela, eve geldikten sonra bile düşünüp durdum sürekli.
Güzel değil miyim?Bence çirkin bi insan değilim. Okumadim diye ne olmus yani iktisat kazanmistim sevemedim gidemedim yarıda bıraktım evet ben de pisman oldum keske bitirseydim ama bu esimin babasini ne ilgilendirir ki laf sokma ihtiyaci hissediyor? Madem o kadar okumuş mesleği olan gelin istiyordu, diğer iki oğlu görücü usulü evlendi onlara okumuş kız bulsaydı madem.
Bakın aylar oldu ben bu cümleyi duyalı hala aklıma gelir düşünürüm. Gülüp geçebilmeyi gerçekten takmamayı başaramıyorum.
Ama çok güzel takmıyormuş gibi yaparım, dışarıya çoğu şey umrumda değilmiş izlenimini çok güzel veririm. Ama gelin bi de içimi görün. Kitap bile okuyamiyorum artık bu yüzden. Odaklanamiyorum.
Bende yazıyı okuyunca ilk aklıma o geldi senin oğlun ne iş yapar diye ..Tabi eşi ne iş yapıyor bilmiyorum...Gelin dedıgın öyle olur diyip guzel doktor hanımları örnek gösteren kayınpedere sormak isterim, ogulları doktor mu?
Acaba oglu suan bekar olsaydı, sızın yerinize o guzel doktor hanım bakar mıydı ogluna?
Aynaya bakmayan insanları sevmiyorum
Kp bak sen, düşüncesiz patavatsız. İlk evlendiğim dönemde benimki de oturur oğlunun "taliplerini" anlatırdı utanmadan. Sabrettim sabrettim en sonunda "size ucu yanık mektup mu attım gelin beni alın diye." dedim. Sustu.
Babasının yanında sesini çıkarmadan dinleyen oğluna da "dur bizimkilere söyleyeyim de bana talip olanların listesini çıkarıp, sana anlatsınlar. Demek ki hoşunuza gidiyor bu sohbetler." dedim.
Bir daha açılmadı konusu.
O hem güzel hem doktor kızlar, senin kavun suratlı oğlunun, bir kuru çükü için mi evlenecekmiş acaba. Dünyada zaten bir erkek ebeveynleri evlat sahibi.
Esim insaat mühendisiBende yazıyı okuyunca ilk aklıma o geldi senin oğlun ne iş yapar diye ..Tabi eşi ne iş yapıyor bilmiyorum...
Doktor olmadigina eminizBende yazıyı okuyunca ilk aklıma o geldi senin oğlun ne iş yapar diye ..Tabi eşi ne iş yapıyor bilmiyorum...
Kız sanki dünya üzerinde, bir onlar çocuk doğurmuş gibi "aman da oğluşum aman da çocuğum" tribindeler bu kv kp kısmı. Yoksa, eminim oğlunu gayet normal yetiştiren de vardır.Kavun suratlı kısmından sonra kahkaha attım..
Erkek annesiyim ama hala nasıl üstün ırk olacağımı çözemedim. Formülü ne ki?
Onlarda baya saçma insanlarmis.oyle saçma sapan konusulurmu laf olsun diye.kendi oğulları ne acaba çok merak ettimBaşlıkta da belirttiğim gibi sorunum bu. Her şeyi çok kafama takıyorum. En ufak şeyler bile beynimde dönüp duruyor sürekli. Bu yüzden de beynim sürekli yorgun ve depresif haldeyim. Umursamaz olmayı çok istiyorum ama insanın elinde olan bi şey değil ki.
Mesela bi keresinde kp doktora gitmişti. Konuşma esnasında ordaki stajyer doktorlardan falan bahsedip "gelin dediğin öyle olur hem güzeller hem okumuş doktor olmuşlar" demişti. Zaten eşimin ailesi kadını da erkeği de her zaman bi laf sokma çabalarındalar. Bu sadece bi örnekti. Artık resmen ruhum çekiliyor onlar laf soktuğu zaman, enerjim emiliyor sanki, çok mutsuz oluyorum, takmamaya çalışsam da çok depresif hale giriyorum.
Ama işin kötü yanı bu tip şeyleri sürekli aklımda döndürür olmam, unutamamam. Mesela orda öyle laf soktu bozuldun kırıldın vs, ama sonra çıktın evine geldin artık yalnızsın rahatsın huzurlusun takma değil mi? Ama yok o cümleler evime gelince bile beynimde döner durur kendi kendimi yerim. Bu örnekte mesela, eve geldikten sonra bile düşünüp durdum sürekli.
Güzel değil miyim?Bence çirkin bi insan değilim. Okumadim diye ne olmus yani iktisat kazanmistim sevemedim gidemedim yarıda bıraktım evet ben de pisman oldum keske bitirseydim ama bu esimin babasini ne ilgilendirir ki laf sokma ihtiyaci hissediyor? Madem o kadar okumuş mesleği olan gelin istiyordu, diğer iki oğlu görücü usulü evlendi onlara okumuş kız bulsaydı madem.
Bakın aylar oldu ben bu cümleyi duyalı hala aklıma gelir düşünürüm. Gülüp geçebilmeyi gerçekten takmamayı başaramıyorum.
Ama çok güzel takmıyormuş gibi yaparım, dışarıya çoğu şey umrumda değilmiş izlenimini çok güzel veririm. Ama gelin bi de içimi görün. Kitap bile okuyamiyorum artık bu yüzden. Odaklanamiyorum.
daha çok yenisiniz... merak etmeyın zaman gectıkçe siz de cvp verenlerden olursunuz.3 yıllık :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?