- 8 Kasım 2014
- 4.866
- 10.582
- 408
- Konu Sahibi Liona Esposito
-
haklısınız cevap vermediğim şeyler daha çok içimi yiyor cidden. ama ben başka odadaydım yanında değildim sesini duydum sadece. gerçi yanında olsaydım da şok olurdum basiretim bağlanırdı verecek cevap bulamazdım.O an diyemediniz mi ‘e öyle alaydın’ diye?
Yani söylenene çok sinirlenirim, yıllarca hatırlayabilirim ama durup durup üzülmem.
Aksine cevap verdiğim için (ki mutlaka veririm çenem durmaz) onlar düşünsün gerisini der, önüne bakarım.
Benim içim şişeceğine onunki şişsin yani.
evet hassasım bu konuda çünkü bitirmediğime çok pişmanım. ama yani o cümleyi de bi insan neden sarfederki karşıdakine? nasıl bi iyi niyeti olabilir kiŞöyle ki hassas olduğunuz bir noktada,siz kendinizi yetersiz hissettiğiniz için takıyor olabilirsiniz.Kayınpederiniz veya bir başkası o amaçla art niyetli olarak söylememiş olabilir.Mesela iktisat okumadım bıraktım dediğiniz konu sizin kendinizi eksik hissettiğiniz bir konu olduğu için söylemleri o noktaya çekiyor olabilirsiniz.Sadece bir tahmin.Yani kendinizi donanım olarak doldurdukça veya baska islerle mesgul oldukca aklınıza gelmeyecek
pişmanlığım onlarla alakalı değil aslında. yani böyle bi devirde mesleğim olsun isterdim sevmesem de keşke ya bitirseydim ya da sevebileceğim bi bölüme yönelseydim bırakmak yerine. yoksa dediğiniz gibi huzur vermeyen insan ilkokul mezununa da vermez üniversite mezununa da :)okusan kv kp kahri cekmeyecekmiydin :) bizdeki insanlarda bu kafalar oldukca istersen holding baskani ol, evde gelinsin yani.
Hadi oğluyla evlendi diyelim, kendilerini çeker miydi acaba gel kal gel kal diye yapışıp kalınca da kaldığına bin pişman ediyolar.Gelin dedıgın öyle olur diyip guzel doktor hanımları örnek gösteren kayınpedere sormak isterim, ogulları doktor mu?
Acaba oglu suan bekar olsaydı, sızın yerinize o guzel doktor hanım bakar mıydı ogluna?
Aynaya bakmayan insanları sevmiyorum
Ne güzel hanım. Okumuş doktor olmuş dese üzülmezdim ama başına gelin dediğin kısmını ekleyince çok itici ve art niyetli olmuş. Üzüldüm açıkçası. Ama size düşen tek şey onlar laf soktukça siz de susmayacaksınız o zaman. İnsanların ne kayna nası kayınbabası var. Okumuş meslek sahibi deyin. Arkadaşımın kayınbabası var. Gelinine neler neler almış falan deyin ne bileyim. Siz de onu ezin. Dünyaya bir kere geliyoruz onda da milletin soktuğu laflarla yaşamak saçma geliyor banaBaşlıkta da belirttiğim gibi sorunum bu. Her şeyi çok kafama takıyorum. En ufak şeyler bile beynimde dönüp duruyor sürekli. Bu yüzden de beynim sürekli yorgun ve depresif haldeyim. Umursamaz olmayı çok istiyorum ama insanın elinde olan bi şey değil ki.
Mesela bi keresinde kp doktora gitmişti. Konuşma esnasında ordaki stajyer doktorlardan falan bahsedip "gelin dediğin öyle olur hem güzeller hem okumuş doktor olmuşlar" demişti. Zaten eşimin ailesi kadını da erkeği de her zaman bi laf sokma çabalarındalar. Bu sadece bi örnekti. Artık resmen ruhum çekiliyor onlar laf soktuğu zaman, enerjim emiliyor sanki, çok mutsuz oluyorum, takmamaya çalışsam da çok depresif hale giriyorum.
Ama işin kötü yanı bu tip şeyleri sürekli aklımda döndürür olmam, unutamamam. Mesela orda öyle laf soktu bozuldun kırıldın vs, ama sonra çıktın evine geldin artık yalnızsın rahatsın huzurlusun takma değil mi? Ama yok o cümleler evime gelince bile beynimde döner durur kendi kendimi yerim. Bu örnekte mesela, eve geldikten sonra bile düşünüp durdum sürekli.
Güzel değil miyim?Bence çirkin bi insan değilim. Okumadim diye ne olmus yani iktisat kazanmistim sevemedim gidemedim yarıda bıraktım evet ben de pisman oldum keske bitirseydim ama bu esimin babasini ne ilgilendirir ki laf sokma ihtiyaci hissediyor? Madem o kadar okumuş mesleği olan gelin istiyordu, diğer iki oğlu görücü usulü evlendi onlara okumuş kız bulsaydı madem.
Bakın aylar oldu ben bu cümleyi duyalı hala aklıma gelir düşünürüm. Gülüp geçebilmeyi gerçekten takmamayı başaramıyorum.
Ama çok güzel takmıyormuş gibi yaparım, dışarıya çoğu şey umrumda değilmiş izlenimini çok güzel veririm. Ama gelin bi de içimi görün. Kitap bile okuyamiyorum artık bu yüzden. Odaklanamiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?