Herşeyi eşinize anlatıyor musunuz

mizirtilicizirti

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2014
447
104
103
Istanbul
Kızlar merhaba kv ile bu aralar sıkıntılıyım, zaten sürekli benim alttan almamla devam eden bi ilişki.. Patavatsız bi kayınvalide...son günlerde daha da cok canımı sıkma ya başladı bu arada 3 yıllık evliyim kv elti herhangi biriyle bi sıkıntım olsa eşimle paylaşırım derdimi anlatırım o da dinler anlar sağolsun ama son günlerde sürekli ağlar oldum dedikleri yaptıkları boyunu aştı bende sürekli eşime dert yanmakla meşgulüm dün düşündüm artık bunaltiyo muyum dedim ama kadın huzur vermiyo ı halde olmamis gibi yok saymış gibi yapamıyorum neden böyle bu kayinvaldeler oğlunu gerçekten seven anne gelinini de üzmezmiş gerçekten siz eşinize anlatır misiniz böyle olan biten herşeyi yoksa kendiniz mi cozersiniz??Ben hata mi ediyorum evliligime zarar mi veriyorum daha çok böyle bilemiyorum. Bu arada 3yildir daha önceleri eşime yansıtmadan kv ile konuşup anlaşmaya çalıştım anne neden böyle oldu niye böyle dedin diye çözdüm çoğu şeyi ama bi arpa boyu kadar yol alamadım anladım ki konuşulacak kadın değil konuşuyorsun bi sonraki yaptığı öncekini bastiriyo i yüzden artık konuşmuyorum da esime anlatıyorum .

Bemim kayınvalidem yıllarca eşinden saklamış kendi kayınvalidesiyle yaşadığı sorunları.
Şimdi anlatınca adam ikna olmuyor annesini çok iyi sanıyor.
Kararında anlatın çok kafanıza takmayın az görüşün mesafe koyun kayınvalidenizin karakteri değişmeyecek sonuçta.

Ben hemen herşeyi anlatırım kocama.
Kayınvalidemlerle bir sorunum yok,çok şükür.
Ama işyerinde,kendi annemlerle olan bir sorunum olursa paylaşırım.
Haklıysam yanımda olur,haksızsam yumuşakça uyarır,öyle değil böyle diye.

Ben cogu zaman esime anlatıyorum ama dert yanmıyorum. Sadece uzuldugumu söylüyorum. Mümkün olduğunca şikayet etmemeye çalışıyorum. Bence burda her şeyden önce esinizin tutumu önemli. Annem her zaman haklıdır kafasindaysa işiniz zaten zor. Ama adaletli olmalı. Benim esimin annesi biz nisanliyken beni eşime çok şikayet ederdi. Bunu söylemekten cekinmiycem gerçekten kotulemeye çalışırdi. Eşimde gaza gelip bana yuklenirdi. Ben sadece kendimi savunurdum.1 oldu 2 oldu e artık bi anormallik olduğunu esimde farketti. Demek istediğim şu,anlatmak var anlatmak var. Kotulerseniz eşinizin savunmaya geçmesi çok normal. Ama uzuldugunuzu,kırıldığınızı soylemenizde bence hiç bir sakınca yok. Bazi durumlarda bilmeleri daha iyi oluyor çünkü.

ya biz karı koca deli gibi dedikodu yaparız kendi aramızda, o bunu dedi, şu şunu dedi :KK70:
hayatta kaçmaz yani :KK70:
ama bu ilişkinizin boyutu ve dinamikleriyle alakalı,
biz işi sen benim anneme nasıl böyle dersin, babam hakkında nasıl böyle konuşursun boyutuna getirmediğimiz için beraberce çekiştirip, gün teyzesi gibi yaaa yaaa diyip bitiriyoruz.

walla canım yeri geliyor bende problemler yasıyorum.eşime anlattığımda oluyor anlatmadığımda.cok anlatmanızı tavsiye etmem bunalıyorlar yeter oluyo ve bir süre sonra annelerine bişeyler diyemeyip sizin üstünüze gelmeye baslıyor.mesela "alttan alıver nolucak sende cok büyütüyorsun gibi "

ya biz karı koca deli gibi dedikodu yaparız kendi aramızda, o bunu dedi, şu şunu dedi :KK70:
hayatta kaçmaz yani :KK70:
ama bu ilişkinizin boyutu ve dinamikleriyle alakalı,
biz işi sen benim anneme nasıl böyle dersin, babam hakkında nasıl böyle konuşursun boyutuna getirmediğimiz için beraberce çekiştirip, gün teyzesi gibi yaaa yaaa diyip bitiriyoruz.

Ahaha aynen biz de!
Anneme kızarım söylenirim,kocam ablasına kızar anlatır,babama kızarım giydiririm.
Sonra hahahahihihih konu kapanır.

Duruma göre anlatırım herşeyi anlatmam gerek te yok. Eşine anlatmandan daha sıkıntılı olanı hiçbir çözüm üretmemesi, dinlemekle yetinmesi.

Eşime kayınvalidemle ilgili bir sıkıntım olduğunda sakin bir dille anlatırım.. Kötülemek boyutunda asl değil.. Sadece sorarım sence ne kadar doğru? Diye sorarım.. O da bana hak verirse annesiyle mutlk konuşur.. Eğer ben haksızsam bana da sakince bir açıklama yaparak beni ikna eder.. Bizim öyle büyük sorunlarımız olmadı hiç çok şükür ki.. Anne kız arasında olur öyle diyebiliyorum.. Çünkü hakikaten anne kız olmayı başardık.. Eşime bunun dışında kendi ailemle ilgili bie sıkıntım da olsa anlatırım.. Her şeyi konuşuruz.. Suçlayarak, bağırarak, çağırarak komuşmak çözüm değil..

Eşinizin kişiliği çok önemli. Mesela ben eşimin bıdı bıdı gerek ailemle, gerek ailesiyle ve gerekse iş hayatıyla ilgili bir şeyler anlatmasına tahammül edemem. Kendim de anlatmam.
Ben sıkılırım ama başkası sever.

Hayatınıza müdahil olduğu alanlara etkilendiğinizi farkederse ; niyeti yönünde çabalamaya devam etmesine sebep olursunuz. Sınır çizmek sizin elinizde... Ben sadece eşimin fark etmesini sağlıyorum. Olumsuz yanlarını görmeyerek ilişkimizi idame ettiriyorum. Eşim annemi baş tacı etmişken, annesine cazgırlık yapamam.. Bu eşinize bağlı bir durum! Birde konusuna bağlı!

Ben yaptıklarımı anlatıyorum. Kv veya eşimin kardeşleri canımı sıktığında hemen anında cevap verdiğim için hiçbir şeyin üstü örtülü kalmadı zamanında, kavga ettim çünkü. Az bile yaptım diye anlattım eşime. O zaten bana söylemişti uyarmıştı baştan özellikle annesi konusunda. Hayatımda meydana gelen diğer olaylarda da hep anlatıyorum, eşim bir şey yapacağından değil ben hallediyorum zaten. Muhabbet edelim diye konuşuyoruz işte. Sussaydım anlatmazdım ama. Neden sustun diye bana kızardı.

Anası ile ilgili sıkıntılarımı ona anlatmıyorum anlamıyor kafası almıyor kabullenemiyor sinirleniyor gece uyuyamıyor adam resmen pskolojik bunalıma giriyor. Kendim hallediyorım sağolsun kv de oğluna anlatmıyor . Aramızda halledip kocam gelince güllük Gülistanlık oluyoruz. İnan mutluyuz böyle. İkimizde eşimi seviyoruz o üzülmesin biz iki kadın o yokken kapışıp işi bitiriyoruz

Back
X