Herşeyi içime atıyorumda kendimi nereye atayım?

göndermek istemiyorum zaten ama haberim yokken kapıyı açıp gidiyo yada kızınca falan seni babanneme söylüycem diyo çıkıyo gidiyo geri geliyo 10 dk sonra sonra yine gidiyo kapıları kilitliyorum güzelcek onuşuyorum olmuyo...

Ama böyle olmaz...Kontrolü tamamen kaynanaya bırakmışsın.
O kadar yıldırmış ki seni,kızını bile akıntıya kaptırıyorsun.

Sen onun annesisin,senin sözünü dinleyecek.
Gitmeyi tercih ediyorsa,gitme demekle değil,kızını evde oyalamakla önüne geçebilirsin.
Kızınla oyun oynayıp,sevdiği uğraşlar bulabilirsin.
Çocuklar büyüklere neden yakın oluyor ? Büyükler işi gücü bırakıp onlarla ilgileniyor.Ne isterlerse yapıyorlar.

Çocuk,kendisine söyleneni doğru kabul eder.Babaannesi,annen evimi temizlemiyor dediği zaman,neden temizlesin demez.
Doğrusunu senin anlatman lazım.Kızım,orası babaannenin evi,burası bizim evimiz.Herkes kendi evini temizler.Ben kendi evimi temizliyorum.
Benim evimi başkası temizlemiyor.Ben de başkasının evini temizlemek zorunda değilim.

Kısa ve basit cümlelerle açıklamalar yapabilirsin.

o kavga sonrasında msndeki ileti bölümüne;
"yanlış zamanda yanlış insanlara verdiğim değer için kendimden özür diliyorum, kimse için kendimi üzmeye değmezmiş" yamıştım.

hemen aynı gün görümcemde şunu yazmış;
küçük şahsiyetler kişilerle uğraşır vasat şahsiyetler olaylarla uğraşır büyük şahsiyetler fikirlerle uğraşır.

tabi burdan anlıyorumki o yaşananlar görümceye de aktarılmış.

Allaha havale ediyorum hepsini...

öyle yapmayıda denedim canım göndermedim sonra akşam babasına annem beni babanneme göndermedi dedi.
tabi yine bir patlayan bomba sen benim ailemi sevmiyosunda çocuğuda dolduruyosunda bilmem ne bıktım artık uğraşmak istemiyorum. peki kızım gidiyo sonra ne oluyo biliyomusunuz? sanırım sık gelmesini istemiyor ki git annen doğum günü pastası yapmış git dayın gelmiş diye çocuğu gönderiyo yazık yavrum benim arada hep o kalıyo...

o kavgadan sonra eskisi gibi değilim hemde hiç değilim kim ne yaparsa yapsın bundan sonra konuşmuyorum seslenmiyorum gidip odama yatıyoruz kızımla. takmamaya çalışıyorum ama içimdeki sevgi açlığını ve yanlızlığı bitiremiyorum dolduramıyorum....

lafları söyleyip aa biz ne yaptık ne dedik derler. dahada yağ gibi üste çıkarlar. sen kızına le yandoğruları aşılama gayret et böyle devam edersede kzıımı böydoldurmaya devam edecekseniz göndermeyeceğim haberiniz olsun de geç boşver. o sana iyi olsun sne herşeyi yaparsın yine ama böyle laf göndermekle olmazki dahada sinir oluyor insan yapacağı varsada yapmaz hiçkimse. sen sabret sakin bir şekilde eşine anlat oda bilsin durumu.

Peki kavgadan sonra,eşinde değişiklik oldu mu ? Yani anneme her gün git demekten vazgeçti mi ?
Patladım demişsin ya,herhalde hepsini dile getirmişsindir.
Eğer eşin bazı şeyleri anladıysa,kendine göre kurallar oturtabilirsin.

yok canım hiçbişey olmamış biz o kavgaları etmemişiz gibi davranıyo ailesi ile ilgili bişey demiyo ben zaten hergün inmiyorum artık... öyle bir patlamaktıki gerçekten çok ağır konuştum o halde bile umursamadı çok kaygısız biri çoook.
geçen gün kızım annemlerde kalmıştı köyde. eşim yaklaşmaya çalıştı gittim kızımın odasına yattım yanlışmı doğrumu bilmiyorum ama bu soğuklukla olmaz yani.

inan canım onlar o kadar iyiler o kadar masumlarki sanarsın cehennemde bir ben yanacağım...
5 sene oldu daha bir kere bile beni savunmadı eşim
nankör fesat hep ben oldum sırf bak bana bunu bunu yaptılar bunu söylediler dedim diye...

cnmm bence sen başka türlü yaklaş bilmiyorum nasıl ama kızın babaanne himayesine girmiş uzak oturma şansınız var mı hani taşınsan falan

cnmm bence sen başka türlü yaklaş bilmiyorum nasıl ama kızın babaanne himayesine girmiş uzak oturma şansınız var mı hani taşınsan falan

artık ne yapacağımı bilmiyorum söyledim çok söyledim ama ben tek erkek çocuğuyum (görümcemelr başka şehirde) burda ailem yanlız bırakmam diyordu en son dedi artık atanayımda başka şehre bile razıyım dedi :) sanırsam oda bıktı artık

bildigim tek birsey var o da: ICINE ATMA SAKIN!!! ne yap ne et ya güvenilir birine ya da aile disinda kalan birine derdini dök konus rahatla (kk forumda yazmak bile rahatlatiyor)

ben de evliligimin ilk zamanlarinda az cok problemli dönemler yasadim, ben de hep icime atardim, sonra caresizlikten duvarlarla konusuyordum, ya duvarlar inceyse komsular duyarsa diye, almanca konusmaya basladim kendi kendimle...

sonra ablam sen manyakmisin? sakin icine atip duvarlarla konusma, insan kafayi yer dedi, sonra kendime geldim...simdi dertli olunca ya ablama ya arkadasima anlatiyorum veya buraya yaziyorum...

ve ne yapin ne edin ordan uzaklara tasinin ama bunu esine araliklarla tatli dille, ikna ederek, güzel hayaller kurarak anlatmalisin...

aynen canım ben zor bir hamileleik geçirdim ona baksan herkes hamile hamileyken biz tarlada calıstık falan derdi. konrole giderdim her ay ne gerek var derdi özelde dogum yaptım biz evde dogurduk derdi derdi de derdi yani. tamam dogru bişi demiyorum. ama kendi kızı veya cevresinden olunca aman hamile pek zor sıcaklara geldi söylede bölede. hep kendimi dıslanmıs hissettiim hep sustum içime attım iyice birikti bakalım ne zaman patlıcam . korkuyorum da tatsızlık olmasın dargınlık olmasın diye cünkü ben kötü olacagım yine. sabır sabır:) mavijiklet su iş meselesi cok canımı sıkıyor

inan ordan taşınmak için herşeyi yaptım olmuyo bırakıp gitmem ailemi diyo işte son umudum kpss atamaları...
çok zormuş ya birilerine laf anlatamamak kimseye anlatamıyorum işte içimde dağ gibi büyüyor sonra en küçük şeyler bile patlamaya yetiyo

canım kızında hani kendisi söyleyebilir bazı şeyleri diye düşündüm. çünkü benim yeğenimde söylüyormuş biz bişey demiyorduk mesela. anneannesine gittiklerinde hep halamın aldığını giydir diyormuş anneannesinin aldığını beğenmiyormuş felan. küçücük çocuk nerden biliyor diyoruz ama onların akılları bizden çok. şimdide ufaklı aynısını yapıyormuş. bizim aldıklarımızı dolaptan bulup bunu giydir diyormuş. onalrda tesadüfen bizi aldıkalrımız oluyor geline de dedik valla biz bişey demiyoruz oda anlayışlı sağolsun yoksa öğretti zannedecek.
onalr hiçbirşey yokmul gibi davranırlar sen kaliteni bozma boşver her zaman inme eşinle in çık boşver fazla yüz göz olmaya gelmiyor. ben kaç defa denedim ama olmuyor şimdi sadece eşimle gidip geliyorum eşimden ayrı bile oturmuyorum.

hangi iş meselesi canım?

Böyle bi kaynanayla altlı üstlü oturmak .. Hele hele eşinde senin hakkını savunamayan bencil bi insansa daha kötü ..

Gerçi kaynananın her türlüsüyle uzak olmaktan yanayım..En iyiside olsa aynı çatı altında olmuyor..

Eşinle özel hayatın kalmıyor..Çocuğunun yetişmesinde onlar büyük rol oynuyor..İstediğin gibi yetiştiremiyorsun bile çocuğunu..

Eşin iyi olsa bi nevi çekilir ama o da zaten iyi bir insan olsa o evde oturmazdınız ya da annesini herşeye müdahale etme hakkını vermezdi..

Ben hiç duymadım kaynanamın bütün işlerini yaparım ve o da çok memnun olur beni çok sever..Tam tersi sen ne kadar değer veriyosan insanlar seni okadar eziyor..

Burnundan kıl aldırmayan taviz vermeyen bi tip olcaksın bak nasıl kıymetli olursun..Hele de uzakta olunca..

şu bi kaç hafta öncesine kadar çocuk istiyordum ama artık korkuyorum ( aynı şeyleri yine yaşarım diye :)))

Böyle bi kaynanayla altlı üstlü oturmak .. Hele hele eşinde senin hakkını savunamayan bencil bi insansa daha kötü ..

Gerçi kaynananın her türlüsüyle uzak olmaktan yanayım..En iyiside olsa aynı çatı altında olmuyor..

Eşinle özel hayatın kalmıyor..Çocuğunun yetişmesinde onlar büyük rol oynuyor..İstediğin gibi yetiştiremiyorsun bile çocuğunu..

Eşin iyi olsa bi nevi çekilir ama o da zaten iyi bir insan olsa o evde oturmazdınız ya da annesini herşeye müdahale etme hakkını vermezdi..

Ben hiç duymadım kaynanamın bütün işlerini yaparım ve o da çok memnun olur beni çok sever..Tam tersi sen ne kadar değer veriyosan insanlar seni okadar eziyor..

Burnundan kıl aldırmayan taviz vermeyen bi tip olcaksın bak nasıl kıymetli olursun..Hele de uzakta olunca..

arkadaşım çok haklısın eşim sahip çıksaydı belki böyle olmazdık. ona göre onlar büyük ve hep onlar haklı (

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…