• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Heryere gelmeye çalışan kayınvalide

Şerbete yatırsam dediklerinizi günlerce bekletsem hatta değişen birşey olma aynı yine herşey diyorum ya ben değil eşim ayarlayavak bu durumu ben babamla diyaloğumu nasıl ayarlıyorsam o da ayarlayacak
eee o ayarlayamıyor demek ki buraya konu açıyorsunuz
o ayarlayamıyorsa iş başa düşüyor
siz bilirsiniz yoksa Allah korusun hastalık sahibi olursunuz

Her hamleyi eşinizden beklemeyin biraz diliniz sivri olsun. Bende geleceğim dediğinde illahi anne ben arkadaşlarıma akrablarıma sen gelip ne yapacaksın. Birde yanında yanında çoçukla milletin evine bu şekilde gidemem ben.
Ayrıca biz kendi yaşıtlarımız ile oturcaz ortam sana göre değil bir ara seninle yemeğe gideriz de kestirip at.
Ayrıca 1 buçuk yaşındaki bebek konfor alanından çıkmayı pek sevmez bir iki saat dışarı çıkar sonra evinde uyumak ister.

Araba kp üstüne yapılmış 3 kardeş almış parayı 3 kardeş ödemiş , satılması zor o yüzden
Siz hakkınızı isteyin arabadan kendinize yeni araba alın ya da hiç almayın. Ayrıca küçücük bebekle gezmek ne kadar yanlış. Ya birşey olsa çocuğa? Annesi izin vermemesi lazım öncelikle. Siz bunu da öne atın yavaştan sonra da arkadaşlarımda gelecek, ya da eşimle tek gezmek istiyorum diye devam edersiniz. Onunla özel başbaşa kahve içmeye, yemek yemeye gitmenin daha keyifli olduğunu söylersiniz. Bizim kendi arabamız olduğu halde ne zaman eşimin tarafına gitsek bizi şuraya at buraya at muhabbetleri olurdu. Eşim onlara özel şoförlük yapar ben Kv evinde oturur hafta sonumu geçirirdim ilk zamanlar. Ama cazgırlığımla galip geldim. Çünkü haklı olduğum konuda asla susmam ve istemediğim birşeyi bana kimse yaptıramaz.

Bence isteklerinizi siz net bicimde soylemelisiniz, set cekmezseniz bu hep boyle devam edecek, vallahi ben elimde p*nti posetiyle kaynanama gider annecim biz basbasa vakit gecirmek istiyoruz, istersen daha sonra siz birlikte gidersiniz derim, hic bahane one surmeden, o utansin ne demek yeni ciftin pesine takilmak. Esinizin de ayagini biraz biraz kesmeniz lazim.bu anaci erkekler baba olduklarinin buraz gec farkina variyorlar,

Öncelikle düğün borcunuzu tabii ki siz ödeyeceksiniz. Kayınpeder evlenmiyor.

Ruhsatında kayınpederin adı yazıyorsa kayınvalide de araba zaten bizim, geline ne oluyor diye düşünüyordur. Doğru olduğu için değil ama olan bu gibi gözüküyor. Paraya ihtiyacımız var diyip arabadaki hissesini alsın eşiniz. Kendinize iyi kötü bir araba alın. Eşiniz de annesiyle gerekli konuşmaları kendi yapsın. Siz söylerseniz kötü olursunuz, oğlu söylense üstünde durmaz.

Öncelikle düğün borcunuzu tabii ki siz ödeyeceksiniz. Kayınpeder evlenmiyor.

Ruhsatında kayınpederin adı yazıyorsa kayınvalide de araba zaten bizim, geline ne oluyor diye düşünüyordur. Doğru olduğu için değil ama olan bu gibi gözüküyor. Paraya ihtiyacımız var diyip arabadaki hissesini alsın eşiniz. Kendinize iyi kötü bir araba alın. Eşiniz de annesiyle gerekli konuşmaları kendi yapsın. Siz söylerseniz kötü olursunuz, oğlu söylense üstünde durmaz.
Kayınpederin 3 çocuğu olup kızını evlendirirken kızının mobilya borcunu benim eşim ödemişse konuşma hakkı bulurum, gelin olduğum gün gittiğim kuaföre akrabaları gelip hiçbirisi para ödemeden gittiyse borcu kocam ödediyse düğün borcuna yardım etmelerini beklerim , hala kızının her ihtiyacına para akıtıyor iş oğluna gelince ayy bizim paramız yok deyip kızı altın altın yapıp salakça havasını atıyırsa yardım etmiyor diye konuşurum... Sonuçta ben nikahtan evlenip gitmek istedim düğn diye tutturan ailesiydi ama borcu ben kocama kaldı ....

Kayınpederin 3 çocuğu olup kızını evlendirirken kızının mobilya borcunu benim eşim ödemişse konuşma hakkı bulurum, gelin olduğum gün gittiğim kuaföre akrabaları gelip hiçbirisi para ödemeden gittiyse borcu kocam ödediyse düğün borcuna yardım etmelerini beklerim , hala kızının her ihtiyacına para akıtıyor iş oğluna gelince ayy bizim paramız yok deyip kızı altın altın yapıp salakça havasını atıyırsa yardım etmiyor diye konuşurum... Sonuçta ben nikahtan evlenip gitmek istedim düğn diye tutturan ailesiydi ama borcu ben kocama kaldı ....
Erkek tarafı kız tarafı kadar mobilya almıyor yani o borç ile düğün borcunuz bir değil. Bekarken eşiniz yardım yapması açıkçası yine sizi ilgilendirmez eşiniz değildi parada söz söyleme hakkınız yok canı kardeşine yardım yapmak istemiş yapmış. Evli olduğunuz andan itibaren bu para olayları ortak görüşülür. Araç sanırım sizde hep ama üç kardeş ödemiş buda sıkıntı diğer kardeşler istediği an kullanabiliyor mu yani hep sizin kapınızda mı?

Merhaba 8 aylık evli 2 aylık hamileyim kayınvalider ilede aynı mahallede oturuyoruz ve bu arada kayınvalidem görümcemin 1.5 yaşında kızına bakıyor asıl sorunuma gelecek olursak ben eşimle ne yapmak istersem o da bizimle olmak istiyor, ay sonu İzmir'e gideceğiz eşimle eee çocuğu alayım bizde gelelim dedi gelmesine gelsin ama ben eşimle gidip akraba arkadaş ziyareti yapıp biraz dolaşmak nefes almak istiyorum, görümcemin durmayan çocuğu ile günümü zehir etmek istemiyorum, eşimde bende başka zaman gideriz beraber o gün zor olur diyoruz, çocuk durmaz diyoruz yok anlamıyor illa gelecek o öyle yapınca da ben gitmekten vazgeçiyorum.... İkinci sorun ise yarın kontrolüm var eşimin işi çıktı yetişemezsem sen gidersin dedi kayınvalide yine atladı eee çocuğu alır ben giderim 😡( bu arada benim annem 5 sene önce vefat etti kardeşimde yok ) anlayacağınız şu son davranışlarından sonra adını duymaya tahammülüm kalmadı... Böyle bir soruna çözümü olan var mı , kimsenin de kalbini kırmak istemiyorum ama ben sıkılıyorum bu seferde
Yaptığınız yapacağınız hiçbir şeyi duyurmayacaksınız bunu da mı söyleyek artık daaaa.Bi yere mi gideceksin bin git arabana.Bişey mi yapacaksın git yap.Sen icazet alır gibi duyurursan ona da hak doğar tabi.

Evlilik öncesi alışveriş sizi bağlamaz. Sizden önce onların evladıydı. Belli ki eşiniz de şikayetçi değil. Kayınpeder sizin için evlilik borcu da ödemek zorunda değil. Konuşabilirsiniz tabii ki ama karşılık bulmuyor işte. Eşiniz de belli ki şikayetçi değil. Asıl evlilik içinde sizden izinsiz yardım yapıyorsa bu sıkıntı. Ama bu işin muhatabı da yine eşiniz.

Bence siz değilde eşiniz bu konuda size karşı savunmacı olmalı. Yeni evli sayılırsınız yeni bir anne adayısınız. Eşinize kendinizi hoş bir dille anlatın. İlgiye ihtiyacınızın olduğu bir dönemdesiniz eşinizle baş başa vakit geçirmeniz gerekiyor. Eşiniz anneniz böyle şeyler söylediğinde birkaç kez ‘annecim biz baş başa vakit geçirelim başka zaman ailecek gideriz’ gibi birşeyler söylerse kv belki daha mesafeli durur bu konuda

Asıl problem eşinizde farkında degilmisiniz?
O zaten böyle yaşamaktan mutlu. Aile bağları bu ilişkiyi kaldırıyor
Geriye sizi idare etmek kalıyor
Ya yeni araba alırsınız, ya arabayı kullanmazsiniz planları ona göre yaparsınız
Ortak alınmış vs hepsi hikaye, bekarken öyle gelişmiş olmuş bitmiş.
Olan sizin hayatiniza oluyor şu anda.

Kuaför borcunu tabiki esin ödeyecek akraba onun akrabası değil mi🤣kimin düğününe gelmişler pardon

Merhaba 8 aylık evli 2 aylık hamileyim kayınvalider ilede aynı mahallede oturuyoruz ve bu arada kayınvalidem görümcemin 1.5 yaşında kızına bakıyor asıl sorunuma gelecek olursak ben eşimle ne yapmak istersem o da bizimle olmak istiyor, ay sonu İzmir'e gideceğiz eşimle eee çocuğu alayım bizde gelelim dedi gelmesine gelsin ama ben eşimle gidip akraba arkadaş ziyareti yapıp biraz dolaşmak nefes almak istiyorum, görümcemin durmayan çocuğu ile günümü zehir etmek istemiyorum, eşimde bende başka zaman gideriz beraber o gün zor olur diyoruz, çocuk durmaz diyoruz yok anlamıyor illa gelecek o öyle yapınca da ben gitmekten vazgeçiyorum.... İkinci sorun ise yarın kontrolüm var eşimin işi çıktı yetişemezsem sen gidersin dedi kayınvalide yine atladı eee çocuğu alır ben giderim 😡( bu arada benim annem 5 sene önce vefat etti kardeşimde yok ) anlayacağınız şu son davranışlarından sonra adını duymaya tahammülüm kalmadı... Böyle bir soruna çözümü olan var mı , kimsenin de kalbini kırmak istemiyorum ama ben sıkılıyorum bu seferde
Bir sürü yorum gelmiş, benim soracağımı soran da olmuştur ama neden evinizin içindeki her şeyi biliyor bu kv. Eşiniz söylüyorsa uyarın söylemesin, kvnin yanında konuşmayın böyle şeyleri. Her şeyi konuşursanız o da dahil olacak delik bulur haliyle

Benim erkek kardeşim henüz daha hiç çalışmadan annemin parası ile alınan arabayı kız arkadaşı ve ailesine tahsis etmişti, kendisi de şöförlüğünü yapıyordu. Günde 2-3 kez arayıp kendilerini oradan oraya taşıttırıyorlardı. Kız annem evde sıkılıyor diyip annesini yeğenlerini pikniğe götürüyordu kardeşim, giderken yiyecekleri ve çayı da bizim evden götürüyordu.
Demek istediğim iş eşinde bitiyor, eğer o demiyorsa sen biz yalnız gitmek istiyoruz, yeni evliyiz anlayış gösterin demen lazım.

Malesef kalp kırmak lazım. Başka türlü olmuyor.Veee Asıl problem eşinde önce ona çözüm bulmak lazım

Back
X