Hesabı alman usulü ödeme yöntemi

Yani soyle aciklayayim bizim gittigimiz yerlere genelde kisi basi 100-200 lira arasi hesap ödüyoruz, her seferinde toptan 1kisi odese abuk rakamlar odemek zorunda kalir, bi de bunun cocukla gidilen versiyonlari oluyo, hepten artiyo , esit bolunmesinden yana da degilim, herkes keyfine gore yiyip icemiyo o zaman baskasina haksizlik olmasin diye. Param ne kadarsa o kadarlik yer kalkarim, kafam agrimaz.

Komşularımı orduevine götürüyordum yazları deniz kenarında çok severler,çoklu adisyon kesme olayına girmeden ben kartımla ödemeyi yapıyorum.Onlarda faturadan ne yediklerini heseaplayıp bana ödeme yapıyorlar.
Çay kahve su önemli değil zaten bazen tek kişi öder bazende herkes kendi içtiğini öder.
Alman usulü sistemi iyidir tek kişiye yıkmakta mantıklı olmaz.

1 - 2 arkadaş grubumuz dışında bende genelde kendi hesabımı ödeyip cekiliyorum. Bu arkadaş grubu dediğimde bizim gibi aileler,onlar davet eder ödetmezler,biz davet ederiz ödetmeyiz. Böyle bir alişkanlık oluştu,zaten ayda 1 maksimum denk geliriz,sorun olmuyor. Birde uyumlu olmaya çalışırım o tip ortamlarda onlar ödeyecekse köfte yiyorlarsa bonfile sipariş etmem mesela. Denk birşey alırım,almaya dikkat ederim. Herkesin kendi hesabıni ödedigi ortamda,
Benim yanımda bazen çocuklarım olabiliyor yada çocuklu arkadaşlarla çıktıysak yine aynı şekilde kendim ödüyorum. Aynı şeyi yiyip içsek bile benim cocuğum farklı,fazladan birşey yiyip,içmiş olabiliyor,neden ödesinler ki diye düşünüyorum.
Denge bulmak zor yani,tek çocuklu arkadaşımda var,3 çocuklu arkadaşımda haliyle eşit harcama yapıyor olmamız pek mümkün olmuyor. Bu sebeple garson gelince kartımı uzatır yediklerimizi söyler aldırırim,bahşişimi de verir gecerim.

Neden çekiniyorsun canım herşeyin fiyatı ortada hadi bakim artık herşey alman usulü olsun deyin gülümseyerek bu kadar basit.
Biz alman usulü yapıyoruz gayette iyi oluyor.

Ben çok samimi olmadığım kimsenin hesabına karışmam, ödüyorsam da; zor günlerden geçiyoruz herkes yediğini içtiğini ödesin eskidendi o bolluk diyecek kadar yakın ve netizdir sıkıntı olmaz.

Bız de herkes kendi hesabını öder.
Yoksa para mi dayanır
Garson geldiğinde yediğim içtiğim şeyleri sayıyorum, devamı geliyor zaten

Alman usulü ödeyelim de canım yakın arkadaşa sıkıntı olmaz

Alman usulü de saçma sizin durumunuzda. Ben kasaya gidince şunu içtim, diyorum ne kadarsa sadece kendi içtiğimi ödüyorum.

Buluşmadan önce mevcut Türkiye ekonomisinden dem vurup mevzuyu alman usulüne getirin, eğer bunun için aliniyorlarsa arkadaşlığı gözden geçirin.Belki onlarda sizin gibi düşünüyordur adımı siz atın.

Belki grupta bu durumdan rahatsız başkalarıda vardır onlarda söylemeye çekiniyordur.hiçbirşey söylemenize gerek yok,hesap geldiğinde kartınızı uzatıp yediğinizi içtiğiniz söylersiniz, bunu 2 sefer yapsanız zaten herkes aynı şekilde ödemeye başlar. Herkesin kendi yediğini ödemesinin daha doğru olduğunu düşünüyorum, zaten arada içinden gelen ısmarlar,onda bile arkadaşım ısmarlamışsa bir sonrakine mutlaka ben ısmarlarım sürekli bir taraf ısmarlamaz.Heleki sizin anlattığınız durum çok absürt eğer milyoner değilseniz

Biz alman usulü öderdik. Herkes yediğini söylerdi ara da tatlıyı vs ısmarlardık

Doğuda yaşıyorum şuan daha önce batı tarafında dediğiniz gibi yapardık kimse de alinmazdi ama burada arkadaşa hesap kitap yapanı çok ayipliyorlar. Lafı mı olur, hesap mi yapıyorsun diyorlar direk. Kasada biri hesap öderken şuradan da alın diyene çıkışta ne ayıp oradan çıkarken hesaplasirdik insanların yanında yapma bile diyorlar. Ve evet ekonomik krizde değiştirmedi henüz bu durumu. Yakın arkadaşlarım olduğu için ayiplayacaklarini sanmıyorum ama aramızda para hesabı yapılıyormuş gibi olmasından çekiniyorum
Yok bizde kasada ayrı ödeyene katiyen yer yok hesaplaşacaksan da çıkışta hesaplaşacaksin.
Arkadaşlıklarda değişmiş zaar
Durumunuzun sıkışık olduğunu söyleyemeyecek kadar samimi değilseniz neden görüşüyorsunuz ?
Ego savaşı için mi ?
Durumunun sıkışık olduğunu aileme bile söyleyemem bunun samimiyetle alakası yok. Şükür cafeye gidemeyecek kadar sıkışık değil ama yemediğim içmediğim şeyler için ödeme yapmasam şu sıralar çok daha iyi olacak
Yemek ayrı ayrı, çay kahve tek kişi genelde.

Biraz geride durup başkası öderken "Hepsi sana kalmasın, her şeyin fiyatı arttı, ayrı ayrı ödeyelim." diyebilirsiniz.
En son ben odemistim zaten bir daha ki gittiğimizde o teklif ettiğinde bunu söyleyeceğim teşekkür ederim
Çok mantıklı aslında zaten bir saat oturuyoruz en fazla dediğiniz gibi sıra başkasında olduğunda insan gerçekten de birşey yiyip içmeye çekiniyoe dediğiniz gibi yapmak en mantıklısı
Aslında yanlış anlaşıldım galiba kalabalık bir grup değiliz en fazla üç kişi ölüyor benimle beraber ama bulunduğum yer cafeler açısından çok pahalı bir yer. Dışarıdan çok turist geliyor ondan olsa gerek. O yüzden her şeyin fiyatı çok yüksek malesef. Bir kahvenin fiyatını bile şuraya yazsam epey şaşıranlar olur bundan ötürü tek seferde iki - üç kişilik hesap fazla gelmeye başladı krizden sonra. Karsimdakiler de rahatsız mı bilmiyorum umarım öylelerdir

3 kişide olsa 2 kişide olsa durum değişmez.yeri gelir paranız olmaz sadece kahve içersiniz, yada karnınız açtır yemek yemek istersiniz arkadaşınız ödeyecekse o kahve içiyorsa çekinir yiyemezsiniz. Emin olun artık heryerde fiyatlar çok arttı , bırakın arkadaşların hesaplarını ödemeyi kendi hesabımı öderken bile hesap yapıyorum.Bunda utanılacak birşey olduğunu düşünmüyorum, şu anda sizin dediğiniz gibi onu söyle yeme bunu söyle içme lüksünün olacağı bir dönem değil.O lüksü yapanda kendisi ödemeli hesabı, ben neden ödeyeyim ki?.Arkadaşlar arasında para konusu olmaz diye birşeyde yok, hep bir taraftan gidiyor ve rahatsızlık veriyorsa bu durum arkadaşlığıda etkiler.Para yüzünden sıkıntı olmaması için herkesin kendi hesabını ödemesi en doğru olandır

Bizde çoğu zaman alman usulu yapıyoruz, arada sırada kahve tatlı gibi kucuk fiyatlı şeyleri tek kişi ödüyor aramızda, oda eğer hesap gercekten fazla gelmediyse ortamına göre yani, sizdeki duruma acil et atmanız lazım öyle sey mi olur siz salep aldınız, karsınızdaki kişiler yemek yedi diyelim ve ödeme sırası sizde, e gercekten size mi ödetiyorlar cep mi dayanır buna

Mantıklı düşünüyorsunuz, normali budur zaten, ödemek istese bile hesap sürekli bir kişiye yıkılmaz
Benim çok cafe kültürüm yoktur, gençliğimde de sevmezdim ama gittiğimizde sırayla öderiz, bu kez ben ödüyorum derim gelecek sefer başka biri öder. Fiyatlar uçuyor bu ara kahramanlığa hiç gerek yok, gitmeden konuşun, bu aralar durum sıkışık yetişemiyorum hesapları Alman usulü yapalım diye, size güvenip parasız gelenler olabilir, mahçubiyet olmasın.

Biz de en yakın arkadaşımla böyleydik. Yıllardır hesabı bir gün o ödese, diğer gün ben ödüyordum. Hemen hemen benzer şeyler yiyip içtiğimiz için zaten alman usulüne denk geliyor gibiydi. Ben pazartesi 100 civarı ödüyorsam, o da salı 100 civarı ödüyordu zaten. Ama son birkaç aydır arkadaşım diyete başladığı için sadece salata, su ve çay tüketiyordu. Ben eskisi gibi yiyip içmeye devam ettiğim icin arkadaşıma bundan sonra alman usulü ödeyelim hak geçmesin dedim. Olmaz öyle vs dese de samimiyetimize istinaden ben onu ikna ettim ve artık alman usulü ödüyoruz. Yani aslında doğru olan, çok yiyen kişilerin az yiyen kişiye bunu teklif etmesidir. Ama arkadaşlarınız akıl edememişse siz söyleyin ayıp bir şey değil ki :)

Gelen hesabı kafa başına bölüyoruz.eğer bir kişi gözle görülür şekilde birşey yiyip içmediyse, onu hariç tutuyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…