- 15 Şubat 2013
- 26.130
- En iyi cevaplar
- 1
- 100.920
- 798
- Konu Sahibi yalnizkus_
-
Neden çekiniyorsun canım herşeyin fiyatı ortada hadi bakim artık herşey alman usulü olsun deyin gülümseyerek bu kadar basit.Merhaba KK ailesibenimle birlikte 2-3 kişilik bir arkadaş grubuyla sıklıkla dışarı çıkıyoruz; cafeler, restoranlar vs yeme, içme, kahve fiyatları da malesef çok zamlandı. Eskiden 50 TL ile ayrıldığımız mekandan şuan da 200 TL'den aşağı ayrilmiyoruz. Ve haftanın 3 - 4 günü mutlaka görüşüyoruz. Arkadaşlar arasından tasarruflu olan tarafım çünkü dışarının yemeklerini sevmiyorum, tatlıyı haftada 1-2 kez ile sınırlıyorum onu da çoğu kez evde yapıyorum. Sebebi maliyet değil; sağlık ve lezzet. Dışarı da genelde kahve, çay, salep içiyorum acikirsam aparatif yiyecekler vs. Zaten genelde maksimum bir saat oturup kalkıyoruz.
Arkadaşlarım ise masaya tadına bakılıp bırakılan, soğuyunca tazelenen içecekler spariş ediyor sürekli ve o bir saatlik görüşmenin sonunda yemediğimiz, içmediğimiz ürünlere en az 200 TL ödeyip ayrılıyoruz. Alman usulü ödemeyi tercih etmedik bugüne kadar o an kim ödemek isterse o ödüyor.
Genelde sırayla gidiyoruz hatta bu konularda gururlu bir yönüm olduğu için çoğu kez ben ödemisimdir helali hoş olsun asla gözüme gelmez fakat fiyatlar artınca bu durum beni zorlamaya başladı bir anda 200 TL vermektense yarısını vermek ya da alman usulü ödemek şuan ki ekonomik kriz durumunda daha iyi olacak gibi fakat bugüne kadar hiç bu yöntemi tercih etmediğimiz için teklif etmeye çekiniyorum. Siz genelde arkadaş ortaminda hesabı nasıl ödemeyi tercih ediyorsunuz, yarı yarıya teklif etsem ayıp olur mu?
Alman usulü ödeyelim de canım yakın arkadaşa sıkıntı olmazMerhaba KK ailesibenimle birlikte 2-3 kişilik bir arkadaş grubuyla sıklıkla dışarı çıkıyoruz; cafeler, restoranlar vs yeme, içme, kahve fiyatları da malesef çok zamlandı. Eskiden 50 TL ile ayrıldığımız mekandan şuan da 200 TL'den aşağı ayrilmiyoruz. Ve haftanın 3 - 4 günü mutlaka görüşüyoruz. Arkadaşlar arasından tasarruflu olan tarafım çünkü dışarının yemeklerini sevmiyorum, tatlıyı haftada 1-2 kez ile sınırlıyorum onu da çoğu kez evde yapıyorum. Sebebi maliyet değil; sağlık ve lezzet. Dışarı da genelde kahve, çay, salep içiyorum acikirsam aparatif yiyecekler vs. Zaten genelde maksimum bir saat oturup kalkıyoruz.
Arkadaşlarım ise masaya tadına bakılıp bırakılan, soğuyunca tazelenen içecekler spariş ediyor sürekli ve o bir saatlik görüşmenin sonunda yemediğimiz, içmediğimiz ürünlere en az 200 TL ödeyip ayrılıyoruz. Alman usulü ödemeyi tercih etmedik bugüne kadar o an kim ödemek isterse o ödüyor.
Genelde sırayla gidiyoruz hatta bu konularda gururlu bir yönüm olduğu için çoğu kez ben ödemisimdir helali hoş olsun asla gözüme gelmez fakat fiyatlar artınca bu durum beni zorlamaya başladı bir anda 200 TL vermektense yarısını vermek ya da alman usulü ödemek şuan ki ekonomik kriz durumunda daha iyi olacak gibi fakat bugüne kadar hiç bu yöntemi tercih etmediğimiz için teklif etmeye çekiniyorum. Siz genelde arkadaş ortaminda hesabı nasıl ödemeyi tercih ediyorsunuz, yarı yarıya teklif etsem ayıp olur mu?
Doğuda yaşıyorum şuan daha önce batı tarafında dediğiniz gibi yapardık kimse de alinmazdi ama burada arkadaşa hesap kitap yapanı çok ayipliyorlar. Lafı mı olur, hesap mi yapıyorsun diyorlar direk. Kasada biri hesap öderken şuradan da alın diyene çıkışta ne ayıp oradan çıkarken hesaplasirdik insanların yanında yapma bile diyorlar. Ve evet ekonomik krizde değiştirmedi henüz bu durumu. Yakın arkadaşlarım olduğu için ayiplayacaklarini sanmıyorum ama aramızda para hesabı yapılıyormuş gibi olmasından çekiniyorumYani bence teklif etseniz ayıp olmaması gerek bu ekonomik koşullarda. Bi kahve olur küçük bi yiyecek olur sıralı ödenir ama bu bence fazla bide yenemeyen ürünler için.
Bizde genelde herkes kendi yediğini öder.
Ama bi tane çok çok yakın arkadaslarımız var mesafelerden dolayı her zaman görüşemediğimiz onlarla çıktıysak onlarında bizimde umurumuz olmaz kimin ödediği. Sizin sıklık fazlaymış ve bide daha çok ödeyen sizmişsiniz bence koşulların değişmesini söyleyebilirsiniz ama insanlarda bir tuhaf artık. Cimri vs diye bile düşünebilirler en iyi siz bilirsiniz arkadaslarınızı nasıl tipler?
Yok bizde kasada ayrı ödeyene katiyen yer yokHesabı masamıza istiyoruz ve surdan 2 çay 1 sandviç alır misiniz diye başlatıyorum bengerisini anlarlar sanırım. Ama siz uzun zamandır bu döngüde devam ediyorsaniz mekana gitmeden önce arkadaşlarınızla bunu paylaşın,sıra sizdeyse size güvenip yanlarina fazla para almamış olabilirler
Durumunun sıkışık olduğunu aileme bile söyleyemem bunun samimiyetle alakası yok. Şükür cafeye gidemeyecek kadar sıkışık değil ama yemediğim içmediğim şeyler için ödeme yapmasam şu sıralar çok daha iyi olacakArkadaşlıklarda değişmiş zaar
Durumunuzun sıkışık olduğunu söyleyemeyecek kadar samimi değilseniz neden görüşüyorsunuz ?
Ego savaşı için mi ?
En son ben odemistim zaten bir daha ki gittiğimizde o teklif ettiğinde bunu söyleyeceğim teşekkür ederimYemek ayrı ayrı, çay kahve tek kişi genelde.
Biraz geride durup başkası öderken "Hepsi sana kalmasın, her şeyin fiyatı arttı, ayrı ayrı ödeyelim." diyebilirsiniz.
Çok mantıklı aslında zaten bir saat oturuyoruz en fazla dediğiniz gibi sıra başkasında olduğunda insan gerçekten de birşey yiyip içmeye çekiniyoe dediğiniz gibi yapmak en mantıklısıYani soyle aciklayayim bizim gittigimiz yerlere genelde kisi basi 100-200 lira arasi hesap ödüyoruz, her seferinde toptan 1kisi odese abuk rakamlar odemek zorunda kalir, bi de bunun cocukla gidilen versiyonlari oluyo, hepten artiyo , esit bolunmesinden yana da degilim, herkes keyfine gore yiyip icemiyo o zaman baskasina haksizlik olmasin diye. Param ne kadarsa o kadarlik yer kalkarim, kafam agrimaz.
Aslında yanlış anlaşıldım galiba kalabalık bir grup değiliz en fazla üç kişi ölüyor benimle beraber ama bulunduğum yer cafeler açısından çok pahalı bir yer. Dışarıdan çok turist geliyor ondan olsa gerek. O yüzden her şeyin fiyatı çok yüksek malesef. Bir kahvenin fiyatını bile şuraya yazsam epey şaşıranlar olur bundan ötürü tek seferde iki - üç kişilik hesap fazla gelmeye başladı krizden sonra. Karsimdakiler de rahatsız mı bilmiyorum umarım öylelerdirBelki grupta bu durumdan rahatsız başkalarıda vardır onlarda söylemeye çekiniyordur.hiçbirşey söylemenize gerek yok,hesap geldiğinde kartınızı uzatıp yediğinizi içtiğiniz söylersiniz, bunu 2 sefer yapsanız zaten herkes aynı şekilde ödemeye başlar. Herkesin kendi yediğini ödemesinin daha doğru olduğunu düşünüyorum, zaten arada içinden gelen ısmarlar,onda bile arkadaşım ısmarlamışsa bir sonrakine mutlaka ben ısmarlarım sürekli bir taraf ısmarlamaz.Heleki sizin anlattığınız durum çok absürt eğer milyoner değilseniz
3 kişide olsa 2 kişide olsa durum değişmez.yeri gelir paranız olmaz sadece kahve içersiniz, yada karnınız açtır yemek yemek istersiniz arkadaşınız ödeyecekse o kahve içiyorsa çekinir yiyemezsiniz. Emin olun artık heryerde fiyatlar çok arttı , bırakın arkadaşların hesaplarını ödemeyi kendi hesabımı öderken bile hesap yapıyorum.Bunda utanılacak birşey olduğunu düşünmüyorum, şu anda sizin dediğiniz gibi onu söyle yeme bunu söyle içme lüksünün olacağı bir dönem değil.O lüksü yapanda kendisi ödemeli hesabı, ben neden ödeyeyim ki?.Arkadaşlar arasında para konusu olmaz diye birşeyde yok, hep bir taraftan gidiyor ve rahatsızlık veriyorsa bu durum arkadaşlığıda etkiler.Para yüzünden sıkıntı olmaması için herkesin kendi hesabını ödemesi en doğru olandırDoğuda yaşıyorum şuan daha önce batı tarafında dediğiniz gibi yapardık kimse de alinmazdi ama burada arkadaşa hesap kitap yapanı çok ayipliyorlar. Lafı mı olur, hesap mi yapıyorsun diyorlar direk. Kasada biri hesap öderken şuradan da alın diyene çıkışta ne ayıp oradan çıkarken hesaplasirdik insanların yanında yapma bile diyorlar. Ve evet ekonomik krizde değiştirmedi henüz bu durumu. Yakın arkadaşlarım olduğu için ayiplayacaklarini sanmıyorum ama aramızda para hesabı yapılıyormuş gibi olmasından çekiniyorum
Yok bizde kasada ayrı ödeyene katiyen yer yokhesaplaşacaksan da çıkışta hesaplaşacaksin.
Durumunun sıkışık olduğunu aileme bile söyleyemem bunun samimiyetle alakası yok. Şükür cafeye gidemeyecek kadar sıkışık değil ama yemediğim içmediğim şeyler için ödeme yapmasam şu sıralar çok daha iyi olacak
En son ben odemistim zaten bir daha ki gittiğimizde o teklif ettiğinde bunu söyleyeceğim teşekkür ederim
Çok mantıklı aslında zaten bir saat oturuyoruz en fazla dediğiniz gibi sıra başkasında olduğunda insan gerçekten de birşey yiyip içmeye çekiniyoe dediğiniz gibi yapmak en mantıklısı
Aslında yanlış anlaşıldım galiba kalabalık bir grup değiliz en fazla üç kişi ölüyor benimle beraber ama bulunduğum yer cafeler açısından çok pahalı bir yer. Dışarıdan çok turist geliyor ondan olsa gerek. O yüzden her şeyin fiyatı çok yüksek malesef. Bir kahvenin fiyatını bile şuraya yazsam epey şaşıranlar olur bundan ötürü tek seferde iki - üç kişilik hesap fazla gelmeye başladı krizden sonra. Karsimdakiler de rahatsız mı bilmiyorum umarım öylelerdir
Merhaba KK ailesibenimle birlikte 2-3 kişilik bir arkadaş grubuyla sıklıkla dışarı çıkıyoruz; cafeler, restoranlar vs yeme, içme, kahve fiyatları da malesef çok zamlandı. Eskiden 50 TL ile ayrıldığımız mekandan şuan da 200 TL'den aşağı ayrilmiyoruz. Ve haftanın 3 - 4 günü mutlaka görüşüyoruz. Arkadaşlar arasından tasarruflu olan tarafım çünkü dışarının yemeklerini sevmiyorum, tatlıyı haftada 1-2 kez ile sınırlıyorum onu da çoğu kez evde yapıyorum. Sebebi maliyet değil; sağlık ve lezzet. Dışarı da genelde kahve, çay, salep içiyorum acikirsam aparatif yiyecekler vs. Zaten genelde maksimum bir saat oturup kalkıyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?