- Konu Sahibi yalnizkus_
-
Genelde iş çıkışı görüşüyoruz en fazla bir saat oturuyoruz. Hafta sonunu ben de genelde evde dinlenerek geçirmeyi tercih ediyorum. Ekonomik kriz malum cimrileşmediğimin, fiyatların çok yükseldiğinin onlarda farkındadır diye düşünüyorum aslındaHaftanın 3-4 günü fazla değil mi nasıl zaman ayırabiliyorsunuz? Hiç öyle arkadaşlığım olmadı her hafta sonu bile görüşmezdim açıkçası biriyle. Bu saatten sonra alman usulü deseniz sen de cimrileştin yaftası gelebilir bence ama en makulu o. Kim ne yedi içtiyse onu ödesin.
Yemeğince de hesabı ödememek için birşey yemedi izlenimi oluşuyor ama sankiBöyle bir ortamda bulunsam acıksam da yemek yiyemem kimseye parasını ödettirmemek için. Herkes kendi yediğini ödesin, arada jestler olur tabi ama haftada 3-4 buluşmaya bu durum çok fazla.
Ama alışkanlık olduysa insan düzenini zor değiştiriyor biraz yine de bu ekonomik düzende hesabı tek kişi çekmek çok zorGenelde iş çıkışı görüşüyoruz en fazla bir saat oturuyoruz. Hafta sonunu ben de genelde evde dinlenerek geçirmeyi tercih ediyorum. Ekonomik kriz malum cimrileşmediğimin, fiyatların çok yükseldiğinin onlarda farkındadır diye düşünüyorum aslında
Merhaba KK ailesibenimle birlikte 2-3 kişilik bir arkadaş grubuyla sıklıkla dışarı çıkıyoruz; cafeler, restoranlar vs yeme, içme, kahve fiyatları da malesef çok zamlandı. Eskiden 50 TL ile ayrıldığımız mekandan şuan da 200 TL'den aşağı ayrilmiyoruz. Ve haftanın 3 - 4 günü mutlaka görüşüyoruz. Arkadaşlar arasından tasarruflu olan tarafım çünkü dışarının yemeklerini sevmiyorum, tatlıyı haftada 1-2 kez ile sınırlıyorum onu da çoğu kez evde yapıyorum. Sebebi maliyet değil; sağlık ve lezzet. Dışarı da genelde kahve, çay, salep içiyorum acikirsam aparatif yiyecekler vs. Zaten genelde maksimum bir saat oturup kalkıyoruz.
Arkadaşlarım ise masaya tadına bakılıp bırakılan, soğuyunca tazelenen içecekler spariş ediyor sürekli ve o bir saatlik görüşmenin sonunda yemediğimiz, içmediğimiz ürünlere en az 200 TL ödeyip ayrılıyoruz. Alman usulü ödemeyi tercih etmedik bugüne kadar o an kim ödemek isterse o ödüyor.
Genelde sırayla gidiyoruz hatta bu konularda gururlu bir yönüm olduğu için çoğu kez ben ödemisimdir helali hoş olsun asla gözüme gelmez fakat fiyatlar artınca bu durum beni zorlamaya başladı bir anda 200 TL vermektense yarısını vermek ya da alman usulü ödemek şuan ki ekonomik kriz durumunda daha iyi olacak gibi fakat bugüne kadar hiç bu yöntemi tercih etmediğimiz için teklif etmeye çekiniyorum. Siz genelde arkadaş ortaminda hesabı nasıl ödemeyi tercih ediyorsunuz, yarı yarıya teklif etsem ayıp olur mu?
Evet özellikle de son zamanlarda. Bundan sonra öyle yapacağım buradaki yorumları okumak iyi geldi teşekkür ederimBen her zaman kendi hayatımda da kendi yedigimi içtiğimi ödemekten yanayım. Niye herkesin yediğini odeyeyim ki? O gün ben atıyorum 20 liralık tost yedim, diğerleri 100 liralık bişey yedi ictiler. 20 lira ödemek varken 120 lira mi odiycem? Siz baştan yanlış yapmışsınız. Bu konularda utanma çekinme olmaz. Herkesin bütçesi kesesi ekonomik gücü farklı. Herkes cebindekini idare etme derdinde.
Ah buralara o kadar uzak bir davranış ki en kötü dışarıda hesaplaşılıyor buralarda onda da kabul etmeyenler oluyor yine. Kasada kendine düşen miktarı ödeyip çekilmek buralar için ne güzel bir lüks :)Kasada kendi yiyip içtiğinizi ödeyip çekilin. Kendi hesabımızı ödemek bile zorlaştı. Bizim de hep hesap alman usuludur
Evet her şeyin fiyatı da o kadar yüksek ki buralarda şu meşur kahve mekanında (marka vermiyoruz malumAma alışkanlık olduysa insan düzenini zor değiştiriyor biraz yine de bu ekonomik düzende hesabı tek kişi çekmek çok zor
Bazen bazı şeyleri sıklıkla görüştüğüm yakın arkadaşlarıma değil aileme bile söyleyemiyorum ne yazık ki özellikle de şu durumlardabu kadar sıklıkla görüştüğünüz samimiyetteki arkadaşlarınıza arkadaşlar artık herkes kendi hesabını ödesin birbirimize yük olmayalım bu maddi sıkıntılı günlerde diyebilmelisiniz diye düşünüyorum..
biz 'tikkie' gonderiyoruz gruplarda birbirimize. YANI: odeyen kisi 200 mu odedi, 4 kisiysek 50 tl'lik 'tikkie', yani 'ödeme talebi' atiyor whatsappta gruba. Odeyen herkes 'odedim' yaziyor, her odeme sonrasi telefonuma odendi dusuyor zaten.Merhaba KK ailesibenimle birlikte 2-3 kişilik bir arkadaş grubuyla sıklıkla dışarı çıkıyoruz; cafeler, restoranlar vs yeme, içme, kahve fiyatları da malesef çok zamlandı. Eskiden 50 TL ile ayrıldığımız mekandan şuan da 200 TL'den aşağı ayrilmiyoruz. Ve haftanın 3 - 4 günü mutlaka görüşüyoruz. Arkadaşlar arasından tasarruflu olan tarafım çünkü dışarının yemeklerini sevmiyorum, tatlıyı haftada 1-2 kez ile sınırlıyorum onu da çoğu kez evde yapıyorum. Sebebi maliyet değil; sağlık ve lezzet. Dışarı da genelde kahve, çay, salep içiyorum acikirsam aparatif yiyecekler vs. Zaten genelde maksimum bir saat oturup kalkıyoruz.
Arkadaşlarım ise masaya tadına bakılıp bırakılan, soğuyunca tazelenen içecekler spariş ediyor sürekli ve o bir saatlik görüşmenin sonunda yemediğimiz, içmediğimiz ürünlere en az 200 TL ödeyip ayrılıyoruz. Alman usulü ödemeyi tercih etmedik bugüne kadar o an kim ödemek isterse o ödüyor.
Genelde sırayla gidiyoruz hatta bu konularda gururlu bir yönüm olduğu için çoğu kez ben ödemisimdir helali hoş olsun asla gözüme gelmez fakat fiyatlar artınca bu durum beni zorlamaya başladı bir anda 200 TL vermektense yarısını vermek ya da alman usulü ödemek şuan ki ekonomik kriz durumunda daha iyi olacak gibi fakat bugüne kadar hiç bu yöntemi tercih etmediğimiz için teklif etmeye çekiniyorum. Siz genelde arkadaş ortaminda hesabı nasıl ödemeyi tercih ediyorsunuz, yarı yarıya teklif etsem ayıp olur mu?
Alman usulü öderim söylemeye gerek kalmaz. Garson geldiğinde kartımı çıkarıp şunları fiyatını çekermisin diyorumMerhaba KK ailesibenimle birlikte 2-3 kişilik bir arkadaş grubuyla sıklıkla dışarı çıkıyoruz; cafeler, restoranlar vs yeme, içme, kahve fiyatları da malesef çok zamlandı. Eskiden 50 TL ile ayrıldığımız mekandan şuan da 200 TL'den aşağı ayrilmiyoruz. Ve haftanın 3 - 4 günü mutlaka görüşüyoruz. Arkadaşlar arasından tasarruflu olan tarafım çünkü dışarının yemeklerini sevmiyorum, tatlıyı haftada 1-2 kez ile sınırlıyorum onu da çoğu kez evde yapıyorum. Sebebi maliyet değil; sağlık ve lezzet. Dışarı da genelde kahve, çay, salep içiyorum acikirsam aparatif yiyecekler vs. Zaten genelde maksimum bir saat oturup kalkıyoruz.
Ya memleketin ne onemi var, ister deutsch olsun ister dutch, onemli olan hesabin niceligi artik bizim memlekette bzbzbbenim annem alman. almanlar için söylenen herşeyi sineye çeker ama alman usulü ödeme dendi mi tepki gösterir. çünkü o deyimin aslı dutch yani hollandalı usulü bilirsiniz cimrilikleri meşhurdur.
bence para konusunda sıkışık olduğunuzu, dikkatli olmak zorunda olduğunuzu, ancak kendi hesabınızı ödeyeceğinizi söyleyin gitsin.
bir gün bir yerde türk olduğumu bilmeyen biri bana saçmaladığımı söylemek için türk müsün dedi. anladım tabii andavallı mısın demek istediğini. dedim evet. herkes biraz utandı biraz güldü. avrupanın çoğu yerinde kaz kafalı, cahil görünen birine akıllı ol anlamında böyle bir şey söylenmesi üzücü. ha ben gerçekten de biraz öyleyim. adam hepten haksız değildi ama bu sadece bir deyim amaan denemez. sonuçta karışık duygulara gark olup otele döndüm. haklısın alman usulu alman olmayan biri için sadece bir deyim. almanlar insana zırnık koklatmaz, günahını vermez anlamına gelmiyor belki alman olmayanlara. neyse işte hassas noktam kardeş. yıkmayalım gönülleri.Ya memleketin ne onemi var, ister deutsch olsun ister dutch, onemli olan hesabin niceligi artik bizim memlekette bzbzb
Bu kadar hassas olma ya, benim kocam Fransiz, Turkcesi de iyidir ama bisey anlamayinca sen biraz Fransiz kaldın sekerim diyorum, deyimi de bilmiyo bakiyo oyle suratimabir gün bir yerde türk olduğumu bilmeyen biri bana saçmaladığımı söylemek için türk müsün dedi. anladım tabii andavallı mısın demek istediğini. dedim evet. herkes biraz utandı biraz güldü. avrupanın çoğu yerinde kaz kafalı, cahil görünen birine akıllı ol anlamında böyle bir şey söylenmesi üzücü. ha ben gerçekten de biraz öyleyim. adam hepten haksız değildi ama bu sadece bir deyim amaan denemez. sonuçta karışık duygulara gark olup otele döndüm. haklısın alman usulu alman olmayan biri için sadece bir deyim. almanlar insana zırnık koklatmaz, günahını vermez anlamına gelmiyor belki alman olmayanlara. neyse işte hassas noktam kardeş. yıkmayalım gönülleri.
Eğer söyleyemeyecekseniz bari herkesle eşit ücrette yemek yiyin içiniz yanmasın :dDoğuda yaşıyorum şuan daha önce batı tarafında dediğiniz gibi yapardık kimse de alinmazdi ama burada arkadaşa hesap kitap yapanı çok ayipliyorlar. Lafı mı olur, hesap mi yapıyorsun diyorlar direk. Kasada biri hesap öderken şuradan da alın diyene çıkışta ne ayıp oradan çıkarken hesaplasirdik insanların yanında yapma bile diyorlar. Ve evet ekonomik krizde değiştirmedi henüz bu durumu. Yakın arkadaşlarım olduğu için ayiplayacaklarini sanmıyorum ama aramızda para hesabı yapılıyormuş gibi olmasından çekiniyorum
Yok bizde kasada ayrı ödeyene katiyen yer yokhesaplaşacaksan da çıkışta hesaplaşacaksin.
Durumunun sıkışık olduğunu aileme bile söyleyemem bunun samimiyetle alakası yok. Şükür cafeye gidemeyecek kadar sıkışık değil ama yemediğim içmediğim şeyler için ödeme yapmasam şu sıralar çok daha iyi olacak
En son ben odemistim zaten bir daha ki gittiğimizde o teklif ettiğinde bunu söyleyeceğim teşekkür ederim
Çok mantıklı aslında zaten bir saat oturuyoruz en fazla dediğiniz gibi sıra başkasında olduğunda insan gerçekten de birşey yiyip içmeye çekiniyoe dediğiniz gibi yapmak en mantıklısı
Aslında yanlış anlaşıldım galiba kalabalık bir grup değiliz en fazla üç kişi ölüyor benimle beraber ama bulunduğum yer cafeler açısından çok pahalı bir yer. Dışarıdan çok turist geliyor ondan olsa gerek. O yüzden her şeyin fiyatı çok yüksek malesef. Bir kahvenin fiyatını bile şuraya yazsam epey şaşıranlar olur bundan ötürü tek seferde iki - üç kişilik hesap fazla gelmeye başladı krizden sonra. Karsimdakiler de rahatsız mı bilmiyorum umarım öylelerdir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?