hesap ödeme sorunu aşkımı bitiriyor :(

aysefatmaemine

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2016
16
3
6
35
herkese merhaba ,
komik bir durum gibi gelmişti başlarda ama şuanda baya sıkıntı yaşıyorum. 2 aylık bir ilişkim var.ilk aylarda bir problem yoktu yani para konusunda sonraları ise sevgilim artık hesap ödemek istemiyor gibi davrandığını sezdim.ben öğretmenim ve atama bekliyorum çalışmıyorum ama param yokmuş izlenimi vermedim hiç. sevigilim bir şirkette çalışıyor ve gayet iyi maaş aldığını biliyorum.ilişkimiz başladıktan bir süre sonra bende hesap gelince vermeye başladım. ama sanki alışkanlık oldu mekanlarda ödemek istemiyor gibi davranıyor. (gerçekten konu para değil ama çok sinir bozucu bir durum). bir bahane bulup ayrıldım nedenini diyemem tabi.sonra yüzyüze gelince tekrar barıştık.Param yok diyemem onun düşünmesi gerek gerçekten hiç ayrılmakta istemiyor ama bu konu beni yeterince geriyor.Alman usulu olsa daha iyi çünkü böyle giderse sıkıntıya giricem.(bu arada hepsini ben ödemiyorum hesabı ama son zamanlarda hiç ödemeye kalkşmıyor resmen)

Son düzenleme:
Hesabı hep erkeğin ödemesi ne kadar kötüyse kadının ödemeside aynı derecede kötü bana göre. Eşimle evlenmeden önce bana hesap ödetmezdi hiç hep teklif etmeme rağmen hemde ama altta kalmamak adına hediyeler alırdım bende,içim rahat etmezdi.
Sizin durumunuzda bir siz bir o ödeseniz hesabı sorun çözülür ama muhtemelen alışmış sevgiliniz,sizde ödüyorsunuz umursamıyor. Ama yakışmıyor ne kadina ne erkeğe bu tavır,bilemiyorum bence çok çirkin.

Bende atama bekleyen öğretmenim.Cesitli yerlerde calisip para biriktirdim ama nisanlim bana hic ödetmez.Ben ödeyecegim diye israr edince de şakayla karisik tamam simdi ben ataninca sen de bana kahve ismarla ödesiriz der takilir .

siz şuanda çalışmıyorsanız, onun düşünmesi gerekir, araya böyle küçük hesaplar girdi mi gerçekten de can sıkıcı oluyor.

İlk başlarda hep hesabı o ödediysen rahatsız olur tabi ki.
Erkek diye sürekli hesap ödemek zorunda değil.
En iyisi alman usulüne dönün.
Atanamamış olman bir bahane değil, sevgilin olmadığı zaman senin giderlerini kim ödüyor? Bir şekilde kendi ihtiyaçlarını karşılayacak parayı bulmalısın.

Direkt açık açık söyle. Farkındayım sen de zorlanıyorsun, Alman usulu yapalım, ikimiz içinde tuhaf kaçmasın de.
Cimrilik kısmını ilerleyen zamanda gözlemlersin.

şuan eli cebine gitmiyor gibi geliyor bana pskolojim bozuldu resmen buluşmak istemiyorum. ama artık çıkartmamaya başladım ama nasıl olucak anlamadım sanırım ayrılıcam ve ayrılık nedenini bilmicek hiç

yanlış anlamussiniz galiba asıl tüm hesapları konu sahibi ödüyormus çalışmadığı halde

sakın bu hatayı devam ettirme

Biz öğrenciyken eşim bana hesap ödettirmediği ve maddi olarak zorlandığını gördüğüm için ben ona verirdim mekana girmeden önce o öyle verirdi.gerçi o samimiyete gelene kadar da hep o ödedi bi şekilde

Erkek kadın ödemesi olayını geçtim zaten de sen şu an çalışmıyorsun bir de. Buna rağmen hesabı devamlı sana ödetmesi çok çirkin birşey.

ben ikimizinkini ödediğim için sıkıntı yaşıyorum zaten. normalde dısarda yedğimi ödesem sıkıntı yaşamam zaten.ilk başlarda toplam 4-5 kez buluştuk. benim derdim ihtiyaçlarımı karşılasın değil beni zorlamasın yeter.

Bence oldukça yanlış bir tutum. Ben bu konuda geleneksel düşünüyorum. Hesap ödemek erkeğin sorumluluğudur. AMA kadın da tabi ki, arada teklif eder, kendi insiyatifiyle öder. Tamamen kadının keyfine kalmış birşey arada ödemek bence.

Bu şekilde üstüne kalmışçasına ödemen yanlış. Daha doğrusu sana böyle hissettirmesi yanlış. Param yok demek zorunda değilsin, hesap geldiğinde hiç tınlama. Mecbur ödeyecek.

paranız yoksa evde oturun o zaman veya "benim devamlı dışarda gezecek param yok, çalışmıyorum" diyin çok zor değil.
devamlı dışarı çıkıp erkek arkadaşınızın durumunuzu anlamasını beklemek çok saçma.

yanlış anlamussiniz galiba asıl tüm hesapları konu sahibi ödüyormus çalışmadığı halde

Pardon . O zaman konuşun bari herkes kendi hesabını ödesin.
Bir tarafa yüklenilmesi yanlış.

Valla dünyanın heryerinde hesabı erkek öder. Çok saçma geliyor kadın erkek yemekte garson hesabı doğal olarak erkeğe getiriyor. Sonra erkek kadına veriyor. Çok komik bir görüntü. Her ne kadar kadın erkek eşit de deseniz bana göre hoş gözükmüyor. Kadın ne yapar onun yerine, ona hediye alır. Önceden sinema tiyatro bileti alır getirir.Burada para önemli değil o tavır önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…