• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hesap ödeme sorunu

Ay ben çok çingenmişim herhalde :) Hiç rahatsız olmadım, ben öğrenciydim, onunda maaşı iyiydi. Yani çalışıyosa ödesin nolcak ay :)

Ben de rahat edemiyorum. Bir şey içmek için oturduysak bir şey yemek istemiyorum mesela acıksam bile, adama yıkıyor gibi hissediyorum.
Öte yandan özellikle sevgiliyle çıkıldığında masaya hesap geldiğinde kafa kafaya verip "şu benim, ben bunu yedim" diye ayrı ayrı hesaplamak da hoş gelmiyor.
O yüzden en güzel dönüşümlü ödemek. Yemeği o öder, kahveleri siz. Ertesi gün ne bileyim dondurmaları siz ısmarlarsınız, biraları o falan.

Herkes kendi yediginin parasini versin durumu biraz hesap oderken sacma oluyor bana kalirsa. Diyelim ki bir yemek yedim sevgilimle ve hesap 40 lira geldi. 20 ben vereyim 20 de sen ver hadi hesap tamam olayi bana gore sinir bozucu... Ama soyle yapmak daha hos oluyor. Yemegi erkek arkadasim odediyse sinemayi da ben ismarlarim. Siz de boyle yapabilirsiniz. Konusup anlasin... 4 yillik bir iliskim var. Kimin parasi varsa o oder. Arar gelirken sigara alsana canim der. Ben ararim canim dondurma cekti gelirken alsana derim. Zamanla oturur yani...

kadın parası yemeye meraklı bunca bayan gibi erkek varken böylesini bulduysan şükrünü bil derim. aferin ona. sen onun parasına muhtaç değilsin elbet. onun verdiğiyle doyacak vermezse aç kalacak da değilsin. ama bu onun seni sahiplendiğini gösterir. neticede o erkek ve sen bayansın. helal olsun valla. lisede görüştüğüm biri vardı o da böyleydi. onunlayken kuruş harcadığımı bilmem. birşeyler ısmarlamaya çalışırdım kıyameti koparırdı. sonradan başka sebeplerden dolayı bitti ama hayatımda bana en çok kendimi güvende hissettiren erkek de oydu. çok şükür doğadaki görevini unutmamış erkekler hala var.

erkegin dogada ki görevi sevgilisin yediğini içtiğini ödemek mi :KK14:
erkek kadına hesap ödetince sahiplenmiyor demek mi :KK14:
sonra da kadın erkek eşitliğinden bahsedilir :KK14:

erkegin dogada ki görevi sevgilisin yediğini içtiğini ödemek mi :KK14:
erkek kadına hesap ödetince sahiplenmiyor demek mi :KK14:
sonra da kadın erkek eşitliğinden bahsedilir :KK14:

ben kadın erkek eşitliğine karşı bir insanım. kadın duygusaldır el üstünde tutulmalıdır. annedir, yardır. baya sığ bir yorum yapmışsınız doğrusu. sevgilisinin yediğini içtiğini ödemesi meselesi değil bu, temsili bir örnekti. biraz daha konu üzerinde düşünmenizi öneririm.

evet erkek kadına hesap ödetince sahiplenmiyor oluyor. ben bayanım, bir bayan arkadaşımı yemeğe götürdüm mü öderim. çünkü o öderse gururuma dokunur. hal böyleyken bir erkeğin daha çok gurur meselesi yapması lazım. bu kadın erkek eşitliğini savunan furya nereden üredi bilmiyorum ama, biz Anadolu usulü yetiştik. erkek de yerini bilmeli, kadın da. kadın gibi erkek, erkek gibi kadın fıtrata ters.

İlişkimizin ilk ayları bir yerlere gitmemeye özen göstermiştim şimdi 3 yıldır beraberiz :nazar:
Kimin parası varsa o öder.
Sizde ısrarcı olun ya da bende yemem o zaman diyin tatlılar benden diyin falan..

çoğu arkadaşın dediği gibi..
bir şeyi o ödediyse başka şeyi siz ödeyin.
yemeği ödediyse.. bir yerde oturun "kahveler/tatlılar benden olacaksa oturalım" deyin.
ondan habersiz sinema bileti alın.. vs...

Sonrada kızıyoruz erkekler kadınlar için "tek düşündükleri para" deyince. Daha geçen gün başka bir topicte güçlü kadın görmek istiyorum dedim, linç ediliyordum neredeyse.

Fazla söze gerek yok buyrun bir kaç örnek

Sevgiliyken : o erkek hesabı erkek öder
söz-nişan : ee kız alıyorlar kolay mı yapacaklar tabi, şu kadar bilezik, şöyle set, böyle bohça
Düğün : yine aynı takı sorunları, kv şunu yaptı, bunu yaptı, şu kadar bilezik taktı, altınlar kimde duracak, dini nikahta ne istesem?
evlenir : ben ne çalışıcam ev işleri zaten ağır, erkek değil mi baksın evine.
boşanacak : ayakları üzerinde durmak için çaba sarf etmez, alacağı tazminatın, nafakanın hesabını yapar.

Sonrada; yok efendim kadının ağırlığını koymasıymış, yok sahiplenilmekmiş, yok kadın evde de çalışıyormuş, çocuk bakıyormuş, anne oluyormuş.

Eyy hanımlar, okuyun, çalışın ve kendi ayaklarınızın üzerinizde durun, hayatın hiç bir kısmında maddi olarak kimseye sırtınızı dayamayın.

Merhaba kızlar...
Benim yaklaşık 3 aylık bir ilişkim var. Sevgilim şu zamana kadar bana hiç hesap ödetmedi. Bu durumdan çok rahatsızım.Benim yediğimi içtiğimi ödemesinden çok rahatsız oluyorum hiç tarzım değil böyle şeyler.Bir yere gittiğimiz zaman hep en ucuzundan alıyorum bazen hiçbir şey almıyorum.Tokum canım istemiyor diyorum. Bir keresinde (ilişkimizin başlarındaydık o zaman) ben elimi cüzdanıma attım ama karşı çıktı,bir daha da lafını ettirmedi konuyu değiştirdi hep.

Bende iki kez sinema biletiyle hediye almıştım gömlek. Ama sevmiyor böyle şeyleri paranı harcama diyor, benim durumum kötü değil ki tamam öğrenciyim ama param var yani. O da bana hediye alır bir yere gidince hesabı da ödeyen o ,ben bunların karşısında eziliyorum sanki.. Hiç iyi hissetmiyorum kendimi. Yarın öbür gün ayrıldık diyelim o zaman nolacak ,kendimi hepten kötü hissedicem. Sizce napmalıyım?
Yemeğe çıkarmış hesap ödemi.Ödeyecek tabii.Bu kadar büyütülecek birşey yok.Atla deve değil ki,ezilesin.Altı üstü yemek.

Back
X