• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hesap ödeme sorunu

Okuyun , çalışın , para kazanın ve birey olun . Birey olun , erkeğin kölesi olmayın . Güçlü bir kadın hesap ödiyeceğim diye erkeğin arkasından koşmaz daha çok güçsüz bir kadının yapacağı iştir . Kendizi hesap ödemeye layık görün , değerli görün , saygın görün ! O sizinle siz olduğunuz için görüşüp mutlu olduysa hemen koşturup buna bedel biçmeye kalkmayın ,kendinizi düşürmeyin Ki sorumluluğun farkına varsın . sizi para için değil siz olduğunuz için önemsesin . bırakın sizi mutlu etmek için çaba sarfetmeyi öğrensin . banka kartını kocaya verip ben bireyim demeyin , iş artık o raddeye geldiki ünvrtst mezunu kadın kapı cam silip erkeğin araba taksitlerini ödüyor ! Bumu güçlü kadın algınız ?

Konu sahibi ben degilim.

Benim mesajimi alintilayarak yazdiginiz seyler benim icin espri niteliginde.

Kullandiginiz unlemler de gulucuk olsa gerek.

Benim hayat durusumu, prensiplerimi, meslegimi ve ilkelerimi, iliskimdeki agirligimi ifade ederek size kotu hissettirmek istemem.

Erkegin parasiyla bana kendimi guclu hissettirmesini beklemem icin farkli bir kafada olmam lazim.

Hatta baska meslekte...

Neyse...

Kendi yedigimiz ictigimizi odememizle adamin araba taksidini odemek ne alaka, onu anlamadim.

Yedigimizi ictigimizi ona odetelim sonra adam baska seyler bekleyince tukaka diyelim.

Erkekler bu zihniyet yuzunden kadinlari ucuz ve satin alinabilir goruyorlar.

Yediklerinize kadar adama odetmek gerektigini soylediginize, kendi masrafini odeyen kadinlari elestirdiginize gore sizin cevrenizdekiler hakli olabilir...

Ama biz kendimize o gozle baktirmayiz. :KK14:

Ben de çok rahatsız olurum ya tavır alırım , yemek yemem onu da aç bırakırım :-) ya da hediye alır ufak tefek şeyler ısmarlar dengeyi korumaya calışırım. Ne gerek vardı bilmemne derse ben de onu takmam.
Sen öğrenci o calisansa kendini fazla zorlama bu konuda erkek haklı derim.

Şaka mısınız siz? Çevrenizde saygınlığınızı size hesap ödeyerek mi hissettiriyorlar, bence bu saygınlık değil acizlik eziklik. "Ben onun çamaşırını bulaşığını yıkıyorum, yemeğini önüne koyuyorum e bir de yatağına giriyorum tabi hesabı o ödeyecek" mantığı mı ? Akıl alır gibi değil...onur,gurur, özsaygı ayaklar altında.

...

Konu sahibi ben de çok takıntılıyım bu konuda, eğer erkek arkadaşın öğrenciyse karşına alıp konuşabilirsin. Anne/baba parasıyla mekanda beylik taslayan sevgililer bana komik geliyor. Eğer çalışıyorsa , "sanane ben kendim kazanıyorum ve böyle harcamak istiyorum" derse, önceden alınmış sinema/konser biletleriyle, bütçene uygun hediyelerle veya yemek sonuna doğru lavaboya kaçma bahanesi ile bu sorunu kendince halledebilirsin.
İşinize gelen yeri kesip alıntı yapıp işinize geldiği gibi yazmışsınız . Ezbere klişelerle .

rahatsız oluncak bişey değil bence.arkadaşlarımıza bile yeri geldiğinde ısmarlıyoruz.kim ödemek istiyosa o ödesin.yük hissetmeyi gerektircek bişey değil.yeni ilişki olduğu için öyle hissediyo olabilirsiniz.tuvalete gidiyorum diye gidip kasadan hesabı ödeyin kalkmadan.masaya oturunca da ben hesabı ödedim kalkalımmı artık diyin.bi sorun olmaz.

Konu sahibi ben degilim.

Benim mesajimi alintilayarak yazdiginiz seyler benim icin espri niteliginde.

Kullandiginiz unlemler de gulucuk olsa gerek.

Benim hayat durusumu, prensiplerimi, meslegimi ve ilkelerimi, iliskimdeki agirligimi ifade ederek size kotu hissettirmek istemem.

Erkegin parasiyla bana kendimi guclu hissettirmesini beklemem icin farkli bir kafada olmam lazim.

Hatta baska meslekte...

Neyse...

Kendi yedigimiz ictigimizi odememizle adamin araba taksidini odemek ne alaka, onu anlamadim.

Yedigimizi ictigimizi ona odetelim sonra adam baska seyler bekleyince tukaka diyelim.

Erkekler bu zihniyet yuzunden kadinlari ucuz ve satin alinabilir goruyorlar.

Yediklerinize kadar adama odetmek gerektigini soylediginize, kendi masrafini odeyen kadinlari elestirdiginize gore sizin cevrenizdekiler hakli olabilir...

Ama biz kendimize o gozle baktirmayiz. :KK14:

Okuduğunu anlayabilene o kadar ince bir cevap olmuş ki! Satır aralarındaki dokundurmalar mükemmel.

Sizin güçlü kadın algınız yediklerinizi içtikleriniz başkalarına ödetmek mi? Nasıl bir şeyleri ödemek bedel biçmek oluyor anlamadım. Esas bir şeyleri ödetmek bedel biçmektir. Güçlü kadın başkalarının sırtından geçinmez. Kadının saygınlığı böyle ölçülmüyor.[/QUOTE okuyun , çalışın , para kazanın birey olun gibi başlığın altına sırtından geçinmek yazısını nasıl iliştirdin ? Kadının sırtından geçinen erkekleri ne yapacağız !

okuyun , çalışın , para kazanın birey olun gibi başlığın altına sırtından geçinmek yazısını nasıl iliştirdin ? Kadının sırtından geçinen erkekleri ne yapacağız !

Birlikte bir hayatı paylaşıp o evin taksitlerini birlikte ödemeyi kadının sırtından geçinmek olarak mı algılıyorsunuz? Eğer ki bir erkek çalışmaz evde oturur. Kadın da eve bakarsa ancak belki o zaman erkek kadının sırtından geçinmiş olur. Ama bu konunun hesabı ortak ödemekle ne alakası var onu da anlamadım. Hayat müşterektir. Ve maddi manevi zorlukların çiftlerin birlikte üstesinden gelmesi gerekir. Kadın aciz bir varlık değildir. Bakıma muhtaç bir varlık değildir. Kadın bir bireydir. Evine maddi katkısı da olur. Hesap geldi mi öder de.

Ben güçlü bağyanım kocamdan para almam diyen bağyanın karşında , ben güçlü erkeğim kadının yapacağı işleri hizmetçi tutar yaptırırım asla yaptırmam diyen bir erkek varsa sonuna kadar siz haklısın ? Kadının yemek , bulaşık , ütü , doğurma, çocuk bakma gibi ağır işlerini küçümseyerek bunu yapmasını doğal normal zorunlu kadın zaten yapacak mantığıyla işten saymıyarak hemcinslerinizi aşağılayan yine sizsiniz .. Birey öylemi madem hesap ödüyorsunuz bireysiniz neden erkeğin istemeye gelmesini bekliyorsunuz ? Siz gidin istemeye ? Siz evlenme teklif edin ? Onlar istediği kadar flört edince çapkın , siz yatınca hangi doktora diktirsek diye kapı kapı koşuyorsunuz ! Sizde yatın canınızın istediğiyle .. Tüm toplumsal geleneklere tabi olurken ezik kadın , hesap ödemeye gelincemi bireyliğiniz tutuyor . Hesap ödiyerek güçlü olamazsınız ! Hemcinslerinizi aşağılamakta sizi güçlü yapmaz . Güçlü kadın erkeğe kral muamelesi yapıp hizmet etmez Erkeğin hertür şahsi işlerini yemek,blşk,ütü vs. Yapıp üstüne para vermekle öğünmez . Kadın üstündür eşit değildir doğurur çocuk yapar erkeğin yapamacağı herşeyi yapar kadın üstündür ! Kadının yaptığı işleri küçümseyip kadını aşağı çeken sizlersiniz .

Ben güçlü bağyanım kocamdan para almam diyen bağyanın karşında , ben güçlü erkeğim kadının yapağı işleri hizmetçi tutar yaptıtır asla yaptırmaö diyen bir erkek varsa sonuna kadar siz haklısın ? Kadının yemek , bulaşık , ütü , doğurma, çocuk bakma gibi ağır işlerini küçümseyerek bunu yapmasını doğal normal zorunlu kadın zaten yapacak mantığıyla işten saymıyarak hemcinslerinizi aşağılayan yine sizsiniz .. Birey öylemi madem hesap ödüyorsunuz bireysiniz neden erkeğin istemeye gelmesini bekliyorsunuz ? Siz gidin istemeye ? Siz evlenme teklif edin ? Onlar istediği kadar flört edince çapkın , siz yatınca hangi doktora diktirsek diye kapı kapı koşuyorsunuz ! Tüm toplumsal geleneklere tabi olurken ezik kadın , hesap ödemeye gelincemi bireyliğiniz tutuyor . Hesap ödiyerek güçlü olamazsınız ! Hemcinslerinizi aşağılamakta sizi güçlü yapmaz . Güçlü kadın erkeğe kral muamelesi yapıp hizmet etmez Erkeğin hertür şahsi işlerini yemek,blşk,ütü vs. Yapıp üstüne para vermekle öğünmez . Kadın üstündür eşit değildir doğurur çocuk yapar erkeğin yapamacağı herşeyi yapar kadın üstündür ! Kadının yaptığı işleri küçümseyip kadını aşağı çeken sizlersiniz .

Klişe demişsiniz arkadaşa ama yazılarınız baştan aşağı klişe dolu. Hanımefendi konu burda hesap ödeme. Nerden çıkardınız ev işlerini küçümsediğimizi. Ev işleri benim en son küçümseyeceğim bir şey. Ben ve alıntıladığınız diğer arkadaşlar bürün yorumlarımızda ev işlerinin de hayatın müşterekliğine dahil olduğunu savunuyoruz. Siz ne kadardır bu forumu takip ediyorsunuz ki böyle bilip bilmeden insanlara yapıyorsunuz, ediyorsunuz, aşağılıyorsunuz şeklinde suçlama hakkını kendinizde buluyorsunuz. Azıcık takip etseniz burda hayatın tüm yükünü kadın yüklenecek diye bir iddia olmadığını da görürdünüz. Burda kaç tane konuda ev işleri ve bebek bakımının paylaşılması ile ilgili münazaralar yapıldı bilirdiniz. Hesap ödemeden bu noktaya gelmezdiniz.

Merhaba kızlar...
Benim yaklaşık 3 aylık bir ilişkim var. Sevgilim şu zamana kadar bana hiç hesap ödetmedi. Bu durumdan çok rahatsızım.Benim yediğimi içtiğimi ödemesinden çok rahatsız oluyorum hiç tarzım değil böyle şeyler.Bir yere gittiğimiz zaman hep en ucuzundan alıyorum bazen hiçbir şey almıyorum.Tokum canım istemiyor diyorum. Bir keresinde (ilişkimizin başlarındaydık o zaman) ben elimi cüzdanıma attım ama karşı çıktı,bir daha da lafını ettirmedi konuyu değiştirdi hep.

Bende iki kez sinema biletiyle hediye almıştım gömlek. Ama sevmiyor böyle şeyleri paranı harcama diyor, benim durumum kötü değil ki tamam öğrenciyim ama param var yani. O da bana hediye alır bir yere gidince hesabı da ödeyen o ,ben bunların karşısında eziliyorum sanki.. Hiç iyi hissetmiyorum kendimi. Yarın öbür gün ayrıldık diyelim o zaman nolacak ,kendimi hepten kötü hissedicem. Sizce napmalıyım?
bence bu problem kategorisine girmiyor :)

Merhaba kızlar...
Benim yaklaşık 3 aylık bir ilişkim var. Sevgilim şu zamana kadar bana hiç hesap ödetmedi. Bu durumdan çok rahatsızım.Benim yediğimi içtiğimi ödemesinden çok rahatsız oluyorum hiç tarzım değil böyle şeyler.Bir yere gittiğimiz zaman hep en ucuzundan alıyorum bazen hiçbir şey almıyorum.Tokum canım istemiyor diyorum. Bir keresinde (ilişkimizin başlarındaydık o zaman) ben elimi cüzdanıma attım ama karşı çıktı,bir daha da lafını ettirmedi konuyu değiştirdi hep.

Bende iki kez sinema biletiyle hediye almıştım gömlek. Ama sevmiyor böyle şeyleri paranı harcama diyor, benim durumum kötü değil ki tamam öğrenciyim ama param var yani. O da bana hediye alır bir yere gidince hesabı da ödeyen o ,ben bunların karşısında eziliyorum sanki.. Hiç iyi hissetmiyorum kendimi. Yarın öbür gün ayrıldık diyelim o zaman nolacak ,kendimi hepten kötü hissedicem. Sizce napmalıyım?

kadın parası yemeye meraklı bunca bayan gibi erkek varken böylesini bulduysan şükrünü bil derim. aferin ona. sen onun parasına muhtaç değilsin elbet. onun verdiğiyle doyacak vermezse aç kalacak da değilsin. ama bu onun seni sahiplendiğini gösterir. neticede o erkek ve sen bayansın. helal olsun valla. lisede görüştüğüm biri vardı o da böyleydi. onunlayken kuruş harcadığımı bilmem. birşeyler ısmarlamaya çalışırdım kıyameti koparırdı. sonradan başka sebeplerden dolayı bitti ama hayatımda bana en çok kendimi güvende hissettiren erkek de oydu. çok şükür doğadaki görevini unutmamış erkekler hala var.

helal olsun böyle düşünmen ne güzel. ne insanlar var erkek ödesin çalışıyor diye ondan geçinen bu hiç hoş olmazdı.sonuçta bir tarafa masrafları yüklemek olmaz öğrenci bile olunsa her kes elini cebine atmalı.Israr etmeye devam edin ,ondan önce davranıp ödeyin,hesabı gidin isteyin bu şekilde ona uygun olmadığını dile getirin.

En iyisi Alman hesabı kesinlikle . Ben bir erkekle çıktığımda yediğimin içtiğimin parasını ödettirmem . Neden ödesin ki , öyle bir zorunluluk yok . Eğer elinizi cebinize atıp , bu konuda kararlı olursanız gayet de ödersiniz , ödettirmiyor da ne demek ? Bu arada ilişkiniz çok yeni , siz ilerde ayrılırsanız ayrıldığınızda " bu kızın yediklerinin bile parasını ben verdim. " demeyeceğindn nasıl emin olabilirsiniz ki ? Çok çirkin , ayıp şeyler bunlar . Dikkatli olmak lazım .

Ne kadar güzel gururlu bir erkek, kadın parası yiyen erkek olmasından iyidir.
Bırak ödesin, karşısında ki kıza ödetince gururu inciniyordur haysiyet meselesi. Helal olsun.

Öncelikle ilişkiniz daha çok yeni. Evet erkeklerin böyle bir takıntısı var, çok mu doğru değil. Ben yalnız ilk buluşmalarda tamam diyorum, sonrasında da yarı yarıya ödüyoruz. Ama daha ilişkiniz 3 aylık yarısını ben yarısını sen samimiyetine daha gelmemişsiniz. Gerçi öğrenciymişsin, öğrenciyken bu durum normal kaçsa da karşındaki çalışıyorsa biraz daha bekle derim. Yarı yarıya hesap ödeme zamanına gelene kadar da beraber yemeğe çıkmadığınız bir vakit, atıyorum gezerken bunu söyleyin. Bazen ben ödemek istiyorum deyin. Yemek senden kahve benden gibi. Yavaş yavaş oturunca zaten bütün hesabı komple kapatmaz. Kapatmaya çalışırsa da engel olun zaten.

İşinize gelen yeri kesip alıntı yapıp işinize geldiği gibi yazmışsınız . Ezbere klişelerle .
hiç bir yeri noktası virgülü dahil kesmedim siz mesajınızı düzenlemiş olmayasınız?
sizin savunduğunuz parayla saygınlık ve ego başka "meslek" alanına giriyor.

Aynı durum bende de oluyor elimi cebime attırmıyor erkek arkadaşım ama ben ondan daha hızlı davranmaya çalışıyorum bazen de çıkışıyorum o zaman beni anlıyor.
Siz de o şekilde yapabilirsiniz dün yemeği sen ısmarlamıştın bugün ben ısmarlamak istiyorum gibi ikna etmeye yönelik cümleler kurabilirsiniz.

maddi durumu iyiyse sana ödetmek istemiyorsa bunda hiç bir sorun yok. Ben de sadece erkeğin ödemesine karşıyım ama sen bunu her denemende itiraz etmiş, e o zaman rahatsız olacağın bir şey yok.

Bırak ödesin
Baştan herşeyi kendi ödeyip kadına el sürdürmeyenler kadın çok ısrar edince cebindekine kadar alan versyona dönüşüolar

Back
X