• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hesap ödeme sorunu

Merhaba kızlar...
Benim yaklaşık 3 aylık bir ilişkim var. Sevgilim şu zamana kadar bana hiç hesap ödetmedi. Bu durumdan çok rahatsızım.Benim yediğimi içtiğimi ödemesinden çok rahatsız oluyorum hiç tarzım değil böyle şeyler.Bir yere gittiğimiz zaman hep en ucuzundan alıyorum bazen hiçbir şey almıyorum.Tokum canım istemiyor diyorum. Bir keresinde (ilişkimizin başlarındaydık o zaman) ben elimi cüzdanıma attım ama karşı çıktı,bir daha da lafını ettirmedi konuyu değiştirdi hep.

Bende iki kez sinema biletiyle hediye almıştım gömlek. Ama sevmiyor böyle şeyleri paranı harcama diyor, benim durumum kötü değil ki tamam öğrenciyim ama param var yani. O da bana hediye alır bir yere gidince hesabı da ödeyen o ,ben bunların karşısında eziliyorum sanki.. Hiç iyi hissetmiyorum kendimi. Yarın öbür gün ayrıldık diyelim o zaman nolacak ,kendimi hepten kötü hissedicem. Sizce napmalıyım?

rahatsızlığınız normal..
ama yapcak bişi yok gibi..
ucuz yemeye devam..

hiç bir yeri noktası virgülü dahil kesmedim siz mesajınızı düzenlemiş olmayasınız?
sizin savunduğunuz parayla saygınlık ve ego başka "meslek" alanına giriyor.
Sen kendine birşey ısmarlandığı zaman sırf kadınım diye aklına gelen ilk şey bacak arası cinsiyet oluyorsa , kadın olduğun için kendini böyle içler acısı ezik hissediyorsan o senin sorunun . Ben hiç bir zaman ev hanımlarına , öğrenciye beraber çalıştığımız stajerlere hesap ödetmedim yada benden gelir durumu düşükse . Değer verdim arkadaşım ve ısmarladım ! İlla erkek hesap ödedi diye aklınıza ilk gelen ödeşmekse güçlü değil cinsiyet ayrımı yapan ezik kadınsınız . Kadın olduğundan utanan ! Çok ilkokul mezunu kadın gördüm kocasına kendini ezdirmemiş boşanmış çocuklarına temizliğe giderek bakan güçlü kadın ! Çokta ünvrste mezunu var çevremde kayınvalidesinden laf yiyip üstüne maaşını veren köle gibi erkeğe hizmet eden . Güçlü kadın karakter sahibi kadındır , erkeğe köle olmayan kadındır . Hesap ödemekle güçlü olunmaz . Kadın diye ev işlerini yapmak zorunda gören ve evde yaptığı işlere işten sayıp bedel biçtiği için ev hanımı diye küçümseyen sizsiniz . Ev hanımı olmak tercih değildir , herkes ister dr.öğrtm. Memur olmak , ilk fırsatta ev hanımlarından örnek verip hemcinselerinizi ezende sizsiniz ... Sonra yazımın orasını burasını kesip , kafanıza göre yazanda sizsiniz .hep çalışan kadın oldum birey oldum ama köle olmadım . Kadın olduğum için kendimi aşağılamadım . Canım isterse kocamın parasınıda yerim ben üstün varlığım kadınım erkeklerin yapamıyacağı işleri yapıyorum ! Ve hakediyorum .

elini cüzdanına attıgında karşı çıkıyosa sende ona karşı çıkacaksın bu kadar basit.
öyle ayy kızdı ödemiyim barisi falan yok
ödemek isteyen hertürlü öder tuvalete gitme bahanesiyle veya daha önceden anlaşarak vs
daha 3 aylık ilişkide ne münasebet yahu.. :KK14:

Merhaba kızlar...
Benim yaklaşık 3 aylık bir ilişkim var. Sevgilim şu zamana kadar bana hiç hesap ödetmedi. Bu durumdan çok rahatsızım.Benim yediğimi içtiğimi ödemesinden çok rahatsız oluyorum hiç tarzım değil böyle şeyler.Bir yere gittiğimiz zaman hep en ucuzundan alıyorum bazen hiçbir şey almıyorum.Tokum canım istemiyor diyorum. Bir keresinde (ilişkimizin başlarındaydık o zaman) ben elimi cüzdanıma attım ama karşı çıktı,bir daha da lafını ettirmedi konuyu değiştirdi hep.

Bende iki kez sinema biletiyle hediye almıştım gömlek. Ama sevmiyor böyle şeyleri paranı harcama diyor, benim durumum kötü değil ki tamam öğrenciyim ama param var yani. O da bana hediye alır bir yere gidince hesabı da ödeyen o ,ben bunların karşısında eziliyorum sanki.. Hiç iyi hissetmiyorum kendimi. Yarın öbür gün ayrıldık diyelim o zaman nolacak ,kendimi hepten kötü hissedicem. Sizce napmalıyım?
Birakin odesin. Size odetmiyorsa napicaksinizko baska. Rahatsizda olmayin bazi erkekler boyle yapicak bi sey yok

Merhaba kızlar...

Öncelikle aferim helal olsun diyorum. Çünkü bu devirde kızların derdi para yemek olmuş.
O yemek ısmarlıyorsa sen de ordan çıkınca kahve ısmarla yada ne bileyim tatlı da benden sen ödeyeceksen yemem de. Ortasını bul canım işte. Ben öyle yapıyordum evlenmeden önce. Şimdi tüm hesaplar kocişten :)

Okuyun , çalışın , para kazanın ve birey olun . Birey olun , erkeğin kölesi olmayın . Güçlü bir kadın hesap ödiyeceğim diye erkeğin arkasından koşmaz daha çok güçsüz bir kadının yapacağı iştir . Kendizi hesap ödenmeye layık görün , değerli görün , saygın görün ! O sizinle siz olduğunuz için görüşüp mutlu olduysa hemen koşturup buna bedel biçmeye kalkmayın ,kendinizi düşürmeyin Ki sorumluluğun farkına varsın . sizi para için değil siz olduğunuz için önemsesin . bırakın sizi mutlu etmek için çaba sarfetmeyi öğrensin . banka kartını kocaya verip ben bireyim demeyin , iş artık o raddeye geldiki ünvrtst mezunu kadın kapı cam silip erkeğin araba taksitlerini ödüyor ! Bumu güçlü kadın algınız ?
Hesap odemek için ısrarcı olmak mı peki güçsüz kadın olmak... Güçlü bir kadınım ve bunu beni tanıyan pek çok insan söylemiştir. Değer görme konusunda asla bir sıkıntı yaşamadım tam tersi hayatıma giren her adam hakettigim değeri fazlasıyla vermiştir. Ben kadınım çok degerliyim ama erkek ödesin demek te bir değer biçme biçimidir farkinda misiniz? Eger ben güçlü bir kadınsam degerliysem erkeğin aman sen kadinsin ödeme ben öderim demesini kaldiramaz ne münasebet. .. Ne yapıyor o erkek bana hesap ödemeyerek kasin olduğum için eziyormu yoksa aklı sıra değerimi böyle mi gösteriyor. Bence gucluluk ve hesap odemek doğru bir orantı olmamis

Bu arada o başka meslek , o başka meslek diyerek , kadınları yaftalamaya , aşağılamaya ne çok merakınız var . Bu fazla cinsiyetçi düşüncelerden arının kadın değil 'insan' gözüyle bakın ve insanlar insanlara değer verip hesap ödeyebilirler !! Kendinizi fena , güçsüz, aşağılanmış, tahakkum altına girmiş hissediyorsanız , sorun hesapta değildir . İnsanın kafa yapısındadır , hesabı ödeyip , üstüne beraber olmuş arkasından konuşulan kadında gördüm . Mesele karakterde biter . Ay sıkıldım . Kapatıyorum konuyu.

Bizim iliskide kimin cebinde para varsa o oderdi hesabi:KK55: sen ben yapmazdik.
Bence surekli erkegin odemesi de kotu. Sen bu konuyu konus bence sevgilinle.

Bu arada o başka meslek , o başka meslek diyerek , kadınları yaftalamaya , aşağılamaya ne çok merakınız var . Bu fazla cinsiyetçi düşüncelerden arının kadın değil 'insan' gözüyle bakın ve insanlar insanlara değer verip hesap ödeyebilirler !! Kendinizi fena , güçsüz, aşağılanmış, tahakkum altına girmiş hissediyorsanız , sorun hesapta değildir . İnsanın kafa yapısındadır , hesabı ödeyip , üstüne beraber olmuş arkasından konuşulan kadında gördüm . Mesele karakterde biter . Ay sıkıldım . Kapatıyorum konuyu.

Kendinizle ne kadar çeliştiğinizin farkında mısınız? Kadın erkek diye bakmayalım insan diye bakalım diyorsunuz ama erkek hesap ödedi mi tamam da kadın ödeyince erkek onun parasını yiyor oluyor. Arada güzel düşünceleriniz var ama bunlar pozitif ayrımcılıktan öteye gidemiyor. Yani o güzel düşünceleriniz sadece kadınlar için. Eşitlikçi bir yaklaşımınız yok malesef.

Biri bana bu konuda mesleki ayrım nerde yapıldı söyleyebilir mi? Bu konunun neresinde ev hanımlarına bir şey söylendi? Hepi topu 5 sayfa. Okuyorum okuyorum yok öyle bir şey.

Biz farklı şehirlerde yaşadığımız için yol parası oluyor ekstra. O yüzden o benim yanıma geliyosa fazla ödetmemeye çalışıyorum. Ben gittiğimde de o ödetmiyor. Bazen de yemeği sen öde tatlıyı, kahveyi ben ödeyeyim gibi anlaşıyoruz. Bütün yükü erkeğin üzerine yıkmak çok saçma geliyor bana.

Hesap ödemekle adam olunmaz ya da hesap ödetmeyen kadın saygınlığından bir şey kaybetmez.

Bu benim de en büyük sorunum. İlk buluşmamızda, adı sevgili değilken veya ilişkinin başında hesap ödemek istesem de bunu ifade etmemin doğru olup olmayacağı konusunda emin olamıyorum. Hatta bahsini açıp açmama konusunda da kararsızdım. Eğer ilk buluşmaysa ödemeyi teklif ediyorum biraz da israr ediyorum. Ama birliktelik başladığında 1 ay kadar bahsini açmıyorum. Kahveyle vs geçiştiriyorum.:D Daha sonra bir sen bir ben haline kendiliğinden gelir.

Alman usulü olur , erkek öder , yeri gelir kız öder iki kişinin anlaşması , karakteri , kafa yapısıyla alakalı . Bu duruma hiç birşey denmez . Ne hesap ödeyen erkeği tanıyoruz , ne karakterini , nede ilişkinin derinliğini ... Buraya problem gibi yazmak saçma . Herkesin farklı görgüsü yaşamtarzı vardır . Yorumlarda birbirinden saçma olmuş .

Merhaba kızlar...

bende ilişkimin başında çok rahatsız oluyordum teklif etim kabul etmedi konuşmaya çalıştım duymamazlıktan geldi ee napıyım ben adama huy olmuş artık kendisinde dışarda yaptığımızın herhangi bişeyin parasını ödemem imkansız
2 yıla yaklaştı ilşkimiz...
dengeyi kurdum mesela ona kahvaltıya gidiyosam bişeyler alır giderdim
bizim evde sevdiği bi yemek yapıldıysa ertesi gün mutlaka onada götürdüm
ondan habersiz evi için mutfak alışverişi yapıp ona yemek hazırlardım
hediyeler alıyorum
böyle geçinip gidiyoruz

Ben de sevmem kimseye yuk olmayi. Yemegi o odediyse sen cayi tatliyi ode. Yanindayken izin vermiyosa o wcdeyken ode. Ya da bir kere tartisin anlasin vs

Merhaba kızlar...

Burçlarınız ne?

Ben hep tersi tipleri gördüğüm için erkek arkadaşınızı takdir ettim. Bırak ödesin sen de alternatif başka şekilde dengeleyebilirsin. Hediye kabul etmiyormuş ama el emeği şeyler yapabilirsin ya da mesela ihtiyacı olabileceğini düşündüğün şeylerden alabilirsin mırın kırın etsin boşver sen al kendini rahatlatırsın.

Ben de şu "bu da dert mi şimdi " tayfasına hastayım.
Birşeyi kafaya takmak için ille aldatılmış olmak, kayınvalide lafıyla kocadan dayak yemek, tacize uğramak, düğünde altınları görümceye kaptırmak vs falan gerekiyor herhalde?
Kız diyor ki " Herşeyi ödüyor, eziliyorum. Bu huyundan nasıl vazgeciririm? Karşılığını nasıl veririm? Benimle aynı hisleri paylaşan var mı?"
Hayat ne değişik, vapurlar falan...

Biri bana bu konuda mesleki ayrım nerde yapıldı söyleyebilir mi? Bu konunun neresinde ev hanımlarına bir şey söylendi? Hepi topu 5 sayfa. Okuyorum okuyorum yok öyle bir şey.
Bence uğraşmayın. Kendi kendine konu üretip, alakasız cevaplarla sizi eziklerim diyor arkadaş. Baştan beri okuyorum sizide az çok tanıyorum, yorum yapan kadının dedikleriyle alakanız olmadığınıda az çok biliyorum :KK48: Menapoz olabilir, bırakın :confused:

Back
X