• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hesap ödeme ve yaşananlar

merhabalar aranıza yeni katıldım çünkü yaşadıklarımı yazmak içimi dökmek istedim..dün eşimle tanışma yıldönümü için yemeğe çıktık hesabı ben ödedim ancak hesap gelince işsiz olmama ve harçlıklarımla yemeğe çıkmama rağmen garsonlar az maaşlı en azından 5 lira bahşiş bırakayım dedim..hesap 55 geldi bende ise 20 likler vardı hep..neyse ben eşimden 5 lira istedim bahşiş için hesabı ödedim garson tşk etti eşim bir hesap ödemeyi beceremedin bütün garsonlar sana baktı ve güldüler dedi bende baya bozuldum ama belli etmedim ben garsonlara iyilik etmeye çalışıyorken işsiz halimle onlar gerçekten bana güldüler mi bilmem yada eşim böyle bişey olduysa da neden beni ezercesine bana bunu dedi orayı da hiç anlamadım.. zaten regl dönemindeydim ne duygu hissedeceğimi şaşırdım..öğretmenim atama bekliyorum evde ders çalşıyorum eşim her akşam arkadaşları ile yemeğe çıkıyor ben evde hep yalnızım evleneli 1.5 yıl oldu..ben hep yumurta felan geçiştiririm..sanırm ben sosyal olmayı beceremiyorum ve gerçekten de bir hesap ödemeyi bile bilmiyorum...var mı benim gibi durumlar yaşayanlar neler hissettiniz nasıl atlattınız...

Sen bunlara izin verdiğin ve yırtıcı olmadığın sürece eşin böyle davranmaya devam eder. Atanamamış olabilirsin ama eşinle sen eşitsiniz. Yani eşin şuan işsiz olsa ve sen çalışıyor olsan, eşin gibi yapman seni haklı mı çıkartacak? Eşinin davranışı zaten saçma olmuş, bütün garsonların da işi gücü yoktu sen hesap öderken seni izlediler sanki. Çok fazla alçakgönüllü olma, o her akşam arkadaşlarıyla dışarı çıkıyorsa (ki evli bir eş için ben bu durumu normal bulmuyorum), sen de dışarıdan yemek söyle. Sabahtan da ona göre harçlık bıraksın sana.

merhabalar aranıza yeni katıldım çünkü yaşadıklarımı yazmak içimi dökmek istedim..dün eşimle tanışma yıldönümü için yemeğe çıktık hesabı ben ödedim ancak hesap gelince işsiz olmama ve harçlıklarımla yemeğe çıkmama rağmen garsonlar az maaşlı en azından 5 lira bahşiş bırakayım dedim..hesap 55 geldi bende ise 20 likler vardı hep..neyse ben eşimden 5 lira istedim bahşiş için hesabı ödedim garson tşk etti eşim bir hesap ödemeyi beceremedin bütün garsonlar sana baktı ve güldüler dedi bende baya bozuldum ama belli etmedim ben garsonlara iyilik etmeye çalışıyorken işsiz halimle onlar gerçekten bana güldüler mi bilmem yada eşim böyle bişey olduysa da neden beni ezercesine bana bunu dedi orayı da hiç anlamadım.. zaten regl dönemindeydim ne duygu hissedeceğimi şaşırdım..öğretmenim atama bekliyorum evde ders çalşıyorum eşim her akşam arkadaşları ile yemeğe çıkıyor ben evde hep yalnızım evleneli 1.5 yıl oldu..ben hep yumurta felan geçiştiririm..sanırm ben sosyal olmayı beceremiyorum ve gerçekten de bir hesap ödemeyi bile bilmiyorum...var mı benim gibi durumlar yaşayanlar neler hissettiniz nasıl atlattınız...
Hesabı neden siz ödediniz ben ona takıldım işsizsiniz ve bahşiş bırakıyo sunuz eşinizin gurur duyması lazım.

Bahsis olayi unutulup giderde, esinizin her aksam arkadaslariyla yemek yemesi hic normal degil... Buna neden müsade ediyorsunuz ki...:KK14:

Şimdi aklım karıştı.
Eşin her akşam çıkıp para harcıyor arkadaşları ile, ama seninle çıktığı yemeğin hesabını sana ödetti !!! ilginçmiş
Ve üstelik garsonların duygularını düşünürken senin duygularını düşünemedi !! ilginç
Bide her akşam yumurta olayını da anlamadım, yani evli bi kadın evinde maddi sıkıntı yok ise her akşam yumurta ne !!! bu da ilginçmiş :)
sanrım hiç yalnız kalmamışsınız tek başına canınız yemek yemek istemez ne yazıkkı dünyanın en iyi yemeği de olsa yiyemiyorsunuz iştahınız olmuyor :)

arkadaş çevresi hep bekar erkek yada evli yeni bebeği olmuş evden uzaklaşamaya çalışanlar son bir kaç aydır bu davranışı arttı bana da uzak duruyor diyorum kredi borcu var belki kafasını ona takıyordur diye..foto da atıyorlar facebooka erkek erkeğe çıkıyorlar ama ben çok yalnız kaldım eşim var bana uzak annem bana para yollasaydın çalışmazdım diyordu sürekli artık aramıyor arayınca da işim var diye kısa kesiyor teli..dört duvar arasında bir başıma kaldım...

Esinin tavirlari o garsonun tavirlarindan çok daha önemli. Velev ki rezil oldun, yine olabilir. Benimde kaç defa rezil olmuslugum, yada öyle oldugumu düsünmüslügüm vardir. Yani sorun degil. Esinin sana kaba davranamasi, alay etmesi, eve geç gelmesi,.. asil bunlar evlilik kurumunu zedeleyecek seyler.

Esin ile ciddi bir sekilde konusman gerekiyor. Artik öyle her gece her gece arkadaslari ile çikmasini tahamül edemeyecegini, sizin kari koca oldugunuzu felan anlat. Bir daha geç gelirsede kapiyi kilitle, anahtarida üstüne birak ki giremesin. Senin gayet ciddi oldugunu görmesi lazim.

Bunun yani sira senin özgüvenin gitmis durumda. Tüm gün evde olmak, atanamamak senin psikolojini bozmus. Bundan dolayi senin yine bir ise girmeni tavsiye ediyorum. Yada en azindan bir kursa basla, hobi edin. Yani bir sekilde o evden çik. O sekilde baska insanlar ile tanisirsin ve kendiliginden sosyallesirsin zaten. Özelikle çalisirsan parani istedigin yerede harca. Istersen part time çalis, daha güzel olur hatta.

Bunlari yaparken bide bir psikologa gidebilirsin, durumunu anlatip terapiyi gidebilirsin. Özgüvenini yükseltmek amaci ile.

Annenede ne diyeyim. Kizinin mutlulugu degil, para derdinde. Herkes ne yazikki anne tarafindan sansli olmuyor. Onun ile fazla iletisime girmemeye çalis bu süreçte. Söylediklerine kulaklarini tik, kendi bildigini yap.

Esinin tavirlari o garsonun tavirlarindan çok daha önemli. Velev ki rezil oldun, yine olabilir. Benimde kaç defa rezil olmuslugum, yada öyle oldugumu düsünmüslügüm vardir. Yani sorun degil. Esinin sana kaba davranamasi, alay etmesi, eve geç gelmesi,.. asil bunlar evlilik kurumunu zedeleyecek seyler.

Esin ile ciddi bir sekilde konusman gerekiyor. Artik öyle her gece her gece arkadaslari ile çikmasini tahamül edemeyecegini, sizin kari koca oldugunuzu felan anlat. Bir daha geç gelirsede kapiyi kilitle, anahtarida üstüne birak ki giremesin. Senin gayet ciddi oldugunu görmesi lazim.

Bunun yani sira senin özgüvenin gitmis durumda. Tüm gün evde olmak, atanamamak senin psikolojini bozmus. Bundan dolayi senin yine bir ise girmeni tavsiye ediyorum. Yada en azindan bir kursa basla, hobi edin. Yani bir sekilde o evden çik. O sekilde baska insanlar ile tanisirsin ve kendiliginden sosyallesirsin zaten. Özelikle çalisirsan parani istedigin yerede harca. Istersen part time çalis, daha güzel olur hatta.

Bunlari yaparken bide bir psikologa gidebilirsin, durumunu anlatip terapiyi gidebilirsin. Özgüvenini yükseltmek amaci ile.

Annenede ne diyeyim. Kizinin mutlulugu degil, para derdinde. Herkes ne yazikki anne tarafindan sansli olmuyor. Onun ile fazla iletisime girmemeye çalis bu süreçte. Söylediklerine kulaklarini tik, kendi bildigini yap.
tşk ederim tavsiyeleriniz için...

işsiz olmama ve harçlıklarımla yemeğe çıkmama rağmen garsonlar az maaşlı en azından 5 lira bahşiş bırakayım dedim..hesap 55 geldi bende ise 20 likler vardı hep..neyse ben eşimden 5 lira istedim bahşiş için hesabı ödedim garson tşk etti eşim bir hesap ödemeyi beceremedin bütün garsonlar sana baktı ve güldüler dedi
eşim her akşam arkadaşları ile yemeğe çıkıyor ben evde hep yalnızım evleneli 1.5 yıl oldu..ben hep yumurta felan geçiştiririm..

Canım evlilikte senin paran benim param mevzusu olmamalı diye düşünüyorum ben. Size hesap ödetmesi baştan hata zaten. Sosyallik illa çıkıp yemek yemek değildir ki. Akşam üzeri yürüyüşe çıkın eşinizle, sinemaya gidin. Hatta evi sinemaya çevirin. Belki siz bunları yapmadığınız için eşiniz kendisini dışarı salmıştır hep... Bazı şeylerde kendinizi geri plana çekiyorsanız eğer bu durumunuzdan sıkılmış olabilir. Umarım en kısa zamanda atanırsınız :KK56:

haklısınız ama o arkadaşları ile birgün yemeğe beni de götürdü doktor kocan var neden atanasın o çalışsın sen yersin diye güldüler bana eşim de arkadaşlarına hiç ses etmedi korumadı beni ..sonrasında bir daha beni yemeğe götürmedi kendi arkadaşları ile gitti...davranışları kendimi sığıntı değilde evde duran bir biblo gib hissettiriyor çoğu zaman..istediğnde beni görüyor istediğinde yokum..

Ah canim kendini çook fazla ezdiriyorsun. O "arkadaslara" diyebilirdin "benim ne yapacaklarim sizi ilgilendirmez" "Ben bosbosa okula gitmedim" felan gibi laflar söyleyebilirdin, hatta çok ilereyi gittiklerinde "ben sizin gibi yiyici degilim" diyebilirsin. Elbette esinin orda sessiz kalmasi güzel degil, fakat sende dislerini biraz göster.

Sen siginti degilsin. Esin senin ile niye evlendi peki? Sirf cinsellik ve senin çalismandan para almasi mi? Bu mudur evlilik? Atanamadin, olabilir, binlerce insanin basina geliyor. Elbette bu günlerde esin sana hem maddi hem manevi destek olmasi lazim. Sende agzini biraz aç, para al, kuaföre git, bakimini yaptir, dedigim gibi kurslara felan git. Hiç asla ama asla çekinme. Evliligin basindan nasil davranirsan öyle gider evlilik yoksa. Sen 60 yil ezilerek geçirmek istemiyorsun canim.

Bu arada merak ettim. Esin ile nasil evlendin? Görücü üsülü ilemi?

haklısınız ama o arkadaşları ile birgün yemeğe beni de götürdü doktor kocan var neden atanasın o çalışsın sen yersin diye güldüler bana eşim de arkadaşlarına hiç ses etmedi korumadı beni ..sonrasında bir daha beni yemeğe götürmedi kendi arkadaşları ile gitti...davranışları kendimi sığıntı değilde evde duran bir biblo gib hissettiriyor çoğu zaman..istediğnde beni görüyor istediğinde yokum..
Üzülerek söylüyorum ki sizi yanına yakıştıramıyor :KK43: böyle anladım ben bu yazdığınızdan

Canım evlilikte senin paran benim param mevzusu olmamalı diye düşünüyorum ben. Size hesap ödetmesi baştan hata zaten. Sosyallik illa çıkıp yemek yemek değildir ki. Akşam üzeri yürüyüşe çıkın eşinizle, sinemaya gidin. Hatta evi sinemaya çevirin. Belki siz bunları yapmadığınız için eşiniz kendisini dışarı salmıştır hep... Bazı şeylerde kendinizi geri plana çekiyorsanız eğer bu durumunuzdan sıkılmış olabilir. Umarım en kısa zamanda atanırsınız :KK56:
dizi film izleyelim diyorum izlerken uyuyor yorgun oluyormuş ama dışarı çıkınca uykusu gelmiyor nedense...yürüyüş yapmıyoruz geç geliyor eve zaten çıkmıyor hava alalım diyorum araba ile bir tur atalım diyor ben istemiyorum...pc de oyun oynayalım karşılıklı diyorum tmm diyor pc yi eline alıp facete dolanıyor diyorum ne zaman oynayacağız birazdan diyip geçiştiriyor ben de anlamadım ne yapacağımı gerçekten...

Bende son 8 aydır işsizim daha önce çalışıyordum. 1 ay kadar önce kayınpeder aradı, eşimle konuştu sonrada beni istedi tele ne derse beğenirsin, kızım sen neden çalışmıyorsun? ay allahım ölür müsün, öldürür müsün.. Böyle cinsler, bende hiç oralı olmadım sesiniz gelmiyor, tel çekmiyor dedim kapattım telefonu.. İşten ayrılınca en çok kayınvalidem üzülmüştü, oğlunun parasını yiyeceğim diye.. İnan ben 3 senelik evliyim. 2 buçuk sene çalıştım evlendikten sonra, birde 6 ay işsizlik maaşı aldım. ne birikim yapabildik, ne kenara atabildik. Sürekli eşimi sömürdü ailesi, eşim de kıyamıyor.. Bence ne yap et, eşini borca sok.. Ev olabilir, arsa olabilir, kooperatif olabilir.. Hİç kendini geri çekme.. Sen onun eşisin. Senin de söz söyleme hakkın var. ( bu arada da bende ne dertliymişim )

Ahahahahaha, harikasin canim, harika! :KK70:

Üzülerek söylüyorum ki sizi yanına yakıştıramıyor :KK43: böyle anladım ben bu yazdığınızdan
bende artık öyle düşünüyorum güzel bir bayanım eşim o kadar yakışıklı değil şişman bakımsız ama etrafı hep yalakalık yapıyor ona o da sanırım havalandı ..artık beni beğenmiyor beğense o kadar süslenip beklediğim günlerde gelip pc başına geçmez bir bakar iltifat eder felan...yanıma da yanaşmıyor zaten artık.. :((

3-4 ay öncesine kadar mutluyduk ailemin yanına gezmeye gittik ailemin bana destek olmadığını anladı sonrasında değişti aramızda karı koca ilişkisi bitti herşeyi denedim makyaj kıyafet ..ama arkadaşları ile olmak ona daha iyi geliyor dışarı yemeğe çıkmazsa spor salonuna gidiyor bende gideyim beni de yazdır dedim sen ders çalış evde kal dedi bişey diyemedim evimizin dağın başında toki..toplu taşıma bile yok hafta sonu derhaneye eşim bırakıyor çıkışta alıyor..araba hep onda hastaneden çağırılarsa diye..bilmiyorum sanrım eşim artık beni sevmiyor ..
Atanmak için elinden geleni yap ekonomik özgürlüğün olsun kimseye eyvallah etme.

dizi film izleyelim diyorum izlerken uyuyor yorgun oluyormuş ama dışarı çıkınca uykusu gelmiyor nedense...yürüyüş yapmıyoruz geç geliyor eve zaten çıkmıyor hava alalım diyorum araba ile bir tur atalım diyor ben istemiyorum...pc de oyun oynayalım karşılıklı diyorum tmm diyor pc yi eline alıp facete dolanıyor diyorum ne zaman oynayacağız birazdan diyip geçiştiriyor ben de anlamadım ne yapacağımı gerçekten...
Canım rahat bırakma arabayla dolanalım diyorsa öyle yap, oyunsa hemen düzeneği kur sen. O işteyken dersine çalış akşam geldiğinde onla ilgilen. Maça bilet alın birlikte gidin.. Yapılabilecek bir sürü şey var

Ah canim kendini çook fazla ezdiriyorsun. O "arkadaslara" diyebilirdin "benim ne yapacaklarim sizi ilgilendirmez" "Ben bosbosa okula gitmedim" felan gibi laflar söyleyebilirdin, hatta çok ilereyi gittiklerinde "ben sizin gibi yiyici degilim" diyebilirsin. Elbette esinin orda sessiz kalmasi güzel degil, fakat sende dislerini biraz göster.

Sen siginti degilsin. Esin senin ile niye evlendi peki? Sirf cinsellik ve senin çalismandan para almasi mi? Bu mudur evlilik? Atanamadin, olabilir, binlerce insanin basina geliyor. Elbette bu günlerde esin sana hem maddi hem manevi destek olmasi lazim. Sende agzini biraz aç, para al, kuaföre git, bakimini yaptir, dedigim gibi kurslara felan git. Hiç asla ama asla çekinme. Evliligin basindan nasil davranirsan öyle gider evlilik yoksa. Sen 60 yil ezilerek geçirmek istemiyorsun canim.

Bu arada merak ettim. Esin ile nasil evlendin? Görücü üsülü ilemi?
hyr normal arkadaşlık ettik çıktık evlendik ama o işe girince değişti çok para insanı değiştiriyor...

bende artık öyle düşünüyorum güzel bir bayanım eşim o kadar yakışıklı değil şişman bakımsız ama etrafı hep yalakalık yapıyor ona o da sanırım havalandı ..artık beni beğenmiyor beğense o kadar süslenip beklediğim günlerde gelip pc başına geçmez bir bakar iltifat eder felan...yanıma da yanaşmıyor zaten artık.. :KK43:(
Belki de kendini yakıştıramıyor yanına da böyle baskın olmaya çalışıyor :110:

Back
X