hesap ödetmeyen sevgili

perdedor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2008
158
0
96
37
İstanbul
kızlar size hiç hesap ödetmeyen bi sevgiliniz oldu mu hiç? bu durumdan rahatsız oldunuz mu ve onu nasıl ikna ettiniz?? fisfisfis
erkek arkadaşım bu konuda biraz hassas nedense..ilk çıktığımız zamanlarda kesinlikle bana bişey ödetmiyodu, teklif ettiğimde kızıyodu..
tamam cömert olması falan hoş bişey de sonuçta ikimiz de öğrenciyiz ve ben çok yük oluyomuşum gibi hissediyodum ona benneyaptımki üzülüyodum sonra.. mesela yemek yicez beraber, biliyorum yine o ödycek o yüzden aç değilim ben fln diyodum :çok üzgünüm: ya da çok gitmek istediğim bi konserden sırf bu sebepten vazgeçiyodum.. baktım olcak gibi değil konuştum en sonunda açık açık, bunu mu sorun yapıyosun aramızda lafı edilcek bi konu değil dedi.. hergün söyleye söyleye şimdi biraz daha yumuşadı sanki, mesela küsürlü bi hesap olduğunda o küsürü ben ödeyebiliyorum en azından =) şimdi biraz daha rahatım ama ben istiyorum ki yemeğe gidince o ödüyosa, sinemayı ben ödym, böylece aynı gün içinde istediğimiz kadar gezelim, ikimiz de rahat edelim.. onu kırmadan nasıl bu duruma getircem bu meseleyi??
:uhm:

ne kadar güzel ve ince düşüncelisiniz..sizi tebrik ediyorum...bu zamanda böyle düşünen gençler çok az ama olması gerek sizin düşündüğünüz çünkü ikinizde öğrencisiniz...tabiki aranızda para sorun olmamalı onda yoksa sen takviye edeceksin sende yoksa o....burada bize yazdığın gibi arkadaşınada söyle eğer beraber vakit geçireceksek harcamalarımızıda beraber yapalım de ama bizim erkeklerimiz bu konuda gerçekten çok ince bunu kabul etmese bile en azında parası az olduğunda bunu sana söyleyebilsin...sorun haline getirmeyin...
sevgiler...

Bence zaten öyle olmasi lazim, yani erkegin oldugu yerde kadina hesab ödemek düsmez kanimca.

Tabikide evlendikten sonra hersey cok daha farkli ama sevgili ve nisanlilik döneminde erkek ödemeli

eh be güzelim bırak ödesin:) bende eeski ilişkimde allahım nolur bi kere hesap ödesin param yok diye ağlıyodum hep ben ödediğim içim:)

teşekkür ederim iltifatınız için..
aynen buraya yazdıklarımı söyledim ona da.. hatta çoğu zaman acıkmış olsam da sırf rahat edemediğim için onun yanında yemediğimi bile itiraf ettim.. o da bunun için biraz yumuşadı sanırım, ben yemek yemeyince üzülüyo çünkü biliyorum.. buraya kadar getirdim de, bundan sonra onu kırmadan nasıl o aşamaya getrcem bilmiyorum.. benneyaptımki

Son düzenleme:
eminim siz kırmadan onuda halledersiniz..öğrenci olduğunuz için sizin tarafınızdayım ve gerçekten tavrınız çok hoşuma gitti...siz düşündüğünüzü söylemişsiniz biraz zaman verin ona eminim size hak verecektir...madem iki sevgilisiniz birbirinize her konuda destek olun,hiçbir konu yüzünden mahçup olma noktasına getirmeyin olayı...
sevgiler canım...

Erkek arkadaşın oldukça düşünceli,sen de ... İkinizi de takdir ettim doğrusu. Mezun olup da işi olan bir erkek hesabı her zaman ödemeli.Erkekler bunu gurur meselesi yapıyor.Hem kasaya gelince bir kızın cüzdanını çıkarıp erkeğin yanında hesabı ödemesi hiç hoş durmuyor.Bu konumda bir erkek hesabı ödüyorsa kız da altta kalmaz ,ona hediyeler alır.Uygun olan bence bu.Öğrencilikte olay daha farklı elbette.Ben de olsam sizin yaptığınız gibi davranırdım.a.s.

Sevindim benim gibi düşünen biri olduğunu görünce. Tabii öğrencilik de var sende, daha da haklısın düşüncende.

Ben çalışan bir bayanım. Erkek arkadaşımın kazancı ise benden çok daha iyi. Fakat aileden gelen bir eğitim var, babam hiçbir zaman harçlıksız bırakmamıştır abimi de beni de. Düşüncesi de para sıkıntıları olmasın, canları bir şey yapmak, yemek isterse kimseye borçlu kalmasınlar. Annemden, anneannemden gördüğüm de borçlu kalmamak, hatta takıntı derecesinde.

3 yıllık beraberliğimizin neredeyse ilk 6-8 ayı bu çatışmayla geçti. Ben hep ortak hesap ödemekten yanayım. Dolayısıyla bütçemi aşacak yerlere gitmek istemiyorum. Erkek arkadaşım da, neden bunun lafını ediyorsun, boş ver işte, gidelim istediğimiz yere derdi. Ben de sadece daha pahalı yerlere gitmek için kendi kurallarımı çiğneyemem derdim. Zamanla o da alıştı durumuma, ama artık kuruşu kuruşuna hesap yapmıyorum. Beni arabayla alıp bırakmasını sorun yapmıyorum. O da hesabı bölmeme takılmıyor, orta yolu bulduk sayılır yani.

Öğrenci olduğunuz için, bizim ofiste part time çalışan çocuklardan biliyorum, gerçekten senin gibi bir kız için nelerini vermezler:) çünkü hem okuyup hem çalışıyorlar ve de kız arkadaşları tüm hesabı onların ödemesini bekleyince elleri kolları bağlanıyor. Çocuklar diyor ki, bizimki okul harçlığı çıkartmak,babamın parasıyla kız arkadaşımla gezip eğlenemem ki, olmaz diyorlar.

Sen de bunu anlat sevgiline, şu anda henüz para kazanmıyoruz, ailelerimizden aldığımız bize yetiyor, ama tek tarafın üstlenmesi olmaz şimdi. Yarın öbür gün çalışmaya başlayınca söz ısrar etmem falanyerimseniben

eğer evli olsaydık ya da ikimiz de çalışıyo olsaydı,k yani ekonomik özgürlüğümüz olsaydı bunu bu kadar sorun etmezdim ben de hiç.. ama öğrenciyken işler çok farklı.. düşünsenize benim yüzümden resmen ikiye katlanıyo masrafları.. aynı okulda okuyoruz, sürekli beraber yemek yiyoruz, okul çıkışları beraberiz, haftasonu beraberiz.. ayda 3-4kez sinemaya ya da tiyatroya gidiyoruz.. sürekli geziyoruz.. bu durumda çok büyük bi fark oluyo ve ben asıl ona değil ailesine yük olmuş oluyorum.. pff bunu daha söyleyemedim mesela, hem sanki para meselesine takmış gibi görünmekten korkuyorum hem onu utandırmaktan..

ummm benim bi planım var canım, ayda 3-4 kez sinemaya gidiyosunuz ya:)

biletleri bi kaç gün önceden sen al. hayatım şu filme bilet aldım de. böylece sinemaları sen ödemiş olursun:) nası fikir??

tatlı dille, bize anlattığın gibi aynen ona da anlat, tamam erkektir bizim gibi bir defada anlayamaz belkisırnaşık şey ama olsun sen sakin sakin bu düşüncelerini anlat ki rahatla.

Bir de şimdi aklıma geldi. Abim üniversiteye başladığında gece çıkmalara falan başladığında babam fazladan para verirdi, hani olur da bir kız arkadaşı varsa ya da olacaksa:) bir şey ısmarlaması gerekirse mahçup olmasın diyeyerimseniben

ama dediğin gibi sürekli gezince miktar ikiye katlandığında büyük bir tutar olabilir. Ve sen kendini geri çekeceğine yemek olayından vb. en güzelinin böyle olacağını, içinin daha rahat edeceğini anlatırsan o da seni anlar. ama çok da üstüne gitme, yavaş yavaş alıştırırsın sonrayerimseniben

ummm benim bi planım var canım, ayda 3-4 kez sinemaya gidiyosunuz ya:)

biletleri bi kaç gün önceden sen al. hayatım şu filme bilet aldım de. böylece sinemaları sen ödemiş olursun:) nası fikir??

hehehhehe bu süper cidden! çok ince düşünülmüş bi fikir tebrik ettim yerimseniben

ben de senin gibi düşünüyorum canım.
her seferinde erkeğe hesap ödetilmesini de doğru bulmuyorum açıkçası. erkek çok iyi kazanıyorsa bile ayda bir bile olsa kız da birşey ısmarlasa güzel olur bence.
eşimle sevgiliyken bazen ben,bazen o öderdi(yarı yarıyadır). başlarda kendi ödemek istiyordu ama ben ısrar ediyordum, bir daha dışarda yemek yemem diyordum. o zaman birşey diyemiyordu. evlendikten sonra eşim ödüyor, nadiren ben ısmarlarım.

onun dışında mesela sinemadan sonra bir yere gideceksen, bir şeyler yiyelim ama ben ısmarlamak istiyorum diyebilirsin.
hesaba gelince o ödemek isterse,' lütfen ama,benim davetlimdin', diyebilirsin. o zaman ısrar etmez sanırım.

merhaba,
aynı dertten uzun süre muzdarip olmuş biriyim..
ilişkimiz onun öğrencilik bitimine iş hayatı başlangıcına denk geldi..
dolayısıyla kendi parasını kazanıyordu ve hiç bana ödetmiyordu..
ben kısa bir dönem çalıştım okul bitiminde halen belirli tam günlük bir işim yok..
ama bir süre sonra rahatsız olmaya başladım,onun yanında bir şey beğensem bir kıyafet vs hemen satın almak istiyordu.. bende artık senin gibi ne şuraya yemeğe gidelim,siemaya gidelim vs demekten çekinmeye başladım..
sonra hesap ödemelerine karışmaya başladım kızdı,yine ödetmedi hatta bunun için bir kaç defa ciddi tartışmalar yaptık.. zamanla aştık,onun parasını benim için nasıl sınırsızca harcamaktan rahatsız olmuyorsa benim de öyle olduğunu anlattım..

şimdilerde şöyleyiz..
diyelim dışarı çıktık yemek yedik .. o ödüyor.. akabinde gel sana bir tatlı ısmarlıyayaım diyorum mesela..hoşuna gidiyor çok ben ısmarlıyorum.. yine denk düşmüyor onun harcamalarına göre benim harcamalarım ama olsun.. en azından kendimi kötü hissetmiyorum..

en son ayakkabı aldık ikimizde..
mebla baya yüksekti kasadaki aklıevvel arkadaş iki ayakkabıyı erkek arkadaşımın kartından çekmeye çalıştı.engelledim kendi ayakkabımı ödedim.. erkek arkadaşım için bişey farketmedi ama şunu hissettik ki bayan da kendini her türlü teslim etmemeli.. yani Allah'a şükür babam var ,paramız var neden o ödesin? evet,canım herşeyim ama baız noktalarda bence ayarı iyi yapmak gerekiyor..

hayatını sevgilileri üzerinden geçinen kızlar tanıdım.. oda arkadaşım erkek arkadaşının verdiği parayla ,aldığı kıyafetlerle geçiniyordu.adamın ona hiç saygısı kalmamıştı..kredi kartı arkadaşımdaydı falan.. bana ters gelen şeyler.. paramız birdir ,ona harcadığım tek kuruşun hesabını yapmam bilyorum ki o da asla yapmaz.ama bir asalak gibi sevdiğim adamın sırtında da yaşayamam..bu bana ters gelir.. onun gözünde ki ağırlığımı yitirmemi sağlar.. geçenlerde tv 'de bir adam karısına bağırıyordu seni 10 sene besledim diye,sanki evcil hayvan beslemiş..bazı erkekler böyle işte..

velhasıl, çok uzun oldu farkındayım aradaki aşkın boyutu ne olursa olsunmaddi olarak teslimiyete karşıyım..

kızıma verdiğim öğütlerden biri de budur
asla erkek arkadaşının asalağı olma
2 o ödediyse 1 sen öde diye
erkek ne kadar hesap ödemeyi erkeklik saysa da.
zaman zman kızın da ödemesi kesinlikle hoşlarına gider
aksi durumda erkeğe maddi olarak gebe kalmak
kişiliğinizi tutsaklaştırır.hep bi minnet duygusu özgür davranmaktan alıkoyar

canım benim erkek arkadaşımda öyle sürekli o ödemek istiyor hesabı ama bende çok rahatsız oluyorum.babam kimseye muhtaç olmadan yaşamamız için çabaladı ve ben sevgilim hesabı sürekli ödeyince onun yanında kendimi aciz hissediyorum.ona aciz hissettiğimi söyleyince biraz biraz benim ödememe ses çıkarmamaya başladı ama yinede çoğunlukla o ödüyor ben haftada bikaç sefer ancak ödüyorum.ama hiç ödememekten iyidir.

en son ayakkabı aldık ikimizde..mebla baya yüksekti kasadaki aklıevvel arkadaş iki ayakkabıyı erkek arkadaşımın kartından çekmeye çalıştı.engelledim kendi ayakkabımı ödedim..
benzer bişey benim de başıma geldi.. ben kendime bişey almıştım, aynı anda ikimiz de para uzattık, satıcı erkek arkadaşımınkini aldı.. sonra "ben aldım ben ödemek istiyorum" dedim, adam "burda bayanların parası geçmiyo hanfendi" dedi şaka gibi.. ne kadar kaba bi durum.. :uhm:

geçenlerde tv 'de bir adam karısına bağırıyordu seni 10 sene besledim diye,sanki evcil hayvan beslemiş..bazı erkekler böyle işte..
bu duruma gelmemek için tüm kadınları ekonomik özgürlüğü olmalı işte.. kadın evde oturur, ev işi yapar; erkek para kazanır zihniyeti eninde sonunda yine kadınlara zarar veriyo.. harcadığın 10 sene bi anda böyle çöpe gidebiliyo işte.. nys konu nerelere geldi =))

yalnız merak ettiğim bi durum var ki, kızlar nerden buldunuz böyle adamlarrııı. ay diyorum 3 senelik ilişkimde benim erkek arkadaşım toplasan 3 kere yada 4 kere hesap ödemiştir. üstelik kendime bişi aldığım zaman ona bile laf ederdi para biticek ay sonunda napıcaz diye. kendüsü parasını biriktirirdi zulaya atar hiç bana söylemezdi.cebimde 5 milyon bile yokken onun evde 600 milyon biriktirdiğini bilirim bi 10 milyon bile almazdı yanına. oh iyi olmuş kurtulduğum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…