• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hesap sorunu

hahahahah buna çok güldümmm :) haklısınız aslında genelde öyle olurr.başkasının parasını yemek kolay

canım bak bazen denk gelir iş arkadaşlarıyla yemeğe çıkarız hemen kalkar öderler itiraz falan ederim dinlemezler.yemekten kaltıktan sonra bende onlara tatlı yada kahve ısmarlarım.yada bidahaki sefere kesinlikle kalkar hesabı ben öderim.altında kalmam yani

hahah bi kere oldu böyle bi durum karşı taraf ödemedi ben ödedim yyine sorun değil ama o an çok itici geldi :)

Erkeğin dirayetlisi makbul evet. Ama böyle bakma hayata, itici gelmesin sana. Belki parası yoktu? belki cekindi söyleyemedi? Cebinde parası olmayan arkadaşlarıyla takılmasın mı?

Ben her zaman karşıyım hesabın bir kişiye yüklenmesine eşimle kaç yıl sevgili olduk bana hiç hesap ödetmek istemezdi dışarı çıktığımızda hiç yemek yemedim yanımda açlıkğa dayanamayınca paşa paşa kabul etti biz çalıştığımız için hesabı bölmedik bir gün o ödediyse bir gün ben ödedim.

Siz öğrencisiniz Alman usulü en mantıklısı 5 tl lik 10 tl lik ödemeler de de bir gün sevgilin öderse bir günde sen ödersin paylaşma sorunu olmaz

Erkeğin dirayetlisi makbul evet. Ama böyle bakma hayata, itici gelmesin sana. Belki parası yoktu? belki cekindi söyleyemedi? Cebinde parası olmayan arkadaşlarıyla takılmasın mı?

aa şuan çok vicdanımıza dokundunuz :) evet doğru diyosunuz ama çevremden çok etkileniyorum açıkçası bu konuda hiç böyle görmedim çünkü hep erkekler ödüyor :) çekinip söyleyememiş bile olunabilir doğru diyosunuz.

evett canım sonuçta karşı tarafta ögrenciyse onun babasının parasını yeemek hiç hoş değill itiic tek kısım bu geliyo bana :)

Bence kendi parası da olsa her seferinde ondan hesabı ödemesi beklenmemeli
Erkek diye başka gideri yok mu, tek kızların yemeğine mi çalışıyo

Ben kabul etmedim yani sizi bilemem

Ben her zaman karşıyım hesabın bir kişiye yüklenmesine eşimle kaç yıl sevgili olduk bana hiç hesap ödetmek istemezdi dışarı çıktığımızda hiç yemek yemedim yanımda açlıkğa dayanamayınca paşa paşa kabul etti biz çalıştığımız için hesabı bölmedik bir gün o ödediyse bir gün ben ödedim.

Siz öğrencisiniz Alman usulü en mantıklısı 5 tl lik 10 tl lik ödemeler de de bir gün sevgilin öderse bir günde sen ödersin paylaşma sorunu olmaz

sadece sevgili olayı değil aslında öyle bir erkek arkadaşım yok ama genel sordum daha çok.teşekkürlerr :)

canım bak bazen denk gelir iş arkadaşlarıyla yemeğe çıkarız hemen kalkar öderler itiraz falan ederim dinlemezler.yemekten kaltıktan sonra bende onlara tatlı yada kahve ısmarlarım.yada bidahaki sefere kesinlikle kalkar hesabı ben öderim.altında kalmam yani

evet bunu bende yaparım eğer birisi başarıp hesabımı ödeyebilirse :)

Merhaba arkadaşlar
sizce bir ilişkide 2 tarafta öğrenciyse hesabın eşit ödenmesi mi alman usulu mu yani yoksa erkeğin ödemesi mi ? kız arkadaşlarla konuşurken fikir ayrılığına düştük sizede soralım dedik.eşit ödendiğinde itici gibi geliyor.hani hep alışmışız ya erkek öder diye ödemeyince bir garip oluyor insan bence.

benim anlamadığım neden erkeğin ödemesine alışılmış banada sadece erkeğin ödemesi itici gibi geliyor kız yesin içsin oh adam ödesin yok öyle bir dünya hangi devirde yaşıyoruz en güzeli herkes ya kendi yediğini ödesin ya da hesap paylaşılsın...

benim anlamadığım neden erkeğin ödemesine alışılmış banada sadece erkeğin ödemesi itici gibi geliyor kız yesin içsin oh adam ödesin yok öyle bir dünya hangi devirde yaşıyoruz en güzeli herkes ya kendi yediğini ödesin ya da hesap paylaşılsın...

aslına bakarsanız bende bunu savunuyorm ama dile getirdğimde çevremdekiler beni garip karşılıyor.aa olur mu öyle şey erkek ödicek tabi vs diye beni dolduruşa getiriyorlar yok benim arkadaşlarım hep öder vs.gerçi böyle diyenlerden biriyle bir gün yemeğe gittik erkek arkadaşı paşa paşa ödetti hesabı kıza :)

hahah bi kere oldu böyle bi durum karşı taraf ödemedi ben ödedim yyine sorun değil ama o an çok itici geldi :)

evet bunu bende yaparım eğer birisi başarıp hesabımı ödeyebilirse :)

bir yerde bir kere hesabı ödedim itici geldi demişsin,diğer yorumda da birisi başarıp hesabımı öderse bende başka şeyler yaparım diyorsun,tezat değil mi:44:

2 oğlum var ve şu kızların rahatlığı beni o kadar rahatsız ediyor ki anlatamam.kızlar hep erkekleri para kesesi olarak görüyor:47:

ayrıca o öğrenci erkeklerde aile parası yiyor........

Son düzenleme:
bir yerde bir kere hesabı ödedim itici geldi demişsin,diğer yorumda da birisi başarıp hesabımı öderse bende başka şeyler yaparım diyorsun,tezat değil mi:44:

2 oğlum var ve şu kızların rahatlığı beni o kadar rahatsız ediyor ki anlatamam.kızlar hep erkekleri para kesesi olarak görüyor:47:

ayrıca o öğrenci erkeklerde aile parası yiyor........

hayır bir kere değil hep ben öderim sanırım mesajların çoğunu okumamışsınız bir kere değil yani ordaki bir 5 liralık hesabı paylaşmak konsuundaki 1 :) asla öyle görmüyorum sonraki mesajlarımda daha açıkladım aslında.bende öyle dedim babasının parasını yemek doğru değil diye

kasada ben ödicem dur yarısını veiriyim muhabbetleri erkekleri geriyor o yüzden sevgilim kasaya daha erken vardıysa ödemesine izin veriyorum

ama bir diğer gün cüzdanım elimin altında gözlerim kasada asla izin vermem daha o sandalyeden kalkmadan ben kasaya varırım...

kafamda az bucuk hesaplarım o benim için neye ne kadar para veriyorsa kurusu kurusuna olmasada bende karsılgıını verırım hiç birşey yapamazsam gider hediye alırım...

diğer türlü insanlar nasıl rahat ediyor hiçte anlamam

kasada ben ödicem dur yarısını veiriyim muhabbetleri erkekleri geriyor o yüzden sevgilim kasaya daha erken vardıysa ödemesine izin veriyorum

ama bir diğer gün cüzdanım elimin altında gözlerim kasada asla izin vermem daha o sandalyeden kalkmadan ben kasaya varırım...

kafamda az bucuk hesaplarım o benim için neye ne kadar para veriyorsa kurusu kurusuna olmasada bende karsılgıını verırım hiç birşey yapamazsam gider hediye alırım...

diğer türlü insanlar nasıl rahat ediyor hiçte anlamam

bende sürekli erkek ödese gerçekten rahat edemem ama 10 liralık bir hesabı paylaşarak ödemek rahatsız ediyor :(

bende sürekli erkek ödese gerçekten rahat edemem ama 10 liralık bir hesabı paylaşarak ödemek rahatsız ediyor :(

ben bu aralar okudugum konuları anlayamıyorum tekrar soracagım o yuzden anlamadm

şimdi 10 tllık hesap gelıyor siz ikniz kasaya gdyrsunuz sevgılın 5 lıra koyuyor senden 5 lıra mı beklıyor üstünü tamamlaman için?

ben bu aralar okudugum konuları anlayamıyorum tekrar soracagım o yuzden anlamadm

şimdi 10 tllık hesap gelıyor siz ikniz kasaya gdyrsunuz sevgılın 5 lıra koyuyor senden 5 lıra mı beklıyor üstünü tamamlaman için?

sevgilim değil aslında ama evet durum buna benzer yani garson geliyo söylüyo ben 5 lira koyuyorum o 5 lira koyuyor flört dönemiydi.şuan ki aklım olsa ben onunkinide öderdim aslında ki en azından 10 liralık hesabın paylaşılmıcagını görsün :)

sevgilim değil aslında ama evet durum buna benzer yani garson geliyo söylüyo ben 5 lira koyuyorum o 5 lira koyuyor flört dönemiydi.şuan ki aklım olsa ben onunkinide öderdim aslında ki en azından 10 liralık hesabın paylaşılmıcagını görsün :)

senin hiç hesabın tamamını ödediğin oldu mu hiç?

yani mesela dondurma alıyorsunuz 7 lira iki dondurma diyelim napıyorsunuz?

(cevap vermekten cok soru soruyorum:)

neden öyle düşünüyorsun.sen de diyorsun öğrenci,yani ailesi para gönderirse parası olur.belki az parası vardı,belli zamana kadar o parayla idare etmesi gerekiyordu.belki parası yoktu.adı üstünde öğrenci.belki senin ailen sana onun ailesinden fazla gönderiyordur,ailesinin imkanı belki kısıtlıdır:34:

Erkek öder mantığı var. Lakin öyle olmamalı diye düşünüyorum.
Öğrenci olsun yada olmasın erkeklerin sürekli atm kartı gibi algılanması çok rahatsız edici.
Bazı erkeklerde hesap olayını gurur meselesi yapıyor.
Mesala ben ödeme yaparken erkek arkadaşım sakın ödeme girişiminde bulunma illa ödeyeceğim diyorsan önceden söyle diyor hep. Fakat alıştık. Yemeği ben ödüyorsam illa sinema ücretini o ödüyor. Benim param yoksa o, onun yoksa ben ödüyorum.Genelde altta kalmamaya çalışıyorum. Ama ağırlıklı o ödüyor.

Back
X