ne alaka ya
işinize gelince bağırır durursunuz kadın hakları,eşitlik diye.İşinize geldiği anda da "ama erkek ödesin,yoksa çok itici" dersiniz...
Bana kalırsa "alman usülü" dediğin şey ancak iş arkadaşlarıyla,sınıf arkadaşlarıyla falan çıkarsanız olur.
Çok yakın arkadaşınla ya da sevgilinle dışarıdaysan kasada "benim sadece sandviç vardı" demek :-/
hiç hoş değil
onun yerine bir o öder,bir siz.Tabiiki söze dökülmeden "aşkım bi gün sen öde bi gün ben" demeden yapılmalı :)) Yani iki gün üstüste o mu ödedi?? üçüncü seferde paranızı hazır edin,ondan önce davranın.Bu konularda çok katı "illaha da ben ödeyeceğim" diyen birisiyse lavaboya gitme bahanesiyle kalkıp hesap işini de halledebilirsiniz^^
benim sevgilim Türk değil ve kadınların çalışmadığı,haliyle hesap ödemesi gibi bi durumun olmadığı berbat bir ülkeden gelmiş:) Üstelik o çalışıyo,ben yeni mezunum...Haliyle çoğu zaman hesabı o ödüyo,beni karıştırmıyo.Ama bu durum hiç hoşuma gitmiyo.Bazen şirinlikle "senden bişi isticem ama sakın hayır deme" diyorum,kabul ediyo ve bugün yemekleri ben alıyorum diyorum ^^ O şekilde çokça hesap ödemişimdir...Ya da bir bilet alınacaksa erken davranıyorum,onun yerine akbil basıyorum,sık sık da maddi-manevi hediyeler alıyorum :)))
böylece çocuğu sömürüyormuş gibi hissetmeden mutlu bir ilişki yaşıyorumm

geçen senelerde üniversitedeyken öğrenci bir sevgilim vardı,üstelik maddiyat olarak benim ailemin kazancından yaşam standardından epeyce de aşağıda birisiydi.Onunla da bi yere gitmişken bazen o ödüyordu,bazen de ben masadan kalmadan para veriyordum,kasada o ödüyordu:) böylece gücendirmemiş oluyodum,kasada hesap diye tutturup

ondan önce de bi flörtüm vardı,burslarla falan zar zor geçiniyodu,ailesinden para almıyodu...Onunla da hep park bahçe köşelerinde sürterdik.Kendisi ısrar ederdi "gel bi kafeye gidelim,tatlı yiyelim" diye,ben de BIM'den profiterol ve iki kaşık alırdım,o şekilde yerdik :)))
hatta bazen denk gelirdik restoran açılışları bulur,tıksırıncaya patlayıncaya kadar yerdik :)))
yani neden bana birşeylr ısmarlamak için o ay zorluk çeksin ki..aradan yıllar geçti,ben o çocukla sevgili oldum.Bu sefer o öğretmen olmuştu ben hala öğrenci...Uçak biletlerimden kalacak yer paralarıma herşeyi o öder,beni çok lüx restorsanlara götürür oldu.Buna da hiç itiraz etmezdim çünkü zamanında olmayan yemeği paylaştığımız için,o günleri telafi etmek "bak büyüdüm de adam oldum" imajını doya doya çıkarabilmesine imkan vermek isterdim =))
bu saydığım onca örnekten demek istediğim,her insan çok farklıdır.Daha hayatınıza girmemiş erkek arkadaşınız hakkında ne konuşsanız boş.Bakarsın durumu çok kötü birisi çıkar,bakarsın ailesi çok zengindir,bakarsın seni dışarda bi kere bile yemeğe götürmez

o günler gelsin öyle düşünürsünüz
sevgiler^^