• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hesap sorunu

senin hiç hesabın tamamını ödediğin oldu mu hiç?

yani mesela dondurma alıyorsunuz 7 lira iki dondurma diyelim napıyorsunuz?

(cevap vermekten cok soru soruyorum:)

hahah hiç olmadı bu.eski sevgilimin hesaplarını çok öderdim evet.ama iki dondurma 7 lira ben öderim evet jepsini.

hahah hiç olmadı bu.eski sevgilimin hesaplarını çok öderdim evet.ama iki dondurma 7 lira ben öderim evet jepsini.

sen bence bu çıkma sürecini biraz uzat bana parasızlıktan değil cimrilikten böyle davranıyor gibi geldi.. hiç çekilmez cimri erkek...

kız arkadaşlarının dediği gibi de doğru değil o kadarı da abartı olur takılma onlara sen yine doğru bıldıgını yap en güzeli..

Bir ilişkide herşey erkeğe yıkılıyorsa. bence sadece o erkeği cüzdan yerine kullanıyorsunuz demektir.
Erkeği bayanımı var,Herşeyde bayan erkek eşit diyoruz ödemede'de eşit olalım ozaman.
Ben ortak ödeme taraftarıyım,özellikle ilişkilerde kimsenin parası bana geçmesin isterim

sevgilimle ilk çıktığımız zamanlar o çalışıyordu ben öğrenciydim. bi yemeğe aylık harçlığımın yarısını verdiğim olurdu. çok kızardı ama onu kullanıyomuş gibi olmaktansa onun yanında tum paramı harcar sonra bir ay kemerleri sıkardım :) bi yerde o ödüyorsa diğer yerde siz ödeyin. hiç bana ödetmiyor numaraları da yapmayın ödemek isteyen insan kasaya öyle bi hışımla gidiyo ki kimse anlamıyo bile :) hatta yemegın sonlarına dogru kalkıp hesabı ödeyp yıne masaya geldıgım olurdu :9:

Universitede sevgilimin en yakin ark. Kiz arkadasi vardi, kiz sevgilisinin babasinin kredi kartindan kiyafet alisverisi yapardi. Ankarada, bahcelievlerde tek basina kirada oturdugu halde, 4. Siniftayken baska bi seyle ilgili konusurken 27 tane altin biriktirdigini soylemisti, sok olmustum. Ki annesi calismayan, babasi memur haliyle yapmis bunu.. Tabi yedigi, ictigi, hatta evinin market alisverisini bile sevgilisine odettigini soylememe gerek yok..

Ha noldu, cocuk bunu deli gibi seviyodu, zaten ondan gozleri kor oldu bu kadar yedirdi. Okul bitip memleketine dondugunun 3. 4. Ayinda mi ne adami terketti, 1-2 sene sonra da baskasiyla evlendi..

Sevmedigi bi adama, sirf parasi icin kendisini, onurunu satti bu kiz. Azcik onurlu olun, ne demek hesabi erkege odettirmek ya. Dogru yoldasin arkadasim sen, o asalak kizlari umursama. Nasil baslarsan oyle gider. 5 tlyi bile ode, birinde o oduyosa otekinde sen ode..

iki taraf da öğrenciyse eğer şartlar eşit olmalı. en nihayetinde herkes aile bağımlı durumda.. hep erkekten beklemek haksızlık olacağı gibi çirkin olur..he olur da özel bir günde taraflardan biri jest yapar o ayrı mesele.. ama bizim zamanımızda parası yiyelen erkek için "tuzluk" denirdi:6:

öğrencisi ,çalışanı yok.

kadınların bu hesap konusunda erkeklerin üstüne yığılmasından nefret ediyorum.

hesap bölüşülmeyebilir,ama bir seferinde erkek ödediyse diğer seferde kız ödemeli.

ya da atıyorum arabayla geziliyorsa,biri yemeği ısmarlasın,biri benzini alsın vs vs.

erkekler hayatımıza sponsor değil.

sonra vay efendim eşitlik,he he bence de öyle:51:

Oda öğrenci sizde öğrenciymişsiniz, bence hesaplar ortak ödenmeli.

Erkek diye eli para tutmayan çocuk babasının ne zorluklarla kazandığı parayı sizlere yedirmek zorunda değil.

Bence bunun öğrencilikle de ilgisi olmamalı bizde hala kimde o an para varsa o öder aylarda benim ödediğimde oldu aylarca onun ödediği de oldu. Erkek diye yüklenmemek lazım.

En iyisi Alman usulü bence,herkes yediğinin parasını versin :1::1:

Son düzenleme:
Tüm hesapları erkek ödesin, sinema vb. aktivite ücretlerini erkek ödesin, erkek çiçek alsın, erkek özel günleri atlamasın, erkek arabasıyla alsın-bıraksın, erkek jest yapsın, erkek poşet taşısın, erkek kız tuvalete bile gitse kapıda beklesin, kız trip atsın erkek gönlünü alsın, erkek pırlanta tektaş alsın evlenme teklif etsin, erkek mobilya alsın, erkek düğün yapsın... Yapsın ama ondan sonra hiç "eşitiz" demeyin.

Hesap ödeme tüm bunların temelindeki mantığınızı yansıtır. Tüm masrafları erkeğe yıkmak (hele ki para kısıtı söz konusuyken) "benimle sevgili olmak için benim masraflarımı karşılamalı" demektir. Bu şekilde söyleyince bile kulağa ne kadar kötü geliyor, değil mi? Hesap paylaşmak illa her masrafı kuruşu kuruşuna ikiye bölmek değildir.

ben de hesapların her zaman eşit ödenmesinden yanayım erkektir o ödesin mantığı bana çok saçma geliyor. ama şu da var ki hesap ödeneceği zamanda nasıl söylesem diye hep bir panik olup rezil olurum :17:

Tüm hesapları erkek ödesin, sinema vb. aktivite ücretlerini erkek ödesin, erkek çiçek alsın, erkek özel günleri atlamasın, erkek arabasıyla alsın-bıraksın, erkek jest yapsın, erkek poşet taşısın, erkek kız tuvalete bile gitse kapıda beklesin, kız trip atsın erkek gönlünü alsın, erkek pırlanta tektaş alsın evlenme teklif etsin, erkek mobilya alsın, erkek düğün yapsın... Yapsın ama ondan sonra hiç "eşitiz" demeyin.

Hesap ödeme tüm bunların temelindeki mantığınızı yansıtır. Tüm masrafları erkeğe yıkmak (hele ki para kısıtı söz konusuyken) "benimle sevgili olmak için benim masraflarımı karşılamalı" demektir. Bu şekilde söyleyince bile kulağa ne kadar kötü geliyor, değil mi? Hesap paylaşmak illa her masrafı kuruşu kuruşuna ikiye bölmek değildir.

ıyıkı erkek degılım anacım

bu konu en büyük sıkıntılarımdan biri. iki ilişkim oldu ve ikisinde de erkekten çok ben para ödedim. ama bunu zorla yaptım. bi yere gireceksek kapının önünde 1 saat tartışırız ben ödicem yoksa yemem diye. bi türlü içim rahat edemiyor. karşımdaki bişi alınca ben yiyemiyorum sanki. sevgiliyi geç normal arkadaşım bile oldugunda böyle oluyor. sonrada tabi para sıkıntım hiç bitmiyor. bu duruma nasıl alışcam hiç bilmiyorum. kız arkadaşlarım haliyle enayimisin sen diyip duruyolar ben sevgilimden çok para ödediğim için. ama benim içim rahat etmiyor bu şekilde ne bileyim. tabiki onun da ödediği zamanlar olur ama hepsini toplasak ben daha çok para ödemişimdir.

ama kesinlikle eşit ödenmesinden yanayım bi süre sonra gerçektekten erkek içinde kız içinde çok sıkıcı bi durum oluyor bu.

ayrıca şöyle bi durum var fikrinizii almak istiyorum. mesela bizde ilişkinin başlarında hep o öderdi. sigaramı bile alırdı. şuan çok sıkışık 2 haftadır falan heryerde ben ödüyorum. ayrıca 200tl verdim borçlarını kapatması için. arkadaşlarım bu çocuk seni kullanıyor resmen demeye başladı. ama ben hiç öyle düşünmüyorum. sizce de durumu sıkışıkken yardımcı olmam dogru değilmi ????

Son düzenleme:
ne alaka ya
işinize gelince bağırır durursunuz kadın hakları,eşitlik diye.İşinize geldiği anda da "ama erkek ödesin,yoksa çok itici" dersiniz...
Bana kalırsa "alman usülü" dediğin şey ancak iş arkadaşlarıyla,sınıf arkadaşlarıyla falan çıkarsanız olur.
Çok yakın arkadaşınla ya da sevgilinle dışarıdaysan kasada "benim sadece sandviç vardı" demek :-/
hiç hoş değil
onun yerine bir o öder,bir siz.Tabiiki söze dökülmeden "aşkım bi gün sen öde bi gün ben" demeden yapılmalı :)) Yani iki gün üstüste o mu ödedi?? üçüncü seferde paranızı hazır edin,ondan önce davranın.Bu konularda çok katı "illaha da ben ödeyeceğim" diyen birisiyse lavaboya gitme bahanesiyle kalkıp hesap işini de halledebilirsiniz^^
benim sevgilim Türk değil ve kadınların çalışmadığı,haliyle hesap ödemesi gibi bi durumun olmadığı berbat bir ülkeden gelmiş:) Üstelik o çalışıyo,ben yeni mezunum...Haliyle çoğu zaman hesabı o ödüyo,beni karıştırmıyo.Ama bu durum hiç hoşuma gitmiyo.Bazen şirinlikle "senden bişi isticem ama sakın hayır deme" diyorum,kabul ediyo ve bugün yemekleri ben alıyorum diyorum ^^ O şekilde çokça hesap ödemişimdir...Ya da bir bilet alınacaksa erken davranıyorum,onun yerine akbil basıyorum,sık sık da maddi-manevi hediyeler alıyorum :)))
böylece çocuğu sömürüyormuş gibi hissetmeden mutlu bir ilişki yaşıyorumm:ssz::ssz:
geçen senelerde üniversitedeyken öğrenci bir sevgilim vardı,üstelik maddiyat olarak benim ailemin kazancından yaşam standardından epeyce de aşağıda birisiydi.Onunla da bi yere gitmişken bazen o ödüyordu,bazen de ben masadan kalmadan para veriyordum,kasada o ödüyordu:) böylece gücendirmemiş oluyodum,kasada hesap diye tutturup :P
ondan önce de bi flörtüm vardı,burslarla falan zar zor geçiniyodu,ailesinden para almıyodu...Onunla da hep park bahçe köşelerinde sürterdik.Kendisi ısrar ederdi "gel bi kafeye gidelim,tatlı yiyelim" diye,ben de BIM'den profiterol ve iki kaşık alırdım,o şekilde yerdik :)))
hatta bazen denk gelirdik restoran açılışları bulur,tıksırıncaya patlayıncaya kadar yerdik :)))
yani neden bana birşeylr ısmarlamak için o ay zorluk çeksin ki..aradan yıllar geçti,ben o çocukla sevgili oldum.Bu sefer o öğretmen olmuştu ben hala öğrenci...Uçak biletlerimden kalacak yer paralarıma herşeyi o öder,beni çok lüx restorsanlara götürür oldu.Buna da hiç itiraz etmezdim çünkü zamanında olmayan yemeği paylaştığımız için,o günleri telafi etmek "bak büyüdüm de adam oldum" imajını doya doya çıkarabilmesine imkan vermek isterdim =))

bu saydığım onca örnekten demek istediğim,her insan çok farklıdır.Daha hayatınıza girmemiş erkek arkadaşınız hakkında ne konuşsanız boş.Bakarsın durumu çok kötü birisi çıkar,bakarsın ailesi çok zengindir,bakarsın seni dışarda bi kere bile yemeğe götürmez :P :P
o günler gelsin öyle düşünürsünüz
sevgiler^^

Konu sahibinin bi dediği diğerini tutmuyo sanki
Arkadaşları demiş erkektir ödesin, onları haklı bulmuş konuyu buna göre açmış
Biz diyoruz bi kere o ödediyse diğerinde sen öde tek tarafa yüklenilmesin, bizi haklı bulup yorumları o yöne değiştirmiş gibi

Ben nişanlıma bile tek taraflı hesap ödetmedim
Bir o ödediyse ikinciye ben ödedim, yapı ile alakalı bu biraz kimseye tamah etmeyi sevmem
Maddi beklenti içinde olan kızlara da pek sıcak bakmam ben açıkçası

Seven sevdiğini her anlamda düşünür, yolunacak kaz gibi görmez neticede

ayrıca şöyle bi durum var fikrinizii almak istiyorum. mesela bizde ilişkinin başlarında hep o öderdi. sigaramı bile alırdı. şuan çok sıkışık 2 haftadır falan heryerde ben ödüyorum. ayrıca 200tl verdim borçlarını kapatması için. arkadaşlarım bu çocuk seni kullanıyor resmen demeye başladı. ama ben hiç öyle düşünmüyorum. sizce de durumu sıkışıkken yardımcı olmam dogru değilmi ????

sıkışıksa ve seni kullandığını dusunmuyorsan kesınlıkle yolla ;) bende sevgılıme para gondermeye kalktım hıc kabul etmedı. çalışmadıgım zamanlar annelere anneler gunu hedıyesi almam ıcın para gondrmıstı :) şmdi tek lafıyla tum maasımı gonderebılırım. bu guvenle alakalı

bu arada kızlar lisede erkek arkadaşların çok muhabbetini duymuştum aynen aktarıyorum;
"ben kızı öpüyorum kokluyorum karşılığında da karnını doyuruyorum, herkes durumdan memnun"
bence kımse arkasından bu lafı söyletmek ıstemez :45:

Sizin durum biraz karışık
Velin gibi sigarana kadar karşıladığından
Bu 200 TL devede kulak kalabilir
Bi nevi geri iade ediyosun sayılabilir
Ama alışkanlığa dönmez umarım

Back
X