Hey 2008 Anneleri Nerdesiniz?

Sizdemi öylesiniz..:)) Aynen naapıcağımı şaşırıyorum..:)

Umarım kısa sürede hallederiz..

slm arkadaşlar biz bezden kurtulduk allaha şükür ne gce ne gündüz bağlamıyoruz artık öle gece çişede kaldırmıyorum gelirse mızıldanıp pipiyi tutuyo ozaman kötürüyorum hiç gözünü açmadan çişi ypıyo sonra tekrar hoooop uykuya.

Darısı diğer babişlerin başına bakalımm

benimde öyleydi canım ama kortuğum kadar o0lmadı allaha şükür hemencecik alıştı nasıl oldu bende anlamadım bi baktım artık bez bağlamıyoruz tamamen bitmiş.İnşallah sizinde basit olur canım

Bizimde çok kolay oldu tuvalete alışmamız...

Uyurkende bağlamıyorum artık...Bazen o uyanmadan ben yaptırıyorum,bazende kendisi uyanıyor çişim var diye..:))))

çişe nasıl alıştırdınız?

gerçekten 2 yaş sendromuna inanırım.en zor zaman hele bizimki gibi konuşmuyorsa.derdini anlatamayınca çok sinirleniyor.

arkadaşlar kreş için düşüdüğünüz yaş nedir?3 yaş iyimi?en sağlıklısı ne olur?

MErhaba güleycan,2 yaş sendromunu bizde çok yoğun yaşıyoruz...Bazı dönemler ağlama nöbetleri beni çok yıpratıyor ve olmazsa olmaz inadı...
Ama sabırlı olmalıyız atlatıcaz..

Kreşi sanırım sen çalışıyorsun..?? 3 yaşın uygun olduğunu söylüyor uzmanlar...
bende seneye yarım gün düşünüyorum sosyalleşmesi ve paylaşım edinmesi açısından..

merhaba arkadaşlar bende 2008 Mart annesiyim. Oğlum 15,5 kilo en son ölçtüğümde 93 cm di.

Hala cümle kuramıyor çoğu kelimeyi de yarım söylüyor O nu ne yazık ki en çok ben anlıyorum.

Bezi nasıl bıraktır dınız ? Benim ki kaka yapıyor asla söylemiyor kavun gibi kokluyorum bütün gün ..

1 ay sonra bıraktırmak için çalışmalara başlamayı düşünüyorum alıştırma bezi aldım .

Lazımlık ta almalı mıyım ? Bana şöyle geniş geniş nasıl başladığınızı anlatır mısınız ?

Ve çocuğunu kreşe gönderenler var mı ? Ben haftanın birkaç günü göndermek istiyorum ama

bazıları gönderme , karma grup olursa ezilir uyum sağlayamaz vs. diyor kararsız kaldım.

Sadece evde benimle olması da zor olur tek başıma yetemiyorum bazen çok bunalıyorum

O da , bende çok bunalıyoruz kendi yaşıtı arkadaşı olmazsa zor oluyor ... ne yapmalıyım şaşırdım.

Hepinize sevgiler ....

MErhaba,
sayfamıza pek kimse uğramıyor artık...bebeler büyüyünce vakit kalmıyor sanırım..))

Tuvalet olayını bence zorlama derim,her çocuk farklıdır,kendisini hazır hissettiğinde zaten belli edicektir.

Ben lazımlık aldım fakat oğlum hiiç oturmadı,hiiç sevmedi..Klozet aparatı kullanıyoruz hep onu kullandık...

Kreşe eğer çalışıyorsan göönder derim.. ama ürekli olarak erken bence..Şöyle olabilir haftanın belirli günleri,bir kaç saatliğine oyun grupları oluyor ona başlatabilirsin canım.....

Oyun grupları ne acaba ? kreşler hakkında hiç bilgim yok tabi eğer böyle bir grup varsa göndereyim

sıkılmasın.

Oyun grupları ne acaba ? kreşler hakkında hiç bilgim yok tabi eğer böyle bir grup varsa göndereyim

sıkılmasın.

Canım bulunduğun yerde kreşlerden bilgi alabilirsin...her kreşte olmayabilir...

Birde ben hergün parka götürüyorum örneğin...

Selam anneler,
nasıl haberler varmı yavrulardan..:)))

ben de 2008 mart annesiyim.Bizde tuvalet için zorlamadık,sadece ortam hazırladık.Birkaç tavsiye uyguladık.En rahat tuvalet yapma pozisyonunun lazımlıkta oturma şekli olduğu söyleniyor,ayaklar yere değmeliymiş."Tuvaletim geldi."diye bir sesli kitap aldık.Kakasının kötü koktuğunu söylemek veya yanında koklayıp iğrenmek doğru davranışlar değilmiş.Bir kere tuvalete kakası yaptırılırsa asla sifonu çekmemek gerekiyormuş,çünkü onlar için saç,tırnak ve kaka elleri kolları gibi bir organmış.Sifonla gitmesi,kolunu koparıp göndermek gibi etki yapıyormuş,onun için lazımlık başta daha iyi.Birde sabah kalkar kalkmaz ben yaşına uygun kanal disneyi yarım saat açıp lazımlığa oturtup yapsa da yapmasa da dikkati tuvaletten tv e çekip bekliyodum.İlk başta boş kalkıyodu,sonraları yapmaya başladı ,saatleri aşşağı yukarı belli hale geliyor.her saat başı tutuyordum.Birde 2-3 yaş arası tersini yapma dönemi olduğu için ,bakalım kim önce lazımlığa gidip yapıcak diye yarışınca kendi atlayıp yapmaya başladı.Alıştırma bezi mothercare den aldım hiç kullanmadık,hışırtısı rahatsız etti kızımı.Gece de son sütünü içirip tuvalete tutup öyle yatırıyorum.
Diğer taraftan artık sosyalleşmek için arkadaşa ihtiyaçları var,bizim de biraz kendimize vakit ayırmamız gerekiyor.Çünkü sağlıksız anne sağlıksız çocuk demek.Çevremde hayır ben 4 yaşından önce anaokuluna göndermem deyip çocuğuna sinirlenince sadece eline poposuna vuruyorum diyen bana göre anne ismi altında zavallı insanlar var.O çocuklara üzülüyorum.Belki başta birlikte 1 -2 ay yarım gün kreşe gidilir sonra anne bağımlılığından da kurtulur.Çünkü bu dönem 3.5 yaşına kadar annenin bacağına yapışma dönemi.

Oğlunuzla nice güzel günler diliyorum.

merhaba bende 2008 mart annesiyim benim kızım kreşe gidiyor ..tuvalet eğitimi gerçekten zormuş öğretmeniyle beraber başladık lazımlığa hiç yapmadı klozet aparatı aldım onu beğendi başlarda çişi geldiğinde söyledi ama beze yaptı yada alıştırma küloduna birkaç kez de klozete yaptı...fakat şimdi başa döndük bez bağlıyoruz çişini söylemiyor.öğretmeni şimdi ara verelim bahara tekrar tuvalet eğitimine başlarız diyor zorlamaya gerek yok diyor bende dediğini yapıyorum artık bez olayından bıktım ama ne yapalım öğretmeni gerçekten bu işi biliyor iki öğrencisi kreşte öğrenmiş... biz şimdilik ara verdik baharda tekrar başlayacağız..Allah herkese kolaylık versin tuvalet eğitimi düşündüğümden de zormuş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…