Hey 2008 Anneleri Nerdesiniz?

Merhaba anneler buralardan uzak kalalı baya bişeyler olmuş bebeişlere tuvale teğitimi falan maşallah ya valla ben bu işin biraz daha erken olduğunu düşünüyorum yanılıyormuyum acaba ? Daha tam konuşamıyorlar artı kız çocukların idrarlarını tutmaları için kaslarının tam olarak gelişmediğini biliyorum, gerçi bu çocuğa görede değişken olabiliyor.

slm kızlar bebişler nasıl benimki ufak ufak konuşmaya başladı otur diyo misafir geliyoı tam ayaklanıyolar otur otur diyor kapıyı açtığımda ise buyrum diyor birrde benim kızım çok oynak kapı gıcırtısına oynuyo müzik duymayıversin hemen başlıyor sokğa çıkıyorum gözüne kestirdiklerine el sallıyo öpücük yolluyo çok zilli çok

kızlar nerelerdesiniz ya çocuklarla ilgilenmekten formu unuttunuz nasıl geçiyo zamanınız bebişler nasıl tuvaletini söyleyenler var mı

benimkide öyle canım ilk baba demişti şimdi herşeye baba diyor. Çok oynak. Gerdan kırmayı öğrettim ona sositososito Aslında yapmadan önce kaka diyor ama kıs olduğundan tuvalet eğitimini nisan mayıs gibi düşünüyorum.
Otura okur kalka kak diyor .

Of o da ayrı bir dert bakalım boshayallersmile

selam 2008 mart anneleri tam iki sene olacak nerdeyse 1 ay sonra vay be diyorum zaman ne kadar hızlı tatabilene aşkolsun.
eylül ekim gibi annem tuvalete götürüp çiş demeye başlamış ben işe gidince ben de erken olduğunu başlamamamız gerektiğini söyledim. çünkü olur olmaz sürekli çiş çiş diye geziyordu tuvalete girip suyla oynamak için. çiş mişte yok aynı zamanda. bende hele bi iki yaşını tam doldursun ondan sonra başlayalım dedim.
yemek yeme olayını tam çözmedik hala zayıf çiroz. ama kendi yemek istiyor artık ne yerse 1 kaşık mı 2 kaşıkmı sonra işi yine oyuna döküyor.
konuşma olarak pat çat anlamsız şeyler söylüyor çoğu zaman ne dediğini anlamıyorum ama. baba anne dede anneanne babanne bunlar net bir şekilde çıkıyor. mandaline diyor portakala porti diyor. elmaya alma diyor. anne tayu aç (cailluo aç demek) suya va diyor. sürekli banyo yapmak istiyor. benyo benyo diye elimden götürüp cıbış için karıştırıp bırakıyor. bazen kendi kendine bile açıyor o yüzden pek açamıyorum evdcıbış diyor. dergilerdeki kişilerin durumlarını anlatabiliyor. anne dede otuyooo. otur yerine otuuu kalk yerine tak. kargaya gak gak. topa bop
işte böyle çocuklar küçükken daha çok pimpirik oluyorduk ya da ilk bebeğimizdi ondan bilmiyorum o yüzden olabilir mart anneleri topiğine uğramayışımız. ya da heyecanımızı kaybettik benim kızım bilgisayara girmeme pek izin vermiyor bisss aç diyor bilgisayar. açınca kurcalıyor o yüzden evde açmıyorum.

Yaaa evet anneler nerdesiniz? Bebekleriniz pardon çocuklarınız diyeyim artık ne durumdalar? Bizi seneye neler bekliyor? Deneyimlerinizi bizimle paylaşırsanız seviriniriz :)

kızlar benim kızım tuvaletini öğrendi bizi bez masrafından kurtardı sonunuda çişini kakasını söylüyo bütün kelimeleride söylüyor ama cümle kuramıyor daha

sadece gece bez bağlıyorum eltimin doktoru söylemiş çocuk uyuduktan sonra bez bağlamak gerekiyormuş çocuk bezin bilincinde olmasın diye birde gece çişe kaldırmamak gerekiyormus nasıl alışırsa öyle gidiyormuş

tekrar merhaba. çocuklarla ilgilenmekten girmeyi unutmuşuz buralar.
hadi bakalım bir daha başlayalım. gerçi benim hatun beni bilgisayarın başında görünce çok kızıyor. kaldırtıyor beni kendi oturuyor....
kaka yaptığında anne kaka diyor benim ki ama ben hiç wc ye filan götürmüyorum...ilk çocuğumda tuvalet alışkanlığını çobuk yapmıştık ama kardeşi olduktan sonra geceleri işemeye başladı.şu an 6 yaşında hala yapıyor arada. o yüzden kızıma alışkanlık filan vermeyeceğim. bu sefer kendi haline bırakacağım. kendi yönlendirecek beni. umarım işe yarar...

slm arkadaşlar epeyce uzun bir arada sonra gene burdayım.hanımefendiyle ilgilenmekten vakit bulamıyordum.bizde şu 2 yaş sendromuna takıldık.o mülayim çocuk gitti yerine hırçık aksi laf anlamaz bi çocuk geldi.oyuncak paylaşmaz oldu üstüne üstlük çocukları hırpalamaya bile paşladı.ne desek aksini yapıyor.hiç dinlemiyor bizi.hala beze devam.havalar ısınınca bıraktırmayı düşünüyorum.hımm bu arada çok güzel konuşuyor.cümleler kurabiliyor.unutmadan sizinkiler ne kadar tv izliyor bizim kız tutturuyor yumurcak aç diye.calou aç diye.bende mecburen iş yemek yaparken açıyorum.yoksa sürekli tepemde.işte bende şimdilik böyle...

slm benim oğlumda ara ara hırçınlaşıyo ve bu aralar acayip enerjık,yetişemiyorum kendisine.2 gündürde kıyafet beğendiremiyorum bazı kıyafetlerini giymek istemiyo.
bizimkiside artık herşeyi anlatıyo, herseyi söylüyor.tam anlamıyla cümle kuramıyor ama kopuk kopukda olsa ne istediğini anlatabiliyor.
bizde halen beze devam ediyoruz cok acelecı davranmak isemiyorum bende oğlumun yönlendirmesine bıraktım.
Tv. konusunda bizimki cok fazla tv. meraklısı değil reklamlarda bazen takılıp kalıyo.Ama biçok diziyi dizilerdeki karakterleri biliyo.Cıktıkları zaman bize bak ezel,bak acun diye gösteriyo:))

Selam anneler..
Kocaman oldu diimi çocuklarımız,nasıl hızla geçiyor zaman..

Tuvalet alışkanlığını sanırım nisan sonu mayıs gibi uygulamaya geçiricem..Umarım rahat atlatırız..

Bu dönem bizde inatçılık ve park sevdası had safhada,birde gece uykuya geçişte çok zorlanııyorum..sanki uyursa bi çok şeyi kaçırıcak gibi davranıyo..:))

Öğlen uykumuz devam ediyor,2-3 saat uyuyor maşallah..tabii sabahta erkenden ayaktayız..ıştah durumumuz sıfırlandı..abur cuburu farketti..:)) evde abla olunca ister istemez tadıyo ve çok hoşuna gidiyor..:))

Cümle henüz kurmuyoruz bizde, ama tüm kelimeleri söylüyor hemen hemen..

Sevgiyle ve sağlıkla kalın..

arkadaşlar bu dönemlerde inatcılık hırs yapması normalmi.benim oğlum normalde cok sakın bi cocuk ama bu aralar asabi ve inatcı olmaya başladı.ıstediğini yapmayınca bağırıyo ve yere yatıp ağlamaya başlıyo.Bende nasıl davaranacağımı sasırıyorum ve korkuyorum bunu huy edınır dhada ilerletirse diye.sakinleştirmeye çelışıyorum ve mümkünse dediğini yapmıyorum ağlayarak her istediğini elde edebileceğini düşünmesin diye.

sizde durum nasıl sizce ben doğrumu davranıyorum.

Bu dönem benlik dönemiymiş,birde 2 yaş sendromu diyorlar,kendilerini kabul ettirme bunuda ağlayarak yada kendilerine vurarak belirtirler..

Benim oğlum zaman zaman onu yapıyor,örneğin istediği olmayınca,kafasına vuruyor veya ben,ablası yakınsak saçımızı çekiyor..:))
Kızımıda tembihledim hemen yanından çıkıyoruz hiç birşey demiyoruz bir süre,yüz bulmayınca hırçınlığı geçiyor tabii..
Ama hakkaten zor bir dönem,hiç bir şeyden anlamıyorlar çünkü,herşeyi elde etmek istiyorlar..Mümkün olduğunca artık dikkatini başka yöne çevirerek ikna edicez çünkü hayır diince dahada inat ediyorlar..
Sabır diliyorum..:))

saol yenacım gercekten fazlasıyla sabır lazım.Ben yalnız bırakıp cıkıp gidemiyorum çünkü daha cok sinirlenip ağlamay başlıyo o yüzden dikkatini başka yöne cekmeye çalışıyorum

Merhaba anneler..

Nasıl gidiyor hayat..?

Ben Mayısın sonuna doğru tuvalet eğitimine başlamayı düşünüyorum..26 aylık olucaz artık zamanı geldide geçiyor bile..:))

hepimize kolay gelsin..:)

hastalıkdan fırsat bulursak bende başlıycam inşallah havalar ısınsın dıye beklıyorum bırazda.Zaten bez acma işi iyce işkence olmaya başladı her seferinde yatıp altını actırmak istemiyo,nasıl kandıracağımı şaşırıyorum.Şu bezdende kurtulsak hayırlısıyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…