Hey 2008 Anneleri Nerdesiniz?

Ceyline maşallah bizimde başlamamız lazım ama nedense erteliyorum Yenacım bende senin gibi bayramdan sonra başlamayı düşünüyorum.Umarım başarılı olurum.
hadi kızlar destek olalım birbirimize başlayın sizde bayramdan sonra alıştıralım bebeleri tuvalet eğitimine
canım benim bi başlasan çabuk alışıyorlar zaten

Ben oğlumu hala emzirerek uyutuyorum..

geceleri çok sık uyanıyor,bunu emzirmeye bağlıyorum..Kısacası beni emzik niyetine kullanıyor..:))

2 yaşına kadar emzirme planı içindeyim,ama gece uykusunun düzensiz oluşu , bazen beni özellikle çok uykusuz kaldığımda caydırıyor..:)

Siz nasıl uyutuyosunuz..?

Tuvalet konusunda bencede başlamak lazım..hem madi anlamda rahatlarız..
Primalar tansaşta 27 tl. Acaip pahallı oldu bez fiyatları..

ben benim kızımın tuvelat eğitimine hazır olduğunu pek düşünmüyorum seneye nisan gibi başlamayı planlıyorum

Selam

Bugün alıştırma kilodu giydirdim oğluma.Belli aralıklarla klozet aparatı aldık,ona oturttum..

ablasıyla birlikte yapmadığımız şaklabanlık kalmadı ama..:):)

bir keresinde istemedi hiç denemedim bile..Sonuçta henüz zamanı var..aceleye gerek yok..

ıki defa çişini yaptı..Biz artık alkış ve tüm sevinç nidalarını yaptıktan sonra..

Oğlumda bizimle birlikte seviniyo..:)

bakalım durum ne gösterir,şimdilik maşallah diyelim..bir kaç gün deniicem isterse devam ederiz,şayet redderse iki yaşını bekleyeceğim..

benim kızım da emerek uyuyor ve hala uyku düzenimiz yok tuvalete alıştırmayı denedim ama kesinlikle yapmıyor çiş kaka vs. diyor ama yapmıyor sadece bezine yapıyor ... ben de şimdilik vazgeçtim sanırım hazır değil bir de öğrendiğim kadarıyla çocukların titizlik cimrilik vs. huyları tuvalet eğitimi sırasındaki hatalardan kaynaklanıyormuş. bu durumda beni korkutuyor...:uhm:

Bugün oğlum bugün performansından düştü.:))
Çok sık yaptı çişini 3/4 kez tuvalete,onun dışında hep altına..

tabiiki çok normal,bir kaç gün daha devam edicem bakalım durum ne gösteriyor..:)

Önümüzdeki hafta emzirmeyide kesicem..Çünkü artık uyku düzeninin olması gerekiyor..Dün gece inanırmısınız,ne kadar gözümü açsam emiyordu oğlum..:)

hadi şimdi hava sıcak kışı düşünüyorum..Zaten sütümde yok gibi..

Titizlit neysede, cimrilik neden..?

neyle bağdaştırarak cimri olurki çocuk..Doktorlar 18 aydan itibaren tuvalet eğitimine başlanabilir,ama 30 aya kadarda sürebilir diyorlar..

tabii her çocuğun yapısı farklı..dediğim gibi ben bir hafta deniycem..bakalım durum ne gösterir..

Selam,18 ay kontrolümüz ve aşımız vardı..

akşam üzeri hafif ateş yaptı..Şurup içirdim,uyuttum..

Çok şükür herşey iyi,gelişimi normal..

Anne sütünü yavaş yavaş kesebilirisn dedi..Günde 200ml. fazla süt içirme kansızlık yapar dedi..

Ayrıca sofranızda olan herşeyden yemeli dedi.

bayramdan sonra,memeden kesicem bende,zaten düşünüyordum..Doktorun demesi beni daha çok cesaretlendirdi..:)

Anneler sayfayı çok boşluyosunuz..:):)

Haklısın Yenacım biraz ihmal ediyoruz topiğimizi ama yaz tatili dolayısıyla sanırım kışa girince eski durumumuza geliriz.Yenacım tuvalet eğitimi konusunda takip ediyrum seni bende başlayamadım daha zor oluyor değil mi? Bizimkide mız mız bu aralar başlayamadım.Bizim aşıda bayramdan sonra ateş yaptı demekki aklımda olsun. süt içmiyor kızım emmeyide bıraktı nerden alacak çocuk bu kalsiyumu bilmiyorum ya peynir sevmez zoraki yoğurt yediriyorum .200 cc demiş ya dr benimki 50 içse keşke ama içse...Biberonla lıkır lıkır süt içen bebeklere kocaman bir maşallah imreniyorum valla

Canım, benim oğlumda hiiç sevmiyor sütü,ama ısrarla her akşam hazırlıyorum biberonunu..

Birde sabahları,kahvaltısını sütle hazırlıyorum..biz hala karışık kahvaltı yapıyoruz..Tek tek yemiyor..
bazı sabahlar,peynirli omlet yapıyorum..Onu yiyor, çatalı hazırlayıp kendisi yiyo..:))

Tuvalet konusunda kararlıyım..Bugün örneğin hiç altına kaçırmadı..

Ama gece ve gündüz uykularında bağlıyorum..

Lazımlık sevmedi..Klozete oturuyor,aparat aldık..

Durum bu..Öpüyorum kuzularınızı..:)

ben geçen ay lazımlık aldım oturuyo çiş diyor ama pek yaptığı yok ilk çiş yaptığında görünce şaşırdı dedim heveslenir ama daha hazır değil sanırım ama ben uğraşmaya devam edicem artık utanıyorda baskası varken altı altında bez yoksa saklanıp öyle yapıyor yada hemen başka odaya geçiyor anlıyorum yapçağnı lazımlık elimde peşinden koşturuyom

Hayırlı kandiller arkadaşlar..

Tuvalet konusunda,iki haftayı devvirdik..gece ve gündüz uyurken bağlıyorum..
Aslında uyurkende bağlamam gerek..Kızımda öyle yapmıştım..Bir haftada öğrenmişti..
ama kardeşde olsalar her çocuk farklı..

Oğlum çok çiş yaptığı için şimdilik bağlıyorum..Gündüz hiiç bağlamıyorum..
artık hemen hemen saat başı tuvalete götürüyorum..eğer varsa çişini yapıyor,tabii kakasınıda..

Çook mutlu oluyoruz ailecek..:))) Çığlıklar devam ediyor hala..

Fakat hala çişi geldiğinde söylemiyor,günde bir veya ikiye indi altına kaçırması..
ama çok yorucu,sürekli takip ve dikkat gerekiyor..

Bu arada lazımlık aldım ama istemedi klozeti tercih ediyor beyimiz.:))

malsef öyleymiş çok enteresan ama bu konuda eminim bende ilk duyduğumda ne alaka dedim ama çocukların karakterinin oluşumunda çook büyük etkileri varmış.bu arada benim ki de süt içmiyor. sadece emiyor. napıcam ben

Ben bayramdan sonra memeden kesicem..
Çok zor olucak..Şimdiden düşünüyorum..

2008 anneleri bayramınız mübarek olsun. bebeklerınız aılenız ve sevdıklerınızle daha nıce saglıklı mutlu bayramlara ınsallah.
Mart 2009 annelerının bebeklerı kucaklarında sızınkıler ellerınızde. seneye bızde oyle olacaz ınsallah.

Yaa kızlar soracam soracam araya bısey gırıyor. sonucta bızlerden daha deneyımlısınız..cocuklarınız bu zamana gelene kadar yetıstırırken keske şunu şöyle yapmasaydım yada yapsaydım dediğiniz bişeyler varmı?

ıki yaş civarında başlayan tuvalet eğitimi bu dönemde büyük önem kazanır, çocuğun kişiliği üzerinde kalıcı izler bırakır. Çocuğun içgüdüsel olan bu dürtüsünün bazı kurallarla kontrol edilmesi istenir. Böylece çocuk boşaltımdan duyacağı hazzı ertelemeyi öğrenir. Annenin tutumları tuvalet eğitiminde ve çocuğun kişiliğinde bırakacağı etkilerde önemlidir.

Anne Tutumları:

• Anne kuralcı, titiz, katı ise çocuk dışkısını tutmaktan kabız olabilir. Tüm davranışlarını etkilerse çocuk tutucu bir kişilik geliştirir. ınatçı, cimri, sinirli olur.
• Anne baskıcı ise çocuk olur olmaz yerlerde anneyi cezalandırmak için dışkısını boşaltır. ılerde ise eziyet etmeyi seven, dağınık kimlik özelliği geliştirir.
• Anne teşvik edici ise çocuk dışkılama olayının önemli olduğunu anlar. ıleride üretken ve yaratıcı olur.

bu arada bir de iki yaş sendromu die bişi varmış benimki onunla uğraşıyor çok sinirli dediklerimi yapmıyor vs. bende korkmuştum huysuz biri olucak die meğer bir dönemdeymişiz size de bilgi veriim aynen aktarıyorum(kesip yapıştıtcam).....Bu negatif dönemde çocuk dengesiz, olumsuz ve inatçı oluyor. Anne ve babasıyla sürekli çatışma halinde olan çocuk onların istediğinin tam tersini yapıyor. Kısa bir süre öncesine kadar neşeli, söz dinleyen ve kolay yönetilebilen çocuk, birdenbire ters ve huysuz oluyor. Acıbadem Hastanesi’nden Psikolog Penbe Yazıcı bu durumun son derece doğal olduğunu belirterek şunları söylüyor: “2 yaş çocuğunda yargılama düzeyi oldukça yetersizken güçlü irade kombinasyonu onun anne babayla sıkça çatışmasına yol açar. ışte bu çatışmaların en üst noktası öfke nöbetleridir. Bu nöbetler çocuğun mutlaka kötü huylu, iyi yetiştirilmemiş ya da sorunlu olduğu anlamına gelmez. Sadece bu yaşlarda doğal kabul etmemiz gereken kontrolsüzlüğün ifadesi diyebiliriz. Çocukların öfke davranışları ; her şeye itiraz etme, ağlayıp kendini yere atma, başını duvara veya yere vurma, yemeği reddetme, yediği yemeği kusma, eline geçeni fırlatma gibi oldukça çeşitlidir.”

ıki yaşına kadar edilgen, bağımlı ve güçsüz olan çocuk, yürüme ve konuşmanın başlamasıyla kendini ifade etmenin yollarını ararken sosyalleşmenin de adımlarını atıyor. Sosyalleşmeye çalışırken de kendilerinde öfkeyi oluşturacak uyaranlarla karşılaşıyorlar. Psikolog Yazıcı bu uyaranları şu başlıklar altında topluyor:

Oyuncağının elinden alınması
Yıkanma
Engellenme
Baskılı tuvalet eğitimi
Yemek yeme
Annenin aşırı koruyucu olması, ailede öfke ve şiddet, çocuğun fizyolojik ve psikolojik gereksinimlerinin doyurulmaması,aşırı kuralcı anne-baba davranışları, kardeş kıskançlığı gibi durumlarda da öfke davranışlarıyla karşı karşıya kalınıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…