Hey gidi Avrupa kadn hey..

bu bahsettigin erkelerden türkiyedede var canim emin ol en azindan benim cevremde cok var
bunlarin aksini yapan erkeklerde cogunlukta sideet hakaret ama benim demek istedigim biz türkler bu tpi olaylari insanlarin önüne seriyoruz ama avrupalilar öyle degil imajlarini zedelememek icin örtbas ediyorlar ve bu örnekleri görmedigimiz icin türk erkekleriyle kiyasladigimizda türklerin durumu cok vahim görünüyor ama erkek her yerde erkek avrupalisida ayni

Ayy canim ya okurken sinir oldum boyle kendi haline acinacak insanlar kendilerini yukariya ceke bilmek icin baskalarinin uzerine basmaya calisir!! ama Allah varya elerine yuzlerine bulastiririr ve insanin gozunun onunde yasatir herseyi ,
bende yorum olarak o kadin ulasamadigi ete mundar demeye calisiyor diyecektimki zaten sende gormusun yerimseniben, tamam bizim erkeklerimiz 4/4 centilmen erkeklerdir diyemeyiz hic birimiz ama cokk kadinimiz asalak degil okumus! calismis! gorgulu! kulturlu! kadinlar ..
40 yil once almanyaya ilk gelen nesil gibi fabrikalarda yada temizlikde calisarak para kazanan ailesini gecindirmeye calisan nesil gitdi !! almanlara (yada hangi ulke olursa olsun ) patronluk yapan!! ekmek parasi veren nesil geldi !!! cok sukur :1closedeyes:

Çok talihsiz bir yorum olmuş. Türklerin ne iş yaptıklarından falan bahsedilmedi, türk kadını ve erkeğini genele çektik ama bu bahsettiğiniz işlerle ne alakası var, ayrıca bu işleri yapınca ne oluyor? Küçülmüş mü oluyorsunuz?
Bu mesaja yine yurt dışında yaşayan bir teyzemin anlattığı hikayeyle cevap vermek istiyorum, çalıştıkları şirketin müdürünün karısı (yabancı) gündüz 1-2 saat gelip şirketin camlarını silip temizliğini yapıyormuş, tabii bütün türk kadınları da bıyık altından gülüşmeler, dalga geçmeler. koskoca müdürün karısının yaptığı işe bak vs.. :1ninca:
Sonra teyzem müdürle konuşmuş ve adam evet benim karım gündüz 1-2 saat gelip camları siliyor çok da güzel para kazanıyor, o parayla da kendine kozmetik giyim ne ihtiyacı varsa onları alıyor kendi harçlığını çıkarıyor diye cevap vermiş..
Yani meslek, kıdem ayrımı yaparak saygınlık belirleyen kim ben anlayamadım
:umursamaz:

theshe canim cok guzel gozlemlemisin gercekten tebrik ederim bende senin gibi dusunuyorum avrupali erkekler kadinlarindan cok daha iyiler sanki bizlerle onlar yer degismisler , bizim kadinlarimizin yaptiklarini onlarin erkekleri yapiyor, bizim erkeklerimizin yaptiklarini onlarin kadinlari yapiyor, avrupali erkekler eger esleri bizim turk kadinlarimiz gibiyse onu kaybetmemek icin gereken herseyi yapiyor, hos kadinim diye dolasan kadinlarada hak etdiklerinden fazla deger veriyorlarya neyse :roflol:
ama kadinlari geneleme yapmak istemiyorum ama ahlaksiz olani cok maglesef ...

Tatlim sen beni yanlis anladin sanirim, ben temizlik yapanlari yada zor meslekte calisanlari kesinlikle yermiyorum! oyle birsey olabilirmi ?:1no2: o konu soz konusu bile degil ,
taliksiz bir aciklama oldugunuda dusunmuyorum bende herkez gibi dusuncelerimi kendi bakis acimi yaziyorum ..

Benim demek istedigim sadece artik turklerin eski turkler olmadigi ( su anda avrupada 3. kusak yasiyor 1. ve 2. kusaklarin yasam sartlarini gormezcelikden gelemeyiz!!) artik bir cok turk'un hem politikada!, hem ticaretde!, hemde sosyal yasamda!, soz haki var, avrupalilardan yani almanlardan fransizlardanda durumlari oldukca iyi demek istedim (almanlar) eskiden ulkelerine gelip onlarin yapmak istemedikleri isleri yaptirdiklari turkleri gormek istediklerini soylemeye calisiyorum ..

Son düzenleme:
Canım ben yaşamadım hiç dışarda o yüzden bilmiyorum tabii, ama yaşayanlardan duyduklarım.. Sanki eskiden temizlik işçilik yapıyolardı aşağılanıyolardı ama şimdi patron oldular onlar daha üstün gibi bir mesaj aldım. Ülkemizde evet yapılan işlere göre statü belirlenip saygı duyuluyor ama avrupada böyle olmadığını biliyorum en azından kendi çevremdeki kişilerden :1no2:

Bende aynen öyle anladim slinncim.....bazi almanlar gercektende hala 40 evvel buraya calismak icin gelen birsey anlamayan dil bilmeyen iz bilmeyen türkler oldugmuzu saniyorlar....

Oysaki bizim insanlarimizda artik is veren durumunda, genclerimiz sirf liseyi degil üniversiteyi okuyor...cocuklarimiz türkceden evvel almancayi ana dili gibi konusuyor (gerci bunun tasvip etmiyorum ama malesef öyle)
benneyaptımki
Hala yaranamadik su millete gitti....ön yargilarindan kurtulamiyorlar bir türlü...CADIARZU

Basi kapali olan bir kadini ezik kadin olarak görüyorlar...o kadinin allah rizasi icin kendi isteyi ile degil kocasinin zoru ile kapandigni düsünüyorlar.....poposu acik kadin modern oluyor....Sibel Kekilli icin Modernlik Cagdaslik budur demislerdi bir gazetede.

doğru bunu ben de çok duydum Rus erkeklerinin büyük çoğunluğu da kadına meta gözüyle bakıyormuş eziyet ediyormuş.

zaten ünlü sözleri de var ya hani çirkin kadın yoktur az votka vardır diye

Rus erkeginden bahs ettigniz icin bende gecen izledigim bir belgeselde gördüklerimi paylasmak istedim.:hulya:

Hep deriz ya rus kadinlari cok bakimli, hic kendini sallmiyorlar, fiziklerine cok özen gösteriyorlar diye....Rus kadinina sormuslar neden böylesiniz diye, kadin bizim erkeklerimiz böyle olmamizi istiyor....bakimsiz kadina tahamülleri yok, biz onlarin yaninda bir assesuar gibiyiz, hangisinin karisi daha güzel daha bakimliysa en cok prestiji o görür cevresinden o yüzden bakimimiz icin tonla para veririler bize, bende bazen paspal dolasmak istiyorum, canimin cektigni yemek icmek istiyorum ama esim aklima geliyor ve hemen kendimi toparliyorum diye cevap verdi....

Iste herseyin fazlasi zarar degilmi???

tatlim statu her ulkede vardir ama dengesi onemlidir avrupali bu konuda dengeli ,
su bir gercek 30/40 yil oncesiyle simdiki zamanimizin turklerini hic kimse esit dusunemez Gülsüm Sultanda soyledigi gibi ( Oysaki bizim insanlarimizda artik is veren durumunda, genclerimiz sirf liseyi degil üniversiteyi okuyor)......
rasistlik her zaman ve her yerde vardir maglesef, ama onlarin yerinede kendimizi koysak belkide bizlerde rasistlik demeyimde kiskanclik yapabilirdikyerimseniben adamlarin ulkelerine gelmisiz ve 1/2 kisi degil haa binlerce kisi turk mahaleleri turk sehirleri var ya :)) dusun islerini almasiz! evlerini almisiz! onlar hala kiradayken bizler evlerini almis ve geri onlara kiraya vermisiz . oylarini almisiz yasadigimiz ulkelerin vatandasi olmusuz !.. dahada cogalta bilinir ornekler eee adamlar ne yapsin catlamasinda :dance:

canim bende yukardaki yazdiklarina dikat cekmeye calisiyordum temizlik yapani yada issiz vatandaslarimizi yermek degil dusuncem kesinlikle ..

bir kaç kötü negatif bir olay görmüş ..........
türk bayanların herkesin acı eziyet cektıgını söylerken ..........
kendi çektigini görmemiş yazık........:tomato:
acıdım be gülsümüm sultanım belkide türk kadınları örnek verirken kendi sıkıntısı dile getirmiştir.......
açıkca diyemez senın dedigin gibi avrupalı ya.......
illa bir adım önde olması gereki ya.....:dilcikar:
bizler geri kalmış gelişmemiş baskıcı yaşıyoruz ya........naniknanik
kendileri özgürler ve herşeyi yaptıklarını sanıyorlar ya........
ondan açıkca dememiştir......

avrupalıymış kendinin çektigi eziyet acıda olsa ortaya çıkmış.........
kurban olsunlar o avrupalı olupta kendilerini bi halt sanan..klava:
kurban olsunlarTÜRKLEREDE KADINLARIMIZADA BAŞIMIZIN BAGINADA........turkbayragi

her ülkede olduğu gibi tabi türkiyedede bazı yörelerde erkeğin gücü konuşuyor ama bunu genelleyemeyiz.tabiki kadın olarak elimizde bir meslek olmalı hakkımızı hukukumuzu bilmeliyiz birgün bu dünyada yalnız başımıza kaldığımızda ayakta durabilmeliyiz. bir kere türklerde en önemli bir özellik varki bence avrupadaki eksik odur o eksikte SEVGİDİR. bizim analarımız 18 mize geldiğimizde bize hadi git kendi evini kur yada bana kira ver demez çocuğuyla, ailesiyle ev arkadaşı ilişkisine girmez, öyle erkek arkadaşın -sevgilin anana babana ismiyle hitap etmez.. benim çok yakın bir arkadaşım var kadın 35 yaşında alman ama bu yaşta babaanne oldu çünkü15 yaşındaki oğlu ilişkiye girip çocuk yapıp ailesine rahatça bunu geviş getirerek söylüyorsa ve normal karşılanıyorsa bir bozukluk vardır o ailede., biz erkeklerimizle sokağa çıktığımız zaman bakın benim karımın bacakları ne güzel diye etrafa peşkeş çekmez kıskançlık duygusu vardır bizde karımızı kocamızı paylaşamayız öyle. gözümüzden sakınırız gözümün öünde rus kadın daha 10 aylık bebeğini şezlongun üstüne bıraktı saatlerce yüzdü. o bebek orda güneş altında kavruldu biz olsak çocuğumuzu oraya bırakmayız işte. türklerde aile birlik berbaerlik akraba paylaşma merhamet diye kavramlar var. benim şu ana kadar tanıdığım yabancıların hiçbirinde bu yok. alman bir kadın kocası yanındayken diğer adamlara bacaklarını açtı ne kadar güzel değilmi diye kocası sadece gülümsedi karım çok güzel diye hangi türk erkeği bunu gülümseyerek karşılar?bizde akrabalarımızda birine birşey olsa hastaneye cümbür cemaat gidilir yalnız olmadığını görürsün sana destek veren insanları görürsün kaç tane avrupalı böyle? şimdi tabi istisnalar var ama genel olarak eskiden şimdiye baktığımızda ben yinede karısına çocuğuna ailesine bağlı insanlar görüyorum kendi tablomda. ben ülkemi seviyorum. BÜYÜK ÖNDER NE DEMİŞ? NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE turkbayragi

noktası,virgülüne kadar katılıyorum aslolan insan olmaktır hangi milliyetten olduğu

bence hiç önemli değil.

Bizim toplum olarak aile kavramina verdigmiz degeri kiymeti onlar vermiyor....bircogundan duymusumdur....Sizin aile baglaniriz cok kuvvetli, birbirnize sahip cikiyorsunuz, ne güzel diye imrenerek bunu dile getirdiler.:hulya:

Tabiki bizde 4 dörtlük bir toplum degiliz, bazi adet ve göreneklerimiz baska toplumlara abes gelebiliyor mutlaka....ama benim toplumumdaki en güzel sey baska dine, adete gösterdikleri saygidir.....ben bu zamana kadar Hz. Isa hakkinda ileri geri konusan bir Türk görmedim, ama malesef onlar bizim dinimize ayni saygiyi göstermiyor.

Bas örtümüzden tutun, evlenene kadar bakire kalmamiza bile dil uzatiyorlar.....

Bizde onlarin Ailecek ciplaklar campina gitmelerine, kendi öz evladlarini 18 yasinda kapiya koymalarina, Eslerinin yaninda baska adamla öpüsmelerine, bir cocugu köpekle esdeger görmelerine, Anne babalarini imkanlari oldugu halde gözünü kirpmadan huzur evine yollamalarina, Kari koca olarak hesaplarini ayri yapmalarina bir anlam veremiyoruz ama bunlarda böyle deyip en azindan yargilamiyoruz, yüzlerine karsi yaw siz ne bicim toplumsunuz nasil bir yasayis tarziniz var demiyoruz......benneyaptımki

Onlar rahatlikla bize bunu diyebiliyor.....Neden? Avrupalilar ya.....bizden üstünler ya....bizden modern bizden cagdas bizden cok öndeler ya....o yüzden iste....

Ama sunu söylemeliyim: bizden cok cok daha akillilar....en azindan bizim toplumumzdaki güzellikleri görebiliyorlar, bizden görerek yaptiklari cok sey var.....ama biz malesef cahil bir toplumuz.....biz onlardaki güzellikleri degil cirkinlikleri aliyoruz.....Almanlarin calisma disiplini, islerine olan saygilari, dürüstlükleri bana göre tartisilmaz....ama biz bu özellikleri almiyoruz.....isimize gelmiyor cünkü

gülsüm ablam medeniyet derler ama tuvalet terbiyeleri hak getire...hocam anlatıyordu ingilizleri..temizlik anlayışları terli vücutlarının üstüne temiz elbiseler giymek diye...kendi ülkenimizi niye hor görüyormuşuz ki londrayı b.k götürüyor resmen dedi..bizim dinlerimize saygı duymalarını bekleyemem çünkü kendi dinlerine bile saygıları yok... karikatürlerinde hz.meryem i fah..e hz.isayı gayri meşru çocuk gibi göstermeye ifade özgürlüğü kılıfını dikerler...

Özgürlük.....evet cok dogru bir kelime canim....:hulya:

Agzina geleni söylemek, baska insanlarin degerlerini ayaklar altina alip alay konusu yapmak, kicini basini acmak, özgürlükse varsin biz hep o tük toplumunun ezik kadinlari olarak kalalim bence....

Evde kocalarindan agzia alinmicak küfürler duyarlar, kocalarindan habersiz 1 euroluk rus alamazlar, kocalari arabalarina kadinlardan cok deger verirler, ama neymis efendim biz cagdas modern avrupa kadiniyiz.....niye?
Cünkü Basimiz acik ve kicimiz meydanda.......hadi bakalim rastgele....:teytey:

haklısın cnm.hemde cok.ben bulgarıstan gocmenıyım.gecen yaz bulgarıstana gıttık resmı evrak ısler ıcın.annem ben kardesım.hepımızde kapalıyız bu arada.arkamızdan bulgarca konusuyorlar ıste cok guzel kızlarda bez parcası olmasa ıdı daha ıyı olurdu falan.tabı bız anladıgımız ıcın solenenlerı hemen cevabını verdık.ayrıca sımdı ben kapalıyım.esım benı heryere yollar ıstedıgımı alırım,ne evımızde nede baska yerde asla bana hakaret etmez.cok sygılıdır.herseyı konusuruz.maasını alır bana verır.her harcamasından haberım olur.cok sukur mutluyuz.sımdı bız turk kadınları mı koledır yoksa onlarmı?suan calısmıyorum bebegımız olcak dıye.kısmetse.ama calısırkende esım hıc maasıma dokunmazdı.o senın hakkı.ben ıkımızede bakıyorum derdı.ben sadece 1 2 fatura oderdım,o dakatkım olsun dıye.modernlık kapalı yada acık olamk degıl ınsanın beynının ıcındedır.ya cok guluyorum avrupalıyım ustunum dıyenlerı.o zaman bende avrupalıyım ama turkum senden ondan bı farkım yokkı.ama ılahı adalet ıste nasılda kucuk dusmus o alman arkadasın.neyse gulsumsultan bıraz uzun oldu galıba.hoscakal...

alman hatun acaba yaşayınca olanları sana söledikleri aklına gelmişmidir.düşünemiorum :)))))))))))
ilahi adalet..
o yuzdenmi türk erkekleriyle evlnemek için çogu yabancılar gelio..

evet özellikle alman erkekleri cok pinti oluyorlar kadina kurus harcamak istemiyorlar ayrica kadin kendi parasini kazansada yinede hesap soruyorlar evlenirken hersey ortak aliniyor öyle bizdeki gibi altin falan takalim gelinimize yok ev esyalari dügün masraflari hersey ortaklasa yapiliyor ben bizim kültürümüzü ve dinimizde kadina verilen degeri seviyorum cok sükür bu insanlari görünce iyiki türküm diyorum

söylediklerine sonuna kadar katılıyorum
yazın almanyadaki akrabamız bir alman arkadasıyla türkiyeye geldi yazlıkta cafeye indik okey oynayıp yemek yicektik işte o alman kadın küçük kızıyla ayrı masaya oturdu cagırıoruz gelmio yemeklerini yediler sonra gelip yanımıza oturdular şaşırmıştık :umursamaz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…