- Konu Sahibi Gxuxlsxuxm Sultan
-
Türk erkeği konusunda da sizlerle hem fikir olmayı o kadar isterdim ki bir türk kadını olarak..
Avrupalılarla evlenmiş çok arkadaşım var, ve yine evli avrupalı erkekler tanıdım. Hepsi eşlerine sonsuz bağlı, sadakatin ne demek olduğunu bilen, eşlerine sevgilerini kapalı kapılar ardında değil herkesin içinde gösteren, kaç senelik olursa olsun eşlerinin gözünün içine bakan, eşi kadar eşinin ailesini de sahiplenmiş, ve hep fedakar, hep alttan alan, eşleri sıkılıp boşanmak istediğinde evliliğini kurtarmak için herşeyi yapan avrupalı erkekler tanıdım. Özellikle arkadaşlarımın eşleri o kadar vericiler ki, yani düşününce bile içim titriyor benim mafoldumben Bunlar iyi örnekler, kötüleri yok mu tabii ki var. Ama genelleme yaparsak bu saydıklarımı yapan-yapabilecek kaç türk, kaç avrupalı erkek var. Türk erkeklerinin de kadınlarına sahip çıkan değer veren sadık insanlar olmalarını çok isterdim :gitme:
Kizlar dün öyle traji komik bir olay yasadimki sizlerle paylasmak istedim....:hulya:
Benim bir alman arkadasim var....gerci arkadasda degil, kizlarimiz ayni yasta okula götürüp getirirken karsilasiyoruz iki laf ediyoruz iste....
Bu Bayan bana türk kadinlarina cok aciyorum, hep eziliyorlar, hele o basi kapali kadinlari görüyorum ya icim eriyor, yazik kimbilir neler cekiyorlardir, sizin erkekleriniz cok adi, kadina zerre kadar kiymet vermiyor, hep eziyorlar hepsi maco demisti birgün, ne kadarda hayir hicte öyle degil, belki sen birkac negativ örnek gördün o yüzden böyle düsünüyorsun ama disardaki gördügün resime aldanma....o basi kapali ezik gördügün kadinlarin haberi olmadan esleri tuvalete bile gidemez.....bizde evde kadin patrondur dediysem, hayir hayir bence siz cok eziksiniz diye diretmisti....
Dün bu Bayan ve esi bize ugradilar, araba ile ilgili ufak bir alisverisimiz oldu onlarla, bunlar bir anlasmazlik yasadi birden bire adam bizim yanimizda sesini yükselterek öyle hakaretler ettiki kadina agzim acik kaldi resmenakannehir....kavga ettiler adam cekti gitti...benneyaptımki
Kadinla ben dertlesmeye basladik...hep böyle bu adam biktim artik, ondan habersiz 1 Euro harcayamam, birgün evde oturup cocuklara bakmaz, birgün benim icin birseyler yapmaz, disarda herkese iyi olur evde tüm kinini bana kusar, üstüme basima birsey alamam kursu kursuna hesap sorar bana, isten iki dakika gec geleyim, ne oldu dostunmu var diye agzia alinmicak hakaretler söyler...biktim biktim biktim diye aglayip sizladi.....
Söyle bir durdum düsündüm.....Hey gidi cagdas modern avrupa kadini hey!!!!!
O basi kapali türk kadinina aciyacagina sen önce kendine aci....:hulya:
Ayy canim ya okurken sinir oldum boyle kendi haline acinacak insanlar kendilerini yukariya ceke bilmek icin baskalarinin uzerine basmaya calisir!! ama Allah varya elerine yuzlerine bulastiririr ve insanin gozunun onunde yasatir herseyi ,
bende yorum olarak o kadin ulasamadigi ete mundar demeye calisiyor diyecektimki zaten sende gormusun yerimseniben, tamam bizim erkeklerimiz 4/4 centilmen erkeklerdir diyemeyiz hic birimiz ama cokk kadinimiz asalak degil okumus! calismis! gorgulu! kulturlu! kadinlar ..
40 yil once almanyaya ilk gelen nesil gibi fabrikalarda yada temizlikde calisarak para kazanan ailesini gecindirmeye calisan nesil gitdi !! almanlara (yada hangi ulke olursa olsun ) patronluk yapan!! ekmek parasi veren nesil geldi !!! cok sukur :1closedeyes:
Türk erkeği konusunda da sizlerle hem fikir olmayı o kadar isterdim ki bir türk kadını olarak..
Avrupalılarla evlenmiş çok arkadaşım var, ve yine evli avrupalı erkekler tanıdım. Hepsi eşlerine sonsuz bağlı, sadakatin ne demek olduğunu bilen, eşlerine sevgilerini kapalı kapılar ardında değil herkesin içinde gösteren, kaç senelik olursa olsun eşlerinin gözünün içine bakan, eşi kadar eşinin ailesini de sahiplenmiş, ve hep fedakar, hep alttan alan, eşleri sıkılıp boşanmak istediğinde evliliğini kurtarmak için herşeyi yapan avrupalı erkekler tanıdım. Özellikle arkadaşlarımın eşleri o kadar vericiler ki, yani düşününce bile içim titriyor benim mafoldumben Bunlar iyi örnekler, kötüleri yok mu tabii ki var. Ama genelleme yaparsak bu saydıklarımı yapan-yapabilecek kaç türk, kaç avrupalı erkek var. Türk erkeklerinin de kadınlarına sahip çıkan değer veren sadık insanlar olmalarını çok isterdim :gitme:
Çok talihsiz bir yorum olmuş. Türklerin ne iş yaptıklarından falan bahsedilmedi, türk kadını ve erkeğini genele çektik ama bu bahsettiğiniz işlerle ne alakası var, ayrıca bu işleri yapınca ne oluyor? Küçülmüş mü oluyorsunuz?
Bu mesaja yine yurt dışında yaşayan bir teyzemin anlattığı hikayeyle cevap vermek istiyorum, çalıştıkları şirketin müdürünün karısı (yabancı) gündüz 1-2 saat gelip şirketin camlarını silip temizliğini yapıyormuş, tabii bütün türk kadınları da bıyık altından gülüşmeler, dalga geçmeler. koskoca müdürün karısının yaptığı işe bak vs.. :1ninca:
Sonra teyzem müdürle konuşmuş ve adam evet benim karım gündüz 1-2 saat gelip camları siliyor çok da güzel para kazanıyor, o parayla da kendine kozmetik giyim ne ihtiyacı varsa onları alıyor kendi harçlığını çıkarıyor diye cevap vermiş..
Yani meslek, kıdem ayrımı yaparak saygınlık belirleyen kim ben anlayamadım
:umursamaz:
Tatlim beni yanlis anladin sanirim ben temizlik hic kimseyi yermiyorum oyle birsey olabilirmi ?:1no2:,
benim demek istedigim sadece artik turklerin eski turkler olmadigi artik bir cok turkun hem politikada!, hem ticaretde!, hemde sosyal yasamda!, soz haki va..r avrupalilardan yani almanlardan fransiazlardanda durumlari oldukca iyi demek istedim (almanlar) eski ulkelerine gelip onlarin yapmak istemedikleri isleri yaptirdiklari turkleri istediklerini soylemeye calisiyorum ..
doğru bunu ben de çok duydum Rus erkeklerinin büyük çoğunluğu da kadına meta gözüyle bakıyormuş eziyet ediyormuş.
zaten ünlü sözleri de var ya hani çirkin kadın yoktur az votka vardır diye
Canım ben yaşamadım hiç dışarda o yüzden bilmiyorum tabii, ama yaşayanlardan duyduklarım.. Sanki eskiden temizlik işçilik yapıyolardı aşağılanıyolardı ama şimdi patron oldular onlar daha üstün gibi bir mesaj aldım. Ülkemizde evet yapılan işlere göre statü belirlenip saygı duyuluyor ama avrupada böyle olmadığını biliyorum en azından kendi çevremdeki kişilerden :1no2:
Bende aynen öyle anladim slinncim.....bazi almanlar gercektende hala 40 evvel buraya calismak icin gelen birsey anlamayan dil bilmeyen iz bilmeyen türkler oldugmuzu saniyorlar....
Oysaki bizim insanlarimizda artik is veren durumunda, genclerimiz sirf liseyi degil üniversiteyi okuyor...cocuklarimiz türkceden evvel almancayi ana dili gibi konusuyor (gerci bunun tasvip etmiyorum ama malesef öyle)
benneyaptımki
Hala yaranamadik su millete gitti....ön yargilarindan kurtulamiyorlar bir türlü...CADIARZU
Basi kapali olan bir kadini ezik kadin olarak görüyorlar...o kadinin allah rizasi icin kendi isteyi ile degil kocasinin zoru ile kapandigni düsünüyorlar.....poposu acik kadin modern oluyor....Sibel Kekilli icin Modernlik Cagdaslik budur demislerdi bir gazetede.
her yerde erkek erkektir.türkü,almanı abdlisi farketmiyor. erkeklerin kadınlara yaptığı, tahakküm etmek,şiddet ülke ayrımı yapmıyor maalesef. ama yabancı kadınların sanki daha bir ayakları yere basıyor ve ekonomik olarak kendi ayakları üstünde durabildiklerinden ,bu davranışlara karşı gelebilecek güçleri var...
ama biz,türk kadınları ATATÜRKÜMÜZÜN, bize verdiği o hakları bilip kullanabilsek ,erkeklerle eşit haklara sahip olduğumuzu (yasalar karşısında),belki haklarımızıda sonuna kadar savunabiliriz.
maalesef,ülkemiz ataerkil bir ülke. genelde erkeğin dediği oluyor. kaba kuvvet maalesef var. bunu inkar etmek mümkün değil. şu kkdaki bir derdim varda olan konular zaten çok şeyi bize gösteriyor...
bizde onlar kadar şiddet yok demek çok isterdim,. ama şiddet benim ülkemde bu kadar çok yaşanırken,demem mümkün değil....
erkek her zaman,benim dediğim olacak demeye devam ediyor... ve kadınlarımızın çoğuda bunu savunuyor. umarım gelecekte ,,her karar ,ailede beraber , ortak karar verilerek alınır. ben erkeğim benim borum öter bu ailede ,düşüncesi,artık ortadan kalkar.
bir kaç kötü negatif bir olay görmüş ..........
türk bayanların herkesin acı eziyet cektıgını söylerken ..........
kendi çektigini görmemiş yazık........:tomato:
acıdım be gülsümüm sultanım belkide türk kadınları örnek verirken kendi sıkıntısı dile getirmiştir.......
açıkca diyemez senın dedigin gibi avrupalı ya.......
illa bir adım önde olması gereki ya.....:dilcikar:
bizler geri kalmış gelişmemiş baskıcı yaşıyoruz ya........naniknanik
kendileri özgürler ve herşeyi yaptıklarını sanıyorlar ya........
ondan açıkca dememiştir......
avrupalıymış kendinin çektigi eziyet acıda olsa ortaya çıkmış.........
kurban olsunlar o avrupalı olupta kendilerini bi halt sanan..klava:
kurban olsunlarTÜRKLEREDE KADINLARIMIZADA BAŞIMIZIN BAGINADA........turkbayragi
her ülkede olduğu gibi tabi türkiyedede bazı yörelerde erkeğin gücü konuşuyor ama bunu genelleyemeyiz.tabiki kadın olarak elimizde bir meslek olmalı hakkımızı hukukumuzu bilmeliyiz birgün bu dünyada yalnız başımıza kaldığımızda ayakta durabilmeliyiz. bir kere türklerde en önemli bir özellik varki bence avrupadaki eksik odur o eksikte SEVGİDİR. bizim analarımız 18 mize geldiğimizde bize hadi git kendi evini kur yada bana kira ver demez çocuğuyla, ailesiyle ev arkadaşı ilişkisine girmez, öyle erkek arkadaşın -sevgilin anana babana ismiyle hitap etmez.. benim çok yakın bir arkadaşım var kadın 35 yaşında alman ama bu yaşta babaanne oldu çünkü15 yaşındaki oğlu ilişkiye girip çocuk yapıp ailesine rahatça bunu geviş getirerek söylüyorsa ve normal karşılanıyorsa bir bozukluk vardır o ailede., biz erkeklerimizle sokağa çıktığımız zaman bakın benim karımın bacakları ne güzel diye etrafa peşkeş çekmez kıskançlık duygusu vardır bizde karımızı kocamızı paylaşamayız öyle. gözümüzden sakınırız gözümün öünde rus kadın daha 10 aylık bebeğini şezlongun üstüne bıraktı saatlerce yüzdü. o bebek orda güneş altında kavruldu biz olsak çocuğumuzu oraya bırakmayız işte. türklerde aile birlik berbaerlik akraba paylaşma merhamet diye kavramlar var. benim şu ana kadar tanıdığım yabancıların hiçbirinde bu yok. alman bir kadın kocası yanındayken diğer adamlara bacaklarını açtı ne kadar güzel değilmi diye kocası sadece gülümsedi karım çok güzel diye hangi türk erkeği bunu gülümseyerek karşılar?bizde akrabalarımızda birine birşey olsa hastaneye cümbür cemaat gidilir yalnız olmadığını görürsün sana destek veren insanları görürsün kaç tane avrupalı böyle? şimdi tabi istisnalar var ama genel olarak eskiden şimdiye baktığımızda ben yinede karısına çocuğuna ailesine bağlı insanlar görüyorum kendi tablomda. ben ülkemi seviyorum. BÜYÜK ÖNDER NE DEMİŞ? NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE turkbayragi
gülsüm ablam medeniyet derler ama tuvalet terbiyeleri hak getire...hocam anlatıyordu ingilizleri..temizlik anlayışları terli vücutlarının üstüne temiz elbiseler giymek diye...kendi ülkenimizi niye hor görüyormuşuz ki londrayı b.k götürüyor resmen dedi..bizim dinlerimize saygı duymalarını bekleyemem çünkü kendi dinlerine bile saygıları yok... karikatürlerinde hz.meryem i fah..e hz.isayı gayri meşru çocuk gibi göstermeye ifade özgürlüğü kılıfını dikerler...
özgürlük.....evet cok dogru bir kelime canim....:hulya:
Agzina geleni söylemek, baska insanlarin degerlerini ayaklar altina alip alay konusu yapmak, kicini basini acmak, özgürlükse varsin biz hep o tük toplumunun ezik kadinlari olarak kalalim bence....
Evde kocalarindan agzia alinmicak küfürler duyarlar, kocalarindan habersiz 1 euroluk rus alamazlar, kocalari arabalarina kadinlardan cok deger verirler, ama neymis efendim biz cagdas modern avrupa kadiniyiz.....niye?
Cünkü basimiz acik ve kicimiz meydanda.......hadi bakalim rastgele....:teytey:
gülsümcan hic üzülmedim desem olaya,
ee igneyi kendine cuvaldizi baskalarina batir demisler:hulya:
bize acirlar, ayni masada yemek yeyip hesabi ayri öderlerfisfisfis
bize acirlar, (mutlaka izlemissindir tv de) cocuk kimden diye test isterler...
bize acirlar arabalari karilarindan degerlidir vs vs uzayip gider bu liste....
oysa biz bunlarin hemen hic birini yasamayiz ama onlar bize acir sadecekaydirigubbakcemile2
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?