- Konu Sahibi Gxuxlsxuxm Sultan
-
Ben erkeğin hödüklüğünü cimriliğini iyiliğini güzelliğini saygısını saygısızlığını yaşadığı ülkeyle alakalı görmüyorum....
Her milletin iyisi kötüsü vardır deriz ama sonra biri bize dil uzattımı da sen de şöylesin böylesin diye saydırmaya başlarız...
İnsanlar hep kötüyü hatırlar, bu herkes için geçerlidir... Her zzaman için kötü örnekler dikkat çeker...
O arkadaşınız, komşunuz ya da tanıdığınız bu cümleleri sarfetmekte haklı çünkü Türk kadınlarının yaşadığı olumsuzluklar herzaman için daha fazladır...
Tamam o arkadaşınız da eşi tarafından kötü muameleye uğramış olabilir ama Avrupa'da bu oran çok çok düşüktür...
O yüzden türk kadınları Avrupa kadınları diye ayırmak yerşne erkek egolarına kurban giden kadınlar diye genellemek ve destek olmak gerekir...
Brileri Türk kadınları eziliyoer dedi diye aman onlar da eziliyor, yk aile düzenleri yok yok duş almıyolar falan gibi karşı ataklara geçmenin bir mantığı yok...
Evet Türk kadınları eziliyor, bu bir gerçek. Bunu neden inkar ediyorsunuz yada görmezden geliyorsunuz anlamıyorum... Siz ben o bu ezilmiyor olabilir ama genele bakarsak türk kadını eziliyor..
BU foruda bile kocasından dayak yediği kocası tarafından aldatıldığı türlü hakaretlere aşşağıamalara maruz kaldığı halde boşanmayan, boşanamayan, gidecek yeri olmadığı için adına evlilik denen işkenceye katlanmaya devam eden... Çocukklarm madur olması şu bu bahanelerle oturur kocası nı çeker.. Neden maddi manevi kendi ayakları üzerinde duramıyordur, yada cesareti kırılmıştır kendine güvenini kaybetmiştir falan filan....
Gerçeklere gözümüzü kapatıp başkalarına karşı saldırıda bulunmanın hiçbir anlamı yok....
Ben erkeğin hödüklüğünü cimriliğini iyiliğini güzelliğini saygısını saygısızlığını yaşadığı ülkeyle alakalı görmüyorum....
Her milletin iyisi kötüsü vardır deriz ama sonra biri bize dil uzattımı da sen de şöylesin böylesin diye saydırmaya başlarız...
İnsanlar hep kötüyü hatırlar, bu herkes için geçerlidir... Her zzaman için kötü örnekler dikkat çeker...
O arkadaşınız, komşunuz ya da tanıdığınız bu cümleleri sarfetmekte haklı çünkü Türk kadınlarının yaşadığı olumsuzluklar herzaman için daha fazladır...
Tamam o arkadaşınız da eşi tarafından kötü muameleye uğramış olabilir ama Avrupa'da bu oran çok çok düşüktür...
O yüzden türk kadınları Avrupa kadınları diye ayırmak yerşne erkek egolarına kurban giden kadınlar diye genellemek ve destek olmak gerekir...
Brileri Türk kadınları eziliyoer dedi diye aman onlar da eziliyor, yk aile düzenleri yok yok duş almıyolar falan gibi karşı ataklara geçmenin bir mantığı yok...
Evet Türk kadınları eziliyor, bu bir gerçek. Bunu neden inkar ediyorsunuz yada görmezden geliyorsunuz anlamıyorum... Siz ben o bu ezilmiyor olabilir ama genele bakarsak türk kadını eziliyor..
BU foruda bile kocasından dayak yediği kocası tarafından aldatıldığı türlü hakaretlere aşşağıamalara maruz kaldığı halde boşanmayan, boşanamayan, gidecek yeri olmadığı için adına evlilik denen işkenceye katlanmaya devam eden... Çocukklarm madur olması şu bu bahanelerle oturur kocası nı çeker.. Neden maddi manevi kendi ayakları üzerinde duramıyordur, yada cesareti kırılmıştır kendine güvenini kaybetmiştir falan filan....
Gerçeklere gözümüzü kapatıp başkalarına karşı saldırıda bulunmanın hiçbir anlamı yok....
Gülsümcügüm ne yazikki böyle bir önyargi var bu yabancilarda bizlere karsi.
benim kizimin sinifinda gecenlerde Makedinyali bir kiz oryantal hakkinda kompozisyon hazirlamis.
oryantal digdemin fotografini göstermis örnek olarak.
ögretmen ben anlamiyorum bir kesim heryerini kapatiyor bir kesimde yari ciplak dolasiyor demis.
heleki o kapali kadinlar kesin ailesinin, esinin zoru ile kapaniyorlar kendi istekleri ile kapanmiyorlardir kesin demis daha birsürü sey birde isvicrede tamda minare gerginligi oldugu haftaydi.
kizim zaten cok acik sözlüdür hemen söz hakki istemis kesinlikle hicbir kadin zoraki kapanmiyor herkes kendi istegi ile kapaniyorlar bu kisilerin kendi secimleri, sizlerde her pazar kiliseye gitmeniz gerekiyor ama kac kisi gidiyor demis.
anlattigin olaya benzer olaylari bizlerde yasiyoruz anlatmaya calisiyoruz yavas yavas onlarda görüyorlar anliyorlar...
bence sizin mesajiniz da kadinin dustugu hatanin izlerini tasiyor. demek ki ne turku ne almani... bunun adi insanlikmis...
canim almanlarin arasina isvicrelileride kat onlarda öyleler ne yazikki ama distan fazla belli etmezler sinsi sinsi yaparlar.Canim en kötüsüde bu ya iste, anlatsanda anlamiyorlar!
Bir kadinin dini geregi kapanmasina inanamiyorlar bir türlü.....cünkü bircogu malesef o kadar manevi degerlerini kaybetmiski bir Yaradanin oldugna bile inanmiyorlar....
Ehh gelde bu düsüncede olan birine bunu anlatmaya calis, anlayamazki!!
Yine tekrarliyorum, ben cok irktan dinden insanlarla karsilastim, italyani, polonyalisi, rusu, almani.....ama alman toplumu kadar baska insanlarin deger yargilarini, inancini elestiren dalga gecen alay konusu yapan bir toplum görmedim.....Saygi, Cagdaslik, Modernlik bizde diye övündükleri gibi yasamiyorlar....
Ha biz toplum olarak yasiyormuyuz? Hayir....ama hic olmazsa övünmüyoruz!
Atladigin bir nokta var ama.....biz toplum olarak yanlislarimizi ört bas etmeye calismiyoruz,
Kadinlarimiz eziliyor, evet....
Ataerkil bir toplumuz, evet,
Cogu yerde hala erkegin sözü geciyor, kadin esitligi diye birsey yok, evet....
Egitim sartlarimiz yeterli degil, evet....
Aileyi, kadini korumak adina yeterli bir sistemimiz yok, evet....
Saglik ve sosyal haklar bakimindan avrupa standartlarinin cok altindayiz, bunada evet....
Biz toplum olarak bunlarin bilincindeyiz, öz elestiri yapmayi o kadar iyi ögrendikki, diger toplumlarin bizi kötülemesine gerek yok, biz kendimiz artik cok güzel bir sekilde bunu yapiyoruz.....
Fakat kendilerini o kadar cok bizlerden ve diger toplumlardan üstün görüyorlarki, kendileri esleri tarafindan dayak yeseler, ezilseler, asalansalar bile yanlarindan gecen bas örtülü türk kadinina aciyorlar, ah yazik kimbilir ne adi kocasi vardir, hergün dövüyordur, o bas örtüsünüde mecbur takiyordur, yoksa hic takarmi, vah vah vah.....
Benimde demek istedigim bu, sen o kadina niye aciyorsun? Kendine bak, kendine aci!
Senin acidigin o kadinla, ezildigni düsündügün o kadinla arandaki tek fark o basörtü....baska hicbirsey degil.
Alman erkekgi siddet uyguladigi zaman piskolojik problemli oluyor, türk erkegi yaptigi zaman ehhh....iste türk ne beklersin deniliyor....
Benim kizdigim tek nokta bu....cifte standart.....
Madem bizlerden cok modern, cok ileri görüslü bir toplumsunuz, o zaman bilmelisinizki iki üc insanin yaptigi ile tüm bir toplumu ayni kefeye koymak kadar cahilce birsey olamaz.
Gülsümcüm, ben gene bişey söyliycem sanki sırf sana muhalefet olsun diye söylemiş gibi algılanabilir ama gerçekten değil. Bu benim samimi görüşüm...
Sen o komşunun yaptığını genellemiş olmuyormusun?? Yani herkes mi türkleri aşağılıyor..
Demek istediğim şu Ben Avrupada 1 yıl yaşadım... 8 ay İtalya'da 4 Ay da Hollanda'da... Ama hiç kimse türkleri aşağoılamak yada burada diğer arkadaşların belirttiği gibi değildi...
Özet İyi gören iyi düşünüyor kötü gören kötü düşünüyor.. O yüzden genelleme yapmamak gerekiyor...
Ben senin komşun gibi kişilerle hiç karşılaşadıım için bana söyledklerin çok garip geldi mesela ve inanamadım, (inanmadım değil sadece şaşırdım nası yani dedim) Benim komşuluk ettiğim çalıştığım Avrupalı grubu beim kültürümle çok ilgilenen, dinime saygı duyan, Ramazanda İtayadaydım ve benim yanımda asla ama asla bişey yiyip içmemeye çok özen gösterdiler... Çoğu beni akşam yemeğine davet etti, orucumu ev yemekleriyle açayım diye... Aaa sen müslman mısın, biz bütün müslümanları kapalı sanıyoduk, kadınların çalışamadığını evden çıkamadıklarını sanıyorduk dediler ama bu önyargıdan değil bilmemekten kaynaklanıyordu...
Bilmyorum benim karşılaştığım Avrupa profili farklıydı belkide, şanslıymışım ki gerçekten modern akıllı ve saygılı nsanlarla karşılaşmışım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?