- Konu Sahibi Malatyagelini
-
kilo almakla falan ilgisi olan bişey söylemiyor fakat balık yemem konusunda çok ısrarcı somon uskumru özellikle ye dedi ben çok fazla balık tüketemiyorum ama kilomuz falan gayet güzel çok şükür bol su iç bol meyve ye çok fazla hamur işi tüketme o kadar yani... en azından ben bu şekilde besleniyorum 33 haftalık olduk henüz 6 kilo aldım 2187 gr bebeğim önemli olan sağlıklı beslenmek
Ben de balık yiyorum ama fazla değil. Bol su içiyorum. Mevsim meyvesi ne varsa hergün mutlaka yiyorum hepsinden birer tane. Hergün mutlaka 1 yumurta. Bi de kaşar peyniri bebeğe kilo aldırırmış diye duydum. Bu aralar ona taktım. Hergün yiyorum :) Ya tabii sağlığı önemli kilosu değil ama ben biraz tombiş olsun, giydikleri yakışsın istiyorum. İçinde kaybolmasın hastane çıkışının. Seninkinin kilosu da maşallah iyiymiş. Benimle aynı haftadasın. Ben de haftaya pztsi gidicem kontrole bakalım ne kadar olmuş kzıım
Bu arada kilona imrendim resmen çünkü ben en son 29 haftalıkken tartıldım ve 12 kilo almıştım. Şu an bilmiyorum. Ama hiç kısmıyorum hamurişi tatlı falan da yiyorum
:) bende şeker yüklemesinde biraz yüksek çıktı değerlerim o yüzden doktor tatlı ve hamur işi sadece tadına bak dedi ben yemeyeyim diye de annemler falan eve tatlı almıyorlar :) çok tatlı istediğimde de sütlü tatlı yiyorum çok da hamur işi falan istemiyo canım zaten :) tahminen 10 kilo ile biter diye tahmin ediyorum.... tabi erken doğum olmazsa öyle de bi riskim var çünkü....
kilodan ziyade sağlıklı büyümesi daha önemli ama her anneninde gönlünden geçer tombiş bir kız
ben yatmadan evvel 1 adet muz yiyorum,kilo almasında etkili oluyormuş.
üstelik muz yeyip yatınca gece mide kazınması yüzünden uyanmalarım azaldı.
onun dışında kuruyemiş,ayva,mandalina...bunları çok yiyorum.
1 aydır niyeyse karnıbahar ve brokoliye taktım
balık yeni yemeye başladım.doktorum turuncu somon balığının bebeğin gelişimi için çok iyi olduğunu söyledi.
süt,yoğurt,peynir hergün yemeye çalışıyorum..
aklıma gelenler bunlar
böyle sözleri duyunca şok oluyorum. doktorumun kıymetini daha iyi anlıyorum.o kadar çok şey söylüyor ki ! hepsini yazmak mümkün değil ki! tabi kişiye özel tavsiyeler bunlar ve sürekli de değişiyor. her randevuda farklı ihtiyaca yönelik tavsiyeler veriyor. bebeğin gelişimine ve kaç haftalık gebe olduğun göre yeme ve içme miktar ve çeşitleri değişiyor.buradan yazmanın faydası olmaz. bana söylediğini diğer hasta için geçerli olmuyor.
ayrıca bebeklerin tombiş olması ne bebek ne onu doğuracak anne için iyi bir şey değil ki ! ideali 2.500-3.500 kg bebek ve anne için harika bir oran.doğduktan sonra çok çabuk kilo alıp tombiş zaten oluyorlar şekerler.
Tatlım çok sağol verdiğin bilgiler için. Muzu ben de hergün 1 tane yiyorum. Yine hergün 2 adet ceviz, 5 tane de badem yiyorum sayıyla :)) Süt hiç içemiyorum. Ama yoğurt, ayran tüketiyorum. Kaşar peynirine taktım bu ara. Hergün et yemeye çalışıyorum. Bugün balık yedim (sardalya). Somon ilk zamanlar yedim biraz ama tadını sevmediğim için bi kaç aydır yemiyorum. Hamsi ve sardalya yiyorum balıklardan. Hergün mutlaka bol meyve. Hergün mutlaka yumurta. Aslında herşeyi yiyorum ama işte yine de merak ediyorum daha ne yiyebilirim diye.Ödüm kopuyo bişeyi es geçicem diye. İnşallah şöyle 4 kg falan doğar ya. Zayıf olsun istemiyorum. Ablam iki oğlunu da 2500 gr doğurdu, ben de onun gibi olmak istemiyorum. :44:
Keşke benim doktorum da sizinki gibi olsaydı( Hiçbir bilgi vermiyor. Hep kendim araştırıyorum internetten. Ona hak vermeye çalışıyorum, aman diyorum binlerce hastası var hangi birine ne anlatsın; ama insan bekliyor işte. Özel hastane bi de sonuçta. O kadar imreniyorum ki doktoru ilgili olan hamilelere.
kendi hamileliği gibi ilgileniyor doktorum. her randevuda da soruyor. bunu buna devam ediyorsun şu vakte kadar değil mi diye ?
genel söylediklerini aktarayım biraz ama bu 4. aydan beri uyguladığım liste hatırladıklarım artık ;
düzenli beslenme -sabah kalvaltısı atıyorum 8:00 de - ara öğün 11:00 de süt-kuruyemiş-meyve -öğlen yemeği 13:00 -ara öğün 16:00 meyve süt-ayran veya yogurt-kuruyemişin yarısı- akşam yemeği 19:00 da - ara öğün 10:00 süt -
meyve
haftada 2 kere balık - ekmek tam buğday ekmeği-
her gün farklı 2 kere mevsimlik sebze- meyve (2-3 tane farklı çeşitte )-yağsız et ( günde 4 köfte büyüklüğünde-haftada 400 gr tüketilmeli ) -sınırsız bolca yağsız,tuzsuz ama limonlu salata - yoğurt (2 kase)- süt ( 3 bardak ) - 1 yumurta- her şey çok az tuzlu en iyisi tuzsuz =son aylar için söylüyor) - günde maden suyu 1 tane -2 ceviz,4 badem,2 yer fıstığı,4 fındık ama bu kuruyemişi 2 ara öğüne bölerek yenmeli - yatmadan 1 saat önce ılık 1 bardak süt- günde 2,5 lt su - tuzsuz yada az tuzlu ,yada geceden suda bekletilmiş zeytin - salamura olmayan peynirler - günlük 1500 mg kalsiyum doğal yolla -
-YASAKLAR ; TUZ-margarin-kaymak-tereyağı-donmuş yağlar- biberiye-adaçayı, çok baharat- kışın salatalık -mantı,reçel ,marmelat,bal,pekmez,hamurlu yiyecekler ,şekerli yiyecek içecekler , paketli market ürünleri,dondurulmuş gıdalar,börekler,çörekler,kekler,pastalar ,şerbetler,kompostolar,kilo aldıran her şey,fırından tam buğday ekmeği hariç her şey yasak. çay-kahve ya çok açık 2 tane geçmeyecek en iyisi hiç içme diyor.gazlı-şekerli tüm içecekler-hazır meyve suları 0000 bu liste çok uzun say say bitmiyor.
her öğlen ve akşam yemeğinde aynı anda ;
ekmek 2-3 ince dilim tam buğday ekmeği
çorba
2 köfte büyüklüğünde et
3 yemek kaşığı sebze
limon sıkılmış yagsız ,tuzsuz sınırsız mevsim salata
1 kase yoğurt
3 yemek kaşığı kepekli bulgur -yarma veya kepekli makarna
Ne kadar şanslısınız. Doktorunuz mükemmel ilgili. Benim doktorum ben hatırlatmasam vitaminlerimi bile yazmıyorGerçekten bu konuda moralim çok bozuk. Yasak listenizdeki gıdaların çoğunu hamileliğimin başından beri yiyorum. Ne var sanki bütün doktorlar sizinki gibi olsa, neden önemsemiyorlar ki? Zaten duygularım son 1 haftadır tavan yapmış durumda, üstüne bunları da duyunca resmen ağlıyorum.
doktorum gerçekten iyidir. kendisini, başarılarını 13 yıldır takip ediyorum. işini sevdiği için yapan puanı yüksek olduğu için doktorluk yapanlar değil. insana ,hamileye ve bebeğe çok değer veriyor.insani yönü yüksek olduğu için şanslıyım bugün randevumda diyetimi çok sıkı uygulamama gerek olmadığını söyledi. artık 36 hafta bittiği için. sadece demir hapını süt-yoğurtttan 3 saat uzaklıkta tüketmemi istedi o kadar. ben bedemcik yüzünden 2 haftadır hastayım 3 kilo verdim bir şey yiyemedim ama benim ki çok kilo almış genede maşallah. böyle giderse 4 kg nasıl doğuaracağım onu düşünüyorum. kadın doğum doktorun yeme,içme konusunda bilgi vermiyorsa diyetisyenden de yardım alabilirsin. tabi ikisinin bilgileri birbirini tutmuyor bazen ama boşuna üzülme.sokakta çingenelerin çocuklarını görüyorsun sapasağlamlar ne doktora gidiyorlar,ne düzgün besleniyorlar,mikrop içinde büyüyorlar bir şekilde. dünyada ne fakir ülkeler var bizim gibi imkanlara sahip olamayan,bir dilim ekmek bulamayan ama genede bebekleri oluyor. öyle böyle büyüyorlar. bu dönemin biz anneleri fazla titizleniyoruz
merhaba
ben de ikizlerimi 31. haftada 1 er kilo doğurdum o yüzden kilo takıntım var. Şuanki hamileliğim 36. haftada ve tek bebek. Kilosunu bilmiyorum açıkçası ama ben de kilolu doğsun istiyorum. Kendim 4,5 kilo doğmuşum:) İnş. bebeğimde öyle doğar. Bu arada ben çok fazla abur cubur yiyorum tatlıya çok düşkünüm. 15 kilo aldım şu ana kadar....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?