Hi "byk konumuum bama geldi" dediniz mi?

insanın başına gelince ne kadar doğru olduğu anlaşılan bir söz. Gerçektende büyük konuşmamak gerek bence her yaştan insanımız ben ben bunu yaparım,ben olsam yapmazdım derler ama farklı davranırlar büyük konuştukları için cesaret edemezler bence tamam büyük laf konuşmayalım ama büyük lokmada yemiyelim büyük lokma yemekte büyük laf konuşmak kadar tehlikeli olabilir bence .

evet evet kesinlikle büyük konuşmayacaksın başıma gelmedi henüz daha ama
1-2 gün önce bi arkadaşımda yaşadım asla asla dediği bişeyi ki bana bok atarken ben senmiyimki yapayım derken kendi yaptı :roflol:

başıma gelmesinden korktuğum şeyleri kimseyle konuşmamayı tercih ederim... daha çok kendi kendime düşünürüm, ölçerim, tartarım ,biçerim..kimsenin gün gelip 'büyük konuştun başına geldi' diye başıma kakmasını istemem..çevremdekileri de hep büyük konuşma diye uyarırım...

kesinlikle düşünerek,tartarak konuşmak gerekiyor..
ne zaman büyük konuşsam büyük konuştuğum başıma geliyor..
atalarımız ne söylemişse boşuna söylememiş
..

kesınlıkle ataların bır bıldıgı varkı demışler.....benım basıma gelmedı ama ...cok yıkınım bazen olmadık yere kocaman kocaman laflar ettıgını ve basına geldıgını gördüm....
malesef ...

acaba basına gelınce...anladımıkı ben böyle böyle dedim ondan basıma geldı dıye bır ders cıkardımı....
bu durumdan ders cıkarmakta...erdem bence...

Bende zamanında çok büyük konuştum ve yaptım o hatayı... Ben sigaradan nefret eden dumanından kaçan bir insanken hayatta içmem ben aptal mıyım hem kendimi zehirliycem hem üstüne para vercem derken sigaraya başladım ve üç yıl içtim :mymeka: neyseki bırakabildim iki senedir içmiyorum ve hiçbir konuda büyük konuşmamaya gayret ediyorum şutarafagitti

Dogru bir söz

Bende konustum vaktinde....Öylemi dedi Felek??

Sana bu lafi yediririm neye ugradini sasarsin!:tomato:

Yedim ve sastim...-tatlicadiarzu-

O yüzden bazi istisnalar haric hicbir zaman büyük konusmam...kader kismet derim
her zamana.s

Büyük konuşmak hoş değil tabi...

Ama insanız işte bazen ahkam kesipde başımıza gelince söylediklerimizi hatırlamayız bile.

Herkesin şartları birbirine uymuyor sonuçta. Büyük konuşmamak en güzeli. Ama bende çok büyük konuştuğum şeyler olmuştur. Henüz başıma bişey gelmedi Allah'a şükür...

valla kesinlikle sana katılıyorum büyük konuşunca mutlaka insanın başına geliyor bazı şeyler
ben bunu çok acı tecrübelerle yaşadığım için mümkün olduğu kadar yapmamaya çalışıyorum ama sonuçta insanız ister istemez bazen kesin konuşmalar yapabiliyoruz
oysa dünyanın bin türlü hali var neler yaşayacağımızı hiçbirimiz bilemeyiz

galıba yapmıyalım desekte...sanırım genelde yapıyoruz........ve canımızda yanınca dahada
ıyı anlıyoruz...ne zaman susup ne zaman konusmamız gerektıgını....

bir kere konuştum başıma geldi konuşmalarıma çok dikkat ediyorum o yüzden 1000 düşünüp 1 konuşuyoruma.s

Evet çok yerinde bir söz ve yapmıyorum diyen bile hayatında farkında bile olmadan 1 defa da olsa yapmıştır bence.... Buna bende dahil....

Kimseye akıl vermek haddim değil sadece paylaşırım yön gösteririm....

Büyük konuştum mu 1'den fazla hemde sonra olan bana oldu yani...

Ama artık daha dikkatli davranıyorum birşey olduğunda Allah'ım üstümüzden dağlara ya da gücüne gitmesin büyük konuşmayım da diyorum elimden geldiğince....

sanırım cogumuzun basına gelıy
elbette oluyo
benımde oldu tabıkı
ama artık cok dıkkatlıyım hep basıma gelırse naparım dıye dusunup konusuyorum yada karar alıyorum
buyuk lafıma tobeler olsun

Şimdiye kadar büyük konuşmamaya çok dikkat ederdim malesef bu aralar öfkeyle söylüyorum bazı şeyleri bir daha yüzüne bakmıycam asla konuşmayacağım onunla gibi.. Ama nolur bilemiyorum bazen kalbimizle beynimiz birbirine çok zıtlaşıyor ne zor bu gönül işleri böyle yaa

evet canım büyük söz konuşmakmı aman asla konuşmam artık...
hakkaten büyük konuştuğumuz
ben olsam asla yapmam etmem dedıklerım .yada aşırı derece eleştırıde bulunup kınadığım davranışlar başıma gelmıştır hep....

Bir Hadis....." İnsan bahane bulduğu şey başına gelmeden can vermez" ...... dikkate almak lazım..

Ben akıllııymm asla öyle bir duruma düşmem dememek lazım....

Bize çok ters gelen bir olay yaşamış birini grünce taşlamamk lazım çünkü bu dünyad her şey gelebiliyor insanların başına.....

Çok güzel bir konuya değinmişsin duyguçıkmazı, teşekkürler.
Evet bence de çok doğru bir söz bu, insan çoğu kez başına
gelmeden; nelere katlanabileceğini hiç bilemez, o yüzden
çok kesin karar ve fikirlerim dışında ahkam kesmem hiçbir zaman için.
Rahmetli babacığım eb evin en küçüğüyüm diye; kim istemeye gelecek
olsa; Manisanın içi, en uzak İzimire veririm kızımı derdi hep (aslen manisalıyız)
ne oldu sonunda en uzağa ben gittim. O en uzak dediği şehire o kadar hasret kaldım ki...
O kadar uzaklarda yaşadım ... yılda bir kez gördüm ailemi.
Bu ve buna benzer pekçok yaşadığım şey oldu şimdiye kadar.
O yüzden büyük lokma yesem de büyük konuşmamam gerektiğini bilirim.

eşimle evlenmeden önce(yani o bana aşıkken ve ailesini istemeye gönderirken) asla evlenmem ben onla demiştim.anneme bu konuda ağzını bile açtırmıyodum.bu konuda kimseyi konuşturmuyodum.ama başıma geldi nasıl olduysa evlenivermişim:)) ama çok mutluyum eşimi çok seviyorum iyi ki de evlenmişim :)) daha bunun gibi bi sürü şey başıma geldi

Büyük konuştuğum şeyler malesef başıma geldi herzaman. İnsan daha gençken dahamı güveniyor kendine bilemiyorum ama benim hep çok gençken büyük konuştuğum şeyler başıma geldi. Artık yaşlanıyorum sanırım, daha bir dikkat ediyorum, yani öyle sanıyorum umarım öyledir :uhm:

hep derdim bana seni seviyorum diyen ilk kişiyle evlenecem:)))geçen sene beni işyerinde biri aradı seni seviyorum seni seviyorum tekrerlayıp dordu:)) dondum kaldım hemen telefonu kapadım,ondan sonra fikrimi değiştirdim tabi bu telefonda olmuştu:))) asla bir daha büyük konuşmayacam...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…