Hiç anaç degilim:( :(

Sinir sorunum da var evet belkide en buyuk etken bu
Ama ben cok mutlu oldugum gunler de de boyleyim yine ev isi yapmak falan istemem o an ne yapmak istiyosam onu yapmak isterim ama es engeli oldugu icin bunalima giriyorum

Es engeli oldugu icin ne demek anlamadim ??? Esiniz engelli mi ?Esiniz size engel mi oluyor ?

Anaç ve hamarat olmak zorunda değilsiniz. Kadınların hayattaki yegane görevi gömlek ütülemek, kocaya yemek yapmak, evi dip köşe temizlemek değildir. Mükemmel olmak zorunda değilsiniz.
Tamda bu yüzden bende bu akşam üstü atıştım eşimle. Yapmadığım şeyler değil severekte yapıyorum ama gözüne görünmüyor. Gelişim geriliği olan kızım bir de bebeğim var. Sahil kasabasında yaşıyoruz. Bugün izin günü. Altı üstü yemekten sonra yürüyüş yapalım istedim. Hakedecekmişim. Çok zoruma gitti. 7 senedir sabah kızımla okula gidiyorum okul çıkışına kadar bekliyorum. Aldım bebeğimiçin çıktım yarım saat. Ağlayamamıştım. Bu mesajınız ağlattı sağolun kusura bakmayın

Tamda bu yüzden bende bu akşam üstü atıştım eşimle. Yapmadığım şeyler değil severekte yapıyorum ama gözüne görünmüyor. Gelişim geriliği olan kızım bir de bebeğim var. Sahil kasabasında yaşıyoruz. Bugün izin günü. Altı üstü yemekten sonra yürüyüş yapalım istedim. Hakedecekmişim. Çok zoruma gitti. 7 senedir sabah kızımla okula gidiyorum okul çıkışına kadar bekliyorum. Aldım bebeğimiçin çıktım yarım saat. Ağlayamamıştım. Bu mesajınız ağlattı sağolun kusura bakmayın
Cok cok cok uzuldum
Nedemek.hakedeceksin
Yazik ya vallahi yazik
Agla acilirsin milyonlarca kadin var boyle ev hapsi yasayan

Es engeli demek biseyler yapmak istediginde onune duran ozur birakmayan kisi demek engel demek benim.icin

Valla bence sizin genel anlamda evlilik hayatiyla, kocanizla, suanda icinde bulundugunuz hayatla bir uyusamama probleminiz var sanirim. Sanki hic evlenmemesi gereken biri evlendirmisler gibi konusuyorsunuz cunku... Yada yanlis kisile evlenmis biri gibi , kendine uymayan biriyle kendine uymayan bir hayati yasiyor gibisiniz sanki... Bilemedim yani...

Bir bakin bakalim gecici bir durum mu hani bazen is ev es aile hersey ust uste gelir bunaliriz baslarim evinede isinede kocasinada diyebiliriz o tarz bir cinnet donemimi , yoksa ciddi anlamda yukarida dediklerim mi . buna bir bakmak lazim.

Valla bence sizin genel anlamda evlilik hayatiyla, kocanizla, suanda icinde bulundugunuz hayatla bir uyusamama probleminiz var sanirim. Sanki hic evlenmemesi gereken biri evlendirmisler gibi konusuyorsunuz cunku... Yada yanlis kisile evlenmis biri gibi , kendine uymayan biriyle kendine uymayan bir hayati yasiyor gibisiniz sanki... Bilemedim yani...

Bir bakin bakalim gecici bir durum mu hani bazen is ev es aile hersey ust uste gelir bunaliriz baslarim evinede isinede kocasinada diyebiliriz o tarz bir cinnet donemimi , yoksa ciddi anlamda yukarida dediklerim mi . buna bir bakmak lazim.
Yukarida dediklerin dw var:(

Anaç ve hamarat olmak zorunda değilsiniz. Kadınların hayattaki yegane görevi gömlek ütülemek, kocaya yemek yapmak, evi dip köşe temizlemek değildir. Mükemmel olmak zorunda değilsiniz. Ama ruh haliniz çok dengesizse sürekli mutsuzsanız yardım almanızı öneririm. Ek olarak , çocuğunuza sürekli olarak agresif davranırsanız onun da psikolojisini bozarsınız.
Hem bunlarin gorevi olmadigini soylemissinuz sonrada ruh haliniz karisik demissiniz
simdi ruh halindemi sıkıntı var yok sa bunlar zaten bir xorunluluk degilmi

Aslinda zorunluluk
anac olmak zorunluluktur neden cunku dogurdu kardesim cocuklar psikopat gibi ska oka bagiran anneyi cekip onun korkusuyla buyumek ve topluma zararli bireyler olmak zorundami
esi isr utusuz giderse tabi suc adamin olur tuh yaziklar olsun adama
yemekmi oda ne hergun fesfud yesin cocuklar
evi temizlemek tabiki bir bayanin sorumlulugu olamaz kimene igrenc yapisyapis mutfak dolaplarindan banyodan oyle degilmi

Kardesim madem adamlara hayati dar edeceksiniz EV LEN ME YINNN
Allah cocuklarimi korusun

Hem bunlarin gorevi olmadigini soylemissinuz sonrada ruh haliniz karisik demissiniz
simdi ruh halindemi sıkıntı var yok sa bunlar zaten bir xorunluluk degilmi

Aslinda zorunluluk
anac olmak zorunluluktur neden cunku dogurdu kardesim cocuklar psikopat gibi ska oka bagiran anneyi cekip onun korkusuyla buyumek ve topluma zararli bireyler olmak zorundami
esi isr utusuz giderse tabi suc adamin olur tuh yaziklar olsun adama
yemekmi oda ne hergun fesfud yesin cocuklar
evi temizlemek tabiki bir bayanin sorumlulugu olamaz kimene igrenc yapisyapis mutfak dolaplarindan banyodan oyle degilmi

Kardesim madem adamlara hayati dar edeceksiniz EV LEN ME YINNN
Allah cocuklarimi korusun
Zaten ozgurlumun bu denli kisitlanacagini bilseydim evlenmezdim
Dedim ya tozpembe hayaller yuzunden evlendim
Bilmiyordum kus gibi kafese sokulacagimi ve bir daha asla o kafesten cikamayacagimi....kafesin kapagini cani isterse actiginda nefes alabilecegimi
Cani istemesse konu acarkenki ruh haline burunebilecegimi bilmiyordum...
Oglum olursa medeni yetistirecegim
Ilerde karisi oldugunda onun ozgurlugunu elinden almamasj gerektigini ogretecegim

Eltilerime cok ozeniyorum bu konuda evlerine gidince imrenerek onlari izliyorum:KK43: ama ben....cocugum konusunda hic sabirli degilim asiri agresifim ..bazilari cocunu sabirla buyutuyor peslerinde pervane oluyor ama ben cocuk pespese biseleer istese kiziyorum oynamak istemiyorum hemen slkliyorum..ev islerinde de oyle evimi itinayla temizlemek istemiyorum misafir agirlamak cogu zaman istemiyorum esime sabah kahvalti vermek utulerini yapmak ona hergun yemek yapmak ailesini memnun etmek hicbisey istemiyorum ..esime karsida cok agrasifim kendi cevreme karsida...bazi kadinlar yumusacik guleryuzlu sabirli hamarat ...onlari izlerken huzur buluyorum kendi evlerinde huzur nese saciyorlardir...suan yapmam gereken okadar is varki ben olu gibi yatiyorum ani misafir gelse rezil olcam..carsida gezerken bile sinirleniyorim herkeze herseye sicaga soguga..of ruh halim berbat

Yetisme tarzinizdan olsa gerek. Annem bana bi tabagi bile kaldirtmazdi bütün gün yan gel osmandim sonra vefat etti her şey üstüme kaldı dediğiniz gibi oldumm ama bence her şeyi bi duzene oturtturun mesela evi su gunler su saatlerde supurecegim gibi. Bos kalan zamanlarda da sizi mutlu edecek şeyler yapın ama ne yaparsaniz yapın cocuklarinizi sevgiyle keyifle büyütün

Bu ruh halinizin sebebi esinisse o zaman bu hayati yasamasi revadir.
ama abim coook iyi olfugu halde tipki anlattiginiz gibi bir karisi var ve adamin hayatinin icine etti.
ne bosanabiliyo ne durabiliyo
rezil bi hayat
bi kere kafadan sundan kaybediyosunux kadin evin oteritesi cekip cevirenidir.
medeniyetten kasit erkegin utu yapmasiysa merak etmeyin ogullarima her isi ogretiyorum bunu ayaklarinin ustunde kalmayi basarsinlar diye yapiyorum
ama oyle her isi medeniyet diye ogluma kakaliyan geline badlarim.
bizde okuduk calistik iyide maaslar aldik ama evimizde sadece hanim olduk anne olduk.

Tabi esiniz size bir esir hayati yasatiyorsa bunu ona anlatin goruyodur durumu
heki o bu ev yasantinizdan memnunmu

Bu ruh halinizin sebebi esinisse o zaman bu hayati yasamasi revadir.
ama abim coook iyi olfugu halde tipki anlattiginiz gibi bir karisi var ve adamin hayatinin icine etti.
ne bosanabiliyo ne durabiliyo
rezil bi hayat
bi kere kafadan sundan kaybediyosunux kadin evin oteritesi cekip cevirenidir.
medeniyetten kasit erkegin utu yapmasiysa merak etmeyin ogullarima her isi ogretiyorum bunu ayaklarinin ustunde kalmayi basarsinlar diye yapiyorum
ama oyle her isi medeniyet diye ogluma kakaliyan geline badlarim.
bizde okuduk calistik iyide maaslar aldik ama evimizde sadece hanim olduk anne olduk.

Tabi esiniz size bir esir hayati yasatiyorsa bunu ona anlatin goruyodur durumu
heki o bu ev yasantinizdan memnunmu
Medeniyetten kasit tabiki utu yapmasi degil yapmasin istemem zaten begenmem ben onun temizlini icim.rahat etmez
Meseniyetten kasit bir insanin ozgurluk hayatini kisitlamamasi benim icin ilk budur medeniyet
Bir kadin kocasina hayatim.cok bunaldim arkadaslarla 1 2 saat alisverise yada cocuklari parka goturelim havam degisir dediginde tabiki hayatim seninde hakkindir gezmek demeli sacmalama otur asaga kocasiz ne isin var dememeli ki gwzmek istenilen saat asla gec bir saat degil gunduz veya aksam uzeri

Yetisme tarzinizdan olsa gerek. Annem bana bi tabagi bile kaldirtmazdi bütün gün yan gel osmandim sonra vefat etti her şey üstüme kaldı dediğiniz gibi oldumm ama bence her şeyi bi duzene oturtturun mesela evi su gunler su saatlerde supurecegim gibi. Bos kalan zamanlarda da sizi mutlu edecek şeyler yapın ama ne yaparsaniz yapın cocuklarinizi sevgiyle keyifle büyütün
Yok canim ben yangel osman degildim hatta ozamanlar annem bana kizardi biraz evlenmeye merakim.vardi benim.hep ev isi pasta borek yapmayi severdim tabi sikilinca anneme salardim her bekar kiz gibi..ama evleince bambaska tabiki...

Yok canim ben yangel osman degildim hatta ozamanlar annem bana kizardi biraz evlenmeye merakim.vardi benim.hep ev isi pasta borek yapmayi severdim tabi sikilinca anneme salardim her bekar kiz gibi..ama evleince bambaska tabiki...

Dedigim gibi düzene oturt işleri

Kolay demoralize olma durumunuz var biraz da sanırım. Durumunuza benzer durumlar Zaman Zaman bana da oluyor birşeyler istediğim gibi gitmemeye başladığında agresifleşebiliyorum ama çocuğum doğduğundan beri en azından ona karşı bu durumu frenleme konusunda Baya geliştirdim kendimi. Çocuklar kesinlikle bizim ruh halimiz, tavrımız onlara karşı nasılsa ona göre karşılık veriyorlar. Biraz takmamaya çalışacaksınız. Çamaşırmış bulaşıkmış evimi bazen b.k götürdüğü günler oluyor ama çocuğumla ilgilenmeyi bırakmıyorum. Durumunuz müsaitse ev işleri için birilerini bulabilirsiniz. Anneniz/ kayınvalideniz yakında ise gün içinde Zaman Zaman çocuğu ona bırakıp kendinize vakit ayırın. Gereksiz şeyler için çocuğunuza sinirlenmeyin. Yemek yemememesi, çişini sağa sola yapması vs sabırlı olursanız hepsi Zaman'la düzene oturacaktır.

Her kadın anaç olmak zorunda değil ki bu yapı meselesi.... bende biraz tembellik var mesela sürekli evim tertemiz olmaz, yemeklerim lezzetli olmaz, ütü ve çamaşır sürekli birikmiş bir halde bekler..... canım yapmak istemiyorsa yapmam ve bunu da takmam başlarda bakıp bakıp sıkılıyordum ben neden herkes gibi değilim diye....

Artık bosverdim dert etmiyorum ve dert etmeyince kalkıp yapmak daha kolay geliyor. Isleri de bir plana koydum. Mesela; pazartesi süpürge yaparım yer silerim toz alırım. Salı gezmeye giderim. Çarşamba tuvalet banyo ve çamaşır yikarim. O gün yorulmadigim icin aksam da anneme veya kv ye giderim. Perşembe dinlenirim cuma da ütü haftasonu gez dinlen :)) program esnetilip değişikliğe uğrayabilir :spor:

Gezme ve alışveriş söz konusuysa :21:

Ama böyle parça parça yapınca hem az oluyor yorucu olmuyor. Sen de kendini tanı ve ona göre bir program düşün potansiyeline sen bile şaşıracaksınn:super:

Ornek verwyim hak verirsin belki
Mesela esim isten gelince ders calisiuor bizide gezdiremiyor aksam 6 da komsuyla cocuklati parka goturelim diyoz gunes gecmisken ama hopp esim engeli..bu satte ne disarsi !
niye be ben 7 den sonra cikariyorum parka aksam ezani okunmadan geri donuyorum bazen yolda okunuyor parklara da anca golge geliyor 6 dan sonra cocuklara dami acimiyor bu adam

Arada bana da öyle geliyor...herşey o kadar ustume üstüme geliyor ki ...kendinize çok yuklenmeyin mukemmel olmaya calismayin mutlu olmaya bakin...

hepsini anladım da çocuğunuza agresif davranmak olmamışş..

geri kalanı sallayın gitsin..ütü yapmak - ev temizlemek - yemek yapmak bu hayatta asli göreviniz değil..olduğu kadar:KK49:

anaç olmak veya tam tekmil ev kadını olmak zorunda değilsiniz. bunlar kadınların doğuştan gelen özellikleri, genlerine işlenmiş hisler vs değil. kendinizi kalıba sokmaya çalışmayın.

yalnız o çocuğu doğurduysanız gerekli ilgi ve alakayı göstermek zorundasınız. ne demek kızıyorum, sıkılıyorum vs vs. olmaz böyle.

Depresif gorunuyorsun. Yardim al bence. Ev işine yorum yapmiyorum, kimse temizligi aşkla yapmiyordur zaten ama cocugunla oyun oynamaktan keyif alman lazim bence...

Back
X