• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiç anne olamayacağım hissi

Görüş belirtmek bambaşka bir şey
Görüş belirtenlere kimsenin bir tepkisi olacağını ven de düşünmüyorum
Sadece bence şöyle:
Ne saçma dert tarzı yorumlar=sanki sen atom parçalıyorsun tarzı yorumlar
Bu iki taraf da boşuna birbirlerine alınıp gücenmesin
Aynı dar bakış açısı çünkü
Bu sitede ben evlenmemiş çocuk istemeyen hayatını kariyere adayan kadınlara AA niye evlenmedin?
Boyle hayat mı olur diyeni görmedim?
Belki vardır ama nadirdir.
Daha çok anne olmak isteyene bir kucumseme bir basite indirgeme var.
18 yaşında eğitim görmemiş kendini hiç gelistirmemis kadına önce oku sonra hayallerini gerçekleştir önce kendine güven denir.
Ama 25 üstü kadina üni bitmiş oluyor genelde bu yaşta mesela artık evlenmek ve çocuk istemesi bence gayet olağan.
Ki ben 32 de evlendim.
Burada fiziksel veya sebebsiz nedenlerden cocuğu olmayan kadına önce iyi bir doktor tavsiyesi yada yumurta dondurma gibi işlemlerden bahsedilmesi en olagani.
Ama tek amacin bu mu? Bence teselli cümlesi olamaz.

Görüş belirtmek bambaşka bir şey
Görüş belirtenlere kimsenin bir tepkisi olacağını ven de düşünmüyorum
Sadece bence şöyle:
Ne saçma dert tarzı yorumlar=sanki sen atom parçalıyorsun tarzı yorumlar
Bu iki taraf da boşuna birbirlerine alınıp gücenmesin
Aynı dar bakış açısı çünkü
Tavsiyede bulunmaya çalışan birine sen sanki atom mu parçalıyorsun demek daha kaba bence. burda ben sanmıyorum ki kimse çocuk sahibi olmak istemesine bişey dedi

Tavsiyede bulunmaya çalışan birine sen sanki atom mu parçalıyorsun demek daha kaba bence. burda ben sanmıyorum ki kimse çocuk sahibi olmak istemesine bişey dedi
Alıntıladığınız yorumun cevap yazdığı mesaj bu
Görüyorsanız bi tavsiye bana da söyleyin lütfen
Kaçırdığımız bi yer varsa ona göre özür dileyeyim
hayat amacınız gerçekten çocuk mu
çocuk olmayınca hayat bitiyor mu
çocuğu olmayan bir tek siz misiniz dünyada
keşke bazen bir hayır vardır demeyi de bilsek

"hayat amacınız gerçekten çocuk mu
keşke bazen bir hayır vardır demeyi de bilsek"

bu yorum bir insanın çocuk sahibi olmak istemesini eleştiren bir yorum değil. Konu sahibinin tasvirine, ümitsizliğine bakın, tamamen ona karşılık

"hayat amacınız gerçekten çocuk mu
keşke bazen bir hayır vardır demeyi de bilsek"

bu yorum bir insanın çocuk sahibi olmak istemesini eleştiren bir yorum değil. Konu sahibinin tasvirine, ümitsizliğine bakın, tamamen ona karşılık
Bana biraz sinekten yağ çıkarmak gibi geldi daha çok bu yorumunuz
Çocuk isteyen birine tek amacın çocuk mu demek eleştiri değilse destek mesajı o zaman
Kusura bakmayın biz hepimiz yanlış anlamışız

Çocuk isteyen birine tek amacınız anne olmak mı denmez. Dünyadaki tek amacı anne olmak gibi davranan, ben anne olamadığım için kendimi kadın olarak eksik hissediyorum diyen birine böyle bişey denmesi abes değil ama. bunu biraz konu sahibini silkelemeye çalışmak gibi düşünün. kaba veya uygunsuz değil

Son düzenleme:
Kadın derdini anlatmış. Birilerinden destek görmek istemiş. Benim amacımı, hedefimi, hayatımın odak noktasını sorgulayın dememiş. Herkesin hayata bakış açısı, yaşadıkları farklı. Çocuk sahibi olmak isteyen ama olamama korkusu yaşayan bir kadını kendi yaşam şekli ve hayata bakış açısına göre yargılamak oldukça yanlış. 27 yaşında bir kadının önceliği isterse anne olmak olur, isterse kariyer yapmak, isterse okuma yazma öğrenmek. Destek bazı yorumların neresinde? Ben göremedim. Empati, empati, empati…

Hala sabırla anlatıyorum en azından kafası çalışan bir üyenin ne demek istediğimi anlayacağını umarak. 27 yaşında anne olmak istemesi değil sıkıntı, 26 yaşında 1 sene kalamadı diye kendini asla anne olamayacakmış gibi hissetmesi, bundan dünyanın sonuymuş gibi bahsetmesi ve anne olamadığı için kendini yetersiz ve eksik hissetmesi. 27 yaşında bir insan kendini bu sebepten yarım hissediyorsa ve bunu hayatına mal ediyosa kusura bakmayın bu insanın anne olmadan önce halletmesi gereken başka sorunları vardır. Bu stresle çocuk hamile de kalamaz zaten. Kadınların kendine bunu yaptığına inanamıyorum

Merhaba arkadaşlar 3 yıllık evli ve 27 yaşındayım.1 yıldır çocuk istiyoruz fakat benim çocuğum olmuyor.10 yıldr sebebi bilinmeyen adet düzensizliğim var 5-6 ay olmadığımı biliyorum.Hatta bazen ilaçlarla bile olamıyorum.3 sefer çatlatma tedavisi gördüm.Sadece 1 seferinde vücudum ilaçlara cevap verdi ve çatlatma yapıldı fakat onda da tutmadı.Amh değerim 0.96 çıktı, menepozun eşiğinde olduğum söylendi.O kadar üzgünüm ki hayatımın en zor 1 yılını geçirdim.Yaşamak çok anlamsız geliyor artık, eşim benim yüzümden baba olamıyor.Eylül ayında tüp bebek tedavisine başlayacağım fakat yine olmayacak gibi hissediyorum, sürekli olumsuz düşünmekten kendimi alamıyorum.
Eşimle çok mutluyduk fakat bu sorun tüm hayatımı alt üst etti, lütfen bu konuda bana psikolojik olarak destek olurmusunuz ?
37 yaşındayım 3 yıllık evliyim ve eşim azospermi.Hicbir zaman anne olamayacağım belki de Allah'ın takdiri.Allahin verdiğinde de vermediginde de bir hayır vardır.O yüzden sıkmayın canınızı.Elbette üzülürsünüz kolay değil ama bu durumu kabullenmezseniz mutsuz olursunuz.Herkesin çocuğu olmak zorunda değil,evliliğin ilk şartı da çocuk değil,buna yoğunlaşıp huzurunuzu bozmayın.Nasip kısmet herşey.Tedavinizi olursunuz elinizden geleni yaparsınız gerisi Allah'ın takdiri sıkmayın canınızı.İns Rabbim hayırlı evlat nasip etsin size.

Hala sabırla anlatıyorum en azından kafası çalışan bir üyenin ne demek istediğimi anlayacağını umarak. 27 yaşında anne olmak istemesi değil sıkıntı, 26 yaşında 1 sene kalamadı diye kendini asla anne olamayacakmış gibi hissetmesi, bundan dünyanın sonuymuş gibi bahsetmesi ve anne olamadığı için kendini yetersiz ve eksik hissetmesi. 27 yaşında bir insan kendini bu sebepten yarım hissediyorsa ve bunu hayatına mal ediyosa kusura bakmayın bu insanın anne olmadan önce halletmesi gereken başka sorunları vardır. Bu stresle çocuk hamile de kalamaz zaten. Kadınların kendine bunu yaptığına inanamıyorum
Kafası çalışan derken????

Hayir bana bi doktor adet olmaya devam edebilirsin ama yumurtlama olmayabilir demisti. Ben zaten yukardaki mesaji dusuklerinizin amh ile alakasi olmadigini soylemek icin yazmistim
Anladm canm
Yok düşükler in sebebi amh değil biliyorum
Hayırlısı inşallah nasibimizde vardır bizimde

Merhaba arkadaşlar 3 yıllık evli ve 27 yaşındayım.1 yıldır çocuk istiyoruz fakat benim çocuğum olmuyor.10 yıldr sebebi bilinmeyen adet düzensizliğim var 5-6 ay olmadığımı biliyorum.Hatta bazen ilaçlarla bile olamıyorum.3 sefer çatlatma tedavisi gördüm.Sadece 1 seferinde vücudum ilaçlara cevap verdi ve çatlatma yapıldı fakat onda da tutmadı.Amh değerim 0.96 çıktı, menepozun eşiğinde olduğum söylendi.O kadar üzgünüm ki hayatımın en zor 1 yılını geçirdim.Yaşamak çok anlamsız geliyor artık, eşim benim yüzümden baba olamıyor.Eylül ayında tüp bebek tedavisine başlayacağım fakat yine olmayacak gibi hissediyorum, sürekli olumsuz düşünmekten kendimi alamıyorum.
Eşimle çok mutluyduk fakat bu sorun tüm hayatımı alt üst etti, lütfen bu konuda bana psikolojik olarak destek olurmusunuz ?
Umutsuzluga kapilmayin . Allah gonlunuzun muradini versin insallah. Instgramda tanidigim bir hemsire doktorlar tup bebekle bile hamile kalma olasiligin cok zor derken normal yoldan ikiz annesi olmus. Youtube da surecini nasil hazirlandigini anlatmis. Rabbim size de taddirsin anneligi.

Stres gebe kalmanın en büyük ama en büyük düşmanı.
Nedensiz infertilitenin en başlıca sebebi.
O sebeple bu konuda kendinizi rahatlatmanız ve akışa bırakmanız gerekiyor. Bunu tek başınıza sağlayamıyorsanız da psikolojik destek almanızı öneririm.

Allah hepinizden razi olsun, bugun bana cok moral oldunuz.Spor yapiyorum, clife kullandim 3 ay, ayrica ovulasyon testi kullanıyorum.Elimden gelen herseyi yapiyorum yani, umudumu kaybetmeyecegim.Eylul ayi benim dohumt günüm ve umarim bu ay bana şans getirecek inanıyorum ♥️🌼🥰
Elbette insan hayatinin amaci sadece ebeveyn olmak değil, ben okuyan, araştıran vs sorgulayan bir bireyim.Hemsireyim ayni zamanda bir kamu kurumunda fakat insanin psikolojik olarak zayif hissettigi zamanlar illa ki oluyor.Sadece sizlerle paylasmak istedim derdimi ve rahatladim da sagolun ♥️♥️♥️

Merhaba insanların yazdıklarına gerçekten inananamadım. Merak etme seni çook iyi anlayan tüp bebek anneleri burada :) Stres yapma stresle olmaz daha 27 yaşındasın falan hikaye bunlar. Yaşamayana kolay gelir dolayısıyla kolayca konuşuverir. İnsan gönlüne söz geçiremiyor. Belki erken anne olmak hayalindi, yıllar bir bir geçiyor ve biz yaşlanıyoruz. Dolayısı ile bir evladımız olsun gençken dinamikken ona daha fazla enerjimiz olsun istiyoruz. Aslında çok şey istemiyoruz NORMAL insanlar gibi anne olmak... Normal yoldan hamile kalmak nasıl bir mucize ve şükür sebebi hiçbir zaman bilmeyecekler. Doktora tüm özelini açarak başlıyor her şey, savunmasız bir şekilde muayane ol, her defasında utanarak sıkılarak yat o masaya, sayısız iğne hormon kullan, anestezi al, kaç yumurtam toplandı stresi yaşa, bebeğim oluşacak mı kaçıncı güne gidecek sağlıklı mı tutunacak mı tutunsa bile düşecek mi ??? parkta bahçede avmde akrabada her yerde anne diye bağıran çocuklar fakat o anne kelimesinin belki de sana hiç söylenmeyeceğini düşünmek... kafanda neler dönüyor neler. Stres yapma diyenler şu saydıklarımın bir tanesini yaşasa hayata küserler eminim. Doğumdan sonra verilen birkaç günlük kan sulandırıcı iğneye hüngür hüngür ağlayan kuzenimden biliyorum. Bize o iğnelerin kaç tanesi girip çıkıyor da sesimizi çıkaramıyoruz bir umutla... Her neyse... Sana tavsiyem tüp bebekte her doktora güvenme çok iyi araştır özellikle küçük şehirdeysen. Türkiyede umut tacirciliği denilen iki sağlık problemi varmış. Birisi kanser diğeri tüp bebek. İmkanın varsa ankara istanbul düşün. Ayrıca adet düzensizliğinin mutlaka bir sebebi vardır sebebini öğrenmeye calış her sey daha kolay olacak o zaman.

Yo ben evli değilim ben de aynı şeyi düşünüyorum. Konu sahibi 27 yaşında, 1 senedir çocuk sahibi olmaya çalışıyormuş. derde bak. 26 yaşında çocuk meselesini bu kadar kafaya takan insanı anlayabilmem mümkün değil. madem buraya herkese açık birşey paylaşıyor, bu yorumlar da gelecek, hoşuna gitmeyen görmezden gelsin. Mesela ben fazla abarttığını düşünüyorum bu durumu arkadaşın, bunu söylemek hakkım. Annelik önemsiz gibi bişey değil ki demek istediğimiz. Nedir hoşunuza gitmeyen birşey yazıldığında o kişiye çemkirmek bu sitede? daha bu ilk yorumum çünkü yorum yazacakken tedirgin oluyorum sitedeki bu ortam yüzünden
hiç gerilmene gerek yok konudan çıkabilirsin boşu boşuna arkadaşın moralini de bozmamış olursun. İnsanları yargılamadan bir düşün, empati kurmaya çalış.

Back
X