• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiç anne olamayacağım hissi

Aynı yollardan geçmiş biri olarak sizi çok iyi anlıyorum. Çok şükür 31 haftalık hamileyim tüp bebek tedavisi ile. Her ay yıkılan umutlarınız, olmadıkça daha çok kafaya takmalar, çevrenizdekilerin soruları, iyi niyetli dahi olsa sürekli insanların üzülme, kafaya takma, bilmem kiminde şöyle olmuştu lafları sizi daha da çok üzüyor biliyorum. Denenmedik yol, içilmedik bitki, yapılmadık kür kalmıyor bu uğurda. Her denemede umudunuz artıyor, her adette tekrar yıkılıyor. Bunu sadece yaşayanlar anlayabilir. Sizin yolunuzdan geçmeyen insanların sizi anlamasını beklemeyin bu sizi daha da üzecektir. Sadece güvendiğiniz bir doktora gidip tedaviye başlayınca rahat edebileceksiniz inanın bana.Tedavi sürecinizi insanlarla paylaşmamaya gayret edin. Sonucu ne olursa olsun umutsuzluğa kapılmayın. Ben inanıyorum inşallah evladınız yakın zamanda sizinle olacaktır. Siz de inanın 🌸

Aman olmazsa olmasın, ben eşimle hayatın keyfini çıkaracağım dediğin ayda hamile kalıyorsun.
cümlenin sonunu böyle beklemiyordum 🙃
Amh 0,96 dusuk sayilmaz, dogal yolla gayet rahat hamile kalabilirsiniz. Yanlis hatirlamiyorsam ben 0,1 ya da 0,2 ile hamile kaldim. Doktorlar once adet duzensizliginizi cozsun
maşallah size bu değerler ne zaman böyleydi sizde

Merhaba arkadaşlar 3 yıllık evli ve 27 yaşındayım.1 yıldır çocuk istiyoruz fakat benim çocuğum olmuyor.10 yıldr sebebi bilinmeyen adet düzensizliğim var 5-6 ay olmadığımı biliyorum.Hatta bazen ilaçlarla bile olamıyorum.3 sefer çatlatma tedavisi gördüm.Sadece 1 seferinde vücudum ilaçlara cevap verdi ve çatlatma yapıldı fakat onda da tutmadı.Amh değerim 0.96 çıktı, menepozun eşiğinde olduğum söylendi.O kadar üzgünüm ki hayatımın en zor 1 yılını geçirdim.Yaşamak çok anlamsız geliyor artık, eşim benim yüzümden baba olamıyor.Eylül ayında tüp bebek tedavisine başlayacağım fakat yine olmayacak gibi hissediyorum, sürekli olumsuz düşünmekten kendimi alamıyorum.
Eşimle çok mutluyduk fakat bu sorun tüm hayatımı alt üst etti, lütfen bu konuda bana psikolojik olarak destek olurmusunuz
Rahatlayın, önünüzdeki en büyük engel stres.
Umarım en kısa zamanda hayallerinize kavuşursunuz🙏

39 yasindayim ve evet regl oluyorum ve duzenli muayenelerime gore de menopoza son derece uzagim 😅
maşallah yaa
5 yıl önce 0.01 ken şuan düzenli olması maşallah ay nasıl oldu bana da de hele
delirmeme ramak kaldı

maşallah yaa
5 yıl önce 0.01 ken şuan düzenli olması maşallah ay nasıl oldu bana da de hele
delirmeme ramak kaldı
Benim 2 doktorum da amh’in tek basina gosterge olmadigini, kliniz bulgularla birlikte degerlendirilmesi gerektigini soylemisti. Nitekim bende hep yumurta goruluyordu, hala da goruluyor iste

Benim 2 doktorum da amh’in tek basina gosterge olmadigini, kliniz bulgularla birlikte degerlendirilmesi gerektigini soylemisti. Nitekim bende hep yumurta goruluyordu, hala da goruluyor iste
ben de bu amh olayını öğrendikten sonra daha kötü oldum daha çok strese girdim.0.21 le bana doktor bu değerle belki 3 aya belki bi seneye belki de üç seneye menepoza girersin dediğinde resmen yıkılmıştım.sonra adetlerim kesildi arası uzadı günlerce gelmedi.yumurta takibi yaptırdığımda aylarca hiç yumurta görülmedi..sonra 0.016 sonra 0.33 gibi bişeyler çıkmaya başladı.sonra düşündüm ve dedim ki geç de olsa adet oldğum sürece umut hep var.sonra bu değere inanmamayı seçtim kezada hala çok inanmıyorum ancak şimdi de değerim 0.01 çıkmış.ne kadar inanmasamda peşim sıra gerçek olduğunu yüzüme çarpıyor.fsh değerim 7 çıkmış..en yüksek 11 olmuştu.ve ben 4 defa hamile kaldım ama gelişim durmasından kürtaj oldu.yani artık kendimi kandırdığımı düşünorum.ki bir buçuk sene öncesine kadar hiç sekmeden günü gününe gelen adetim böylece bozuldu günleri kısaldı.

ben de bu amh olayını öğrendikten sonra daha kötü oldum daha çok strese girdim.0.21 le bana doktor bu değerle belki 3 aya belki bi seneye belki de üç seneye menepoza girersin dediğinde resmen yıkılmıştım.sonra adetlerim kesildi arası uzadı günlerce gelmedi.yumurta takibi yaptırdığımda aylarca hiç yumurta görülmedi..sonra 0.016 sonra 0.33 gibi bişeyler çıkmaya başladı.sonra düşündüm ve dedim ki geç de olsa adet oldğum sürece umut hep var.sonra bu değere inanmamayı seçtim kezada hala çok inanmıyorum ancak şimdi de değerim 0.01 çıkmış.ne kadar inanmasamda peşim sıra gerçek olduğunu yüzüme çarpıyor.fsh değerim 7 çıkmış..en yüksek 11 olmuştu.ve ben 4 defa hamile kaldım ama gelişim durmasından kürtaj oldu.yani artık kendimi kandırdığımı düşünorum.ki bir buçuk sene öncesine kadar hiç sekmeden günü gününe gelen adetim böylece bozuldu günleri kısaldı.
E hamile kalabiliyormussunuz iste. Amh baska bir seyi etkilemez

Bu kadar çok kafaya takıp stresli olduğunuz için de olmayabilir çünkü stresten de olmuyor
Sizi anlıyorum ben de her ay beklerdim adet olurdum üzülürdüm ama en beklemediğim bir anda oldu
Başka şeyle.ilgilenin kafanızı bosaltin

Bunu diyenler de genelde evlenmiş çocuk sahibi olmuş kadınlar.
Yo ben evli değilim ben de aynı şeyi düşünüyorum. Konu sahibi 27 yaşında, 1 senedir çocuk sahibi olmaya çalışıyormuş. derde bak. 26 yaşında çocuk meselesini bu kadar kafaya takan insanı anlayabilmem mümkün değil. madem buraya herkese açık birşey paylaşıyor, bu yorumlar da gelecek, hoşuna gitmeyen görmezden gelsin. Mesela ben fazla abarttığını düşünüyorum bu durumu arkadaşın, bunu söylemek hakkım. Annelik önemsiz gibi bişey değil ki demek istediğimiz. Nedir hoşunuza gitmeyen birşey yazıldığında o kişiye çemkirmek bu sitede? daha bu ilk yorumum çünkü yorum yazacakken tedirgin oluyorum sitedeki bu ortam yüzünden

Son düzenleme:
Yo ben evli değilim ben de aynı şeyi düşünüyorum. Konu sahibi 27 yaşında, 1 senedir çocuk sahibi olmaya çalışıyormuş. derde bak. 26 yaşında çocuk meselesini bu kadar kafaya takan insanı anlayabilmem mümkün değil. madem buraya herkese açık birşey paylaşıyor, bu cevaplar da gelecek. Ben fazla abarttığını düşünüyorum bu durumu kendisinin, bunu söylemek de hakkım
İstememek en doğal hakkiniz en az istemek kadar.
Ama bir insanın tek amacı da çocuk sahibi olmak olabilir bunu küçümsemek bence yanlış.
Ya da bir çok şeyi elde etmiş kadınin özellikle anne olmak istemesi çok normal.
Konu sahibi hayatında bir çok şeyi elde etmiş şuan ki tek amacı bu olabilir.

Konu sahibi 27 yaşında, 1 senedir çocuk sahibi olmaya çalışıyormuş. derde bak. 26 yaşında çocuk meselesini bu kadar kafaya takan insanı anlayabilmem mümkün değil.
Acaba deneyimlenediğimiz duygular hakkında bu kadar keskin konuşmak biraz tuhaf değil mi?
Sonuçta nasıl bir duygu durumu olduğu hakkında hiçbi fikriniz yok
yorumlar da gelecek, hoşuna gitmeyen görmezden gelsin
Buna da ben katılmıyorum
Madem hoşunuza gitmedi konu sahibinin derdi siz de görmezden gelebilirdiniz
Ben istediğimi söyleyeyim ama beğenmeyen benim yorumumu görmezden gelsin demek de pek mantıklı değil

İstememek en doğal hakkiniz en az istemek kadar.
Ama bir insanın tek amacı da çocuk sahibi olmak olabilir bunu küçümsemek bence yanlış.
Ya da bir çok şeyi elde etmiş kadınin özellikle anne olmak istemesi çok normal.
Konu sahibi hayatında bir çok şeyi elde etmiş şuan ki tek amacı bu olabilir.
Kimse kadını küçümsememiş ki? Tam tersine bakış açısını genişletmeye çalışmışlar bak senin dünyaya geliş amacın bu değil, hayatta daha başka şeyler de var diye. Kendi değerini bildikten sonra anne olması daha doğru olur bence de. 27 yaşında bir kadını bu psikolojiye sokan toplum utansın. ben 25 yaşındayım inanamıyorum hemcinslerim tarafından bu yazılanları görünce, ne demek kendimi eksik ve yetersiz hissediyorum çocuk yok diye, 27 yaşında bir insanın bunu demesi normal mi? Burda çocuktan önce irdelenmesi gereken daha başka sorunlar var. Bir kadın olarak kendi değerinin farkına varmalı herkes. ben böyle düşünüyorum. çocuk istemesine bir Allahın kulu laf etmemiş burda. Bunu bu kadar stres unsuru haline getirmesine etmişler

Buna da ben katılmıyorum
konu sahipleri görmezden gelir demek istemiştim ki burda da konu sahibi aynısını yapmış, kimseye çemkirmemiş benim tek derdim annelik sen atom mu parçalıyorsun diye. onun yerine başkaları yapmış bunu. mesela ben buraya bir konu açtım. her farklı görüşte olan yazsın isterim, tek bir taraftan görüş alınca ne yararı var?

konu sahipleri görmezden gelsin demek istemiştim ki burda da konu sahibi aynısını yapmış, kimseye çemkirmemiş benim tek derdim annelik sen atom mu parçalıyorsun diye. onun yerine başkaları yapmış bunu. mesela ben buraya bir konu açtım. her farklı görüşte olan yazsın isterim, tek bir taraftan görüş alınca ne yararı var?
Görüş belirtmek bambaşka bir şey
Görüş belirtenlere kimsenin bir tepkisi olacağını ven de düşünmüyorum
Sadece bence şöyle:
Ne saçma dert tarzı yorumlar=sanki sen atom parçalıyorsun tarzı yorumlar
Bu iki taraf da boşuna birbirlerine alınıp gücenmesin
Aynı dar bakış açısı çünkü

Back
X