• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiç anne olamayacağım hissi

Merhaba arkadaşlar 3 yıllık evli ve 27 yaşındayım.1 yıldır çocuk istiyoruz fakat benim çocuğum olmuyor.10 yıldr sebebi bilinmeyen adet düzensizliğim var 5-6 ay olmadığımı biliyorum.Hatta bazen ilaçlarla bile olamıyorum.3 sefer çatlatma tedavisi gördüm.Sadece 1 seferinde vücudum ilaçlara cevap verdi ve çatlatma yapıldı fakat onda da tutmadı.Amh değerim 0.96 çıktı, menepozun eşiğinde olduğum söylendi.O kadar üzgünüm ki hayatımın en zor 1 yılını geçirdim.Yaşamak çok anlamsız geliyor artık, eşim benim yüzümden baba olamıyor.Eylül ayında tüp bebek tedavisine başlayacağım fakat yine olmayacak gibi hissediyorum, sürekli olumsuz düşünmekten kendimi alamıyorum.
Eşimle çok mutluyduk fakat bu sorun tüm hayatımı alt üst etti, lütfen bu konuda bana psikolojik olarak destek olurmusunuz ?
benim de aynı şekilde adet düzensizliğim vardı taa genç kızlığımdan beri dr yumurta sayımın da yaşıma göre çok düşük olduğunu söyledi buna rağmen korunmadığım 2-3 günden birinde hamile kaldım, nedeni de : çocuk istememem.

maalesef çocuk olayı böyle çok isteyince değil vazgeçince oluyor. Bu olaydan önce de ölü doğumum vardı. Gittiğim psikolog mutlu olmak için tamamen bu çocuk olayından uzaklaşmamı ve anlık mutluluğa odaklanmamı istedi bu yönde düşüncelerimi değiştirmek için 1 yıl uğraştı ...ve ben tamamen vazgeçince de oldu. bence olay maalesef tamamen pskilolji ve psikolojinizden hormonlarınız da direkt etkileniyor.

tavsiyem iyi bir psikolog eşliğinde bu çocuk takıntısından vazgeçmeye çalışmanız . Çünkü çocuk olsa da olmasa da mutlu olmayı başarabilriz ...

Yani ben de akışına bırakayım cok istiyorum, sürekli evlat sahibi olanlari görmek beni cok yaralıyor.Kendimi eksik ve kusurlu hissediyorum.Antidepresan kullanmak istiyorum ama bu süreçte gebelik olursa eger yan etkilerini gorurum diye korkuyorum

kadınlık annelikle tamamlanmıyor.. annelik öyle kutsal felan da değil ki her doğuran kutsal olsun..
kadın cinsiyetinde ve kimliğinde doğduysanız kadınsınızdır..
eksik veya kusurlu olduğunuz fikrini bi kere çıkarın kafanızdan..
ayrıca annelik yürekte biter.. sevgi evlerinde bir kadına anne bir adama baba demeyi bekleyen yüzlerce bebek/çocuk mevcutken ve evlat edinme süreci bana göre doğurmaktan bile daha ulvi iken doğuramıyorum diye evliliği sıkıntıya sokmak, psikolojik buhranlara düşmek çok yanlış bi durum.
düşük ihtimalli tüp bebek tedavisine bir ton para harcayana kadar bir yavrucağı evlat edinmenizi öneririm.

Doktorlar herseyi cok abartiyo canim canini skma benim yasim 24 amh 0.78 doktor cok düşük dedi esimde azaspermi 2 tup bebek denemem var 3.sunu aralkta yapicaz bak benim yasima gore o kadar düşük olmasina ragmen tam 15 yumurta topladilar acikcasi ben doktorlara da güvenmiyorum ama el mecbur tedbir bizden tevekkul Allahtan bende senin gibiydim suan dünya haline bakiyorum inan bana cocugu unuttum hergun yeni bi felaket haberi izliyorum sonra diyorum ki tamam anne baba olmak icin yaptik bu çocuğu peki bu çocuğa böyle bi dünya mi birakacaz bencillik mi yapıyoruz acaba ne bilim sadece bu durumu yaşayanlar anlar beni seni bizim gibileri Allah yardımcın olsun rabbim tez zamanda annelik duygusunu yasatsin bi an yaziyi okuyunca eski beni gordum

Doktorlar iyi olabilir ama hastane çok rezil. Orada çalışmış biri olarak söylüyorum. Psikolojimi bozmuş bir hastane...
Ben o hastaneden çok memnunum herkese oneririm. Zaten bizim.icin onemli olan doktorlari

Bursa' da Murat ERDEMİR e gidicem ben önümüzdeki ay, bu doktoru çok araştırdım ve iyi olduğunu söylediler.Bilgisi olan varsa doktor hakkında özelden fikir alabilirim arkadaşlar. Elbette herşey anne olmak değil mantıken bunu söyleyebilirim kendime ama duygular çok farklı şekilde ele geçiriyo insanı, obsesif bir yapım olduğu için de konu benim için hastalıklı bir hale geldi belki, belki bi gün olucak bebeğim ya da olmayacak her ikisi ile de yaşamayı öğrenmek lazım.Eşimin çocuk özlemini görmek, sürekli neden çocuk sahibi olmuyorsunuz sorularına yanıt vermek çok üzücü.

Umarım herkesin gönlüne göre verir rabbim, önce isteyen herkese sonra kendime istiyorum hayırlı bir evlat.Henüz tüp bebek denemedim ama olmazsa yumurta donasyonu bile düşündüm ama eşim kabul etmedi.İnstagram da sürekli bu konuyla alakalı şeyleri takip ediyorum, burdan okuyorum,internetten araştırma yapıyorum.Sanırım hepsini bırakmak ve bu konuyu unutmaya çalışmam lazım 7/24 bunu düşünüyorum çünkü ve herşeyi bununla ilişkilendiriyorum.Psikloğa gittiğimde ağlamaktan kendimi ifade bile edemiyorum.Tatile çıkıcaz ama o bile artık keyif vermiyor, sadece çocuk sahibi olma isteğine odaklandım.Çok yanlış yaptığımın farkındayım, umarım her şey düzelicek ve ben zihnimi bu konudan uzaklaştıracağım.Tüm yorumlarınız ve desteğiniz ,için çoook ama çok teşekkürler canım kadınlar <3

Aaa canım hayırlı olsun pko var diyordun demi bi konuda konuşmuştuk senle bunun üzerine sağlıkla yükselsin inşallah değerin 😍😍
Teşekkür ederim ❤️ Şimdiye kadar hiç gebelik oluşmamıştı. Şükürler olsun, en azından gebelik ihtimali oluştu. Amin amin amin, rabbim tüm bekleyenlerin yüzünü güldürsün 🤲🤲🤲 inşallah cuma gidicem. Doktorum sakın daha erken gelme yapmam dedi testi :) bakalım hayırlısı olsun 🤲

Konuma bir göz atın isterseniz. Bebeğim şu an 11 aylık.. Lütfen öncelikle kendinizden vazgeçmeyin. Sizden önemli hiçbirşey yok :) Sevgiler :KK200:

Yaşamayan gerçekten anlamıyor. Evlenirken çocuk hayalim yoktu. Aynı dönem evlendiğimiz pek çok arkadaşım, komşum hemen hamile kaldı. Onların çocuklarını gördükçe, sevdikçe her gün o minik çocuklardan konuşur olduk eşimle. Bu da bebekleri aslında ne çok sevdiğimi farketmeme ve anne olmayı çok istememe sebep oldu. Yaklaşık 4 yıl denedik. Hiçbir sorun yoktu ikimizde de. Hatta ikimizin de değerlerine göre baya doğurgandık. Sebepsiz inferlite yani. Buna rağmen eşim hiç bir şey söylemese dahi bebeklerle ilgilenmesinden, çocuklarla oynamasından, onlara bakışından, baba olmayı ne kadar çok istediğini gördükçe kendimi suçlu hissetmeye başladım. Tıp aksini söylese de işte insan bazen kendini suçlayacak psikolojiye girebiliyor. En umutsuz anımda bile eşim bana destek oldu. Hatta ona 'Boşanalım.' bile dedim. 'Herkesin çocuğu olacak diye bir şey yok. Nasibimizde varsa olur.' dedi. Yumurta takipleri, 3 aşılama, 2 tüp bebek tedavisi derken geçen 4 yılın sonunda çok şükür gebeliğimin 13. haftasındayım. Hep duamdır, Rabbim isteyen herkese anne baba olmayı, biz hamilelere de sağlıkla, hayırla kucağımıza almayı nasip etsin. Umudunuzu hiç kaybetmeyin. İnşallah bir gün siz de buraya hamileyim yazacaksınız. Ben inanıyorum.

Merhaba arkadaşlar 3 yıllık evli ve 27 yaşındayım.1 yıldır çocuk istiyoruz fakat benim çocuğum olmuyor.10 yıldr sebebi bilinmeyen adet düzensizliğim var 5-6 ay olmadığımı biliyorum.Hatta bazen ilaçlarla bile olamıyorum.3 sefer çatlatma tedavisi gördüm.Sadece 1 seferinde vücudum ilaçlara cevap verdi ve çatlatma yapıldı fakat onda da tutmadı.Amh değerim 0.96 çıktı, menepozun eşiğinde olduğum söylendi.O kadar üzgünüm ki hayatımın en zor 1 yılını geçirdim.Yaşamak çok anlamsız geliyor artık, eşim benim yüzümden baba olamıyor.Eylül ayında tüp bebek tedavisine başlayacağım fakat yine olmayacak gibi hissediyorum, sürekli olumsuz düşünmekten kendimi alamıyorum.
Eşimle çok mutluyduk fakat bu sorun tüm hayatımı alt üst etti, lütfen bu konuda bana psikolojik olarak destek olurmusunuz ?
Aidin Salih'i duydunuz mu? Bir kitabı var. Tavsiye ederim bir bakın isterseniz. Rahmetli oldu. Çok faydalı bilgiler var, belki uygularsanız fayda görürsünüz.

Evlenmek isteyene tek amaciniz evlilik mi? Cocuk isteyene tek amaciniz cocuk mu diyenlerin amaclarini insan merak etmeden gecemiyor :) muhtemelen atomu falan parcalayacklardir.

ya bence orada demek istenen sadece "çocuk" fikri ile hayatı doldurmamak. istemek başka bunu takıntı haline getirip başka bir şey düşünmemek başka. arada da ince bir çizgi var.
sonuçta hormonel bir durum ve hormonlar duygu durumlarımızdan çok etkileniyor.
eşi de geriliyordur mesela mutlaka.
iki gergin insanın sevişmesinden nasıl bir verim çıkar ki ?
eminim zordur ama kendisini biraz salsa, doğru zamanda olacaktır diyip hayatındaki başka şeylere de odaklansa daha doğru olmaz mı?

Öncelikle Rabbim tez zamanda size de sağlıklı bir gebelik ve bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin🙏 Yaşadıklarınız kolay değil.. Benim tıbben bir sorun yok demelerine rağmen 18 ay çocuğum olmamıştı ve artık aşılama tüp bebek düşünmeye başlamıştım. Hiç anne olamayacağım diyordum psikolojik olarak. Çok zor zamanlar.. Sonra hamile kaldım fakat hayırlısını dilemek çok önemliymiş. Bunu anladım hamile kaldığımdan beri kanamam oluyor. Öyle evde yatıp geçecek türden değil. Hastanede yatmaktan bir ara serumlardan damar yollarım patlamıştı. Ve 20 haftadır hemen hemen istirahat ediyorum hareket etmem fazla yasak. Tuvalet dışında kalkmıyorum yerimden. İğne yemekten kalçalarım kevgire döndü 🙄😅. Hayırlısını istemek çok çok önemli 🤲🙏 Rabbim anne olmak isteyen herkese nasip etsin inşallah 🤲 sağlıkla..

Aidin Salih'i duydunuz mu? Bir kitabı var. Tavsiye ederim bir bakın isterseniz. Rahmetli oldu. Çok faydalı bilgiler var, belki uygularsanız fayda görürsünüz.

o kadının adını görünce dayanamıyorum.
verdiği tedaviler yüzünden annem kaslarını kaybetme noktasına geldi. senelerce hastanelerde çabaladık sonrasında. asla toparlanamadı.
alerjik olduğunu bile bile kan seviyesi yükselsin diye ciğer-pekmez-tarçın pişirttirip içirdi. ölümlerden döndük.
inanmayın şu şarlatanlara.
asistanlarının "günahlarınızın bedeli demek ki bu ağrılar" demelerini saymıyorum bile.

.Kendimi eksik ve kusurlu hissediyorum
Çocuksuz kadın eksik veya yarım değildir. Siz de ilk önce sizi önemli kılan şeyin üreme yeteneğiniz olmadığının farkına varın bence. Ekstradan değerleriniz ve yaşınız çok kötü değil bence hamile kalabilirsiniz. En kötü çok çocuk hasretini varsa evlatlık edinirsiniz. Bir sürü çocuk var zaten dünyada.

verdiği tedaviler yüzünden annem kaslarını kaybetme noktasına geldi. senelerce hastanelerde çabaladık sonrasında. asla toparlanamadı.
alerjik olduğunu bile bile kan seviyesi yükselsin diye ciğer-pekmez-tarçın pişirttirip içirdi. ölümlerden döndük.
asistanlarının "günahlarınızın bedeli demek ki bu ağrılar" demelerini saymıyorum bile.

Doğrudur geçmiş olsun. Ben de açlık orucu sayesinde kanseri yenen insanlar tanıdım. Sağlığına tekrar kavuşan, şeker hastalığından, tansiyondan, egzamadan, bir çok hastalıktan kurtulan, adet düzensizliğinden kurtulup düzenli adet görmeye başladıktan sonra hamile kalan çok insan gördüm.
Kendisiyle tanışmadım. Hiç görmedim. Sadece kitabını okudum ve açlık orucu yaptım. Saçkıran olmuştum geçti. Sürekli kalbim ağrıyordu, sürekli çarpıntım oluyordu geçti. Adetlerim düzene girdi. Belki de onunla alakası yoktur bilemiyorum.

Doğrudur geçmiş olsun. Ben de açlık orucu sayesinde kanseri yenen insanlar tanıdım. Sağlığına tekrar kavuşan, şeker hastalığından, tansiyondan, egzamadan, bir çok hastalıktan kurtulan, adet düzensizliğinden kurtulup düzenli adet görmeye başladıktan sonra hamile kalan çok insan gördüm.
Kendisiyle tanışmadım. Hiç görmedim. Sadece kitabını okudum ve açlık orucu yaptım. Saçkıran olmuştum geçti. Sürekli kalbim ağrıyordu, sürekli çarpıntım oluyordu geçti. Adetlerim düzene girdi. Belki de onunla alakası yoktur bilemiyorum.

benim annemin hem romatoid artriti hem de ms'i vardı. bebeklikten beri alerjikmiş zaten ve demir eksikliğine bağlı anemisi de vardı. bu kadar komplike bir duruma herkese verdiği rutin yöntemleri vermesi zaten hataydı.
üsluplar da çok çirkindi.
bizim çevremizde de bir dönem ona giden çok oldu. hepsinde sekeller kaldı. hiç kimse tamamen iyileşemedi.

bu arada babam doktor o dahi inanmıştı ama pişman olduk çok. din kisvesi altında insanların duyguları ile oynadılar.

1 yıl inanın çok uzun bir süre değil. Herşeyi normal olan arkadaşım bile 6 ayda anca hamile kaldı. Stres yapmayı bırakmanız gerekiyor maalesef zor olsa da. Eşiniz de kontrol edildi mi? Rahim filminiz çekildi mi? Bende de pko, aşırı düzensiz adet (60-80 günlere çıktığı olmuştu) ve geç yumurtlama var. Hatta yumurtalarım çatlamıyordu diyebilirim. Ovulasyon testleri pozitif çıkmıyordu. Çift rahim de dertlerimden birisi. 2 yıl olmadı bir kaybım oldu. En son yumurta geliştirici ilaçlar iğneler ve çatlatma iğnesiyle hamile kaldım. Sizde tüp bebek işe yarar bence eşinizde problem yoksa. Ama öncesinde kesinlikle rahim filmi veya histeroskopi çektirmenizi öneririm.

Kesinlikle ben de bu kişinin bir şarlatan olduğuna insanlardanım. Bir kere pekmez kaynatılınca akrilamid denilen aşırı kanserojen bir oluşum çıkıyor bunu hep vücuda almak aşırı zararlı. Gerçek tıptan kimyadan pek bilgisi olmayan din adı altında öğütler veren birine ben de güvenmiyorum. Gerçek, böyle kulaktan dolma söylemler değil laboratuvarda çalışan bilim insanlarının söylemleridir.

Kesinlikle ben de bu kişinin bir şarlatan olduğuna insanlardanım. Bir kere pekmez kaynatılınca akrilamid denilen aşırı kanserojen bir oluşum çıkıyor bunu hep vücuda almak aşırı zararlı. Gerçek tıptan kimyadan pek bilgisi olmayan din adı altında öğütler veren birine ben de güvenmiyorum. Gerçek, böyle kulaktan dolma söylemler değil laboratuvarda çalışan bilim insanlarının söylemleridir.

evet ne yazık ki biz de büyük problemler yaşadık.
bir de karaciğer temizliği diye birşey yaptırtıyordu ki aç karnına bardak bardak zeytinyağlar içirtiyor, evde lavman hazırlatıp ev şartlarında o lavmanı yaptırtıyordu.
neymiş karaciğer açılıp içinden bütün zehirler akacakmış.
bir de şehir efsaneleri vardı benim karaciğer temizliğimde böcekler döküldü diyenler falan.
bir kere ev ortamında bunu yaptırtmak tıbba aykırı.
o lavman sonucu herşey olabilir. ki o en basit örnek.
istediğin kadar temiz ol ev bu tip şeyler için steril değil.

Yas daha 27
3-5 sene denediniz olmadı diyelim.
Evlat edinirsiniz?Niye anne olamayasınız yani.
Benim 3.5 sene ugras sonucu kızım oldu.
Gönlümde yatan bir kız cocuguna daha anne olmak.
2.yi dogurmayı düsünmüyorum ama bir kız cocugu evlat edinmeyi cok istiyorum.
Nasip.
Salmayın kendinizi.

Back
X