- 12 Eylül 2014
- 4.087
- 6.393
- 158
- 39
benim de aynı şekilde adet düzensizliğim vardı taa genç kızlığımdan beri dr yumurta sayımın da yaşıma göre çok düşük olduğunu söyledi buna rağmen korunmadığım 2-3 günden birinde hamile kaldım, nedeni de : çocuk istememem.Merhaba arkadaşlar 3 yıllık evli ve 27 yaşındayım.1 yıldır çocuk istiyoruz fakat benim çocuğum olmuyor.10 yıldr sebebi bilinmeyen adet düzensizliğim var 5-6 ay olmadığımı biliyorum.Hatta bazen ilaçlarla bile olamıyorum.3 sefer çatlatma tedavisi gördüm.Sadece 1 seferinde vücudum ilaçlara cevap verdi ve çatlatma yapıldı fakat onda da tutmadı.Amh değerim 0.96 çıktı, menepozun eşiğinde olduğum söylendi.O kadar üzgünüm ki hayatımın en zor 1 yılını geçirdim.Yaşamak çok anlamsız geliyor artık, eşim benim yüzümden baba olamıyor.Eylül ayında tüp bebek tedavisine başlayacağım fakat yine olmayacak gibi hissediyorum, sürekli olumsuz düşünmekten kendimi alamıyorum.
Eşimle çok mutluyduk fakat bu sorun tüm hayatımı alt üst etti, lütfen bu konuda bana psikolojik olarak destek olurmusunuz ?
maalesef çocuk olayı böyle çok isteyince değil vazgeçince oluyor. Bu olaydan önce de ölü doğumum vardı. Gittiğim psikolog mutlu olmak için tamamen bu çocuk olayından uzaklaşmamı ve anlık mutluluğa odaklanmamı istedi bu yönde düşüncelerimi değiştirmek için 1 yıl uğraştı ...ve ben tamamen vazgeçince de oldu. bence olay maalesef tamamen pskilolji ve psikolojinizden hormonlarınız da direkt etkileniyor.
tavsiyem iyi bir psikolog eşliğinde bu çocuk takıntısından vazgeçmeye çalışmanız . Çünkü çocuk olsa da olmasa da mutlu olmayı başarabilriz ...