Hiç arkadaş grubum yok

_rose_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2019
671
771
103
Sorun şu ki herkesin çocukken oynadığı mahalleden, liseden, üniversiteden hep arkadaş grupları var birbirleriyle sürekli görüşüyorlar ama benim yok. Şu an çalışmıyorum belki işe girsem yeni bir arkadaş grubum olacak ama alanımda iş de bulamıyorum ya neyse. Halbuki çocuklukta da lisede de üniversitede de hep arkadaşlarım vardı. İçlerinden arada sırada görüştüklerim var ama mesela çocukluk arkadaş grubum aralarına birkaç kişi daha almış sürekli görüşüyorlar ben sırf beni de aralarına alsınlar diye onları çağırdım gayet güldük eğlendik gelgelelim onlar beni bir kere dahi çağırmadılar bir kere artık üzüldüğümü belirttim türlü türlü bahaneler söylediler. Ve hala görüşüp hikayeler atmaya devam ediyorlar sürekli değil 1 kere bile çağırmaz mı insan çok gücüme gidiyor. İçlerinden sadece bir tanesi benim o yakınlığıma karşılık verdi onla da tek ikimiz iki kişi buluşuyoruz. Üniversite arkadaşlarım ile wp kız grubumuz var ama hepimiz farklı şehirlere dağıldık görüşemiyoruz. Lise arkadaş grubumuz da aynı şekilde görüşüyorlar sürekli ama onlarla da hiçbir iletişimim kalmadı. Biraz sessiz sakin bir yapım var bilmiyorum belki beni sıkıcı buluyorlar kolay arkadaş da edinemiyorum ama edindiklerim de böyle kalmıyor işte. Sosyal hayatım sıfır bu yüzden çok üzülüyorum buna.

Haziranda üniversite 2.sınıf olacağım ama sanki 4.sınıf olmuş gibi bilgim oldu arkadaş hakkında bir kere gruplara girme iğrenç bir şey ilk gün oluşan gruplar(üniversite için diyorum) dağılıyor kalmıyor ya da genel gruplarda mutlaka kendi içinde farklı bir gruplaşma oluyor sen farketmeden yapıyorlar kendi aralarında ayrı senin dedikodunun olduğu bir grup dönüyor boşver yalnızlık iyidir bak ben çok kapasiteli bir yurttaydım sınıf arkadaşlarımı yurtta da görüyordum ve bir süre sonra biz kavga etmeye başlıyorduk sıkıyor çünkü sürekli birbirini görmek en son yurt değiştirdim odam kalabalıktı zaten daha sakin bir yurda geçtim yemin ederim sana yeniden doğmuş gibiyim kafam çok rahat sadece okuldan okula görüyorum şu sıra vize haftası o yüzden pek sık görüşülmüyor ama en iyisi bu bence

Ben de böyle biriyim hatta üzülüyordum bu duruma ama daha sonra fark ettim ki aslında soğuk bi yapım varmış yani kimseyi kırmam nazik davranırım ama iletişime genel olarak kapalıyım. Kendimin farkında varınca konuşmaları ben başlatmaya başladım. Bir kaç defa deneyin iletişiminizi artırmak için ama gerisi gelmezse boşverin yeni insanlar illa karşınıza çıkacaktır. Bazen de belirli bir gruba katılmaya çalışmak da çok doğru değil gibi onlar zaten birbirine alışmış seviyorlar sonradan gelen garip kalıyor aralarında. Umarım güzel arkadaşlıklar edinirsiniz

İstemiyorlarsa neden zorla kendini davet ettiriyorsun ki?
Yalandan, sırf ayıp olmasın diye cagirsalae daha mı iyi?

iyi akşamlar.
Evet genelde anlattığınız gibi oluyor.
Benim de liseden arkadaşlarım vardı samimi olduklarım.
Bi döneme kadar görüştük.
Sonra dağıldılar illaki oluyor.
Kimisi evlendi kimisi çalışıyor
Kimisi sehir değiştirdi
Kimisinin cocugu olmus
Sonra pandemi oldu zaten.
Sonra bende evlendim
Canınızı sıkmayın üzülmeyin.
Yeni çevre falan olur zamanla.
Simdi 1 tane komşum var onla görüşüyorum .

İstemiyorlarsa neden zorla kendini davet ettiriyorsun ki?
Yalandan, sırf ayıp olmasın diye cagirsalae daha mı iyi?
Bir kere sordum sadece ayıp olmasın diye bile çağırmadılar zaten ben de daha sormadım

Yalnızlık bazen iyi ama bazen çok canım sıkılıyor instagramdan milletin hikayelerini izliyorum herkes birlikte çok mutlu geziyor tozuyor eğleniyor üzülüyorum işte

Evet soğuk bir yapım var zaten dediğiniz gibi konuşmaları başlatmaya çalışan taraf da oldum ama yine de onlar tarafından gerisi gelmedi aşırı sıkıcı biriyimdir belki de

her ortamda böyleyse demek ki bir sıkıntı var farkında olmadığınız

Arkadaşlık uzun uzun yıllar süren bişey değil ki. Herkesin hayatı değişiyor. Yaşam tarzı değişiyor. Evleniyor öncelikleri değişiyor. Benim gruplarım yok sevmem de zaten

Evet soğuk bir yapım var zaten dediğiniz gibi konuşmaları başlatmaya çalışan taraf da oldum ama yine de onlar tarafından gerisi gelmedi aşırı sıkıcı biriyimdir belki de
Bence bu senin hüsnü kuruntun neden sıkıcı olasın ki? Onlar daha önceden samimi olmuş seni çağırmıyorlar diye sen sıkıcı veya başka bir şey değilsin. Herkesin mizacı farklıdır eminim senin mizacına göre de arkadaşlıklar edinebilirsin kaç yaşındasın?

Bende böyleyim, evlendim çocuğum oldu oturduğum ilçe değişti ister istemez uzaklaştım eski çevremden. Zaten sosyal fobim var gibi birşey, kalabalık bir grubun içindeki muhabbete dahil olamam. Bir iki kişi arasında daha rahat iletişim kuruyorum. Doğru düzgün komşum yok olanlar annem yaşında arkadaş ilişkisi gibi olmuyor. Şimdilik çocuk büyütmeye odaklandım arada bu asosyallik depresifliğe sürüklese de toparlamaya çalışıyorum

Ben de aynı durumdayım çok sevdiğim arkadaşlarım var ama asla bir arkadaş grubumuz yok herkesle ikişerli olarak görüşüyorum. Çok sevdiğim bir arkadaş grubum vardı iki kişi evlendi ikisi de gruptan uzaklaştı, biri bambaşka bir şehre gitti, diğeri şu an ikinci çocuğuyla meşgul gelip gidemiyor derken iki kişi kaldık yine. Bir şekilde herkes dağılıyor illa ki.

Asım attığım her yerden bir arkadaş grubum var sürekli görüşmesek de her grupla görüşüyoruz genel olarak. Tabi en favorisi ilkokul arkadaşlarım onlar artık 15-17 yıllık arkadaşlarım sürekli Wp den yüzyüze görüşüyoruz. Ben de grupları azaltmaya çalışıyorum dkdjdjd ayıp olmasın diye bir sürü insanla görüşüyorum yani ne gerek var anlamıyorum ama yapıyorum. Arkadaş grubu dediğiniz her yerden bulunur önemli olan yeri gelince şen şakrak yeri gelince dert ortağı samimi bir insan olmak. Soğuk yapılı sessiz insanlar yavaşça eleniyor her zaman. Ama bir yandan da aramızda bazı arkadaşlarım diğer insanlar karşısında soğuk ve sessiz ama yanımızda neşeli ve konuşkanlar. Yani bu zamana dek olan arkadaşlarınız belki kişilik olarak size uymadığı için rahat olamadınız ve açılamadınız. Size uygun insanları bulup bir araya getirmeyi deneyebilirsiniz ya da size ortak zevk bence alışkanlıklara sahip insanlarla kurs vb ortamlardan tanışabilirsiniz

Bu arkadaş grup olayı bana göre çok saçma sürekli aynı kişilerin toplanması bir o evde bir o kafede . Birini çağırmadıklarında o alınır ne yaptım acaba toplandılar veya kavga ederler herkes birine yüklenir yada iki gruba bölünür tartışma
Eve davet ederler sonra kafana takarsın bende davet etmeliyim şimdi ama müsait değilim hastayım diye onu takıntı edersin ve sürekli bir kıyaslama olur okadarda göründüğü gibi değil yani fotoğraftakiler gibi ..

26 yaşındayım evden başka ortamım yok nereden arkadaş edinebilirim onu da bilmiyorum

Evet evet hep iki kişilik arkadaş buluşmam oluyor benim de ama böyle de hiçbir etkinlik bir şey yapılamıyor çok özeniyorum grupça tatile gidenlere etkinlikler yapabilenlere

Evet evet hep iki kişilik arkadaş buluşmam oluyor benim de ama böyle de hiçbir etkinlik bir şey yapılamıyor çok özeniyorum grupça tatile gidenlere etkinlikler yapabilenlere
Biz kuzenlerle çıkmıştık dönüşte herkes birbirine küstü tovbeliyim ondan sonra açıkçası

Gel kanka olalım aman takıldığın şey bu olsun bi tek derdin bu olsun hayatta

Böyle hisseden kişiler ile telegram grubu felan mı açsak ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…