hiç bi sorun yokken hamile kalamayanlar :(

Peki sebep neymiş?
Tüplerimde sıvı birikmesi varmış ve alınması lazımmış doğal gebeliğe engel olduğu gibi tüp bebeğede engel oluyormuş o sıvı rahimde embriyonun tutunmasını engelliyormuş maalesef 4 sene boyunca hiç bi Dr anlamadı bi Dr şüphelenip tekrar hsg isteyince ortaya çıktı

Tüplerimde sıvı birikmesi varmış ve alınması lazımmış doğal gebeliğe engel olduğu gibi tüp bebeğede engel oluyormuş o sıvı rahimde embriyonun tutunmasını engelliyormuş maalesef 4 sene boyunca hiç bi Dr anlamadı bi Dr şüphelenip tekrar hsg isteyince ortaya çıktı
Neyse ki zorlu süreç mutlu sonla taçlanmış. Darısı başımıza inşallah.

Gozunuz aydin. Nerde hangi doktora gittiniz acaba?

Ben 15yıllık evliyim ilk 5yılında kendiliğimden hamile kaldım kızım 10 yaşında ..nedensiz infertilite teşhisim hep oldu...rutin tahlillerde proloaktin yüksek çıktı hemen ilaç, düştü bir dahada çıkmadı..2kere rahim filmi sorun yok..1kere histerektomi sorun yok..yumurtalar hep gelişti çatladı sorun yok..eşim tahlilleri şuan 120milyon sperm ileri hareket yüzde 60 sorun yok..1 aşılama 2tüp bebek negatif..dondurulmuş var 4 adet..hepsi 5aa süper kalite.. Allahın dediği olacağı günü beklemekten başka çarem yok galiba..Tek bildiğim kendimce her ilişkiden sonra ateşim çıkıyordu biraz..son tüp bebekten sonra oda gitti...hiçbir zaman sıra doktora gitmedim hep ya prof. Ya anabilim dalı başkanı..sordum ne peki sorun ne ...taktiri ilahi dedi doktorlar...ilk mehmet özeken sonra süleyman güven,cavit kart,naci imamoğlu, son olarak ufuk yılmaz...en son embriyo uzmanı bana sperm ile yumurtaların uyumu mükemmel dedi..6gün sonunda çöpe tam atacak olduğu bir embriyo nın gelişimine ben bile çok şaşırdım dedi..onuda sakladık tabi..ahh darlandım herkesin anlatacak hikayesi vardr şu hayatta..kızıma hamile kaldığım ay hiç düşünmedim sadece dua ettim her adımım her hareketim niyetle oldu..yediklerime şifa niyetine dedim..okuduklarım dileğim niyetine dedim,sadakalarım muradım doğacak çocuğum içinde veriyorum dedim...o huşu yu bir dahada yakalayamadım..çok mahzunum gerçekten Allahım...😢

Ben 15yıllık evliyim ilk 5yılında kendiliğimden hamile kaldım kızım 10 yaşında ..nedensiz infertilite teşhisim hep oldu...rutin tahlillerde proloaktin yüksek çıktı hemen ilaç, düştü bir dahada çıkmadı..2kere rahim filmi sorun yok..1kere histerektomi sorun yok..yumurtalar hep gelişti çatladı sorun yok..eşim tahlilleri şuan 120milyon sperm ileri hareket yüzde 60 sorun yok..1 aşılama 2tüp bebek negatif..dondurulmuş var 4 adet..hepsi 5aa süper kalite.. Allahın dediği olacağı günü beklemekten başka çarem yok galiba..Tek bildiğim kendimce her ilişkiden sonra ateşim çıkıyordu biraz..son tüp bebekten sonra oda gitti...hiçbir zaman sıra doktora gitmedim hep ya prof. Ya anabilim dalı başkanı..sordum ne peki sorun ne ...taktiri ilahi dedi doktorlar...ilk mehmet özeken sonra süleyman güven,cavit kart,naci imamoğlu, son olarak ufuk yılmaz...en son embriyo uzmanı bana sperm ile yumurtaların uyumu mükemmel dedi..6gün sonunda çöpe tam atacak olduğu bir embriyo nın gelişimine ben bile çok şaşırdım dedi..onuda sakladık tabi..ahh darlandım herkesin anlatacak hikayesi vardr şu hayatta..kızıma hamile kaldığım ay hiç düşünmedim sadece dua ettim her adımım her hareketim niyetle oldu..yediklerime şifa niyetine dedim..okuduklarım dileğim niyetine dedim,sadakalarım muradım doğacak çocuğum içinde veriyorum dedim...o huşu yu bir dahada yakalayamadım..çok mahzunum gerçekten Allahım...😢

Merhaba tüp bebekte genetik tarama yaptırdınız mı genetiği bozuk embriyo tutunmuyor yada düşüyor ben yaptırmadım genetik tarama düşük oldu ilk hamileliğim sonra ikinci kez tekrar hamile kaldım tüp bebek tedavisi ile kızım down sendromlu doğdu..4. Denemede oldu ilk ikisi negatifti Demem o ki drlar çok üzerine durmuyor bu pgt olayının ama en başta bakılması gereken bence o lütfen bi araştırın ben çok pişmanım down sendromlu olduğuna üzülmedim kalp hastası ve iki aydan beri yoğun bakımdaydı bi sürü hastalığı var inşaAllah Rabbim şifa versin ama lütfen ihmal etmeyin

4 yıllık evliyim.3 yıldır istememize rağmen doğal yollardan çocuğumuz olmayınca tüp bebek hakkında fikir almaya karar verdik.Internetten araştırarak Pendik Medikal Parkta Doç.Dr Murat Bozkurt'a muayene olmaya karar verdik.Murat hocanın ilgisi,guleryuzu,sanki hastası değil de yakın arkadaşı gibi bizimle sıcak sohbeti,tüp bebek hakkında verdiği bilgiler tedaviye başlama kararimizi hızlandırdı.Tedaviye gonal-f 225 lik dozlarla başladık.10 gün devam ettik.Yumurtaların gerekli olgunluğa ulaşması sonucu çatlatma iğnesini oldum.Yumurta toplama işlemi gece saat 1'e denk geliyordu.Isteselerdi sonraki sabaha birakabilirlerdi,ama Murat hocam ve ekibi gece saat 1 de benim için hastane de hazırdı.Hastaneden biz ayrıldığımızda saat 4 e geliyordu.Geceyi büyük bir ozveriyle benim için orada geçirdiler.Sonuç olarak 19 yumurtam toplandı.17 tanesi uygun oldu ve dollendi.Bugün 6.gundeyiz ve 14 tane embriyo iyi durumda.7 tanesi 1.kalite 😊😊😊Burada çok güzel bir planlama olduğunu düşünüyorum.Ayarlanan ilac dozlari,tam zamanında yapılan yumurta toplama ve embriyolarin gelişimini sağlayan merkez.Şu an rahmi dinlendiriyoruz.Eminimki uygun zaman geldiğinde doktorumuz transferi gerçekleştirecek ve bizde hayırlısıyla bebek sahibi olacağız.Kafamda çok sorular vardı.Ama ılk görüşmeye gittiğimizde bunların hepsi cevap buldu.Ve şimdiye kadar aldığımız sonuçlar çok güzel.Pendik Medikal Park Doç.Dr.Murat Bozkurt hocama çok teşekkür ederim.

Back
X