Çok tesekkür ediyorum.sağolun.Açtığım konunun alevi sunni tartışmasına cevrilmesini istemezdim ama bazı alıngan arkadaşlar yüzünden defalarca aynı şeyleri yazmak zorunda kaldım.Hatta derdimi unuttum yanlış anlaşılmayı düzeltmeye kalkıştım.Ne diyim.Hayırlısı olsun artık.eşime bu konuyu açıp mutlaka konuşacagım zaten.o içime dert oldu.
Rica ederim. Bu tür insanlar sosyal hayatta da mevcut yapacak birşey yok. En iyi bildikleri şeydir konuyu saptırıp saldırma eğilimleri. Tıkayın kulaklarınızı ben öyle yapıyorum.
Yaşadığınız fiziksel ve psikolojik şiddetin yanında boşanma süreci devede kulak bence. Tabi bu benim dışardan gördüğüm. Kızınız mutsuz olur diye çok da üzülmeyin. Çocuklar çabuk adapte olurlar. Önemli olan sakin bir yuva.
Sonuc olarak bosanmayı düşünüyorum ama tek engel kızım.
Zaten çok küçük.Eşim de seviyor kızını.Ama değismeyen huyları, anlayışsızlıkları, vurdum duymazlıkları çok çok fazla.Beni yanlz bıraktı çoğu konuda.hayal kırıklığına uğrattı.5 yıl çok az bir süre bir evlilik için.Boşanmak icin yani.Ama yapcak birşey yok malesef..
Ülkemizde bazı kesim evliliği hala çile çekmekle eş değer görür. Hayatı paylaşıp birbirinin yükünü hafifletmektir evlilik. Kadının görmezden gelip fedakârlık yapınca yüceltildiği görülmüş şey mi? Ama fıtratımızda var anaçlık mücadele edip vazgeçmemek.
Söz konusu kişilik haklarına saygısızlıksa 5 yıl veya 1 yıl hiç farketmez. Önemli olan bir çocuğun özgüven problemi olmaması. Güçlü bir rol model en büyük kazanç olacak. O henüz bilmese de.
Tabiki de haklısınız katılıyorum size.Yanlıs anlamayın kimseden korktugum için yahut dul konumuna düşeceğim için değil bu endişem.Kıymet bilmiyorsa illa ki boşanırsın.zaten ben çekeceğimi sonuna kadar çektim sabrettim eşime.Sadece aksi gibi kızımın babasına sevgisi ona karsı ilgisi beni endişelendirdi.inanın o gelmeden uyumuyor.Ben olmasam babası olsa beni aramaz bile.Zaten eşimi yakından tanıyor olsaydınız neden sabrediyorsun dersiniz bana.eve gelir elinden kumanda düsmez.iki laf etmez.varsa yoksa maç tv.ilgisizlik hat safhada.Eğer düzelmezse gereken yapılacak.Ben onun için doğmadım elbette.
Merhaba hanımlar.Aranıza bugün katıldım.kk yı severek takip ediyorum.Kimisi dertlerini anlatıyor, kimisi sorularına cevap buluyor.Herkes çok cana yakın.Bende size bir derdimi belki de bir çok derdimi anlatacağım.Bundan 6 yıl önce üniversitedeyken eşimle tanıştım.kendisi tunceli li.benden 4 yaş büyük.bir arkadaş vesilesiyle tanıştık.onu tanıdığımda o kadar cana yakın, o kadar sevecendi ki.Neyse benim okul bitti.Evlenmeye karar verdik.ailem istanbulda.Düğünü burada yaptık.Ama eşim bana bir sart koşmuştu.Tunceliye gelin gidecektim.orada oturacaktık.Bende kabul ettim.Basıma geleceklerden habersiz.4 görümcem 3 kaynım var.Hepsi ayrı yerlerde oturuyor.kaynanam ve kayınpeder o kadar soğuk geçimsiz tiplerdi ki hicbirşeye karışmadılar zaten.esimle birlikte yaptık herseyi.yeni esyalarım tunceliye gitti.Tuncelinin bir köyüne gidecektim.neyse ailemle vedalastım.Tunceliye geldim.Geldigim yer Tuncelinin alevi köylerinden bir köy.ailesi de alevi zaten.bizde alevilik yok.kaynanamlarda üst katımda oturacaklar.köy sehire göre o kadar ilkel geldi ki bana agladm hüngr hüngr.Kaynanam daha ilk günden yapmadığını bırakmadı.eve bi geldik ne yemek var ne malzeme.hic birsey yok.ev görmeye gelen köylüler bi garip.hatta kapıma koltuklarımın arkalarına domuz yagı sürenler mi dersiniz batıl inanc mı dersiniz herbişey var hepsinde.Kayınpederim daha 3 aylık evliyim bana hakaret etmelere basladı.ağıza alınmycak küfürler savurdu.evlendiğim adam kahveden cıkmazdı.ben anasının babasının hakaretlerini dinlerdim gecelere kadar.bir keresinde annemi aradım.ağlıyorum tabi.kaynanam iceri bi girdi telefonu duvara caldı.saçımdan tuttu itti beni.Sen misin beni iten bende o sinirle evin altını üstüne getirdim.kovdum onu evden.esim geldi gitti anasının yanına ben evde kafayı yiyorum.sırf istenmeyen gelin olduğum için beni dövmeye kalktılar.kocam olcak adam hep karsıda izledi.3 aylık hamileyim.Kaynanamlarda yemek yiycektik.ben sofrayı kuruyorum.tabi yorgunluktan ölcem.köpek gibi çalıştırıyorlar.Dedim ki kaynanaya anne ben yoruldum sen devam et.kayın peder bi kalktı.Sen sultan m8sın.çalışcaksın tabi diye.Bende açtım ağzımı yumdum gözümü.ben buraya hizmetcilige gelmedim.haddinizi bilin dedim.pislik beni bi itti,sobanın üstüne düştüm.kaynarsular yere döküldü.kulağm felan hep yandı.bizimki alttan geldi acile götürdü merkez hastanesine.Dedim hersey bitti.Allahtan bebege bisey olmadı.Ben hastanede kurtarın beni diye çığlıklar atıyorum artık.esim beni sakinleştirmeye çalışıyor.Eve geldik esyalarımı topladım.Annemi aramama izin vermiyolar.kayınpeder geldi itin önüne ekmek atar gibi kusura bakma dedi defoldu.kaynana yagcılıga başladı annemlere söylemiyim diye.Babamı abilerimi annem zor tutuo tabi istanbulda.babam gelcek gebertcek bunları.nyse ben dogumu istanbulda yapmak icin annemlere geldim.Eşimle iyidik o aralar.o Tunceliye geri döndü.Dogum yaptm kızım oldu.kaynanamlar kız doğurdum diye cocugun yüzüne bile bakmadılar.Eşim bile erkek erkek diye tutturuyordu.Anlayacagınz son derece gerikafalı bir aileye çattım.Şuan istanbuldayım.Burada çal8sıyorum.Ama eşimden ailesinden çok soğudum.ailesinden nefret ediyorum zaten.Büyüler yaptılar zehirlemeye kalktılar yetmedi.Ben bunları hakedecek hicbrsey yapmamışken onlara.kafamı kurcalayan boşanma fikrinden kurtulamıyorum.çnkü eşim tunceliye taşınalım diye baskı yapıyor hala bana.Hep kandırdı degişcem dedi ama nerdee ? Kızım için katlanıyorum.Zaten çocuk istemiyorken hamile kaldım.Çok sükür iyi ki de yavrum var diyorum.Ama inanın 5 yılda bıktım herseyden.kusura bakmayın biraz uzun oldu.Okuyanlara teşekkür ediyorum şimdiden.
Konuya alevilik ile tunceli ile ilgili yorum yapmayın.Amaç mezhep catışması yahut küçumseme değildir !! Ben derdimj anlattım.Alevi dedim diye tunceli de bu olayları yasmadım diye haketmişsin diyenler oldu.lütfen diyorum ! Bunların alevilikle bilmem neyle alakası yok.Yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermeyin.
Allah yardimciniz olsun.en cok sinir oldugum sey de bu iste .bu aptal kafali,gerizekali insanlarin minicik dunyalarina bakis acisi "gelin geldiyse kaynana ayagi ayak ustune koyicak gelin calisicak.gelin dogurucak kaynana emir vererek cocuga sahip cikicak.koca kazanicak ,anasinin avucuna basicak parayi,kisacasi kaynana agalik yapicak.kayinpeder de(kaynananin sadik kopegi bazi anormal ailelerde)kendini buyuk diye bisey zann edip her istedigini soyliycek .ahlak yok ama geline ahlaksiz derler,saygi yok ama saygi beklerler.oyle bi sinirliyim ki,boylelerine.ben de kizim icin direniyorum ayni sizin gibi .ben de cok sey yasadim.ama az daha bekliycem belki ben de ayrilirim .kizim var diye icim sizliyor ayrilamiyorum.ama benim de aklimdan bosanma geciyor ara sira.
Daha okuduğum anda hayal ürünü olduğunu anladım kusura bakmayın bu yapılalar hayvana yapılmaz ki o kadar abartılı şeyler ve ikinizde okumuşsunuz eşiniz üni nezunu tunceliyi bilirim gitmiştim orda ne iş ne güç olur el kadar yer okuyan hele ki 4 sene istanbulda kalan biri köyü istemez dirsek çürütmüş kahvede gününü geçirmez herşeyi geçtim aileniz hiç mi gelmedi halinizi görmedi 5 sene hiç mi gitmedşniz taş olsa çatlar okucam o kadar ben bunun çeyreğine katlanmam çocuk için yok cahildim demeyin üni okuyan çevre görmüş biri bu kadar göz yumacak kadar cahil olamaz yani senaryo yazmayın okumasanuz çok küçük yaşta kaçsanız ailenizle görüşmeseniz belki inanırdım.inanmıyorsanyazma diye cevapta verme açılan konuda herkes düşüncelerini yazabilir
yeni yeni bakıyorum bu topiğe..bazen şükür gerek halimize..belkide bunu kendime hatırlatmak için..
fakat her konuda aynı ortak nokta!! kişi derdini anlatmış iyi kötü yorum yapanlar başlamış konuşmaya..son sayfalara dogru linç edilmiş konu sahibi resmen!! yahuu başlığın farkında mı herkes?? vallahi pes..hani derlerya eş dost ne der vs vs.. al işte kk dayanışması!!! daha tanımadan etmeden karşıdaki derdini sıkıntısını anlatmış o gidiyor nelere takılıyor?? yok hayal ürünüymüş!! yahu nereden biliyorsun ?? hadi diyelim öyle ozaman tınlama geçç!! sinirden çatlar insaansala k yeine koyanlar mı dersin ?cahil diyenler mi? merak etmeyin gerek yok bunları dillendirmeye zaten insan en başta kendisi etmediği lafı bırakmıyor kendine.. hee farklı bakış açıları göster,akıl ver,neden de? kusura bakma ama senin ki benden kara
Öncelikle mezhebi ortaya katmadan yorum yapacagım.
Sizi suclamıyorum, elinizden geldigi kadar tanımaya calısmıssınızdır...Ama hayat bu...Siz bunların olacagını bilseydiniz kabul etmezdiniz bu evliligi.
Bana kalırsa orada onun ailesiyle tek kalmamalısınız, geriye dönmeyin sakın...Can güvenliginiz yok orada. Siz canınızı sokakta bulmadınız. Birilerinin biricik evladısınız. Gerekirse bosanın, esiniz sizi cok sevseydi bu vakte kadar bu yapılanlara dur derdi zaten, kıyamazdı size. Esinizden cesaret almasalardı, ailesi de size böyle davranamazdı, demek ki ezik bir insanla evlenmişsiniz. Son bir sans istiyorsa madem, gelsin İstanbul'a yerlessin ya da ailelerden uzakta baska bir sehre yerlesin, ama kesinlikle oraya gitmeyin ve darp raporu alsaydınız keske. Ailesini perisan edebilirsiniz su an.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?