Hiç bir kadın böyle bir evliliği haketmez !

bir kere kimsenin senin alevi biriyle neden evlendin deme hakkı yok bu senin tercihin.benim yakın bi arkadaşım alevi ama elinden Kuran düşmez.bu kişiden kişiye değişir.öncelikle yaşadıklarına çok üzüldüm gerçekten.malesef ailenden uzaksın yalnızsın diye olayı biraz abartmışlar.kimse hizmetçilik yapsın bana diye gelin almaya hakkı yok.gelin de olsa o da bi insan sonuçta.sen oraya geri döndüğünde gene aynı şeyler olacak.bak ist da ne güzel iş bulmuşsun çalışıyorsun kimseye muhtaç değilsin.ben burda sana ayrıl demiyorum yanlış anlama sakın.ne yaşadığını sen daha iyi biliyorsun ayrılmak mı doğru devam etmek mi bunun hakkında bi şey söyleyemem ben.ama bence eşinin iş imkanı varsa onu ista gelmeye ikna et.hatta ailen bile konuşsun eşinle.ya hamileyken seni itmek ne demek.karnındaki bebeğe de mi acımadılar nasıl insanlar bunlar.evlenmeden önce hiç böyle davranışları olmamış mıydı nasıl insanlar olduğunu anlayamadın mı.

Yazanlar beni alevileri yermekle itham ederken benim onlara kızmamam lazım doğru.Neden kızmayayım ?? Ben detayına kadar herseyi anlattım diye kimse bana ırk ayrımi mezhep ayrımi yapıyorsun diyemez.kaldı ki mezhep ayrımına uğrayan ben oldum evlendiğimde.defalarca anlatmama rağmen.yerilmesi gerek biri varsa oda benim kaynana ile cahil kayınbaba.lütfen normal karsıladığınız bu durumu kendi üzerinizde hayal edin.ne kadar üzücü ve sinir bozucu birsey degil mi ? Konyalılar mıymış sünni olan tek insanlar.eminim bu kadar tepki toplamazdı tam tersi olsaydı bu konu.

yine konu sahibine gereksiz yuklenmeler..
Zaten bi grup kadinimiz ahlak dersi vermekle gorevlidir burda hep.
Neyse, bence onun penceresinden bakin, o kadar uzucu seyler yasamis ki, anlattiklarini belki bir sekilde desteklemek istemistir detaylarla. Bence eminim kendisini bu kadar iyi ifade eden bir bayan Her mezhepten, her kulturden farkli insanlar cikabilecegini biliyordur. Bir de aslen bir Tuncelili olarak soyluyorum, elbette Tunceli de, Urfa da, Erzurum da Agri da, vs dogu illerimizde gelinlere bakis acisi genel bati kesime kiyasla cok farkli. Bosuna neden insanlar alinganlik yapiyorlar, ortada bir gercek var, ve bu mezheple degil, dogu kulturu ile ilgili.

Ben onları bi istemeye geldiklerinde gördüm,daha sonra nişan ve ddüğünde.dediğim gibi soğuklardı ama eşim çok iyi di.nerden bileyim böyle olacağını. Ben eşime bakardım kaynana felen umrumda değildi ki.

canim ben senin yerinde olim asla geri dönmem okurlen şok oldum agzim acik kaldi ya hamile hamile yasadiklarin bence esini hala seviyosan ona istanbula gelmesini teklif et ve tunceliye dönmiceni anlat madem degisti en basta nerdeydi sen hmileyken okadar seyi cekerken vicdani nerdeymis

İnanın parmaklarım yoruldu yine aynı yine aynı.Gülüyorum artk.Benim içimi Allah biliyor.İnsanlar ne kadar art niyetli olmuş.

Benim durumuma yorum yapan arkadaşlara çok teşekkr ediyorum.Ama art niyetli kişiler beni çok üzdünüz bunu bilin.Ne olur artık aile yaşantım hakkında yorum yapın.Aksi takdirde konuyu kapattıracağım.

Bakin bende ilk yazdimda belirtmistim zaten, her toplumda her sehird, her mezhep cahil olan, kötü olan var.
Ben tekrar ettim kac sefer durumunuza cok üzüldüm cünkü bende evleyim, yasadiklarinizi hicbir kadin, hicbir anne haketmiyor.
Burada hemfikiriz zaten. Ama sizde beni anlayin, yazdiklarini alevi bir anne okusa cocugunu o aileye gelin vermekten cekinir, acaba hepsimi öyle diye, buna objektiv bakin lütfen kim olsa böyle düsünür.
Konunuzda sonuna kadar haklisiniz, tabiki size öyle yapan insanlarin yanina bir daha asla gitmeyin.
Benim öyle sunni arkadaslarim varki inan hic birini alevi arkadaslarima degismem.
Evlerini evim gibi bilirim.
Sende cok iyi biliyorsun ki alevilere yada ne bileyim ayni sekilde alevilerde de belki sunnilere karsi ön yargilar var.
Beni rahatsiz eden ve üzün durum bu.
Yoksa dedigim gibi yasadiklarina cok üzüldüm, o insanlari kiniyorum, sana haketmedigini seyleri yasattiklari icin.
Ama sende benim denemek istedigimi anla.

Kendi sorununu bile unuttururlar insana burada.
Konu açanların pişman edildiği çok oluyor malesef.
Savunulacak bir hatan yok ortada arkadaşım.
Gayet güzel bir uslupla anlattın derdini.
Üzülmene de gerek yok.Üzerinde durma.Daha önemli sorunların var çünkü.
Senin tek yaptığın içine düştüğün durumu,aileyi,yeri olduğu gibi tasvir etmekti.
Burada alınganlık yapan arkadaşların sanki ailelerine laf söylenmiş gibi tepki göstermelerine anlam veremiyorum.
Her mezhepte iyisi de var kötüsü de var demek bile yersiz.
Bunu zaten bilmeliyiz değil mi.
Hepimiz bu toplumun bir parçasıyız,yeri geliyor en güvendiklerimizden darbe yiyoruz.
Ortada cahil ve kendini bilmez bir aile örneği var.
Bunların ırkı,dili,dini ayırtedici bir özellik değildir.
Ama onlar bunu senin üzerinde kullanmışlar.
Tersi örneği de oluyor ,aynı mezhebin içinde de oluyor vs.vs.
Bu sığ bir düşünce.
"Gözünün üstünde kaşın var "demek gibi bişey benim gözümde.
Olayın özüne bakılıp konu sahibini anlamak yerine "olmayacak cümlelerden alınganlık yapılıyor.
Anlamak mümkün değil açıkcası...
Şunu da ilave edeyim alevi arkadaşlarım var insandan çok öte insan olan.
kendini bilen insan,önce karşısındakinin yüreğine bakar...

evet, aile durumunuza soyleyecek bir sey bulamadim. Esinizle bu saatten sonra kafalariniz belki uyusur belki uyusmaz, ama ailesiyle uyusamayacagi kesin gibi gorunuyor. Hayatiniza esinizle birlikte devam edecek iseniz bile burda devam edin mutlaka. Birde, yazilarin bir cogunu okumaya calissam da, Esiniz ile ilgili ne dusundugunuze dair birsey bulamadm sanirim. Yani karsilikli duygular ne yonde? elbette bu da cok onemli bir detay, ama baska noktalara takilmaktan bu hic konusulamadi sanirim. Hani mesela oyledir ki, Esiniz bir suru hata yapmasina ragmen sizi cok seviyordur ve yeni bir hayata baslamayi o da istiyordur..

yaşadıklarınızın yeterince üzücü olduğunu yazdım ben zaten sanırım orayı atladınız normal olarak kabul ettiğim konu ise tuncel ve alevi olarak özellikle belirmişsiniz yazıda onların alınıp cevap yazmaları
ve son olarakta aynı memleketli olup sizin yaşadığınız benzeri veya daha kötüsünü yaşayanlar var özellikle belirtiğiniz için tepkimiz diyorum ve kapatıyorum

Son düzenleme:

İste bende not yazdım.Ne alevilikle ne de tunceliyle bir alaksı yok bu yaşadıklarımın.Tamamen cahil insanlarla karşılaşmışım.Kimse alevilere ön yargıyla bakmasın.Ben kimseye ön yargılı değilim asla ve asla.İnsan olmak zormuş bunlara göre.Bana insanca davranmadılar

Yorumları okuyun bende sizin yazdıklarınızın aynısıni yazdım zaten :) tepki göstercek birsey yok diyorum.tesekkrler.

lütfen oraya bir daha dönme.. yaptıgım yorumlara bakarsan evlilikte genelde boşan deme kimseye ama..
bu evlilik adam olmaz !bu insanlar insana dönmez ! kendinize yeni bir dünya kurun..

Konunun farklı mezhep farklı memleketle inanın alaksi yok. Kanı bozuk olmakla, cehaletle alakası var. Aynı memleketli aynı mezhepli olup bunları yaşayanlar var. Eşiniz madem duzelmek istiyor çaba göstersin ve o yanınıza gelsin. Burda bir hayat kurun kendinize. Evliliginizi kurtarmak istiyorsa bunu yapmalı. Siz sakın donmeyin öyle bir ailede öyle bir yerde sağlıklı bir çocuk yetiştirmek mümkün değil.

Son düzenleme:

O konuda söyleyecek tek bir sey yok zaten.
Cektikleriniz kolay degil, ayrica hic tanimadiginiz etmediginiz bir yere hemde sehirden köye gelin gitmissiniz.
Yani yasadiklarinizi tahmin edebiliyorum, insan evliliginde sorun yasamasa bile ailesine duydugu özlem bile yeter aslinda.
Sizin esiniz icin cok büyük fedarkarlikta bulunmussunuz ama o sizin icin ayni seyi yapamamis.
Sizde az cok bilirsiniz bizde büyüklere karsi gelme yoktur ha bu dogrumudur tartisilir.
Eger büyük haksizsa karsi gelinmeli tabi, sadece anamdir babamdir atamdir diye her yaptiklarina, her dediklerine boyun egilmez.
Su anda sizin yapabileceginiz hic birsey yok.
Cünkü biri birsey yapacaksa bu esiniz olmali, istanbula gelip is bulmali ve ailesine sahip cikmali.
Eger iyi bir babaysa gercekten o zaman kizinin gelecegini icin, mutlu bir ailede büyümesi icin elinden geleni yapmali.

Eşin yatıp kalkıp hala ondan boşanmadığına şükredeceğine
Kalk tekrar memlekete mi dönelim diyo
Oldu canım başka arzusu ?

Çok kötü şeyler çok. Allah size nasıl bir sabır vermiş? Biz kadınlar ne kadar güçlü varlıklarız. O yüzden zaten bu kadar ezme ve sindirme çabaları. Ama Allah biliyor ya ben sizin gibi elim kolum bağlı duramazdım.
Ve yerinizde olsam bu Alevi ve Tunceli başlığı altındaki alınganlıklara cevap vermek için enerjimi harcamazdım. Olayları hep böyle tersten anlayan kişiler olacaktır. Kompleks durumları bunlar. Sizin yaşadıklarınız size yeter. Kızınızın huzurlu bir ortamda büyümesi önceliğiniz olsun. Koca sıfatına yakışmayan şahıs hakkında da karar vermeniz çok zor olmayacaktır. Çünkü size yaşatılanlar yaşayacaklarınızın teminatıdır. Can çıkar huy çıkmaz demişler. İnsanın karakteri ölene kadar aynıdır. Allah yardımcınız olsun.

Çok tesekkür ediyorum.sağolun.Açtığım konunun alevi sunni tartışmasına cevrilmesini istemezdim ama bazı alıngan arkadaşlar yüzünden defalarca aynı şeyleri yazmak zorunda kaldım.Hatta derdimi unuttum yanlış anlaşılmayı düzeltmeye kalkıştım.Ne diyim.Hayırlısı olsun artık.eşime bu konuyu açıp mutlaka konuşacagım zaten.o içime dert oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…