Hiç bir kadın böyle bir evliliği haketmez !

Üniversite okuyan bir insan bu hayatı nasıl kabullenir.. Keşke evlenmeden yazıp fikir alsaydınız..

Boşanma fikrinden sakın uzaklaşma.. Yapman gereken şey çok açık.

Konuyu mezhebe nasıl bağlamışlar anlamadım ben. Siz hiç öyle bir şey dememişsiniz ki. Fark olması yeter zaten. Onlardan farklı olduğunuz için yaşadınız bunu.. Orası sünni köy olsaydı siz alevi olsaydınız aynı şeyler yine yaşanacaktı..

Son düzenleme:
Erkek kısmı çok şey vaad eder oraya gidersen istanbula çocuksuz dönersin asla kızını sana bırakmazlar aile zaten acımasız bu bir tuzak bence oradada mutlu olacağını sanmıyorum ,sonrasıda var kızını düşünüp bence istanbulda kal

Derdimi anlatmak bu kadar vahim ve suç oldugunu bilseydim Allah şahidim açmazdım bu konuyu ! Biri diyor hikaye uydurma, biri diyor mezhep yermesi var.Allah'ım gerçekten sanaldan dert anlatmak çok zor birseymis.Sizlere cok teşekkür ediyorum beni anladığınız için.dDediğiniz gbi alınan diplomalar cahilliği önlemiyor malesef.Çok sağolun.

Buraya konu açmak öyledir canım. Bir konu açarsın, derdini anlatırsın.
Soruna cevap vermekten başka her şeyi ıncık cıncık cımbızlarlar. Ben açmamaya yeminliyim mesela. Senin konundaki arkadaşlar için demiyorum ama bu forumda maalesef konuyu alakasız yerden ele alıp, konu sahibini yerden yere vurmak var.
Hele bi başka konular aç görürsün.

Kirici mi?
Hani kelimem acaba sizi kirdi cok merak ettim?
Ben size empati yapin yazdiklariniz bir alevi olarak zoruma gitti diyorum siz bana ben kirdiniz diyorsunuz.
Yazinizdan alintiladigim yer cok acik, orada herkesi suclamissiniz.
Ama ben size ilk yazdim yazdim hatta belki yasadiklarinizdan dolayi yazarken farketmemissiniz diye.
Yani hic kirici degil bilakis sizi anladigimi hatta belki bu yüzdendir yasadiklarinizdir diye yazmistim.
Ben sizi ne sucladim, ne sizin bana ettiginiz gibi size hakaret ettim.
Neyse evet ceza almak istemiyorum, size icinde tartismaya girmek ceza almaya sebebiyet veriyor, oysa ben tartismak icin yazmamistim. Olayi tartismaya siz cevirdiniz.

Ben de bir kere açtım. Çok ciddi bir mesele değildi ama kalbim o konuda kırık mesela. Eşimle ilgili konu açmam.

Ben zaten gitmeyi asla düşünmüyorum.Gidersem ailem reddeder beni.iyice saf yerine düserim onların gözünde.Beni zor okuttular onlar.Ben okumayı hiç istemeyen başına buyruk biriydim.Annem bile kendin ettin kendin buldun lafını günde otuz kez kafama çarpar.Asla dönmem oraya.eşimle kabul ederek evlendim oraya gitmeyi ama.yandım birkere.İnsan acıların içindeyken nutku tutuluyor kimseye birsey diyemiyor caresiz kalıyor.Beni ne kadar cahilmişsin diye yargılayan arkadaşlarıma diyorum.Başı a gelen bilir.sanki ölecek gibi oluyorsun ne kadar çevren varsa bile..

Konunu dünden beri takip ediyorum ve ben sana yürekten inanıyorum..alevi olupta buna alınanlar sansınlar ki sen durumdan rahatsızsın..bilerek belirttin alevi olduklarını..yarası olan gocunur..sanki biz bilmiyoruz mezheplerin insanlıkla alaksı olmadığını..birçok alevi arkadaşım kürt arkadaşım var..ve hepsini çok severim..şunu anlasalar olmaz..gereksiz boş alınganlık yaptıklarında aslında ne kadar saçmalıyolar..Sanki sünni olan herkes mükemmel mi..? zulüm yapan yok mu ..? sanki biz bilmiyoruz insanlığın mezhepten geçmediğiniii..........ohooooooooo sen bunlara takılma..çeken bilir..alevi biri de çıkıp bir sünniyle evlendim beni kabullenmediler bana işkence yaptılar diyebilir..ne diyelim üzülmeyelim mi..? insanlıklarından utanmayalım mı..? kendi kendinize alınganlıklar yapıp insanların acılarıyla uğraşmayın..çeken bilir..! başından aşğıya kaynar sular döküldüğünde bakalım noluyo ?? kulak asma bunlara...cevap bile verme inanmayanlara..

Canım ben sana niye hakaret edeyim ? Ilk yazdığın yorumda beni yargılayan sensin alevi alevi tutturmuşsun diye.Ben sana nerede hakaret ettim söyler misin ? Alevi olarak çok üzüldüm yaz hee o zaman kardeşimsin.Ama alevileri yargıladın, köydekileri suçladın yerdin gibi yersiz düsüncelere kapılma lütfen.yermedim nasl biyer olduğunu belirttim.Tamam bende seni anlıyorum ama alevi olman baskalarını senin mezhebini yermekle suçlaman anlamına gelmiyor.Yine diyorum o köyün bir cogu batıl inanca sahip.Kusura bakma.yanlısda anlama beni.

Artık öyle yapcm sanırım.Ya ne kadar üzüldüm ne mezhebi ne ırkı.kürt türk arap cerkes.herkes insan sonucta.Herkesi Allah yargılar.Ben niue yereyim insanları.Birde tek tek açıklama yaptığım halde saydırıyor insanlar.Allah zihin açıklığı versin.

Açmam birdaha.Ben fikir olsun ibret olsun diye açtım.Eğlenmek için yerilmek için açmadık konuyu.Hem dertli hem yere vurulcak öyle mi.Bu çok adaletsizce.

İyi artık hatanın farkındasın tecrübe böyle oluyor maalesef bundan sonra dikkat etmen gerek vaadleriyle tuza düşme o tilkiyse sen kuyruğu ol sana kötü günler yaşatmış artık sen ne istiyorsan onu yapacak yada 2 .hanım alıp memleketinde yaşayacak, kızlarımızı erkeler eziyet çeksinler diye doğurmuyoruz ,sen aşkın bedelini ödemişsin bundan sonra aklını kullanırsan daha mutlu günler senin olacak,ben sana her konuda şans diliyorum

Çok sağol canım.insan tecrübe ediniyor yaşananlardan sonra.Rabbim bidaha yasatmasın.Kızım dilaram benim herşeyim.onun için en dogrusunu yapcm insallah.

Geriye donersen hayatinin hatasini yaparsin.allah korusun bi kadin cinayeti daha haberleri dinleriz.istanbula bir kez geldigin icin bence iyice bilevlenmislerdir sana.donunce ailenle irtibatini tamamen keserler sana etmediklerini birakmazlar akilli ol.seni sobanin ustune atinca o ............ neyse ortaklilarda erkegim diye dolasan o kocan ne yapiyordu.bugune kadar hc kimseye bisan demedim.ilk defa diyorum bosan kizinida al yanina hayatin yasa.yarin kizini okulada gondermezler bunlar cocuk yasta everirler.kendinden gecsende o kizin hayatini karartmaya hakkin yok

Konu sahibi arkadaşın yanlış anlaşılmasına sebep; burada birçoğumuz konu açıyoruz ama konular genelde şöyle başlıyor eşimle biz farklı kültürlerdeniz, evlendikten sonra eşimin memleketine gelin gittim kültür farklılığından dolayı ailesi beni kabul etmedi gibi. Konu sahibi arkadaş direkt olarak tunceli'nin bir köyüne gelin gittim bir alevi köyüne diyince tepki aldı diye düşünüyorum.

Konuyu yazarken zaten canım cok sıkıldi ve en ayrıntısına kadar anlatmışım.Bu yerilmek ve tepki gösterilmesi anlamına mı geliyor hayır.Zaten akıllı bir insan anlar bunu.eger hata yaptıysam affola.Ama bunda kesinlikle art niyet yok.

Son düzenleme:

Yanlış anlamayın ben art niyet olduğunu söylemedim. Sadece sizin bu detayları vermeniz bazı arkadaşlar tarafından alevileri kötülemek için yazdığınızı düşündürdü sanırım. Ben de bir alevi olarak hiç böyle düşünmedim açıkçası. Yazdıklarınızı hayretle okudum. Mezhebi ne olursa olsun insanlar nasıl bu kadar kötü olabiliyorlar anlam veremiyorum. Örneğin bizim ailede çok var sünni gelin ve hepsi el üstünde tutuluyor bugüne kadar en ufak bir ayrım yapılmadı yapılmazda. Eşinizin ailesi hangi mezhepten olursa olsun en başta insan değillermiş ve yerinizde olsam eşiniz İstanbul'da yaşamayı kabul etmediği takdirde bu evliliği sürdürmezdim.

Son düzenleme:
Şimdiye kadar boşanmadığına dua etsin eşin asıl
İstanbul da kal, boşanıp boşanmakta senin tercihin

konu sahibi hanım kusura bakmayın ama hata sizde mezhep farklılığından bahsediyorsunuz problem olarak peki neden özellikle şehrini belirtiyorsunuz zaten mezheplerimiz farklı deseydiniz burda alevi tunceli problemini değil sizin probleminiz konuşulurdu yaşadıklarınız yetirince kötü bilinçli olarak yazmışsınız gelen cevapları da düşünmeliydiniz konuyu konya yazılıp konu sahibi alevi kocası sunni olsaydı bakın konyalılar nasıl alınırdı alınıp cevap yazanlara da bu kadar kızmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…