HİÇ BİR ŞEY BENİ MUTLU ETMİYOR...

Gün içinde kendinize hedefler koyun ve yapmaya çalışın. To do list gibi. Ama ufak tefek şeylerle başlayın. Gün sonunda hepsini yaparsanız inanın bu insana bir haz veriyor. Dersleriniz varmış mesela onlara çalışmakla başlayın. Okuduğunuz bölüm için kendinize bir gelecek planı yapın mezun olduğunuzda neler yapmak istersiniz vs?
Evet bu güzel fikir teşekkürederim denemeye başlıyorum bi yerden başlamadan lazım

Annemin benden birşey isterken çekindiğini nereden çıkarttınız? Ayrıca ben onların tek kızıyım istediklerimi yapmayip ne yapcaklar?bende ilerde kendi çocuguma yaparım yani
Hayır arada bende tabi birşeyler yaparım odamı filan toplarım ama daha fazlası olmuyor fenalaşıyorum.
Nankörlük değilim yani teşekkür ederim herşeye
Yapmadığına göre ve onunda bir talebi olmadığına göre demekki çekiniyor yoksa söyler, söylemesi gerekir. Bu sadece şu demek değil, o da yaşıyor bu evde işlere katkısı olsun. Tabi ki bu da önemli. Fakat her istediği yapılan çocuklar sizin gibi memnuniyetsiz oluyor. Aslında anneniz size bilmeden yanlış yapıyor, zarar veriyor. Şu cümleniz bile ne kadar kendini beğenmiş olduğunuzu ortaya koyuyor. Ne demek tek kızsınız diye her istediğinizi yapmak ve arkanızda hizmetçi gibi dolaşmak zorundalar mı? Benimde tek kızım var bende tek kızım ama sizin gibi taleplerimiz olmadı çok şükür. Odanızı toplamanızı bile üstünlük gibi anlatıyorsunuz da benim kızım 6 yaşında ondan farkınız yok 🤣

Mune Mune şuraya bir bakarmısın canm sorumu boş kalabalık ediyorlar sorumla alakasız cevaplar veriyorlar bir el at lütfen .

Ben sizin yaşınızdayken 30 yaşındaki insanlar bana çooook büyük gelirdi. Yaş kavramı oturmuyor o yaşlarda çünkü. Kendini çok büyük diğer insanları yaşlı sanıyorsun. Hepimiz geçtik o yollardan.

70 yaş ölüm yaşı değildir. Bir hastalığı yoksa insanlar sağlıklı yaşar bu yaşlarda. Benim annem 74 yaşında temizliğini yemeğini yapıyor, kendine bakıyor, benimle gezmelere geliyor maşallah diyelim. Hatta en yakın arkadaşım olur kendisi. Allah sağlıklı uzun ömür versin. Anneniz yaşlı değil...

73 yaşındaki babam (Allah uzun ömür versin), hala bahçede ağaçları ile ilgilenir, bahçe duvarı örer. Bayram sonrası da birlikte geçeceğiz dükkana, orada da boyama yapacak, kabak kesecek.

Kurs aldığım dönemdeki hocam 76 yaşındaydı, kursa bisikletle gidip geldiğimden, bisikletten konu açıldı. Kendisi mevsimine göre her sabah ya yüzermiş ya da belli bir km bisiklet sürermiş, öğretmeye de tutkun biriydi. O kadar dinçti ki anlatamam.

Ülkemizde ne kadar zor olsa da, "Japonların uzun yaşam sırrı" olarak verilen şey de bu; mutlu edecek bir çevre/dostlar, dinç tutacak ve keyif alacağın bir uğraş ve güzel yiyecekler. Ikigai diye anlatılıyor hatta o uğraşı bulma hali. 98, 100 yaşlardan bahsediliyor.

Yapmadığına göre ve onunda bir talebi olmadığına göre demekki çekiniyor yoksa söyler, söylemesi gerekir. Bu sadece şu demek değil, o da yaşıyor bu evde işlere katkısı olsun. Tabi ki bu da önemli. Fakat her istediği yapılan çocuklar sizin gibi memnuniyetsiz oluyor. Aslında anneniz size bilmeden yanlış yapıyor, zarar veriyor. Şu cümleniz bile ne kadar kendini beğenmiş olduğunuzu ortaya koyuyor. Ne demek tek kızsınız diye her istediğinizi yapmak ve arkanızda hizmetçi gibi dolaşmak zorundalar mı? Benimde tek kızım var bende tek kızım ama sizin gibi taleplerimiz olmadı çok şükür. Odanızı toplamanızı bile üstünlük gibi anlatıyorsunuz da benim kızım 6 yaşında ondan farkınız yok 🤣
😂Arkamdan kimse hizmetçi gibi dolaşmiyo
Eğer dikkatli olursanız bende çocuguma yaparım dedim yani onu şımartırım ne olacak
Yani maddi durumları iyi bana aldiklarini mi bana fazla görcrkler

Ayrıca sorumda da dediğim gibi annem bana göre yaşlı ama benden daha çok iş yapıyor koşturuyor
Ama ben yapamıyorum ve sinirlerim bozuluyor çünkü benim yapmam lazım işleri.

Back
X