- 15 Mayıs 2021
- 7.455
- 24.755
- 263
- Konu Sahibi 1okaliptus
-
E gitme sende böyle bir ortama ? Neden çizgilerinizi koruyamıyorsunuz. Bak eşimin ailesi yok gibi bir şey ve ben çocuğumu dahi göstermedim. Hiç bir şekilde görüşmüyorum. Merakta etmiyorum.Teşekkür ediyorum bizde 2+1 ve olsbildiğince minimalist bi evde yaşıyoruz şuan fazla bulduğumuz bi cok eşyamızı satışa çıkardık kendimize harçlık yapabilmek için. Ek iş yapıyoruz evde sosyal medya üzerinden satışlarımda mevcut ama dediğim gibi yetmiyorum tüm bunlara ek olarak sanki tek suçlu bizmişiz gibi davranarak yüzümüze kahkaha atıp gülüyorlar ya o an önünde bulunan küllüğü suratına çarpasım geliyor
Etrafıma bakıyorum sorunsuz yaşayan bir çok insan var o sorun sadece bize ve bizim gibilere var bence baska bi açıklama bulamıyorum. Benim bulunduğum durumu asla yaşamayan gelinlerini kızlarından ayırmayan nice ailelere denk geldim ve hayatı gerçekten artık sorgular oldumYahu hala takıldığın yerdesin . Gitmeyin , görmeyin , duymayın . Böylelikle rahatsız olmazsın . Son kez gidin biz böyle böyle zor zamanlardan geçiyoruz, ya söz verdiğiniz gibi bize destek çıkın aile olalım ya da size destek çıkmayacağız deyin aile olmadığımızı iyice belirleyelim deyin . İki türlü de size faydası olur çünkü destek çıkarlarsa size fayda , yok çıkmazlarsa iyice mesafe koyarsınız aranıza . Bu da fayda olur .
Sürekli olumsuzu düşünmeyin . Hayat hep zorluklarla gelir .
Çok şükür, sizin adınıza cok sevindim.Eşimin tam 1,5 yıl iş yeri kapalı kaldı. Ne yaşadığını çok iyi anlıyorum gerçekten. Ama bak şimdi işleri açıldı ve hamd olsun , durumunuz düzelmeye başladı.
Kontratınız var mı ? Bizim ev sahibi de çıkın dedi ama ben bastırınca bir şey yapamadı. Davaya bile verememiş. Kesinlikle dirayetli durun ve eşinizi sık boğaz etmeyin.
Gitmiyorum gitmemeye çalışıyorum zaten ama tam anlamıyla kesemedim. Sonuç ona gidiyor amaE gitme sende böyle bir ortama ? Neden çizgilerinizi koruyamıyorsunuz. Bak eşimin ailesi yok gibi bir şey ve ben çocuğumu dahi göstermedim. Hiç bir şekilde görüşmüyorum. Merakta etmiyorum.
Sonuç direkt o olsun.Gitmiyorum gitmemeye çalışıyorum zaten ama tam anlamıyla kesemedim. Sonuç ona gidiyor ama
Ben kendi öz ailemden pek bir şey görmediğim için bana gayet normal geliyor . Okuturken yaptıkları harcamaları bile istediler . İşe başladığımdan beri de babam benim yanımda elini cebine atmadı . Maddi olarak sürekli benden beklenti içindeydi. Hala da öyle .Etrafıma bakıyorum sorunsuz yaşayan bir çok insan var o sorun sadece bize ve bizim gibilere var bence baska bi açıklama bulamıyorum. Benim bulunduğum durumu asla yaşamayan gelinlerini kızlarından ayırmayan nice ailelere denk geldim ve hayatı gerçekten artık sorgular oldum
Ayy harika bir cevap. Kaynanam bana gelip bak dese asla bakmam. Bize hiç bir faydaları olmadı hatta zararları var.Ben kendi öz ailemden pek bir şey görmediğim için bana gayet normal geliyor . Okuturken yaptıkları harcamaları bile istediler . İşe başladığımdan beri de babam benim yanımda elini cebine atmadı . Maddi olarak sürekli benden beklenti içindeydi. Hala da öyle .
Ben de çocukları bakıcıya bırakırken aynını düşündüm ve çok üzüldüm . Arkadaşların anneleri vs hep kanatlarını gerdi üstüne . Ama ben onu yaşamadım .
Eşim tarafı da aynıydı . Şimdi yeri geldikçe söylüyorum. Çocuklar büyüdü , bakıcı dönemleri bitti gitti .
Yaşlanınca size yakına taşınırız dedi kayınvalidem geçen yıl , niye dedim ; ihtiyacımız olacak yaşlanıyoruz vs dedi ben de benim de size ihtiyacım vardı 5 yıl önce . Aman dizim , aman bacağım aman kocam dedi kimse gelmedi . Hatta doğururken bana mı sordunuz dediniz . Şimdi nasıl benden iyilik beklersiniz ki dedim . Şok oldu kadın . Nasıl kindarsın dedi . Ben de yok asla kindar değilim , almadan vermek Allah’a mahsus. Ben sizden ne gördüysem o dedim .
Ha yarın bir gün yaşlanır bana muhtaç olursa ki Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin, Allah rızası için elimden geleni yaparım . Ama söylemek çok hoşuma gitti. İçim soğudu .
Size tavsiyem olabildiğince uzağa taşının . Hep uzak durun .
Ben kendi öz ailemden pek bir şey görmediğim için bana gayet normal geliyor . Okuturken yaptıkları harcamaları bile istediler . İşe başladığımdan beri de babam benim yanımda elini cebine atmadı . Maddi olarak sürekli benden beklenti içindeydi. Hala da öyle .
Ben de çocukları bakıcıya bırakırken aynını düşündüm ve çok üzüldüm . Arkadaşların anneleri vs hep kanatlarını gerdi üstüne . Ama ben onu yaşamadım .
Eşim tarafı da aynıydı . Şimdi yeri geldikçe söylüyorum. Çocuklar büyüdü , bakıcı dönemleri bitti gitti .
Yaşlanınca size yakına taşınırız dedi kayınvalidem geçen yıl , niye dedim ; ihtiyacımız olacak yaşlanıyoruz vs dedi ben de benim de size ihtiyacım vardı 5 yıl önce . Aman dizim , aman bacağım aman kocam dedi kimse gelmedi . Hatta doğururken bana mı sordunuz dediniz . Şimdi nasıl benden iyilik beklersiniz ki dedim . Şok oldu kadın . Nasıl kindarsın dedi . Ben de yok asla kindar değilim , almadan vermek Allah’a mahsus. Ben sizden ne gördüysem o dedim .
Ha yarın bir gün yaşlanır bana muhtaç olursa ki Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin, Allah rızası için elimden geleni yaparım . Ama söylemek çok hoşuma gitti. İçim soğudu .
Sizi itip kakanlara mesafenizi koyun, uzak durun. Tebrikler Poseidon. İçim rahatladı yaa.Ben kendi öz ailemden pek bir şey görmediğim için bana gayet normal geliyor . Okuturken yaptıkları harcamaları bile istediler . İşe başladığımdan beri de babam benim yanımda elini cebine atmadı . Maddi olarak sürekli benden beklenti içindeydi. Hala da öyle .
Yorumlarınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
Durum şöyleki;
Yeni evliyim ama asla öyle değilim. Evliliğimin 2. Haftasında kocam ile koltukta uzanıp şükürler olsun bugünümüze dediğimiz o an telefonu ısrarla çalan o altınları takıları derhal verin yıksa seni evlatlıktan redderim diyen bi aileye sahip eşim.
Her fırsatta evlenmeseydin kardeşim diyen bi aileye sahip.
Eşine Ben senin baban değilim bana baba demeyeceksin diyen bi aileye sahip eşim.
Bu arada Kimseye güvenerek evlenmedik her şeyi kendimiz yaptık.
ev sahibi bizi evden çıkartmak istediğinde cok şükür evimiz var kiramız geliyor diyen bi aileye sahip eşim.
Konuşmam lazım desteğe ihtiyacım var diyince kes sesini seni düşünecek halim yok diyen bi aileye sahip benim işim.
Bunkara inanabiliyor musunuz?
Beni bu ortamlara sokmak istemesede dilleri o kadar uzunki herşeye Şahit oluyorum istemesemde. Eşim hep arkamda destekçim bi An olsun beni yalnız bırakmıyor . Ama tükendim. İnsan kendi ailesini seçemez belki ama eşinin ailesini seçebilir ben nasıl bu hataya düştüm nasıl kendimi bu duruma soktum diyip kendimi yiyorum inanabiliyor musunuz? Evet boşanmayı düşünmek suan eşime yaptığım en büyük haksızlık belki ama dayanacak kuvvetim kalmadı, ötekeleştirilmekten sıkıldım. Üstüne bu olaylar yetmiyormuş gibi ev sahibi iş konusu her şey gerçekten üst üste geldi. Sağlığımdan oldum. Psikolojik destek aldım yeterli olmadı . Bu olayları düşünmeden anlık kendimi mutlu hissettiğim anda kendime kızıyorum senin bu kadar derdin sıkıntın var mutlu olmayı hak etmiyorsun diye ben gerçekten Cok cok kötü durumdayım kimse beni anlamıyor. Annemin dizlerinin dibine oturup saatlerce anlatıp ağlamak istiyorum saçlarımı okşasın istiyorum bakın bende bi ailenin evladıyım beni bu kadar hor görmeyin demek istiyorum
Pardon bu varsayımlarınızı kendinize saklar mısınız? Nerden biliyorsunuz benim hangi eşyalarım tam hangi eşyalarımın eksik olduğunu ?? Dikkatlice okursanız olsbildiğince minimalist bi evde yaşıyoruz ve fazla gördüğümüz eşyaları satıyoruz diye yazmıştım. Bir diğeri siz nerden biliyorsunuz benim ne şekilde evlendiğimi ??ama siz de abartmasanız bu kadar
böyle bir aileye sahip eşim
yahu böyleyse görüşmeyin, ne onlar size ne siz onlara bitti gitti...çocuk gibisiniz. hem böyle bir aile diyorsunuz hem bize ev vermiyorlar diyorsunuz. kafanız mı güzel?
üstelik de 28 yaşındasınız 1.5 senelik de evlisiniz yani demek 26 yaşında evlenmişsiniz.
tam pandemi zamanı borç harç edip evlenecek kadar derdiniz neydi? memur değilsiniz tayin meseleniz yok. aile bu kadar istememiş...ama siz inat etmiş evlenmişsiniz. biraz dursaydınız ya aileyi ölçer tartardınız, yemiyorsa evlenmediniz, ya para biriktirirdiniz. ya da madem onlar eşya meşya almıyor biz de az masrafla evlenelim, her şey olmasa da olur kafasına erişirdiniz. çünkü bence siz inat ettiniz ya kesin eve de her eşyayı almışsınızdır. borçla. tam ergen davranışları.
bana kalırsa herşey hemen olsun isteyen bir yapınız var, buradan anladığım o benim.
herşey öyle hemen olmuyor işte.
Teşekkür ederim peş peşe yaptığınız yorumlar için.28 yaş çocuk için hiç yaş geçiyor denecek bir yaş değil. çoğu kadın 30 yaşında evli bile olmuyor artık...
işyerinde de daha olmamış bir olay, tek kişi kalacak olmanız.
gider amirinize müdürünüze kendi sıkıntınızı net şekilde anlatırsınız, size verilen sorumlulukla görev tanımınızın bağdaşmadığını, yaşanacak sorunları tek tek söylersiniz.
gerisini onlar düşünsün. özellikle özel sektörde iş hayatı zaten böyle bir şey. herkes işi sizi yıkmak ister. siz anlatacak gerekirse siz ağlayacaksınız. ağlamayan çocuğa meme yok özelde.
"özlediğinizi" söylediğiniz şeyin ne olduğunu bilmiyorum. anne-baba evinde çok mu premsestiniz acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?