Hiç bir şey yapmama hissi..

Dentist16

Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2018
142
113
23
Merhaba hanımlar.. yaşım 23. Üniversite öğrencisiyim. Allah’a şükür hiç bir sıkıntım yok sağlık para.. ama tatile girdim gireli kendi kafamdan hep planlar yapıyorum 1 saniye geçmiyor hemen amannn neyse diyorum planı yapmayasın geliyor. 2. Yabancı dil öğreneyim dedim. Almanca öğrenmeye başladım bir ara inanır mısınız 2 gün geçmedi sıkıldım. Çok bunalıyorum. Neden böyle oldu bilmiyorum hep bir bıkkınlık var. Bir şey planlıyorum yapayım diyorum 2 saniye sonra yapasım gelmiyor..Sizin de böyle bir zamanlarınız oldu mu ? Nasıl atlattınız ? Sizi çok seviyorum

hep oluyor. birisi zorlamadıkça evden çıkasım gelmez. hep arkadaşlarım arayıp çağırır, ben çıkmazsam evimi basarlar diğer türlü hiçbir şey yapasım gelmiyor. arkadaşınız yok mu bulunduğunuz yerde hiç? birlikte bir şeyler yapsanız?

Tembellik diyoruz biz onaa...olmaz mı, çoook oluyor maalesef.

Dil için kendi başına motive olmak zor. Para sorunun yoksa git yurtdışında kursa, temellini iyi at, kullanmaya başladıkça şevk geliyor insana.

Tatile girdiğimden beri böyle oldum bir bıkkınlık.. kışın ne hayaller kurmuştum şunu yaparım bunu yaparım diye.. kuzenlerim var onlarla vakit geçirmeyi çok seviyorum çoğu zaman onlarlayım..

Tembellik diyoruz biz onaa...olmaz mı, çoook oluyor maalesef.

Dil için kendi başına motive olmak zor. Para sorunun yoksa git yurtdışında kursa, temellini iyi at, kullanmaya başladıkça şevk geliyor insana.
Staj için yurtdışından kabul almıştım. Onun evraklarıyla uğraşmak bile bunaltıyor. Gerçekten tembellik başka bir şey değil bu stajı o kadar çok istiyordum ki mesela ama şimdi kafamfa gitsemde olur gitmesemde oluşuyor ve bu durum beni korkutuyor

iş başa düşünce hep böylee...ileride ki güzel şeyi görmektense, şu an ki rahatını bozmamak için bahanelere sarılmak daha kolay geliyor.

Tembel sesini dinlenme...fırsatı kaçırırsan üzülürsün, hallet evrakları :)

Bütün yıl birşeylerle uğraştığın için yazın normal olarak tembel moda geçiyor vücut.

2. Dil öğrenme kararınız süper. Bence uyku düzeniniz filan bozulmuşa ondan olabilir.

Günlerinizi dolu dolu geçirmeye bakın.. bu günler gelmeyecek tekrar okul başlayınca iş hayatı olunca.

Yani elbette yapılıyor ama boş zamanlarda olduğu kadar değil.

Kendinize vakit ayırın ben mesela çayımı kahvemi yapıp duşumu alıp cilt bakımı yapmaya bayılıyorum bunu sevdiğim kız arkadaşımla yapmak inanılmaz keyifli. Bakımı yapıp giyiniyoruz güzel bir yemek, diğer kızları çağırıp kahve içmek.

Bazen tek başıma kahve içip kitap okuyorum.

Eşimle gezip film izliyorum.
Sevdiğiniz şeyleri bulun, sevdiğiniz insanlarla ve tek başınıza bunları yapın.

Bunların hepsini birini ikisini yapın vs diyemem çünkü bazen hiçbir şey yapamadan tembel tembel oturmak iyi bile geliyor ama ayda 3-4 gün bu modda olun çünkü hayattan soyutlanır eve kapanırsınız.

Yaaa ben sizi yerimmm çok teşekkür ederim güzel önerileriniz için artık aşmam lazım şu modu :))

Bende de ayni sorun var takipteyim konuyu

Spor yapma alışkanlığınız var mı bilmiyorum ama sevdiğiniz bir spor dalına yönelip, spor yapın. Çünkü spor yapmak insanın diğer konulardaki devamlılığını ve konsantrasyonunu artırır, daha disiplinli olursunuz. Bir şeyin devamını getirmede son derece faydası olur yani. :)

Sabahları yürüyüş yapıyorum bazen akşamları okul zamanı sahilde. Okçuluğa merak sarmıştım hatta kursuna yazıldım sonra kaydımı sildirdim.. gitar aldım bir kaç gün tıngırdattım şimdi de dolabın üstünde duruyor

Aslında yürüyüş spora değil, aktiviteye giriyor. O yüzden yürüyüşten sıkılıp bırakabiliyor insanlar bir süre sonra. Dışarı çıkmak vs de zor geliyor. O yüzden evinizde kendi imkanlarınızla yapabileceğiniz spor dallarına yönelebilirsiniz. YouTube’dan “cardio for beginners”, “low impact cardio”, “pilates for beginners” gibi şeyler yazarak evde spor yapmak için çeşitli videolara ulaşabilirsiniz. Özellikle yoga ve pilates konsantrasyon ile yapıldığı için, kişinin günlük hayatta başladığı bir işe de devamlılığını sağlaması için yardımcı oluyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir. :)

O dertten muzdaribim geberiyorum resmen sıkıntıdan. Ama kardeşim gelince kesinlikle plan yapacağım.

Gerçekten teşekkür ederim yazdıklarınızın hepsi güzel fikir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…