hiç birşeyi çöpe atmayan kaynanam..

İstifçi diye tabir ettiklerimizden yani.. maalesef alışkanlık bu tarz insanlar düzelmiyor pek.. yapmanız gereken o getirdikce siz çöpe atacaksınız niye biriktirmesine izin veriyorsunuz ki ? En fazla ne olabilir eşinize şikayet eder. Ederse etsin zaten eşiniz de bir zahmet sizin arkanızda dursun ..

evinizin bir duzeni oldugunu ve disardan eve cop getirmemesini soyleyin balkondakileri atin cope acik acik konusun kurallar koyun yoksa cok basiniz agrir

Ne yaparsaniz yapin duzelmez hatta attiginizda sinir krizi bile gecirebilir once bi pskiyatrise götürün velev ki gonlunu yaptiniz attiniz tekrar biriktirmeye baslayacak onlar o karton kutulari cop dedigimiz herseyi esya olarak goruyolar

Ruhen hasta ilerde daha da belirginnleşir bu hali

Bazı insanların biriktirme takıntısı oluyor kınamamak lazım bence. Böyle bi rahatsızlık var yani. Belki de işime yarar diye düşünerek atmıyordur ama ilk dediğim gibi de olabilir

Kvnin ruhunda bir anasinifi ogretmeni yatiyor bence Bu biz de meslek hastaligi yumurta kolilerini, kutulari, tuvalet kagidi rulolarını, siseleri.. aklina gelecek herseyi ay bunla etkinlik yaparım diye biriktirmis de biriktirmisim en son odayı esim soylene soylene temizledi. cok utanmistim Saka bir yana kvnizdeki bence istifcilik ikna edin psikologa

Siz evlendikten sonra sizin yanınıza geldiyse sizin ev düzeninize karışmaya hakkı yok bunu uygun bir dille anlatın.
Ama eğer evlendiginizden beri beraber oturuyorsanız huyunu almış olmalısınız.
O görmeden dışarı çıkınca basın çöpe..
Sürat asmasini da takmayın o size ayak uydursun. Bitmiş çamaşır suyu kutusunu ne yapacaksa

Buda psikolojik bir hastalık eşyalara bağımlılık yoklukdan gelmiş ve hep saklama ihtiyacı duyan acınası bır durum ikna yolları vardır incelenmeli belki bir uzmanla evini çöp eve dönüşürse kokuya lağam fareleri ile birlikte yaşam sürebilir

Belki bir gün işe yarar diye saklıyorum para vermiştim o kutusuna çöpemi atsaydım yani yazık atmaya " diye hayal ettim

Son düzenleme:
Bu kaynanalar hem eskici hem çöpçü oluyor nedense Ev seninse hic takma bas çöpe herseyi ama kayinvalideninse yapcak birsey bulamadım

Kv min alt kat komşusu aynı böyleydi balkonları ıvır zıvır bitmiş yoğurt yağ siseleriyle doluydu ortak bahçeyi bile doldurdu kadın, temizledik bahceyi kötü olduk herşeyi atmisiz :))) evi sattık kurtulduk

Allah kolaylık versin canım benim kaynanamda hiç atmaz saklar lazım olur diye ama bu sefer de evde temizlik denen bişey olmuyor. Çöp gibi heryer. Allahtan ben ayrı oturuyorum da rahatım... bence sen de kendi evinize çıkın eşinle yani kendi düzenin olsun kayınaliden seninle gelip otursun eğer yalnız oturamıyorsa... en azından kendi düzenin olur

Minimalismus yaşam tarzına ne dersiniz yeni evlenlerde her yeri tıklımm tıklım dolu eşya mobilya mağazası gibi eşyaların içinde boğuluyorum sanki

Benim kaynanada tam tersi walla ,bizde de kp atmaz .kv ata ata bitiremez
Huy işte çoğu fakirlikten yok işte oluncada kıyamıyorlar benim annem mesela tee 1961 den almış rendesi tencere tavası var zar zor attık ama kadın hayal kırıklığı yaşadı oysa gıcır gıcır babam tencere takımı almıştı 30 sene evvelinden hala kartonda açıp kullanmaz tek tük tencere tava alırız onları kullanır kullan deriz

Annem yani kadının herseysi var ama kıyıp kullanamaz bu saatden sonra kullansa ne olur

Düzgün kullanılmışsa neden kullanılmasın ki öyle şeyler ....Arkadaş burda plastik atıklardan bahsetmiş .
Benim annemin de 30 senelik tencere tava cezve kepçeleri falan var.Bu zamankilere taş çıkarır walla. Hatta 25 senelik bir tane tenceresini aldım 8 senedir ben kullanıyorum.Oyle şeylerin maddi değeri olmasa da manevi değeri oluyor .Ben çok seviyorum şahsen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…