hıc bısey bılmez haldeyım..

asff

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2011
327
140
123
ben buraya esım askerdeyken uye oldum sabırla onu bekledım hayaller kurdum ama hepsı bosa cıktı... 4 yıllık evlıyım 3 yasında da oglum var.. k.marastan erzuruma geldım hıckımsem yok burda yapayalnızım.. kv ıle bırlıkte yasıyorum.. kv hastalık hastasıdır fmf hastalıgı var kızar bagırır hastalıgına vermemı benı cok sevdıgını soyler cok kez de benım gıbı bırını buldugu ıcın ogluna tsk ettı sevıyor bılıyorum.. bırlıkte yasamayı bıle seve seve kabul ettım ama bunaldımmmm.. esımın ılgısızlıgınden bızı aıle olarak kabul etmeyısınden hıc bır ıstegımı yerıne getırmeyesınden.. esım kp bırlıkte calısıyor mermer atolyelerı var.. sabah 7 8 bazen 6 da gıder gece 11 12 de gelırler.. bı pazar onda da oglen uyanır ve sonrası yok ya avm gıdılır ya da evde dururuz.. bırlıkte hıc bı anımız yok..4 yılda basbasa 2 kez cıkmısızdır dısarı..hep oglumu bahane eder annemlerı rahatsız eder yaramaz cocuk falan der.. defalarca konustum 3 yılımı heba ettın senı bekledm nolur bundan sonra boyle olmasın dedım.. askerdeyken yalvardm tamam dedı yemınler ettı hersy degısecek dedı.. sımdı 3 ay oldu gelelı ve hersey daha da kotu.. aglamak kusmek yalvarmak hıc bısey ıse yaramadı.. k.valıde agrasıf kp dunya umrunda degıl yangn cıksa en son mudahale eder.. evlılık yıldonumumuzu 3 yıldır ayrı kutluyoruz.. kutlamıyoruz yanı.. elınde ufacık bı hedıye getırmez kı hedıyede parada gozum yok.. hıcbıgun mecbur kalmadıkca para ıstemem dısarı yalnız cıkmam hıc kımseye gıtmem evde ısle cocukla kendımı yerım.. aksam olur kapıyı acarm canı gonulden halımı hatırımı soran yok.. ınsan oglunu kıskanır mı onu bıle kıskanıyorum bazen bana 5 lıralk hedıyeyı cok goren dısarı cıkalım dedıgımde param yok dıyen babamdan da ısteyemem dıyen adam ogluna akulu araba alıyor.. benım de oglum ben de ısterım ama bana olmasın ona olsun derım ama.. ooff ıste ıcımdekı baska bısey hıckımseye anlatamadıgm seyler.. yalnızlıgın dıbıne vurdum.. unv kazandıgm halde ona asık oldugm ııcn okumadm onu sectm verdıgı hıc bır sozde durmadı.. ne yapacam ben sımdı nasıl degıstırecem bu adamı? tek konusabıldıgımız an yatak odasında ozel anımzdan sonra kı o zamn da hep boyle yapıyorsn hep bu zamanı secıyorsun tartısmak ıcın.. ama oyle degıl onu sadece o an yalnız yakalıyorum.. ona da syledm ama anlamak ıstemıyor.. yoruldum. ne ıstıyorsn bosanmak mı falan dedı.. degısmek bana ılgı gostermek yerıne bosanmayı tercıh edıyorsan durma dedm.. bozuldu ıyıce.. benı sevdıgıne emınm gozu asla dısarıya kaymaz ama odundan farksız.. ınsan sevdıgının aglmasına dayanır mı? oofff yardm edın nolur devrık sacma sapan yazmıs olabılır ordan oraya atlamıs olabılırım ama aceleyle yazıyorum kusuruma bakmayın nolur..

evlilik adı altında tek kişilik yalnızlık.

Bende 1 yıllık evliyim, yakında doğumumvar. Ve eşim ilk yıldönümümüzü bile kutlamadı.. Unuttu telafi etme gereği bile duymadı.
Özel günümüz yok, normal zamanda da mutlu etmek adına bişi yapmaz. Beni seviyomusun diyorum seviyorum diyor ama sevginin göstergesi hiçbişi yapmıyor..
Mutlu olacağım şeyleri söylüyorum, daha bi kere sürpriz yapmadı bana. Odunluk mu bu, yoksa sevmiyormu anlamıyorum artık.
Hamileyim, halimden hiç anlamıyor. Alttan almak diye bişi yok,her tartışmamızda üzülen ağlayan yine ben.
Yakında doğurucam, bugün ne olduğunu anlamadım ama sanırım nişanım geldi.. Ve adam gitti fosur fosur uyuyor. Gel de inan sevgisine.. Bilmiyorum o kadar kırgınımki.. Artık ağlayamıyorum bile..

canım çok üzüldüm durumuna. keşke 3 yıl onu bekleyeceğine ünüversiteye gidip evliliği biraz daha erteleseydin. sanırım fedakarlık yaparken artık karşılığını göremediğimizde pişman olurmuyuz diye düşünmek gerekiyo hele de bu eğitimle, gelecekle ilgili bir konuysa. ama olan olmuş bir kere hiçbir şey için geç kalmış sayılmazsın.

evlenmeden önce buluşalım gezelim diye kırk takla atan erkekler evlenince ev kedisi oluyorlar malesef. ama bu durumu değiştiren kadınlar yok değil. sende değiştirebilirsin. ağlamayan çocuğa meme vermezler. sen hem kayınvalidenle yaşıyorsun, çocukta vermişsin, sevdiğin erkek için bunca eziyete katlanmışsın ama karşılığı yok.

öyle yağma yok diyeceksin ve sen mutsuz ve huzursuzsan onuda mutlu etme. sen kv ve kp ile süper anlaşıp her şeyi alttan alıyorsun, çocuğuna 7/24 kendin bakıyorsun, yılda 1 gün dahi kv yorulmasın diye bıraktırmıyor sana oh ne ala bulmuşlar senin gibi uyumlu bir kadın tabi ki kılını kıpırdatmaz. ayrıl demiyorum ama kocanada taviz üstüne taviz verme, ondan vazgeçebileceğini ciddi bir şekilde hissettir sadece, hep memnun görünme, tepki göster olayla. Allah yardmcın olsun.

Sizi biraz eleştireceğim, sonradan böyle keşkeler yaşamamak için kazandığınız üniversiteye gitmeliydiniz zamanında, evlilik, eş, çocuk nasılsa olurdu ama önce kendiniz için birşey yapmalı ve okumalıydınız.
Eşiniz değişir mi? Belli olmaz belki zamanla aile olduğunuzu anlar ve istediğiniz gibi bir eş olur fakat o zaman içinde siz sabredip bekleyebilecek misiniz?
Zira ailenizden uzak farklı bir şehirde kayınvalideyle beraber yaşayan hemen çocuk sahibi olmuş gencecik bir kadınsınız, evlilik ve eşinizle ilgili kurduğunuz hayallerin yıkılması sizde yaralar açmış, eşinizin sizi anlamaması da üstüne eklenince nereye kadar sabredebilirsiniz meçhul, sanırım çalışma imkanınızda yok, çocuğunuz ufak, biraz daha büyük olsaydı yuvaya verip kendinize hobiler bulun derdim, en azından kurslara giderdiniz biraz olsun kafanız dağılır, sosyalleşirdiniz.

Yapabilecekleriniz sınırlı, ya eşinizle bıkıp usanmadan ve asla konuşmayı kavgaya dönüştürmeden konuşmaya devam edeceksiniz, ya evlilik ve eşten beklentilerinizi minimum seviyeye düşüreceksiniz ya da bir süre ailenizin yanına gidip hayatınızı gözden geçireceksiniz.

Allah yar ve yardımcınız olsun...

Aynı evde yaşayınca özel hayat diye birşey kalmıyor maalesef,bende aynı durumdayım,bu durum yavaş yavaş tüketiyor insanı,erkeklerin hayata bakışıyla bizimki çok farklı,bizim onlardan beklediğimiz baş başa kalma ,ilgi onlar için çok gereksiz ,anlamsız,maalef eşini değiştiremiyeceğine göre beklentilerini düşüreceksin başka çare bulamadım bende

değişeceğini pek sanmıyorum ama değiştirme girişimleri senin elinde...
birincisi neden birlikte yaşıyorsunuz...ayrı eve çıkın..herkesin özel evi hayatı olmalı...sadece yatak odasına özel hayat sıkıştırılırsa sonuç böyle oluyor malesef...eşininde buna hayıflanması takdire şayan gerçekten..napıcaktın yalnız kalamıyorsunuz ki...

sizin çareniz ayrı eve çıkmak canım, aksi halde olmaz böyle...
ite kaka yürütemezsiniz...bir erkeği evlilğin güzel yanlarını yaşamaya ikna etmek ayrı eve çıkmaktan geçiyor cnm..
o da zamanla bunun tadına bi varsa oda ister çıkmayı...

tsk ederım kurs hobı calısma hepsını soyledm ama ızın vermıyor evden cıkarmıyor.. ben sana yetmıyor muyum? cumlesını kuruyor her defasında okul knusunda da evlenınve okursn beraber okuruz dedı ama sozden oteye gecmedı maalesef cook bunaldm aılemn yanına da gıdemıyorm yalnz basıma.. askerdeyken 1 kere gıttm 1 ay kaldm hergn kv agladı gel yalnızm hasta oluyorum sızsız ev sessız dıye duramadm geldm hemen.. sagolun ıns duzelır

ayrı eve kesınlıkle cıkmayacagını soyledı.. tek cocuk ve annesını bırakaamazmıs.. kv ıstersen kapı acık ıstedıgn ac cıkıp hayatını kurabılırsn dıyor ote yandan benmm aıleme bıle bensız yapamayacagını bana cok alıstıgını soyluyor.. caresızımm.. ve cok yorgun. kv sevıyorm kp de ama bızı aıle olarak gormuyorlar snkı.. aynı evde yasayan 3 cocuklu aıle gıbıyız herseyımıze onlar karar verıyor hep onlardn ızın ıstıyoruz.. 1 kere bıle alısverıse yalnz cıkıp begendıgm bıseyı alamadm.. saygısızlk yapmak uzmek de ıstemıyorm ama anlasılmamak yıprattı benı gercekten

tavız vermıyorm ama bu sefer de dırdırcı konumuna dusuyorm. nazlı kaprıslı gorunmek de ıstemıyorum kı oyle sanıyorlar.. 24 yasındaym bu yasıma kadar kımseden bı nazlandırma gormedm eskıden kendı aılemle babamla yasdıgım sıkıntıları bılmesıne ragmen aynı onun gıbı davranıyor 4 yılda 40 yıllk evlı gıbı olduk zoruma gıdıyor.. gucluyum bugn ayrılalım dese sevmedıgını anlasam arkama bıle bakmam yepyenı bır hayat kurarım ama bunun ıcın sadece gorunen yanı herkesın basıt nedenler olarak gorduklerı var kı bu da benı yeterınce yıprattı.. sinirli ınsanlardn korkuyorm.. esım kendı babam kv ve sımdı de kp yeterınce sinirli davranıslar sergılıyor bana.. dayanma gucu ıstıyorum Rabbımden.. kus kalamam ben esımle konusuyorum ama mutsuzum bıldıgı halde bırsey yapmaması benı burda hep hazır gormesı cıldırtıyr benı..

bence seviyordur ya sadece öyle görmek istediğimiz erkek profili değil işte

Yaşın genç belli, bir erkek eşinin kursa bile gitmesine izin vermiyor ve izin vermeyişini ben sana yetmiyorum'a bağlıyorsa, bunun meali kadın evde oturur, ev işi yapıp çocuk bakar, otur oturduğun yerde demektir, kurs, hobi, çalışma veya okuma kişilerin birbirine yetmemesiyle alakalı değildir, evlilik eşlerinin birbirinin boyunduruğu altına girmesi demek değil, eşlerin beraber bir sosyal yaşamı olduğu kadar bireysel sosyal yaşamları da olmalıdır, seni sürekli eve mahkum etmesi bir süre sonra sende özgüven kaybına neden olur.

Eşine baş kaldır, kavga et demiyorum ama en azından ailenin yanına yalnız başına gidebilmelisin, o sürekli ailesiyle, seninde aileni görmen en doğal hakkın, o evden biraz uzaklaşman bile iyi gelir, kafan dağılır moral olur.
Aileni özlediğini söyle güzel güzel, tartışmadan kavga etmeden, seni otogardan bindirsin otobüse ailen karşılar, Allah yar ve yardımcın olsun.

zaten olmuş olacağı kadar. yazık ya çok üzüldüm kadına.. madem eşinin kendini sevdiğinden bu kadar emin o zaman söylesin ya.. ister adı dırdırcıya çıksın ister başka şey olsun.. birazcık olsun kendi hayatı için mücadele etsin.. ne demek bu zamana kadar kendime beğendiğim bi kıyafet bile alamadım. bu kadar olur mu?

Merhabalar;

Eşin askerden yeni gelmiş sayılır.Biraz zaman tanımakta yarar var sanırım.Düzelmeleri 1 yılı buluyor.O yapmasa bile sen ona ufak sürprizler yap.Eminim hoşuna gidecektir.Erkek milleti işte pohpohlanmayı çok sever.Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır.Sabırla ve yumuşak davranarak yaklaş.İnşallah düzelir.

Ayıca benim eşimde maraşlı sanırırm bu odunluk genlerinde var.Havasından mı suyundan mı bilemiyorum:)))

ben sana yetmiyormusun dediğinde yetmiyorsun demen lazım ,

senin de bir yşam alanın olmalı haklı olarak bunalmışsın sana bu yaşam alanına müdahale etmezse dırdır yapman çok normal

nazının geçtiği tek insan eşin çünkü, yapılabilecek tek şey eşini ikna etmen kurs vs ile ilgili

en azından kafan dağılır biraz

ayrıca kv nin fmf olması ile seni kırması arasındaki bağlantıyı kuramadım

tamam zaman zaman ataklar geçiriyorlar ağrı vs ama o dönemde de seni kırması yanlış

Eşinize itiraf edemeseniz de eşiniz size yetmiyor bu ortada.

Saygılı olmak çok önemli anladığım kadarı ile sizde çok saygılı bir eş ve saygılı bir gelinsiniz ama kendi kararlarını vermek, kendine değer vermek, isteklerini iletmek, mutluluğunu, mutsuzluğunu belli etmek saygısızlık değil.

Bence eşizle konuşun, rahatsızlıklarınızı bildirin.

Bir insan sürekli nasıl evde oturur aklım almıyor, insan çocuğunu parka, alışverişe götürdüğü zaman bile rahatlıyor.

Ailenize tek başına göndermemesi ayrı bir saçmalık, 31 yıldır anlamadım bu göndermeme olayını ölene kadar da anlamaycağım heralde. Ama çok merak ediyorum ailenize oğlunuzu alıp gidince ne oluyor, bunun size yada evliliğinize zararı ney?

Allah yardımcınız olsun, umarım eşiniz kısa zamanda düzelir.

hayır ıste esım benı sevıyor hem de cookk sevıyor ama katı kuralları var ve bu kadar sevmesıne ragmen benı nasıl uzdugune anlam veremıyorum... ıse gıtmem konusunda kesın zaten yettıgını dusunuyor yetıyor evet ama sureklı evde ve ev ısı cocukla ılgılenıyorum degısık ortam degısık ınsanlar gormek ıstıyorm 1 tane bıle arkadasm yok akrabalar ayda yılda bır gelır kı yaslı halaları falan.. kendı memleketıme de hep beraber gıderız 1 hafta ıkı gunu yolda gecer.. degısmesını ıstedıgm seyler bunlar.. ve tabı benı anlaması.. ben kırmak ıstemedıkce hep hazır oldum onun ıcın burdaym hazırm ve sıkayet etmıyorm.. bu durum da zamanla benı yıprattı..

erzurum gıbı yerde cocugumu parka goturmek.. helekı tek basıma.. kv ıle beraber gıderız bız hatta o ısrar eder ama ben erzurumu ve ınsanlarının tepeden bakmasını sevmedıgım ıcın onu bıle ıstemem..ben esımı esımle elele gezmeyı ıstıyorum.. onunla vakıt gecırmeyı cocugumuzu onunla eglendırmeyı.. ama zor ..

babamda da aynı hastalık var yapı geregı hep gergınler baglantıyı ordan kuruyorlar cnm..

o da aynı seylerı soyluyor.. ama gecen 3 sene de aynıydı degısmeyecegıne o kadar emınım..pohpohlanmaya bayılır tek cocuk ve annesının goz bebegı.. pohpohlarm ama ben de arada aynısından ısterım yanı :) ama yok hep tek taraflı yapınca ondan bıle bıkıyosunuz zamanla.. buarada esım erzurumlu ben maraslıyım.. maraslı erkekler de odundan farksızdır :) erz erkeklerı karısının sozunden cıkmaz ama bızımkı tam bı maraslı gıbı davranıyor ona hayret edıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…