Hiç Büyümeseydim..!

Laale

Aşikârdır Zat-ı Hak
Pro Üye
13 Nisan 2007
33.545
102.105
1.123
46
"Ahhh ben de hiç büyümeseydim,hep çocuk kalsaydım, aaahh Lalecim bak bunlar en güzel günlerin..." bu sözleri büyük abla,abilerimden ya da yakın akrabalarımdan duyunca hep gülerdim. O zamanlar daha 17 yaşımdaydım... Buluğ çağının verdiği o sonsuz enerjiyle alay edermiş gibi cevap verirdim: "Hayır ben hiç de öyle düşünmüyorum. Ben büyüyünce hayat çok daha güzel olacak, beni çok ama çok seven bir adamla evleneceğim,beni sarıp sarmalayacak, akşamları işten gelirken elinde kocaman bir buket laleyle gelecek, çok güzel günlerim olacak benim çoook..." derdim...

Şimdi bakıyorum da büyüdüm... Acılar büyüttü beni,karşılaştığım problemler,döktüğüm gözyaşları büyüttü. Hayatta hemen herşeyde olduğu gibi bu konuda da yanıldığımı anladım. Hayallerini paylaştığım adamın başka planları olduğunu, sımsıcak öperken başka bir rüyada olduğunu,ettiğiniz duaların bile farklı olduğunu en acısı ise; her gece koynunda aşkla yattığın adamın aslında adam değil de KOCAMAN BİR HİÇ olduğunu öğrendim...

Büyüdüm biraz geç oldu ama büyüdüm.. Evet ben de büyümemeliydim. Tek sorunum saklanbaç oynarken ebenin beni görmesi olsaydı.......

:1no2::1no2::1no2:

Lale sende mi:1shok:

Yok kuzum Allahıma çok şükür benim bir sorunum yok ama canım arkadaşımın sorunu ve buradaki canlarımın soruları içimi acıttı,kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Öylesine karaladım işte.. Teşekkürler duyarlılığın için...

Yok kuzum Allahıma çok şükür benim bir sorunum yok ama canım arkadaşımın sorunu ve buradaki canlarımın soruları içimi acıttı,kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Öylesine karaladım işte.. Teşekkürler duyarlılığın için...

Kızım insan not eder altına dimi yazının:mymeka:
Bende sen sanmıştım. Oh iyi bari.

Hayat bu kadar mı acımasızdı biz mi şansız doğduk? Hiç birini hak etmedik! Bu kadarı da fazla geldi artık...

Yordular,incittiler bizi..! Nefes almak bile zor gelmeye başladı.

Hiç kimseye değil de hayat kırgınım; elimizi kolumuzu bağladığı için.....

Neden,neden; büyüdük sanki..?

:1no2::1no2::1no2:

LALE...BEN SENİ ÇOOOK KISKANIYORUM...Saatlerdir senin yazdığın yazıları okuyorum, çoğunu okudum diyebilirim...Seninle o kadar çok ortak ve o kadar çok zıt yönümüz var ki...Ne demek istediğimi en kısa zamanda yazacağım...Şu an saat çok geç...Görüşmek üzere...

LALE...BEN SENİ ÇOOOK KISKANIYORUM...Saatlerdir senin yazdığın yazıları okuyorum, çoğunu okudum diyebilirim...Seninle o kadar çok ortak ve o kadar çok zıt yönümüz var ki...Ne demek istediğimi en kısa zamanda yazacağım...Şu an saat çok geç...Görüşmek üzere...

Hayırdır canımıniçi?

Kıskandığını sanmıyorum da ortak ve zıt yönlerimizi merak ettim açıkçası...

Merakla bekliyorum...

SEVGİLER...MUTLULUKLAR...

:içelim::içelim::içelim:

ben de balık kadınıyım ama benim hassas ruhumu gören yok...ben de babamı çok severim ama düğünümde tek damla gözyaşı dökmedi...ben de yemek yapamam ama eşim hatırım için çiğ tavuk bırak daha iyisini bile yemez...ben de herkese karşı biraz mesafeden yanayım ama o mesafeyi ailesine değil bana koyar...DEVAMI GELECEK...

Ahhh canım ahh ne yapacaksın? Hayat hep adil değil ki... Benim kocam da dört dörtlük değildir. Ama beni anlar, bana saygı duyar, çok şükür..

Babama gelince; o kadar düşkünüm ki ana babama ne diyeyim; Rabbim başımızdan eksik etmesin hiç birimizin inşallah..!

amin canım...kıskançlıktan kastımı anlamışsındır sanırım, özeniyorum yani sana, kötü bi his değil...ama sen yine de kendini oku-üfle, ne olur ne olmaz...sen böyle yazdıkça nazar falan değer Allah korusun...

amin canım...kıskançlıktan kastımı anlamışsındır sanırım, özeniyorum yani sana, kötü bi his değil...ama sen yine de kendini oku-üfle, ne olur ne olmaz...sen böyle yazdıkça nazar falan değer Allah korusun...

Ferayecim; hiç birimizin evliliği toz pembe değil ki... Elbet siyah ve kahve rengi de var maalesef... Ama ben pek bahsetmemeye çalışıyorum. Ben pek dertlerimi anlatamam. İçimde yaşarım, çözmeye çalışırım. Aslında benim yaptığım da pek doğru değil, çünkü insan içinde yaşayarak da psikolojisi bozuluyor. Ama ne yapayım benim de yapım bu..

Eşimle bir derdim olduğu zaman da direk söylerim. Ama asla bağırmadan,kırmadan,incitmeden... sevdiğim adam beni ne kadar üzerse üzsün sakince konuşarak herşey çözülür. Yok eğer çözülmüyorsa da ya artık o beni sevmiyordur ya da ben derdimi tam olarak anlatamadım demektir...

Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. İnşallah senin de herşey gönlüne göre olur...

:nazar::nazar: :asigim::asigim: :nazar::nazar:

hiç büyümemiş olmayı bende çok isterdim.15-16 yaşlarındayken yaşıma sordukları zaman 17-18 derdim oysaki bilemedim yıllar geçecek 25 i devirince ruhumda bi şeyler değişecek.o korkunç hayat acı bir tokatla uyandıracak beni.evt banada bu yaşlarının kıymetini bil diyen çok oldu ,güldüm sessizce içimden ,hatta alay ederek.bunlar boş işler dedim geçtim.ama yıllar aslında en doğru tesbitin bu olduğunu anlattı bana.hiçde hayat 17 yaşlarında umutla baktığım deliler gibi sevdiğim hayat değildi.her geçen gün yeni bir şey öğretiyordu.her öğrendiğim yeni şeyde de gizli bir acı ve hesaplaşma vardı.her yeni gün keşke büyümeseydim dediğim gündü halada aynı.nceden doyasıya yaşadım dediğim ama şimdi aslında hiç yaşamadığım çocukluğumu gerçekten çok özlüyorum.tek sorumluluğumun derslerim olduğu çocukluğumu.o yıllarda özgür değilim dediğim aslında en özgür olduğum oyıllarımı bende çok özlüyorum.hep neden ben geçmişimle yaşıyorum diye kızardım kendime meğer aynı duyguları aşıyan birileri varmış.arada uğrarım artık anlatırım burda uzun uzun rahatlar çıkarım .çok iyi bir topik olmuş.sevgiler.

Ayşegülcüm;
konuyu beğendiğine çok sevindim...

Bir kitapta okuduğuma göre; insan geçmişini özlediği zaman yaşlanırmış... Evet ben de yaşlanıyorum artık.. O yıllara ve insanlara meydan okuyan ruhum bile yavaş yavaş içime kapanıyor. Daha bir kabul edilebilir oluyor hayat ve hayattaki tüm insanlar...

Bazen mücadele gücümün bile kalmadığını hissediyorum. "Heyhat!!!! Nefes alıyorsun Lale, ayağa kalk diye bağırıyorum aynadaki yüzüme..."

Hayat zormuş be canlarım çok zormuş da ben anlayamamışım. "Dönem sonunda takdiri 3 puanla kaçırdım" diye ağladığım günleri buruk bir gülümsemeyle anarım..

HERKESE SEVGİLER...MUTLULUKLAR...

evet herkese eşit davranmıyor hayat bende o kadar çok isterdim ki eskisi gibi olmaya. eğer elimde sihirli bir lamba olsaydı ilk dileğim bundan 5 yıl öncesini dönmek ikinci dileğim bir daha aynı hataları yapmamak olurdu.
şimdi içimde pişmanlıkların yüzümde acı bir ifade ellerimde sadece boşa harcanan 2 yılım var.geri gönüp baktığımda gözlerimlerim yaşlarla anıyorum geçmişim hani o saçlarımı havadan toplayıp sırf büyümek hevesiyle annemin iç çamaşırlarını giydiğim o günler geri gelmez artık diymi

Ayşegülcüm;
konuyu beğendiğine çok sevindim...

Bir kitapta okuduğuma göre; insan geçmişini özlediği zaman yaşlanırmış... Evet ben de yaşlanıyorum artık.. O yıllara ve insanlara meydan okuyan ruhum bile yavaş yavaş içime kapanıyor. Daha bir kabul edilebilir oluyor hayat ve hayattaki tüm insanlar...

Bazen mücadele gücümün bile kalmadığını hissediyorum. "Heyhat!!!! Nefes alıyorsun Lale, ayağa kalk diye bağırıyorum aynadaki yüzüme..."

Hayat zormuş be canlarım çok zormuş da ben anlayamamışım. "Dönem sonunda takdiri 3 puanla kaçırdım" diye ağladığım günleri buruk bir gülümsemeyle anarım..

HERKESE SEVGİLER...MUTLULUKLAR...

demek yaşlanıyoruz haa.vayy be.10 yıl önce derdimki yok yok hayat çok uzun bi türlü geçmez .yok bu çocuk büyümez .evt zaman bana çok uzun gelirdi.günler çok uzardı .ama dönüp bakıyorum ki lale,zaman çok kısaymış 10 yıl...tamm 10 yıll 10 dk lık bir rüyaymış meğerse.allah dert vermesin çok şükür hiç bir sorunum yok ama ben hep geçmişiyle yaşayanlardanım.hep geçmişi özleyenlerdenim.senağlama

demek yaşlanıyoruz haa.vayy be.10 yıl önce derdimki yok yok hayat çok uzun bi türlü geçmez .yok bu çocuk büyümez .evt zaman bana çok uzun gelirdi.günler çok uzardı .ama dönüp bakıyorum ki lale,zaman çok kısaymış 10 yıl...tamm 10 yıll 10 dk lık bir rüyaymış meğerse.allah dert vermesin çok şükür hiç bir sorunum yok ama ben hep geçmişiyle yaşayanlardanım.hep geçmişi özleyenlerdenim.senağlama

Allah mutluğunu hiç bozmasın inşallah..!

Bana gelince şükürler olsun ki; elle tutulur bir derdim yok ama işte arkadaşlarımdan etkileniyorum. Bazen işsiz olmama çok üzülüyorum. Allah başka dert vermesin inşallah...

evet herkese eşit davranmıyor hayat bende o kadar çok isterdim ki eskisi gibi olmaya. eğer elimde sihirli bir lamba olsaydı ilk dileğim bundan 5 yıl öncesini dönmek ikinci dileğim bir daha aynı hataları yapmamak olurdu.
şimdi içimde pişmanlıkların yüzümde acı bir ifade ellerimde sadece boşa harcanan 2 yılım var.geri gönüp baktığımda gözlerimlerim yaşlarla anıyorum geçmişim hani o saçlarımı havadan toplayıp sırf büyümek hevesiyle annemin iç çamaşırlarını giydiğim o günler geri gelmez artık diymi

Duygucum; yaptığımız her hata aslında birer tecrübedir bizlere.. İleride aynı hatayı yapmamak için ders olur.İnşallah çok daha güzel günlerin olur...

Gerçekten çok güzel bir başlık olmuş laale bende bazen iç geçirir ve çocukluk yıllarıma dönmek isterim herşeyden her sorundan uzak tek derdi sokağa çıkıp oynamak olan günlerime ama olmuyor işte ne ben geriye dönebiliyorum nede zaman benim hep aynı yaşta kalmama izin veriyor yinede halime şükrediyorum

O gunlerde ne cok derdim var sanirdim. Hic sıkıntım yokmus meger. Okula git okuldan gel, dersini calis. Ekmek elden su golden. Tam o gunlere donmek istermiydim... hayir. Ama uzaktan izlemek isterdim...Nasil gorundugumu merak ediyorum..Sonrasinda, o yaslarda yapacagim hatalarin aynisini yapacagima eminim. Ben buyuk hatalar yaptim. Dusundum de ayni seyleri tekrar yasamak istemiyorum ben :) Hersey yoluna girmisken, yaslanma korkusunun gelmesini bekleyim simdilik...
Zaten gecmisten derslerimizi almis bir sekilde kurtulmak lazim kanisindayim. Gecmisle yasanmiyor. Keskeler insani yipratiyor. Bugun guzelse yarini daha guzel yapabilir miyiz diye dusunelim..Bugun kotuyse :( yavas yavas duzeltmenin yolunu bulalim. Mutlaka bir yolu olmali kizlar..Birlikte yasamamiz gereken en onemli seylerden biri de umuttur.

Back
X