• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiç dilenci gibi hissettiniz mi ?

9 yıllık evliyim eşim sevgilik dönemlerimde şiirler yazardı dedin geçmişe döndüm bir çok şiirim vardır benimde. Ama iş süpriz,hediye vs. gelince sınıfta kalır. Ha sarılır öper,aldığıma ne olursa olsun karışmaz, bişeyi gösterip alıyım mı desem hiç hayır dediğini görmedim kendince sevgi ve ilgisini bu şekilde gösterir. Hediyelerimi önceden ben seçer yaklaşan bir özel gün olduğunda gözüne sokardım.Çiçek sevdiğimi ve özel günlerde çiçek istediğimi anlatana kadar ise göbeğim çatladı bir kaç yıl aldı sonra hayatın pahalılığına oda kurban gitti. O çiçeği bende talep etmiyorum artık onun yerine çocuklara bir kaç fazla kıyafet alırıma geliyorum. Benimki aile evinde görmediğinden onu çözdüm. Hediyeleşme filan ailesinde olan şeyler değil. Şimdi benim ailemden görüp yavaş yavaş sanki kendini düzeltecek gibi mesela yeğenimle geçen evlilik yıl dönümümüzde götüreceği lokantayı konuşuyordu. Belki sizin modelde görmediğini işleyemiyordur. Birde bu taraftan bakın derim.

Eskiden şiirlere kanan küçük kız büyümüş iyi ki doğdun iyi ki varsın artık görebiliyorsun herşeyi...

En büyük umutsuzluğum bu zaten hep böyle gidecek düşüncesi 😔
E gidecek tabii, ne olacağını sanıyorsun? Aslında olmayacağını bilerek değişir diye evleniyorsunuz, baktiniz adam aynı yıllar geçiyor hala değişecek diye bekliyorsunuz. Saat 12'de sihirli değnek değmeyecek adama, neyse o. Bu öküzü hangi ahırda buldun da eve getirdin sen ya?

İyi de elini sıkıp, tokalaşıp doğum gününü kutlayan bir adamla evlenmişsin…
Pastadan daha beter bence.
Sarılıp iki güzel söz söyleseydi, heyheylenmezdin.
İleri de boşanmaya kalkarsan kpss icin bilgisayar, kitap vs vs ne aldıysa bu adam ister kendini ona göre hazırla…

“Böyle bi tepkisizliğe”, sende doğum gününde kendini paralama tokalaşıp kutlarsın.

İyi de elini sıkıp, tokalaşıp doğum gününü kutlayan bir adamla evlenmişsin…
Pastadan daha beter bence.
Sarılıp iki güzel söz söyleseydi, heyheylenmezdin.
İleri de boşanmaya kalkarsan kpss icin bilgisayar, kitap vs vs ne aldıysa bu adam ister kendini ona göre hazırla…

“Böyle bi tepkisizliğe”, sende doğum gününde kendini paralama tokalaşıp kutlarsın.
Sanki futbolcu transfer ediyor herif, tokalaşmak ne ya :D

W wiollet34 bundan çocuk falan yapma sakın ayağını bağlama bebeğe de yazık cimri sevgisiz adamla hayat geçmez

Merhaba arkadaşlar , 3 yıllık evliyim aşk evliliği yaptık daha doğrusu kocam çok aşıktı (güya). Evliliğimizin ilk zamanları alışma süreci tabi bazı sıkıntılar yaşadık , öncelik hep ailesiydi benim isteklerim itilip ertelenirken ailesinden herhangi birinin isteği hemen oluverirdi biraz biraz aştık ama halen ilk zamanlar gibi net olmasada bazı geri atılmışlıklarım oluyor her neyse kocam evlendiğimizden beri hiçbir özel günümüzü kutlamadı bu konuda hassas olduğumu dile getirmeme rağmen imkan olmadı , zaman ters geldi , sevmek günlere sığdırılamaz vs bahanelerle geçiştirildi . Kpss çalışmaya karar verdim tabi beni küçümsedi kazanamazsın vs neyse ben kararlı olduğumu gösterdim bana eğitim paketi ve bilgisayar aldı tabi yine talep etmem üzerine dün doğum günümdü çamaşır seriyordum gelip elimi sıkıp tokalaşıp "doğum günün kutlu olsun dedi " zaten hediyenide almıştım bilgisayar aldım dedi ben önce şaka yapıyor sandım çünkü daha geçen yıl bu konuda tartışmıştık en azından bir çiçek bir pasta veya içten gelen güzel bir sarılma bir kaç güzel söz bekliyordum gece 12 ye kadar bekledim ve tabiki yine hayal kırıklığı . Zaten hiçbir zaman iltifat etmez , güzel sözler söylemez , beni düşünerek bir şey almaz veya yapmaz , isteklerimi hep ben dile getiririm veya bir ayakkabı olsun bir mont olsun alması için belkide günlerce söylenirim kendimi dilenci gibi hissediyorum ve bugün yine bana abartıyorsun her istediğin oluyor şiddet görmüyorsun ihanete uğramıyorsun yediğin önünde yemediğin ardında kavga etmek için bahane arıyorsun dedi bense her zaman ki gibi sevgi ,ilgi , kendiliğinden düşünülmüş ufakta olsa bir hediye dileniyordum . 😔 sizce gerçekten abartıyor muyum ?
Ben olsam atanana kadar susar ama bu sürede onun doğum gününü aklıma bile getirmez, tokalaşarak bile kutlamaz hatta o gün arkadaşlarımla dışarı çıkarım. Atanınca da tekmeyi basarım

Sanki futbolcu transfer ediyor herif, tokalaşmak ne ya :D

W wiollet34 bundan çocuk falan yapma sakın ayağını bağlama bebeğe de yazık cimri sevgisiz adamla hayat geçmez
Aslında yanlış değerlendiriyoruz.
Konu sahibi denk aile kültürlerine sahiptir.
Kafayla toslama, uzun uzun tokalaşma, erkek grubu olarak takılan tiptir eşi.
Evlenirken bu adamlar kabak gibi ortada.

Sorun evliliğinde öncelik olmaması aslında, adam mahrumiyet bölgesinde pastayı nerden bulsun.

Karısıyla tokalaşıp doğum günün kutlu olsun diyen, bir erkek ne kadar kibar olabilir ki öncesinde.

İyi ki doğdun canım eşim, parlak güneşim gecemin ayı demek bu kadar zor bu adamlar için, yemek yerken aç kalmasın diye hızlı hızlı tepsiden yiyerek mücadele eden ailelerde genetik bir aktarım oluyor, adam barınma / yiyecek / seks de değil çiftleşme olayı dışında hayatta balta girmemiş ormanın en sert kerestesi oluyor.
İstisnalarda kaideyi bozmuyor.

Eşime, hep demişimdir; Gelişmiş bir ülke de ve eğitim seviyemizin dünya görüşümüzü daha erken yaşlarda geniş alanda değerlendirme / farkındalığımızı derin olarak anlasaydık. Birlikte olur ama evlenirmiydik bilmiyorum.
Çok yıpratıcı bir kurum genel hatlarıyla birde eş duyarsızsa gelsin mutsuzluk….

Atatürke saygı duymamın en büyük nedenlerinden, annesinin zorlu mücadelesini görüp içselleştirip kadınlara haklarını vermesi. Ne yalan söyliyeyim ben bile verilen haklarımı şu an ki gibi anlasaydım çok farklı olurdu. Coğrafyamızda kaderimizi etkiliyor.
Bu adamlar oluk oluk geldigi sürece iyisi de tokalaşıp doğum günü kutlar, aldatmıyorum, yemeğin önünde der.

Merhaba arkadaşlar , 3 yıllık evliyim aşk evliliği yaptık daha doğrusu kocam çok aşıktı (güya). Evliliğimizin ilk zamanları alışma süreci tabi bazı sıkıntılar yaşadık , öncelik hep ailesiydi benim isteklerim itilip ertelenirken ailesinden herhangi birinin isteği hemen oluverirdi biraz biraz aştık ama halen ilk zamanlar gibi net olmasada bazı geri atılmışlıklarım oluyor her neyse kocam evlendiğimizden beri hiçbir özel günümüzü kutlamadı bu konuda hassas olduğumu dile getirmeme rağmen imkan olmadı , zaman ters geldi , sevmek günlere sığdırılamaz vs bahanelerle geçiştirildi . Kpss çalışmaya karar verdim tabi beni küçümsedi kazanamazsın vs neyse ben kararlı olduğumu gösterdim bana eğitim paketi ve bilgisayar aldı tabi yine talep etmem üzerine dün doğum günümdü çamaşır seriyordum gelip elimi sıkıp tokalaşıp "doğum günün kutlu olsun dedi " zaten hediyenide almıştım bilgisayar aldım dedi ben önce şaka yapıyor sandım çünkü daha geçen yıl bu konuda tartışmıştık en azından bir çiçek bir pasta veya içten gelen güzel bir sarılma bir kaç güzel söz bekliyordum gece 12 ye kadar bekledim ve tabiki yine hayal kırıklığı . Zaten hiçbir zaman iltifat etmez , güzel sözler söylemez , beni düşünerek bir şey almaz veya yapmaz , isteklerimi hep ben dile getiririm veya bir ayakkabı olsun bir mont olsun alması için belkide günlerce söylenirim kendimi dilenci gibi hissediyorum ve bugün yine bana abartıyorsun her istediğin oluyor şiddet görmüyorsun ihanete uğramıyorsun yediğin önünde yemediğin ardında kavga etmek için bahane arıyorsun dedi bense her zaman ki gibi sevgi ,ilgi , kendiliğinden düşünülmüş ufakta olsa bir hediye dileniyordum . 😔 sizce gerçekten abartıyor muyum ?
Terbiyesi pislik ne demek ihanet yok birşey yok. Karın tokluğuna hizmetçiliğimi yap diyor resmen iğrenç adam. İnşallah kazanır ve atanırsın. Yapacağın ilk şey boşanmak olur
Toksa adam bedava hizmetçiliğin üstüne senin maaşınıda yer bitirir

babasını kopyalıyor direk o evde ne yaşadıysa butun travmalarını sen çekiyorsun ki çekme yoksay sen kendıne hediyenı al kendını mutlu et

Doğum gününüz kutlu olsun.. bence kadınlar olarak büyük bir çoğunluğumuz bu durumları farklı ölçütlerde yaşıyoruz. Ben eşinizin çok kötü biri olduğunu düşünmüyorum evlenme kararı aldığınıza göre temelde sadece insan olarak iyi biridir. Ama her erkek iyi bir eş olamıyor ve neden şikayet ettiğimizi anlamıyorlar. Çok düzler çok basit düşünüyorlar. Eğer eşlerden kadın olan eşine yeterli ilgiyi gösterip gözünün içine bakıyorsa bu fark daha da ortaya çıkıyor. Sizin yaşadığınız kadarı olmasa da benim de böyle hissettiğim güzel güzel anlattığım ve bir davranış değişikliği beklediğim durumlar oluyor eşimle aramda. Ama şunu fark ettim ne kadar bu duruma takıp düzeltmeye çalışıyorsam emek verdiğim için o kadar sinirim bozuluyor. Kendi adıma biraz saha az emek verip beklentimi de azaltmaya çalışıyorum he her zaman yapamıyorum. bir tane hayatımız var ve bunu kronik üzüntülerle geçirmemeliyiz akılına bırak kendine odaklan. Hiç değişmedi sen de değişmeden ve üzülmeye devam ediyorsun diyelim herşey olacağına varır. Düşündükçe biz hasta oluyoruz erkeklerin tuzu kuru

Sınavına hazırlan ekonomik özgürlük en önemli şey. Yeri geldiğinde ben mücadelemi ettim ama artık yeter diyip rahat rahat önüne bakarsın. Tabi ki öyle olmasın daha iyi olsun herşey ama hepimiz aynı fardikındalıkla aynı olgunluk da olmuyıruz ve erkeklerin geneli bu konuda çocuk gibi. Sen kendine odaklan ister biraz düzelir ister devam eder takmamaya çalış

Abartmıyorsunuz.Ömrünüzün geri kalanını size ve isteklerinize karşı kör,sağır olan bu kişiyle geçirmemenizi tavsiye ederim.

Hiç artık tartışma bile. Para konusunda nasıl? Kardeşlerin annen arkadaşın varsa çık gez. Kendine odaklan. Ders çalış. Onu da ev arkadaşı gibi say. Sabret canım. Değişmez çünkü, önüne bakmalısın.
Sadece temel ihtiyaçlarım alınır keyfi şeyleri istemeye çekinirim bile zaten bir ayakkabım varsa ikincisi lüks 3 yıl boyunca hiçbir zaman al şu parayı dilediğini al dememiştir ihtiyacın neyse hesapla ona göre para atayım sana der ama söz konusu kendi kardeşi olunca her ay faturaları ödenir harçlığı atılır . Mesela geçen gün yeğenlerini ziyaret etmeye üniversiteye gitti benim kardeşimde aynı fakültede ama kardeşimi görmemiş kardeşim aradı abla eşin gelmiş yeğenleri söyledi beni niye görmedi dedi çok mahcup oldum 😔

Sınavına hazırlan ekonomik özgürlük en önemli şey. Yeri geldiğinde ben mücadelemi ettim ama artık yeter diyip rahat rahat önüne bakarsın. Tabi ki öyle olmasın daha iyi olsun herşey ama hepimiz aynı fardikındalıkla aynı olgunluk da olmuyıruz ve erkeklerin geneli bu konuda çocuk gibi. Sen kendine odaklan ister biraz düzelir ister devam eder takmamaya çalış
Beni sınav çalışmaya iten zaten bu davranışlarıydı ve çok kararlıyım Allahın izniyle kimsenin bana sunmadığın her şeyi kendim kazanmak için çabalıyorum .

Çünkü şiddete ve ihanete uğramış bir annesi var bazı şeyler istemsizce yerleşir insanın bilincine tabi ki yanlış ama bazen kendince haklı gibi çünkü evlilik kıstası hep kendi ailesinde çevresinde gördükleri üzerine
he he yesinler
deseydiniz keşke.. sende şiddet görmüyorsun içki içmem aldatma görmüyorsun vs
işte kendini üstün görüyor sizden işin özü bu

Sen isteyince o hediyelikten çıkıyor bu karşındaki ki insan mı hayvan mı diyim evladı da onu istek olarak ayrıyeten fazlalık olarak görüyor senin dediklerini. Oysa istek değil ihtiyaç. Dersini çalışıp atan ve yoluna bak derim henüz çocuğunuz yoksa daha iyi tabi.

Sen isteyince o hediyelikten çıkıyor bu karşındaki ki insan mı hayvan mı diyim evladı da onu istek olarak ayrıyeten fazlalık olarak görüyor senin dediklerini. Oysa istek değil ihtiyaç. Dersini çalışıp atan ve yoluna bak derim henüz çocuğunuz yoksa daha iyi tabi.
1.5 yaşında oğlum var

1.5 yaşında oğlum var
Çocuğunuza da mı böyle davranıyor ihtiyaçlarında isteklerinde ? Bir de evlat sahibi etmişsiniz bu adamı en azından bir çiçek iki güzel söz de olsa söylemesi gerekirdi. Arayanın eline geçmiyor erkek evlat. Allah hayırlı ömürler versin ona da.

Back
X