Vala ben hayatımda ortada bir şey yokken o kadar ağladığım nedir olmuştur. O anda çok zayıf duygusal bir anıma geldi. Akşama kadar ağladım. Artık dayanacak, kimsenin kötü bi hareketine tahammül edecek halim kalmadı.. Sizin aile ilişkileriniz nasıl bilmiyorum bizde bana karşı çok belirgin kötü hareketleri oluyor. Daha önce vefat eden teyzemle paylaşmıştım o da yangına körükle gidiyor gibi olmasın ama öyle gerçeken dedi.. Benim yazdıklarıman aileye atar olan ne var? Ben sadece artık sağlığımı korumaya çalışıyorum.
İnanın ki kimsenin ailesi mükemmel değil, herkes birbirini idare ederek (sevgiden dolayı) geçiniyor. Benim aile ilişkilerim çok iyidir şükür ama hep ben idare ettiğim için, anneme babama bunun binde biri atar yapsam 1 ay yalvarmak zorunda kalırım gönüllerini almak için.
Sizin otel durumunuz önceden konuşulmuş, o yüzden haklı görüyorsunuz kendinizi, bence tüm aile evde kalırken sizde kalsanız iyi olurdu ama haklı sebepleriniz varmış. Yine de çıkın bir eve, oturun sohbet edin, bir yemek yiyin, sonra ben otele gideyim burası çok kalabalık rahat edemeyiz diyin gidin. Daha kapıdan girmeden ne zaman otele gidilecek diye sormanız inanın çok sinir bozucu, empati yapın babanızın yerinde sizde olsanız bu ne şımarıklık der sinir olurdunuz.
Burada eminim okuyorsunuz, öyle aileler var ki kızlarından miras kaçırıyor, yiyecek ekmek vermiyor, onlara bakınca siz de aileme haksızlık yapıyor muyum acaba diye düşünmüyor musunuz hiç? Yarın bir gün bir şey olursa çok çok üzülürsünüz. Siz evi her şeyi bir kenara bırakın, bir tatlı alıp gidip ailenizi ziyaret edin, çok samimi olmayın istemiyorsanız ama küste olmayın. Anne baba rızasını, duasını almadan hiçbir işiniz rast gitmez zaten, ailenizle mesafeli de olsa mutlaka görüşün, ilişkinizi koparmayın.
Yaşınız biraz genç belli, yaş ilerledikçe daha çok fark edersiniz eminim bunu, her durumda siz haklı olamazsınız, etrafınızdaki insanların söylediklerine biraz kulak verin, sivri köşelerinizi biraz yumuşatmaya çalışın, kimse için değil kendiniz için.