Hic Erkek Arkadasim Olmadi ...

Yaa sormuyorsundur canimda, yinede insan duygulaninca veya duygularin karsinca... ister istemez soruluyor bu sorular...
Bende bu aralari yine o dönemdeyim iste ! Sence neden öyleyiz ? Kendimizimi korumaya calisiyoruzda duvarlar örüyoruz ?? özgüvenmi, kader, kismetm i ? Yada hayal kirikligi olurmu diye ? Bilemiycem !!! :))) ayni sorular iste... Ama ben ilk adimi Atmak Istemiyorum... Bu Erkeklerin Görevidir, öyle olmasini istiyorum

yasın 22 miş canım daha cok gencsin olur herseyin bi zamanı vardır rabbimden hayırlısnı istee mutuluklar simdidennnopuyorumnanaktan

aynen iste, bende ilk adimi erkekten beklerim..
aksi taktirde kendimi gurursuz gibi hissederim..
benim görüsümde bu yönde.. erkektir ilk adimi atmasi gereken..
"artik devir degisti, kizlar erkeklere teklif ediyor" diyenlerede cevabim
sudurki, bana o davranis yanlis geliyor..
gelenekciyim belki ama kadinda bu konuda gurur olmali yaa biraz..
yani benim düsüncem böyle..

çok haklısın canım herkezin psikolojisi farklıdır kimisi 30 yaşında evliliğe hazır hisseder kimisi 20 bunu bilemeyiz...
bence sevgilinin olmadıığını dert etme olsun da 1 kere olsun tam olsun bunu senin için sölüyorum...benim oldu geçmişimde ama keşke olmasaydı diyorum çokk pişmanım 1kere olsun tam olsun isterdim bence çok dua et allahım 1kişi çıkar karşıma onunla ada evleneyim de...inşallah böle olur

Kızlar ben de bu gruptanım, kesinlikle ne hissediyorsam, düşünüyorsam, kendime soruyorsam yazmışsınız. Ben de bu gune kadar tek tuk platonik hoslanmalarım oldu ve direk kimse gelip teklif etmedi, bi ara arkadas aracılıgıyla bi seyler oldu, onu da ben devam etmez diye bitirdim o kadar. Y insan birileri gelip teklif etmeyince cok mu cirkinim ya da erkeklerin tipi diilim die sorguluyor ister istemez.

Benim de anlamadıgım durumlar var. Bi kere lisans ortamımda da, master ortamımda da,iş yerimde de bolca erkek var. İnsanlar hiç konusmazsam mevzu acılmazsa benim erkek arkadasım varmıs gibi dusunup ona gore yorum yapıorlar. Yok diince de yok artık inanmam diyorlar. Bi kere en yakın arkadasım masterdan birisiyle cıkmaya basladı yeni girdigimiz bi ortamdı. O da kesin size surekli birileri gelliordur, boş bırakmıyorlardır dedi. Bi de dışarıdan biraz havalı duruyorsunuz dedi. Ben bi erkekten bunları duyunca cok sasırmıstım. Oysaki ben surekli gulumserim, oyle somurtan burnu havada bi tip de diilim ki

kaderim beni geç bulacak belki de diip beklemekten ve dua etmekten başka çaremiz yok napalım Bu arada ben de yeni 24 ume girdim.Bakalım 25 imi kutlarken bi erkek arkadasım olacak mı?

ben farklı bır boyutu yazmak ıstıyorum ..

benım durumum da soyle ; cıkma teklıf edenler oldu hatta evlenme teklıfıne yeltenenler
ama hep eli maşalı bır kız cıktı karsılarına ..
sonrasında da ne teklıf eden nede bakan oldu ..

yani bu durum tamamen senınle alakalı .. durusunla , bakısınla .. konusmanla ..

daha geçen gün uniden bır kız bana geldı sohbet esnasında : ya nıe kımseyle cıkmıyorsun?
dedi .. sasırdım bıran dedım ne gerek var ? olurmu dedı ya herkezın sevgılısı var ..

kılıt cumle bu aslında :) herkezın sevgılısı var .. hayır herkezin cıktıgı bır erkek yada kız var
artık moda mı dıyım,özentımı dıyım ne dıyım .. kotu manada demıyorum ama bunu ..
yanı adet halıne gelmış bu 7'sınden 70'ıne ınsanlar bırıyle olmanı ıstıyor eger sevgılın falan yoksa çevrende saskın gozler goruyorsun o kadar alışmadık bısey olmuş sevgılısı olmayan yada kımseyle cıkmayan ınsanlar :) ne komık deılmı ?

tabıkı sevmek begenılmek sevılmek bır ıhtııyac .. ama zamanı ve yerınde olmalı bence..
herkezın erkek arkadası var dıye sevgılı edınmek yada cevredekı her kıza bır erkek mutlaka bakıyor bana nıe bakmıyorlar dıye dusunmenın sebebı aslında cevredek gorunmez baskıyla alakalı ..

son olarak : erkekler içine kapanık,sert , soğuk , kızları sevmıyorlar bakmıyorlar
boyleysen eğer değişmen lazım :)
kendımden bılıyorum bana da cok uyarı geldı : cok kotu bakıosun sertsın falan dıe :)
kendını degıstır o zaman sana yaklastıklarını goruceksındır ..

Sorun aslında biraz da bizde... ne kadar kısmet desek de. İlk önce kendimizi insanlardan soyutladığımız için oluyor. Olmaması gerekir sinyalini veriyoruz . KArşı cinse benim sevgilim olmalı-yada olmammalı sinyali veriyoruz sanırım.
kendini hazır hissetmek kendine güvenmek ve sadece istemekle oluyor.. Hiç ummadığınız bir anda zaten o aşk kapınızı çalıyor. beklemekle olmuyro yada düşünmekle. Çünkü beklemedeğin anda olması gerekir. aramakla değil...
Benimde sevgili olarak tanımladığım kimse olmadı. Flört olarak tanımlanan olay oluyor sanırım :S gerisini başaramıyorum. sorun şu benim yaşantım ve kurallarım. çok arkadaşça yaklaşmam. Teklif edenler oluyor :S ama benim beğenidklerim çok farklı tipler asla olmaması gereken tipler .. beklentileri farklı tipler bende taviz veremiyorum .. birde çok soğuk duruyorum sanırım. KEndime aşık etmesini beceremiyorm.... Çok dost arkadaş takılıyorum onlarda 2 hafta anca dayanıyorlar (((.
Kendimi bazen zorluyorum. Aşıık olmamak için kendi kendimi yönlendiriyorum Çünkü ben malesef hep çapkın erkeklerden hoşlanıyorum. Ama bu da benim soğuk ve ulaşılmaz gibi durmamdan mı kaynaklanıyor diye soruyorum kendime. BEnim Sorun da aslında bu doğru düzgün birini beğenemem. o yüzden yanlızım. Benim beğendiklerimle aile kurulamaz yani benim aileme yakışmaz S: of ya adam gibi birini ne zaman beyeneceğim. Tam buldum diyorum sonra biri daha karşıma sorunlu bir erkek çıkıyor... artık yoruldum.

Son düzenleme:
Sevgilisi olmaması insanın çok dsaha iyi bu devirde. Öncelikle karşındaki kişi emin ol senin ona yaklaştığın gibi yaklaşmayacaktır, böyle yaklaşacak bir kişiylede sen zaten muhtemelen karşılaşmayacaksındır. Sana seni seviyorum derken, sana sarf ettiği kelimeleri sayısız kıza aynı anda söyleme potansiyeline sahip erkeklerle dolu bir yer Türkiye. Boşu boşuna kalbini kıracak kişilerle ne diye zamanını geçriesin ve kendi kendini yıpratasın ki.

Sana tavsiyem daha önceki mesajlarda da belirtildiği gibi kendi şansını kendin yarat. Sana gelen erkekler arasından bir seçim yapmak ayrı, sana hitap ettiğini düşündüğün erkeği kendin seçmen ve onun için çabalaman ayrı. Ve ikisinin sonuçları ve sana yaşatacakları ap ayrı.

bu bölüme kesinlikle katılıyorum..
ne güzel anlatmışsın..

Bende aynen böyleyim,yani her kız yada erkek "Neden sevgilin yok,sana çok teklif geliyordur" diyorlar..Birde insanlar sevgilimin olmadığını öğrendiklerinde sanki insan öldürmüşüm gibi şaşırıp "Aa neden kimseyle çıkmıyorsun diyor".Ben sürekli yalnız takılıyorum zaten,ama gerçekten yalnız kızlar erkeklerin gözünde farklı bir hava yaratıyor.Hakkımda "Çok farklı kız,öyle herkezle muhattap olmuyor"diyenler oluyor mesela hoşuma gidiyor benimde.Ve insanlarla hemen samimi olamıyorum özellikle erkeklerle.Şu okuldaki herkezle muhattap olan ve kendilerini okulun (sözde) popüler insanları olarak tanımlayan kişilerle asla arkadaşlık kurmuyorum hiç samimi gelmiyorlar.Benim için ne kadar az insan tanısam okadar iyi diye düşünüyorum hep.
Ve bende soğuk ve sert duruyorum,yani teklif geliyor ama sürekli diyorlar çok pis bakıyosun falan diye.Tanışmak isteyenlerde "x hoş kız ama korkuyorum yanına gitmeye dövücekmiş gibi bakıyor" diyorlar.Ama niyetiniz gerçekten bi erkek arkadaş edinmekse zor gelse bile bi süre için sürekli gülümsemelisiniz sanırım.Yada hoşlandığınız kişiyle sürekli göz temasına girip ilginizi belli etmelisiniz.Yoksa bu soğuk ve sert halimizle erkekler onları dövücekmişiz sanıp bize yaklaşmayı hiç düşünmiyicekler..
Ve anormal olan sevgilimizin olmaması değil,bu devirde insanların sürekli kişilerin mutlaka bi sevgilisi olmasını düşünmeleriyle ilgili birşey.

Son düzenleme:
eşimi bulana kadar "neden erkek arladaşım olmadı" diye hiiç sorgulamadım. bunu dert edinmek garip geldi bana. Allah nasip ederse nasibiniz gelecek ve olay bitecek. ve iyiki de erkek arkadaşım hiç olmamış eşimden önce:) bekleyin daha gençsiniz.

valla koptum ya Allah iyiliğini versin sevgili Ela böyle birdertten muzdarip olman oldukça garip doğrusu. İnsanın sevgilisi olmayabilir , hayatına kimseyi sokmayabilir vs ama bunu dert haline getirmek ilginç bence evlendirme programlarına git biraz takılır bir sevgili edinirsin yahut arz-ı endam edersin:roflol:

ama samimi olarak ne düşündüm yazdıklarından biliyormusun böyle itici ve eleştiriye açık olmayan tavırlar sergileyen birisinin sevgilisi olsa bile az sürerdi sanırım.Çünkü insanın yüzü kalbinin aynasıdır. Anladın sen onu

Son düzenleme:
ay yok artık ya anlamıyorum bu insanları, sizin için dert olmayabilir ama anlaşılan konu sahibi için dert ki -bence de öyle- böyle bir başlık açmış
beğenmeyen yazmasın ne gerek var çirkinleşmeye?
bi insan 22 yaşındaysa ve hiç sevgilisi olmamışsa bu tabiki bi sorundur, kendisinde bişeyin eksik oldugunu düşünür
ve insan bu yaşa kadar bazı şeyleri tecrübe etmeli, iyi kötü yanları anlamalı ve olgunlaşmalı. 18 yaşındayken sevgilimize aşkım beni neden aramadın aşkım beni sevmiyo musun gbi triplere girebiliriz, zaman gectikce bunun saçmalıgını farkederiz. ama bunu hic yaşamayan insan 30 yaşındaki sevgilisine bunu yaparsa, gülünç duruma düşer ötesi olmaz.

ama demişsin ya, ilk adımı onlar atsın istiyorum, sen çok mu soğuk duruyosun acaba? tabiki önüne gelene mavi boncuk dağıt demiyorum ama, senden çekiniyo olabilirler. sana yakınlaşıp olumsuz ve ters bi cevap almaktan ve gururlarının kırılmasından korkuyo olabilrler. bence zaten biri gelip seni bulsun diye bekleme, beğendiğin insanı kendine çekmeye çalış. belki minik bi gülümseme yani... yapman gereken cok da zor deilki :)

Olmaması en güzeli.
Derdi çok oluyor ömründen yiyorsun
Boşver bizim olduda bişey mi değişti
Hayatını yaşa tek başına mutlu olmanın yolunu bulduysan sevgilin olduğu zamanda pek farkı olmayacaktır

evli olan arkadaşlar genelde bu durumu pek anlayamazlar o neydi yukarıdda sürekli tartışma yaratan arkadaşımız vardı adını unuttum şuan nereye çekmek istiyorsa oraya çekiyor bildiğin :) ayıp günah yahu insanları pişman ettirtmeyin şuraya konu açtıkları için 22 yaşına gelmiş sevgilisi olmamış insan elbet bunu sorun eder acaba çirkin miyim ne yim eksik neden böyle diye düüşünür bunu da dert eder kendine olan özgüvenini kaybeder çünkü eksik bi yanı olduğunu düşünür evet kimi insanlarda böyledir yapıcak bişey yok şöyle bilmiş bilmiş konuşulmasın dert midir değil midir orası bizi ilgilendirmez amaç yardımcı olmak elacım benimde bu güne kadar hiç sevgilim olmadı ben de 18 yaşımdayım benim kabul etmeme nedenim şu güzel yıllarımı heba etmemek için lise hayatı genel kültür kendini geliştirme açısından önemli yıllar o yüzden istemedim hiç de özgüven eksikliği mutsuzluk yaşamıyorum elbet birileri çıkıyor dert etme sende önemli olan sensin gez iç eğleeen öğreeen bence daha yolu var :)

Son düzenleme:
erkek arkadaşı olan insanlar daha özgüvenli oluyor demek..bilmiyordum
bu arada kendine yetebilen insanlar böyle şeyleri dert edinmezler..

demek siz kendinize yetebilen insanlardansınız ne güzel bu sebeple mi evlendiniz ya da bu sebeplemi çocuk bekliyorsunuz bakın işte kendimize yetebiliyor olsaydık başka mutluluklar aramazdık siz anne olduğunuzda kendinize olan özgüveniniz bir kat daha artıcak çünkü sevdiğiniz adamlasınız ve bu dünyaya bir insan daha kazandırdınız bilmiyorum ne kadar anlatabildim ama biz insanoğlu çiğ süt emmişizdir hep eksik ararız hem kötüyü ararız olayların sonuçlarını, gerçekte olduklarından daha kötü bir şekilde değerlendiriiz .
bu da özgüven işte

bazilariniza inanamadim dogrusu, size göre dert degilse cikarsiniz konudan olur biter... Herkesin hayati farklidir. Konu acmaya cekinir oldu insanlar!!!

Konuya gelincede, canim haklisin herkes birisi tarafindan sevilmek ister. Inan seni seven ve seninde onu sevecegin kisi elbet birgün karsina cikacak. Insallah hersey gönlünce olsun

22 yaşında bir genç kızın hiç erkek arkadaşı olmamış olması bana göre de dert edinilebilecek bir mevzudur. İnsan ister istemez bir süre sonra sorgulamaya başlar bazı şeyleri. Konuyu okurken dikkat ettim konu sahibi arkadaşla aynı durumda olan herkes kendisi için soğuk,sert görünen vs. tanımlamaları kullanmış. Bu yaşlarda erkek arkadaşı olmayan bütün arkadaşların ortak noktası bu bana kalırsa. Soğuk bir görüntünüz varsa ve güzel bir ilişkiye başlayamama sebebi olarak bunu görüyorsanız daha fazla gülümsemeye çalışın bence. Soğuk tavırlı bir kızın yanına yaklaşmaya ben de korkardım erkek olsaydım. Sert görünmenize sebep olan şeyleri düşünün ve biraz daha yumuşatmaya çalışın davranışlarınızı. Beğendiğiniz bir erkeğe kur yapmanız sizi küçültmez asla. Üzerine düşün de demiyorum ama ilginizi belli edin. Bir arkadaş da belirtmiş daha önce, ben de katılıyorum ona, sevgilinizin size göstereceği sevgi çok farklıdır. Ve bence bu yaşlardaki tüm genç hanımların da bu tip bir sevgiyi tatmaya ihtiyacı vardır. İşte bu yüzden bence evet bu bir sorundur,derttir... Sorun olan sizin kişiliğiniz değil,hayat akıp giderken kaçırdıklarınızdır... Bunu telafi etmek için tavırlarınızı değiştirmeniz ve biraz yumuşamanız gerekiyorsa da bunu yapın bence.

benim de hiç sevgilim olmadı. çünkü ben istemedim. elimi ilk tutan eşim olsun istedim veee hayatımın aşkını buldum iyiki de sevgili falan olmamışım kimseyle, herşeyin ilkini evlendiğin adamla yaşamak harika birşey. sevgili olmak o kadar da gerekli değil. hatta çok iyi birşey. herşeyden önce kafan rahat. bence hayatının aşkını bekle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…