Hic Erkek Arkadasim Olmadi ...

Bu yoruma katılmayı isterdim. bir zamanlarda katılırdım bu fikre...ama yaşın büyüdükçe değişiyor bu düşünce... erkek tarafı için seninle herşeyin ilkini yaşayan biri olmuyor malesef. O yüzden sen tecrübesiz kalıyorsun. bir daha dünya ya gelsem bu tür düşünmem yani hayat tecrübesi oluyor senin için insan ilişkilerinde bir adım atmış oluyorsun.sınırı aşmadan .insanları idare etmeyi öğreniyorsun. çok zor bu işler o yüzden bazı durumlar için eşinle yaşamalsıın tabi . ama eşin çoğu heyacanı başkasıyla yaşayabilir sende hüsrana uğrayabilirsin. o yüzden belli bir yaşda olmuyor o dediğin adam 25 geçmiş ve sende 25 geçtiysen dengeler alt üst olabilir.

Hayat-evlilik-yada kadın erkek ilişkileri çok zor o yüzden biraz tecrübe etmek lazım. olmaması kötü çünkü olmazsa bu rahatlık sonra alışkanlığa döner o yüzden ikili ilişkilerde problem yaşanır. sen kimseye anlatamazsında. :S ne yapacağını bilemeye bilirsin :S..

Son düzenleme:
bence erkek arkadaşının olmaması kafaya takılacak bir dert degil bence erkeklerden dertten başka bişi gelmez böyle kal kanımca

Tamamda, siz esinizle evlenmeden önce, sevgili degilmiydiniz???
Dogru kisiyi buldugunuzu nerden biliyordunuzki? Ayriladabilirdiniz...

Benimde 21 yasina kadar erkek arkadasim olmadi. Istemedim acikcasi. Teklifleri hep geri cevirdim. Evlenmeyi düsündügümde biri cikacak karsima ve ona evet diyecegim dedim. Hakkatende öyle oldu, ilk ciktigim insanla evleniyorum Allah nasip ederse insAllah. Cokta mutluyum onu bekledigim icin. Sadece onunla paylastigim icin herseyi. Sende o günü bekle canim, degerin bi baska anlasilacak göreceksin.

gün gelecek karşına öle biri çıkacak ki iyi ki şimdiye kadar kimse olmamış diyeceksin. hayatının aşkına bunu sölemek gibisi yok. ilişkilerden yıpranmamış olacaksın ohh ne güzel:)

ama dua çok önemli ne istiyorsan nasıl biri istiyorsan ayrıntılı şekilde dua et.allahın izniyle kısa zamanda karşında.

evet canım ya bunu ben de yaşadım. eşim benim ilkimdi ama ben onun ilki değildim. bu içimi acıtmıştı açıkçası. eski sevgililerine takıntılı hale gelmiştim. hep inceden inceye dokunduruyordum. evet tecrübesiz oluyorsun ama sağolsun onun tecrübeleri her ikimize de yetiyordu ama yine de mutluyum iyiki de o benim ilkim olmuş.

Tamamda, siz esinizle evlenmeden önce, sevgili degilmiydiniz???
Dogru kisiyi buldugunuzu nerden biliyordunuzki? Ayriladabilirdiniz...

hayır sevgili değildik. böyle tarz şeylere karşıydım zaten. görücü usulü evlendim. 1. gün görmeye geldi. 2. gün telefonla konuştuk, 3. gün istemeye gelicez dedi.yıldırım aşk elbette doğru insan olup olmadığını anlaman mümkün değil. biraz da şans işte. çok şükür istediğim gibi biri çıktı karşıma. o benim hayatımın aşkı elbette insan evleneceği insanı tanımalı ama yıllarca sevgili kalmanın da bi anlamı yok. yıllarca sevgili olup da 1 ay evli kalamayan insanlar var. herşey kader kısmet işte.

Her şeyin nedenini sormamak gerek hayatta.
Rabbim başka dert vermesin inş.
Bu olumsuz bişe değil bence.. Hayatına giren ilk erkek evleneceğin insan olur kötü mü bu ? Gayet güzel bişe. İlkleri onda tadarsın helalinden ..

Her şey gönlünce olsun inş.

Katılıyorum

ya banada oyle diyorla cok sert bakiyorsun bende senin gibi goz goze gelmekden kacinirdim bu yuzden cok erkek yaklasmaya korkar bana korkarak yaklasiyorlardi
yani etrafa sert bakma goz temasindanda kacinma hatta hoslandigin cocuk varsa onunla calis goz goze gel o senin ona baktigini goruncede baska tarafa bak yani anlasin ondan hoslandigini.
canim uzulme 22 yasindasin daha gencsin seninde karsina istedigin gibi erkek cikacak

Benim sadece 6 sevgilim oldu
Hepsiyle kaynaştıktan sonra derlerdi çok soğuk gözüküyorsun dışardan çekiniyordum yaklaşmaya falan
Genelde bana bu sebepten yaklasamıyorlar
Senin derdini bilemiyorum ama tebessüm et sadece..

Arkadaslar hepinize birer birer tesekkür ediyorum...

okadar güzel tatli sirin seyler yazmissinizki...
hem kendi adima hemde sizin adiniza sevindim ... kendi adima sevindim, bazilarina göre kücükde olsa derdimi, dinlediniz hatta ayni benim durumumda olanlar var ve onlarda derdini paylasti diye :))) sizin adinizaa sevindim ne mutlu birseyki baska birilerinin derdine azda olsa derman bulmaya calismak, bulabilmektir !!! Güzel Insan buna derim ben !

Digerlerine gelince gercekten Sizin adiniza üzüldüm... cünkü sorun,dert kelimesinin tam anlamini bilmediginizi gösterdiniz... türlü türlü sorunlar vardir hayatta !! Derecesine, yasina, durumuna göre degisir! Tabikide benim en büyük sorunum bu olmadi hayatta... ama bu konuyu paylasmak istedim...

Kötü yorumlardan en son birisi söyle sözlerde bulunmus:

"valla koptum ya Allah iyiliğini versin sevgili Ela böyle birdertten muzdarip olman oldukça garip doğrusu. İnsanın sevgilisi olmayabilir , hayatına kimseyi sokmayabilir vs ama bunu dert haline getirmek ilginç bence evlendirme programlarına git biraz takılır bir sevgili edinirsin yahut arz-ı endam edersin:
ama samimi olarak ne düşündüm yazdıklarından biliyormusun böyle itici ve eleştiriye açık olmayan tavırlar sergileyen birisinin sevgilisi olsa bile az sürerdi sanırım.Çünkü insanın yüzü kalbinin aynasıdır. Anladın sen onu"

ozgekrd adli bu sahisa... yazdiklarini oldugu gibi iyade ediyorum! Eger benim kalbim
bu sekilde yüzüme yansidiysa??? Suan Senin yüzün hangi durumda acaba?

Elestiriye acigim ama elestiri Kirici...Kötü niyetli olmadikca acigimdir !!!
Güzel, uygun bir sekilde derdimi yazdim !!!
Tepkim büyük oldu EVET, bunun nedenide Ben kendimde böyle birsey görmedim diye!
Insanlari hic bir sekilde kücümsemek istemem... istemeyerek yapmis oluncada kizarim kendime!!
Ve caba gösteririm bi daha tekrarlanmasin diye.

Ne demis Müjdat Gezen:

" (...) sevgilerin karşılıksız yardımların gizli olacak
seni; attan, ottan ayıran özelliğin farkına varacaksın
çünkü sen Insansin
ve bunu yakaladığın gün bembeyaz yaşayacaksın"

Böyle birbirmizi tanimadigimiz,görmedigimiz, cikarimizin olmadigi yerlerde
insanin ici gercektende disina yansiyormus !!!! Maskesiz!
Iyi niyetlilik veya kötü niyetlilik ortaya dökülüyor !!

Duygularimi sadece YAZMAK istedim dökmek istedim... OKUDUGUNUZ, sesime KULAK verdiginiz icin
Hepinize birer birer Tesekkür ederim. Güzel Insanlar.

Merhaba canım,

Ben 21 yaşındayım ve düzgün bir ilişki yaşmadm(1 çıktığım oldu).. Teklif aldğım 1 kişiyi kabul etmedm(bunun için pişmanım değer veren biriydi) ve gttim arkadaş aracılığıyla olan biriyle çıktım, hem kısa sürdü hemde üzüldüğüm çok olay oldu...
İnsanın kendine değer veren biriyle birlkte olması çok önemli... umarım senin değerini bilicek biriyle birlkte olursun.. bu tür konular gercekten önemli.. Allahım sen daha büyük dert verme, aslında bunu dert edinerek kötü birşey yapıyoruz ama şöyleki insanız ve psikolojimize söz geçirmek çok zor gercekten.. Çünkü gerek etrafındaki ortam gerekse kafa sesin böyle düşünmeni zorluyor..2 kişi veya 3 kişiyle çıkmşsın veya teklif etmşler önemlimi değil...Eşimle birlkte ilkleri yaşamak ve bunu ilerde onunla paylaşmak harika olur... ama beğenilmek her insanın hoşuna gidiyor çıkmasan bile teklif almak gururunu okşayıcı bir durum.. bende senin gbi düşünüyorum yani şöyleki güzel bir ilişki yaşamak çok istiyorum ve bende sorguluyrum sürekli.. neyim eksik?? etrafmdakiler sert durduğumu söylerler özellikle öyle davranmadğim halde, ama sanırım iletişim konusunda çok yetenekli değilim.. sanırım biraz cilveli(yanlış anlaşılmasın sempatik olarak) olmak gerekiyor.. oysaki ben dövcek gbi bakıorum birde bu işler biraz ortam işi güzelim... yani eğer kızlı erkekli ortamın çok yoksa ve sosyal hayatın çok yoksa ihtmal biraz düşüyor tabi.. çünkü genelde onun arkadaşı bunun arkadaşı derken çevren genşliyor ve o kişi denk gelebiliyor... Tabi en önemlisi kısmetinden ötesine geçemiyor insan, kısmetinde ne varsa o oluyor...

Son düzenleme:

erkek arkadaşı olan insanlar daha özgüvenli oluyor demek..bilmiyordum
bu arada kendine yetebilen insanlar böyle şeyleri dert edinmezler..

fatbetter....sana katılmıyorum...şimdi konuyu şu şekilde düşün lütfen.sen evlisin ve cocuk sahibi kadınsın.yani evlilikde soorunlar olabilir elbette ama gece sarılabileceğin bir eşin ve zamanını geçirip yada kendini adayabileceğin bi cocugun var.eğer sen şu an bekar olsaydın ve bir evlilik hayali kuruyor olsaydın bu arkadasımızı ancak o zaman anlayabilirdin....

şimdi kendi yorumumu yazayım sana cnm...
öncelikle her ne kadar sana sert çıkan arkadaşlarımız olsada bazı cümlelerin gerçekten yanlış.burda kimse kimseyi tanımıyor o yüzdende kimse kimseye düşman değil.yaşına veriyorum sadece ama yanlış yinede...
derdine gelince.27 yasında olmama ve başımdan bir evlilik geçmiş olmasına rağmen seni anlıyorum.çünkü eski eşim dahil hayatıma 2 erkek girdi ki 2.si sevgilim dahi sayılmazdı.
18 yaşında evlendim ben.senin yaşlarındaykende boşandım.
arkadaş ve aile sevgisi bambaşka.bir erkek tarafından sevilmek beğenilmek bambaşka hatta o kadar başka ki ne anne ne arkadas sevgisi dolduramıyor boşluğunu.kadınız bayanız herşeyden önce beğenilmek istiyoruz etrafımızda koşanlar olsun istiyoruz.
benimde çok erkek arkadasım olmadı.ne ortaokulda ne lisede nede boşandıktan sonra çalışma yaşamımda beğenildiğimi bilirdim ama sizin tabirinizle kimse çıkma teklif etmezdi.
şimdilerde ise evleneceğimizi düşündüğüm biri tarafından tabiri caizse reddedildim.
ben bunun bakımla falan ilgisi olduğunu zannetmiyorum.sorun sanırım toplumdan kaynaklanıyor birazda.kendim adına böyle yani.beni de beğenenler bir kahve içmek isteyenler olurdu.ama öyle ön yargılı bir insan olmuşum ki,öyle güvensizmişim ki erkeklere karşı hep art niyet aradım.çevremde hep öyle gördüm erkek mi aaa kesin bi art niyeti vardır kullanır atar bilmem ne bilmem ne...toplum gözünde el değmemiş kızlar olmamız gerektiği şeklinde yetiştirilmedik mi coğumuz????
devir değişti deniyor ya hani evet devir değişti ama kafalar aynı devir değişse ne olacak.
ama madolyonun bir de öbür tarafından bak hayata.diyelim ki bi çok erkek arkadasın oldu.ve sende bizler gibi buraya erkek arkadasından yakınacaktır.anlıyorum seni diyorsun ki keşke benimde olsada yakınsam ama bazen öyle acıtıyor ki bu erkek milleti insanın canını keşke hiç olmasaydı diyorsun.hayatına bir erkek girdiğinde daha çok hayal kırıklığı yaşıyor ve daha çok keşkelerin oluyor insanın.
doğru insanı bulan bunları yaşamıyor tabi.ama günümüzde doğru insanı bulmak çok kolay değil.
sert mizaçlıymışsın ya hani bence ben bunun bir ön yargı olduğunu düşünüyorum.bende öyleyimdir çünkü.hiç bi erkekle gözgöze gelmemeye özen gösteririm halbuki göz teması değilmidir herseyin başlangıcı.ama benim yasadığım yerde gözgöze gelmek davetkar bakış olarak adlandırıldığı için hep korktum.
bir de sorun bizde,ortasını bulamıyoruz.sevmesek bi türlü sevsek bi türlü.ya cok gaddar oluyoruz yada inanılmaz derecede fedakar.ortasını bulamadığımız içinde biz üzülüyoruz.
bence bunu kafana takmamaya çalış.bana sorarsan en doğrusu olmuş senin bu yasa kadar sevgilinin olmaması.çünkü hala güveneilirsin.hala sevebilirsin.
ve bence bundan sonraki yıllarda bir sevgilinin olması daha iyi en azından cahil değilsin...

şansı insan kendi yaratır belki ama yinede nasiptir diyorum ben.
neden neden diyeceğine bence ne kadar şanslıyım de.çünkü o kadar şanslısın ki,yüreğin hiç yara almamış.kalbin hiç kırılmamış.aldatılmamışsın.terkedilmemişsin.reddedilmemişsin.yarı yolda bırakılmamışsın.güvenin zedelenmemiş.
su an tüm bu duyguların olumlu olanlarına sahipsin ve bunun için çok sanslısın bence.
çünkü insanın hayatına giren her yanlış erkek bu duygulardan biraz biraz alıp defolup gidiyor.
topicleri oku derim ben.sevgilisinden kocasından nişanlısından dertli olan öyle çok insan var ki.
bence onları okudukça inan haline şükredebilirsin.
sabbret ve bekle derim ben.inş karsına ilk çıkan kişi doğru kişi olur ve sen bizler gibi hiç üzülmez bizlerin yaşadığı kırgınlıkları hiç yaşamazsın...
sevgiyle kal...

Beni yanlis anladin galiba cnm...
ben Düsman demedim
sadece kimse kimseyi tanimadigi icin... gercek yüzlerini ortaya koyuyorlar.
Yani icinden iyi birsey, yardim etmek isteyen bunu yapiyor... dalga gecmek,
durup dururken insanlara satasmak isteyen bunu yapiyor...
Ama o insanlara
üzülüyorum cünkü asil böyle bir hareketde bulunanlar kendileriyle barisik degildir
benim gözümde.

Yazdiklarin icin tesekkür ediyorum.

elacım, bu işler gerçekten doğru zamanı bekliyor.
benim 5 seneyi aşmış bir ilişkim var.
daha 5 yıl sevgili olarak kalıcaz herhalde zaten ayda 1 kere görüşebiliyoruz.

ama bi arkadaşım var liseden 21 yaşına kadar hayatında kimse olmadı. bu yaz biriyle tanıştı ve kurban bayramında sözleniyor.
yani baksana hiç aklında yokken kısmet işte 5 ayda sözlenme aşamasına geldi.
belki senin de böyle olur :) belki de hayırlısı budur..

ben hep 1 kere olsun tam olsun derim....

Elacım hiç üzülme nasip kısmet işleri
bir bakmışsın evlenmişsin
mutlaka senin beklediğin gibi
biryerlede kısmetınde seni bekliyor oldumu canım üzülmek yok

Aradan 1,5 yil gecmis...Basta konu sahibi olmak üzere dertlenen arkadaslarin durumlari hala aynimi,merak ettim dogrusu

Sana katılıyorum bende 25 yaşındayım daha bu zamana kadar gelipte bir çıkma teklif eden bile olmadı :)
Benim sorunum dışardan çok soğuk biri olarak görünmem. Çevremde beni yeni tanıyıp sonradan arkadaş olduğum
herkes bu şekilde sen çok sıcaksın ama dış görünüşün çok soğuk sana yaklaşmaya korkar insan diyorlar.
Ben kadere inanan bir insanım. Eminim sevgimi verebileceğim kişi vakti geldiğinde karşıma kendiliğinden çıkacak
ve benim meymenetsiz suratıma :) aldırış etmeden beni sevecek.

Sende üzme kendini canım birgün hiç ummadığın bir yerden o sevgili sana kendiliğinden gelecek. Sadece şimdi zamanı değil...
[/COLOR][/B]

Son düzenleme:

Konuyu anlatis sekliniz cidden cok hos, ALLAH gönlünüze göre versin.
Günümüz erkekleri malesef kendilerine fazla güvenmedikleri icin, "soguk" duran "zor" kizlara yanasmaya cesaret bulamiyorlar.Hani bir söz vardir,bir agactaki en güzel elmalar en yüksekte olanlardir,ama insanlar kendilerinde o elmalara yetisebilecek gücü bulamadiklari icin ulasilmaz oluyorlar seklinde...kadinlar konsuda aynen böyle aslinda.
Hakkinizda hayirlisi olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…