Hiç iftiraya uğradınız mı?

Çok çok güzel tespitleriniz var. İnsanları tanıma konusunda çok da başarılı değilim açıkçası. Daha doğrusu bir insanın ne kadar tehlikeli olabileceğini tahmin edemiyorum. Herhangi bir zamanda gayet enerjik, pozitif iletişim kurduğun, iyi temennilerde bulunduğun, ayrıca hayatına, yaşayışına, değerlerine dair hiçbir bilgin olmadığı biri hakkında neden olmayan bir şeyi uydurursun, kötü bir değerlendirme yapar ve bunu yayarsın ki?
Hakikaten de etrafında kimse kalmamıştı artık, cinsiyet fark etmeksizin birçok kişi ile tartışıp küsmüştü. Bana bu cümleyi söyleyen arkadaşıma gelince; gerçekten iyi niyetini bildiğim, tanıdığım birisi. O dönem bana yansıtmamıştı hiç, çünkü onunla da iletişimimiz selamlaşmadan öte değildi. Sadece onunla olduğu dönemde, bizim hakkımızda yaptığı yorumları dinleyip onun anlattıklarını doğru sandığı için çok vicdan azabı çekiyordu, helallik istemişti. Çok kez ısrar ettim, ne söylemiş olabilir hiçbir samimiyetimiz yoktu ki dedim. Gerçekten tedirgin oldum ne uydurmuş ne söylemiş olabilir hakkımda diye. En son bir konuşma esnasında yine ısrar ettim, sadece o kadarını söyleyebildi. Ardı arkası var mıydı bilmiyorum, olsaydı da arkadaşım büyük ihtimalle anlatamazdı benim üzüleceğimi düşünüp. Kendisini de araları bozulduktan sonra ibadetinden vurduğunu, sürekli laf çarptığını söyledi. Gerçekten tartıştığı küstüğü kişilerle ilgili etrafındakilere, o kişileri tanısınlar/tanımasınlar mutlaka olumsuz şeyler anlatan biriydi.
Namus, ahlak, onur ve haysiyetimiz konusunda attığı bir iftira varsa da, dilerim Allah hesabını iki cihanda da sorsun.
 
Aman yok be nereye izi kalıyo.
Kimde izi kalıyorsa zaten onlarda başkasının lafıyla hareket eden çürük elmalardir

Çürük elmada izin kalsa nolur kalmasa nolur
Güzel bir değerlendirme olmuş. Bu düşünceyi kendime aşılamam lazım. Hangi birini, hangi kişiye ispat edeceğim ki?
 
Üvey kızı olması daha olası bence, söylediklerinden çok daha başka bir derdi varmış gibi hırpalamış küçücük çocuğu.

Hikayesi cok acikli ama hirsiniz kucucuk cocuktan cikariyor, ee cocugu cocuga emanet eden zihniyetin icinden bu olayin çıkması da aslinda hic sasirtici degil.
 
Hikayesi cok acikli ama hirsiniz kucucuk cocuktan cikariyor, ee cocugu cocuga emanet eden zihniyetin icinden bu olayin çıkması da aslinda hic sasirtici degil.
Kayınpederi zaten Allahlık da neyse ama mery’i de hatalı, ne güzel okuyormuş okulunu bitirir sonra istiyorsa evlenirdi, televizyonun internetin olmadığı bir ülkenin vatandaşı değil ki, bu çağda kadınlar neyin ne olduğunu ne yapmaları gerektiğini korunma yöntemlerini biliyor olmalı artık.
Seversin aşık olursun birlikte de olursun ama korunursun, korunmaz hamile kalırsan istemediğin bir hayatın içinde bulursun kendini, attığımız adımların sorumluluğunu almak zorundayız, 12 yaşındaki çocuk yalan söylemiş olabilir çünkü mery’nin de çok iyi bildiği üzere kısıtlayan bir ailede büyüyor o kız çocuğu, yalanın kötü bir şey olduğunu anlatırsın ama kendisi de travmalı çocukluk geçirmiş bir kadın 12 yaşındaki bir çocuğa sen kumanın çocuğusun baban seni istemedi diyemez hakkı yok, bizimle yaşıyor diyor hayır mery’le yaşamıyor babasının evinde yaşıyor, 12 yaşındaki çocuğun evinde yaşayan mery.
 
Geçmiş olsun. Peki travma oluşturdu mu bu durum sizde?
Teşekkür ederim.Tabi ki üzüldüm etkilendim.Ki iftara atan kişilerle bağlantım bile yok.
Allah a havale ettim.Rabbim yarına bırakır ama yanlarına birakmaz.
 
Hiç iftiraya uğradınız mı? Uğradıysanız hakkınızda uydurulanı öğrendikten sonra nasıl hareket ettiniz?
Komşularım tarafından iftiraya uğradım maalesef. Üstelik prematüre bebeğimle ilgilendiğim şu dönemde yaşıyorum bunu. Yokluğumu fırsat bilip herkes her suçu benim üstüme atmış. Konuştum ama baktım ki herkes inanacağı şeyi seçmiş. Bir daha görüşmemeyi tercih ettim.
 
iftiraya uğradım,Allaha havale ettiğim de oldu,mahkemelik olduğum da. sadece şunu bilirim Allah yapanın yanına bırakmıyor
Geçmiş olsun. Mahkeme sonucu ne oldu acaba, ceza verildi mi, ders aldı mı acaba karşı taraf?
 
Allah yardımcınız olsun, gerçekten insanlar zanna uyup hareket etmekten hiç çekinmiyorlar. Kötü bir zanda bulunup bir de bunu yayıyorlar.
 
Geçmiş olsun. Mahkeme sonucu ne oldu acaba, ceza verildi mi, ders aldı mı acaba karşı taraf?
aynen ama mümkün mertebe bu durumlara girmemek en güzeli çünkü yıpratıcı süreçler oluyor. Ama bence zannederim dünya üzerinde iftiraya uğramayan yoktur
 
Nasıl davrandınız, karşı tarafla yüzleştiniz mi? İnkar mı ettiler, özür mü dilediler?
Ben karşı tarafla yüzleştim hiç inkar etmediler hatta söylediklerinin arkasında durdular ama ben onlar yalancı çıkardım yani
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…