• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiç iftiraya uğradınız mı?

Zannetmiyorum, kayınpederi rahmetli eşinden başka kadınla da beraber olmuş, o kadından da 2 çocuğu varmış diye biliyorum, çocuklarından bir tanesi bu 12 yaşındaki kız çocuğu ve kadın 12 yaşındaki kızına baksınlar diye göndermiş.

mery muhtemelen annesinin bakmadığı kıza bakmak zorunda kaldığı için kızıyor ama 12 yaşındaki çocuğun ne günahı var?
Kendisinden 2 yaş küçük kocasıyla evlenip kayınpederin evinde yaşamak zorunda kalmasının, gebeliği yüzünden okulunu dondurmasının, kendi öz babasından gördüklerinin sebebi görümcesi değil.

Hayatını yaşayamıyor olmasının günah keçisi 12 yaşındaki bir kız evlat olamaz, ki kendisi de kız evlat büyütüyor.
Abla konuları çok enteresan geldi bana, kayınpeder bile çıkabilir kendisi😏

İftira derecesinde bir haksızlığa uğramadım uğrasaydım ya karşımdakini ben bitirirdim ya da hukuk yoluna giderdim sizde konu ne daha iyi fikir alışverişi olur
Aynı işyerinde çalıştığım, benden yaşça büyük bir bayan, daha yeni başladığım dönem aramızda hiçbir samimiyetimiz, merhaba merhaba dışında hiçbir paylaşımımız olmadığı dönemlerde, yine başka bir bayana benim hakkımda, o öyle dini paylaşımlar yapıyor ama…. gibi bir cümle kurmuş. Birçok kişi ile küsmüştü, hatta hakkımda konuştuğu insanla bile küsmüştü sonradan. Şu an aynı yerde değil ama ben bunu yeni duydum, çok şaşırdım ve çok üzüldüm. Hiçbir samimiyetimiz yokken, hiçbir paylaşımımız yokken benim hakkımda neye göre yorum yaptı diye düşünüyorum. Lise dönemimde de başka bir travma yaşamıştım, sıkıntılı bir insanın hakkımda yalanlar uydurduğunu öğrenmiştim. O zamandan travma kaldı bende, insanlar neden tanımadığı halde ya da olmadığı halde karşı tarafı karalamak için yalan uydurur ki? Benim kendimi savunma hakkım bile olmuyor, arkamdan neler döndüğünü bilmediğim için.

Uğradım bsey yapmadım.
Sorun değil gunahinizi aldıkları için ahirete göre karlı çıkıyorum diye düşünüyorum umrumda olmuyo😬
Ben de kendimi öyle teselli ediyorum ama çamur at izi kalsın durumu insanın ağırına gidiyor. Olmayan bir şeyi uydurup üzerimize yapıştırmaları çok ağır geliyor.

Maalesef uğradım. Daha lise çağında bir çocukken sırf çıkma teklifini kabul etmedim diye ahlaksızın biri tarafından okuduğum okulda benimle düşüp kalktığına dair dedikodu yaymıştı ve işin kötü tarafı eli elime değmiş biri değildi. Bunun aksini ispat edemeyeceğim için insanlar böyle bir konuda dedikodumu yapmıştı. Yaşım da çok küçük olduğundan hakkımı savunabilecek bir durumum da yoktu. Ama bu dedikoduyu yayan kişi için öyle bir ah ettim ki, o da yaşayıp görecek başına neler geleceğini.
Evet en kötü iftira budur bence kanıtlaması çok zordur,öptüm kokladım dese aksini kanıtlamak çok zor

Aynı işyerinde çalıştığım, benden yaşça büyük bir bayan, daha yeni başladığım dönem aramızda hiçbir samimiyetimiz, merhaba merhaba dışında hiçbir paylaşımımız olmadığı dönemlerde, yine başka bir bayana benim hakkımda, o öyle dini paylaşımlar yapıyor ama…. gibi bir cümle kurmuş. Birçok kişi ile küsmüştü, hatta hakkımda konuştuğu insanla bile küsmüştü sonradan. Şu an aynı yerde değil ama ben bunu yeni duydum, çok şaşırdım ve çok üzüldüm. Hiçbir samimiyetimiz yokken, hiçbir paylaşımımız yokken benim hakkımda neye göre yorum yaptı diye düşünüyorum. Lise dönemimde de başka bir travma yaşamıştım, sıkıntılı bir insanın hakkımda yalanlar uydurduğunu öğrenmiştim. O zamandan travma kaldı bende, insanlar neden tanımadığı halde ya da olmadığı halde karşı tarafı karalamak için yalan uydurur ki? Benim kendimi savunma hakkım bile olmuyor, arkamdan neler döndüğünü bilmediğim için.
Bu konuda yapacak hiçbir şey yok karma yapmış zaten yapacağını herkesle arası bozulmuş yallah spor ben buna iftira da demezdim hasetlik kötü dedikodu bu konuda yapabileceğiniz bir şey olmadığı için düşünmekten vazgeçin bir de şu var demiş dedi vs bunlara çok da öyle balıklama atlamayın ne malum dediği ? Belki kadın şu an hiç ulaşamayacağın ulaşsan bile böyle demişsin demen saçma olcağı için peşini tutamayacağın bir konu üstünden kendi içindekini söylüyor bilemezsin

Ben de kendimi öyle teselli ediyorum ama çamur at izi kalsın durumu insanın ağırına gidiyor. Olmayan bir şeyi uydurup üzerimize yapıştırmaları çok ağır geliyor.
Aman yok be nereye izi kalıyo.
Kimde izi kalıyorsa zaten onlarda başkasının lafıyla hareket eden çürük elmalardir

Çürük elmada izin kalsa nolur kalmasa nolur

Ama sanki yaşadığınız bu olay iftiradan ziyade, o kişinin sizin hakkınızda yalan söylemesi dedikodu yapması gibi görünüyor.
İnsanların arkanızdan yaptığı dedikodular için savunma yapmanıza gerek yok, herkes kendine yakışanı yapar, yüzleşmek isteyebilirsiniz yüzleşirsiniz de ama insanların ne dediğini umursamayın bence zira hayatınız boyunca böyle dedikoducu insanlarla denk geleceksiniz, her dedikodu yapanı bu kadar kafaya takarsanız üzülürsünüz, siz hayatınızı bildiğiniz gibi yaşamaya devam edin.

Maalesef uğradım. Daha lise çağında bir çocukken sırf çıkma teklifini kabul etmedim diye ahlaksızın biri tarafından okuduğum okulda benimle düşüp kalktığına dair dedikodu yaymıştı ve işin kötü tarafı eli elime değmiş biri değildi. Bunun aksini ispat edemeyeceğim için insanlar böyle bir konuda dedikodumu yapmıştı. Yaşım da çok küçük olduğundan hakkımı savunabilecek bir durumum da yoktu. Ama bu dedikoduyu yayan kişi için öyle bir ah ettim ki, o da yaşayıp görecek başına neler geleceğini.
Geçmiş olsun. Çok benzer bir durum yaşamışız. Aslında benim için travma oldu bu durum. Benim başkasını sevdiğimi bilmesine rağmen, bana çok aşık olduğunu, bensiz yaşayamayacağını söyleyen benden 5-6 yaş büyük, ağzı yalan dolu biri vardı. Yaşım küçük olduğu için ona ne kadar yalancı ve zekasız olduğunu söyleyemediğim için bir türlü kurtulamamıştım. Acıyordum da ama ona karşı hissim olmadığını da söylüyordum. Bir gün onun bir arkadaşı bana mesaj attı, benim hakkımda bir sürü iftira atmış, ki ben asla ona herhangi bir yakınlık, ahlaki zafiyet göstermemiştim. Yıkıldım, kendime gelemedim. Kurtuldum ama bu yaşıma kadar kalbimde çok ağır bir yük olarak kaldı, çocuk olduğum için bilemedim, şimdi olsa anında o yazışmaları alır savcılığın, karakolun yolunu tutardım. Sonradan öğrendim, sınıftaki bazı kız arkadaşlarıma da beni karalamış, ahlaksızca uydurduğu hikayelerle. Hakkımı helal etmediğim, iki cihanda da attığı iftiranın cezasını çekmesini dilediğim kişidir. Geçen günlerde ise aramda hiçbir sorun olmayan bir bayanın benim hakkımda yaptığı yorumu duydum, yine tetiklendi travmam. Hiçbir samimiyetimiz olmamasına rağmen benim okuduğum kitaplardan paylaştığım dini metinleri görünce böyle paylaşımlar yapıyor ama… gibi şeyler demiş. Selamlaşma dışında hiçbir samimiyetimiz olmadığı zamanlarda bir başka arkadaşıma söylemiş bunu. Şu an aynı yerde değiliz ama bu sözleri söylediği zamanlardan sonra bir araya da gelmiştik, oturup muhabbet de etmiştik, halbuki daha samimiyetimiz bile yokken hakkımda nasıl yorumlar yapmış.

Ama sanki yaşadığınız bu olay iftiradan ziyade, o kişinin sizin hakkınızda yalan söylemesi dedikodu yapması gibi görünüyor.
İnsanların arkanızdan yaptığı dedikodular için savunma yapmanıza gerek yok, herkes kendine yakışanı yapar, yüzleşmek isteyebilirsiniz yüzleşirsiniz de ama insanların ne dediğini umursamayın bence zira hayatınız boyunca böyle dedikoducu insanlarla denk geleceksiniz, her dedikodu yapanı bu kadar kafaya takarsanız üzülürsünüz, siz hayatınızı bildiğiniz gibi yaşamaya devam edin.
Haklısınız ancak yine de insan üzülüyor. Hiçbir münakaşamız, paylaşımımız yokken böyle bir yorum yapması, insanlara da bu şekilde lanse etmesi çok canımı sıktı. Daha önce o kişiyle samimi olan arkadaşım bana, ben sizi onun yanında iken çok farklı tanıyordum, öyle bir dolduruşa getiriyordu, etkiliyordu ki bir süre sonra onun anlattıklarına inanıyordum. Onun yanından ayrılınca anladım gerçeği deyip helallik istemişti benden. Ben de şaşkınlığa uğramıştım çünkü benim hakkımda yorum yapan kadına abla derdim, selamlaşma dışında hiçbir samimiyetimiz de yoktu, hakkımda ne demiş olabilir yahu bizim hiçbir paylaşımımız yoktu ki dedim. Çok merak ettiğim için ısrar ettim hakkımda anlattığı şeyi söylemesi için. Duyunca çok şaşırdım, benim hayatıma, yaşayışıma, özelime dair zerre bir bilgisi olmayan, aramızda paylaşım da münakaşa da olmamış biri nasıl kötüler bir başkasına diye düşündüm.

Soruyu sorup yorum yazanlara hiç cevap yazma nedeniniz nedir?
Ben sizi merak ediyorum konu sahibi, siz mi birisine iftira attınız da soruyu sorup kenara çekildiniz? Yoksa iftiraya mı uğradınız yazarmısınız, konunun ne olduğunu?
Kusuruma bakmayın lütfen. Öğle arası konuyu açmıştım, ancak akşam iş çıkışı okuyabildim tam olarak yorumları. Farklı dönemlerde yaşadığım, geçmişte de travma oluşturan büyük bir iftira, sonrasında da herhangi bir konuda birilerinin yaptığı yalan yanlış değerlendirmelerin dönüp dolaşıp kocaman bir iftira haline gelmesi beni çok üzüyor.
Birini hedef alarak olur olmadık karalayan, olmamış bir şeyi olmuş gibi yayan, kalbinin katılığından dolayı hiçbir zararını görmediği insanı kötüleyen insanlara karşı nasıl bir tavır içerisine girilmeli bilmiyorum.
Biz hakkımızda uydurulan şeyi duyduktan sonra susmalı mıyız, yoksa hesaplaşmalı mıyız? Allah’a havale etmek mi yoksa yüzleşmek mi en doğrusu?

Hiç alakasız nerdeyse tanımıyorum bile diyebileceğim insanlar tarafından ugramisim.Tabi aradan nerdeyse bi 10 yıl geçtikten sonra öğrendim.Hicbisey yapmadım eşimle paylaştım sadece bilgisi olsun diye.
Bu olaydan sonra çıkardığım bir ders oldu.Gozumle görmediğim hiçbir şeye inanmam.Ve ates olmayan yerden duman çıkmaz sözü de benim için o olaydan sonra artık hicbisey ifade etmiyor.
Geçmiş olsun. Peki travma oluşturdu mu bu durum sizde?

Haklısınız ancak yine de insan üzülüyor. Hiçbir münakaşamız, paylaşımımız yokken böyle bir yorum yapması, insanlara da bu şekilde lanse etmesi çok canımı sıktı. Daha önce o kişiyle samimi olan arkadaşım bana, ben sizi onun yanında iken çok farklı tanıyordum, öyle bir dolduruşa getiriyordu, etkiliyordu ki bir süre sonra onun anlattıklarına inanıyordum. Onun yanından ayrılınca anladım gerçeği deyip helallik istemişti benden. Ben de şaşkınlığa uğramıştım çünkü benim hakkımda yorum yapan kadına abla derdim, selamlaşma dışında hiçbir samimiyetimiz de yoktu, hakkımda ne demiş olabilir yahu bizim hiçbir paylaşımımız yoktu ki dedim. Çok merak ettiğim için ısrar ettim hakkımda anlattığı şeyi söylemesi için. Duyunca çok şaşırdım, benim hayatıma, yaşayışıma, özelime dair zerre bir bilgisi olmayan, aramızda paylaşım da münakaşa da olmamış biri nasıl kötüler bir başkasına diye düşündüm.
Profilinizde yazana göre 35 yaşındasınız, bu zamana kadar insanları az çok tanımış olmanız gerekirdi bence, her insan diyemem ama bazı insanlar dedikodudan beslenir, sizin hakkınızda bilip bilmeden konuşan o hanımın gıybetini yaptığı tek kişi siz değilsinizdir herkes hakkında atıp tutmuştur zaten bu sebeple de herkesle arası bozulmuştur.
Namusunuza, ahlakınıza onur ve haysiyetinize yönelik sözler sarf edilmedikçe el alemin sizin hakkınızda ne söylediğine takılmayın, bence burada takılmanız gereken asıl mesele ne biliyor musunuz?
O kişinin söylediklerine itibar edip söylediklerine inanan kişiler, demek ki o kişiyle arkadaş kalmaya devam etselerdi sizin hakkınızda söylediği her şeye inanmaya devam edeceklerdi, demek ki sizi tanımaya çalışmak yerine başkasının sözleriyle hareket etmeyi tercih edecek kadar benlikleri olmayan kişiler bunlar.
Akıl yürütemeyen, kendi fikri olmayan, başkasının sözlerine göre davrananlar dedikodu yapan kadar uzak durulması gereken tiplerdir.
Dün onunlaydılar ona inandılar, bugün size yanaştılar, yarın başkasını bulup ona yanaşacaklar, bence size arkadaş diye yanaşanlara da dikkat edin.

Uğradım, bağırdım çağırdım. Dava açacağımı söyledim.Özür dilediler.

Bazı insanlar çok iğrenç durduk yere kıskanıp iftira edebiliyorlar.

Herkesin başına gelir üzülmeyin. Hakkınızı arayın.
Keşke bende travma olan ilk iftirada şimdiki aklım olsaydı. Yaşım çok küçüktü, karşımda kendini akıllı sanan, yalanlarını yüzüne vurmadığım için haddini aşan bir zırcahil vardı. Herhangi biri hakkında uydurabileceklerinin sınırı yoktu. Başladı hakkında iftiralar uydurup bana anlatırken, benim hakkımda da ahlaksızca iftiralar uydurup başkalarına anlatmış. Şimdiki aklım olsaydı, bir şikayetime bakardı hayatının zehir olması, bilemedim çocuk olduğum için, ya ona inanan olduysa diye çok üzülmüştüm. Son olanlar bundan farklı olarak hiç iletişimimin olmadığı, selamlaşma ve iyi temennilerde bulunma dışında paylaşımım olmayan insanlar. Bir insan, hiçbir zararını görmediği biri hakkında neden kötü konuşur ki? Böyle insanlarla nasıl mücadele edilir?

Bu konuda yapacak hiçbir şey yok karma yapmış zaten yapacağını herkesle arası bozulmuş yallah spor ben buna iftira da demezdim hasetlik kötü dedikodu bu konuda yapabileceğiniz bir şey olmadığı için düşünmekten vazgeçin bir de şu var demiş dedi vs bunlara çok da öyle balıklama atlamayın ne malum dediği ? Belki kadın şu an hiç ulaşamayacağın ulaşsan bile böyle demişsin demen saçma olcağı için peşini tutamayacağın bir konu üstünden kendi içindekini söylüyor bilemezsin
Bana bunu söyleyen kişi benim için gerçekten çok değerli olan bir büyüğüm, ablam diyebilirim. Daha önce çok samimi oldukları için, ayrıca beni ve diğer kızları tanımadığı için bizim hakkımızda onun söylediklerine inanmış ve bizimle iletişime girmekten çekinmiş, o kişinin etki alanından uzaklaşınca fark ettim dedi aslında bambaşka bir evrendeymişim bilmiyormuşum, eğer uzaklaşmasaydım fark edemezmişim dedi. Bunu onunla daha önce arkadaş olan birkaç kişiden daha duymuştum ancak benim hakkımda da yorum yaptıpını hiç tahmin edememiştim.

Back
X