tatlım bu konuda üzülme, evlenince de "evlendi evde adama laf edemiyo geliyo burda patlıyo" deme ihtimalleri var... bazen şakayla karışık ben diyorum, 31 yaşında evlenen biri olarak" bekarken, evlensede sakinlese dersiniz; şimdi de evlendi adama sinirleniyo burda çıkarıyo diyosunuzdur." diye.... arkadan konuşmıcan arkadaş, yüzüme söyleyemediğini arkamdan söylemiycem, bende duyduğumu böyle ifade ederim...
bence de güzellik önemli değildir, yani kısmen önemlidir. ben güzel biri değilim açıkcası, kısa boyluyum, kulaklarım kepçe, kahverengi saçım gözüm, azcık dişleğim.... hani şu filmlerde hatunları uyurken izlerler ya, onlarda melekler gibi güzeldirler, tam seyredilesi... işte ben buna çok özenirim misal, dişlek olduğumdan ağzım açık uyuyorum çünkü, ağzımı kapatmaya kendimi zorladığımda da dudağımı kanatabiliyorum :)))) ama bunların hepsi komik bence.... acayip kendimle barışığımdır. hepsi bu.... evlenmeden önce sevgililerim oldu, terkettiğim de oldu terk edildiğimde.... benimle ilgilenenlerinde ilgilenmeyenlerinde sebepleri buydu çok ilginç değil mi?
tabi herkes evlenmek zorunda değil ama, inan bana hayat böyle daha ımmmmmmm anlamlı evet doğru kelime bu. anne baba, arkadaşlar, alışveriş, eğlence, konser, makara kukara.... hepsi süper şeyler. ama bence evlenin kızlar..... en "size göre" olanını bulun ve evlenin....
valla kızlar aslında nerdeyse tüm mesajları alıntılayasım geldi.... ayyyy aynı bennnn diye diye.... etrafımca sevilirim nacizane. 4 yakın kız arkadaştık. 3 ü evlendi ve benim hayatımın en zehir dönemi başladı. ulan istediğim zaman arayamıyodum bile, ya müsait değillerse diye, buluşalım edelim dendiğinde "kocama bi haber veriyim" deniliyo doğal olarak. ve herkes "e artık sıra sende, bulalım sana birini" demeye başladı.nası yalnızlaşmış hissettim kendimi evlenen son arkadaşımdan sonra anlatamamm.... derken bu durum canıma tak etti bi zaman ve ben, yani "görücü usulümü hayaaaatta olmazzzz, ben böyle filmlerdeki gibi bi aşk yaşıycam ben" diye debelenip duran ben "tamam" dedim tanışalım.... ama konu sahibesinin başına geldiği gibi, ekildim ya la :)))) sooonnnraaaaa artık konu o kadar inat bi hal aldı ki artık nerden mezun, çalışıyomu falan bile demeden tamam tanışalım dediklerim oldu......hatta daha vahim bi hal de aldı durum, artık kim bana he dese devam etme konumuna kadar geldim. çünkü benim "tamam biraz daha tanıyalım birbirimizi" dediklerim arkadarına bakmadan kaçtılar sanki.... ayyyyy dedim kendi kendime kısmetsiz oldum ya ben..... gerçi şimdi sanki her gün biriyle tanışıyomuşum gibi oldu ama, belki 4-5 kişi hepi topu onlarda. evlenmeden önceki 4 yıldan fazla zaman hayatımda kimse olmadı, görücüler vasıtasıyla bi kahve içtiklerim, bi yemek yediklerim hariç. zaten onlarda 1 defalık oluyodu sonrası gelmiyodu.
bu arada atamam da oldu, memurdum artık. ancak küçük bi kasabada. ailemle birlikte yaşıyodum, ailemin yanına atandım yani. ve her atanan benden küçük, yan gözle de bakamıyom ki arkadaş

bu arada eski moduma da geri döndüm "görücü bana ters!" modu

derken bi akşam tel çaldı, sevdiğim uzak akrabalarımdan birinin eşi, yengem..... beni her gördüğünde "seni ben evlendircem" der dururdu. "sana birini buldummmm kııııızzzz" diye lafa girdi, yok istemiyom falan desemde nafile "verdim ki numaranı, sen not alda teli açmamazlık etme bak çok ayıp" diyip konuyu da teli de kapattı. önce bi iki mesaj sonra face... anammmm ben ekleyince "bewwww dedim hayatta olmazki, fanatik ya bu" zaten görüşmeye karar vermiştik. neyse dedim gidiyim ters davranıyım oda zaten vazgeçer. gittim hakkatten ters davrandım. hafif yağmur çiseliyodu, sigara içiyom ben dışarda oturalım dedim. ıslancaz ama dedi mahçupca, o zaman sen içerde oturabilirsin dedim.

o ak dese ben kara..... aramaz diye düşünüyodum ama aradı. açıkcası sohbeti de hoştu. sonraki 3 görüşmede "bu iş olmaz" demek için gittim. 5 ay içinde nişanlandık. 2 gün sonra evlenme yıldönümümüz.... "İYİKİ YAPMIŞIMMMM"
uzuuunnnnnnnnnnnnncaaaaa anlattım ya, demem o ki, geçen sayfalarda da demişti biri...."bi şey çok istediğiniz halde başınıza gelmiyosa, hayal bile edemeyeceğiniz güzellikteki geleceği içindir."
Rabbim hepinize hayırlısını nasip etsin. benden kat bekat mutlu olun emi