Hiç kıyafetim yok?

ninis

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2021
130
0
8
22
Ya okulumuzn belli bir forması yok , okula herkes bakıyorum farklı farklı kıyafetler giymis olarak geliyor , ben ise resmen aynı kıyafeti haftada 3 gun giyiyorum , asssssırı utanıyorum , bi kere bi ayakkabım vardı baya 2 3 senelik , tabi kararmıstı da , bi arkadasım ayakkabıya bak bembeyaz diye dalga gecti benle , asırı kotu oldum. Aslında durumumuz var fakat ailem lmıyor yok neymis borc varmıs falan , ayda bir kıyafet aldanıznyeter 1 parca en azından diyorum onuda kabul etmiyolar , en kotusu harclıklarımı biriktiriyorum ona bile kızıyolar , gelmis biz onu yemek yemen icin verdik kıyafwt slamazsin falan diyolar. Resmen biktim millet cok guzel giyinirken eski püskü kıyafetlerle okula hidiyorum , bazen gizlice para biriktirip biseyler alıyorum ama zorluyor bu beni , ne yapicam?

dost başa bakar düşman ayağa
şu ayakkabıya bak bembeyaz diyen arkadaşınıza benim ayakkabı sorunum çözülürde senin zeka sorunun nasıl çözülür onu bilemem diyebilirsiniz

birçoğumuz zor dönemden geçtik sizi çok iyi anlıyorum, alım gücü çok zayıf ,birçoğumuzun cebinde para yok ,öğrencilikte zor ama sabredin okuyun ve meslek sahibi olun etrafınızda daha düzgün insanlar olur zamanla ve istediklerinizide hesap vermeden alabilirsiniz

siz yemekten kısıp yemek yemeyip kıyafet almak istiyorsunuz ya ailenizin kızdığı aslında aç kalmanız ,vücut direnciniz düşer hasta olursunuz diye üstelik tedavi daha pahalı canınızın yanmasıda cabası

Belki de kıyafetlerin normaldir eski değil-dir sana öyle geliyordur. Mesela mor lila rengi moda diye senin de o renkte kazagin yok da siyah var sen şimdi onu giyemedigin için güzel giyinmiyirum diye dedusunuur okabikriisnn. Veya belli markaalri giyemiyorum diye de bunu düşünüyor olabilirsin..
Ya da gerçekten durumun olmayadsbukir. Kendin çalışana kadsr idare edeceksin. Ben de üni hayatimda öyle guel çeşitli giyinen biri değildim.kendi paranı harcamak başka. Ailen de nereey yetistirsin parayı kiyafet çanta ayakk çok pahalı yanı. Onlar da ev geçindiriyor..

Ailene anlattın mı peki durumu. Seni anlıyorum. Yazları yaşına uygun part time bir işte çalışsan okula kıyafet biriktirsen ailen karışımı. Okulu bitirip maaşını eline alana kadar sabretmek zorundasın

İşte bu yüzden okullarda tek tip kıyafet olması gerektiğini düşünenlerdenim Canım sen de şöyle yapabilirsin mesela o beyaz spor ayakkabını annene söyle makinede yıkayabilir. Ayrıca önemli olan temiz giyinmektir yeni veya çeşitli giyinmek değil. Yine de ailenle güzel bir pazarlık yapabilirsin aralıklarla da olsa 1 parça kıyafet alabilmelerini rica edebilirsin. Durumları gerçekten yoksa da sen artık bunu anlayabilecek yaştasın geçinmek gerçekten çok zor bu devirde. Eminim ki maddi durumları iyi olsa seni en güzel kıyafetlerle donatırlardı. Bir de bir fikrim var; eğer kuzenlerin falan varsa yaşıtın onlarla kıyafet değiş tokuşu yapabilirsin belki?

Ay kıyamam sana Bu yaşlarda böyle olur. Takılma canım. Üstündeki bi kaç parçadan çok daha önemlisin. Madem almıyorlar sende dik dur.

Amaaan hiç anlamıyorum hunharca kıyafet alanı, hiç sevmem gereksiz işler gibi cümlelerle tii ye al.

Biraz daha büyüyünce kendi maddi gücün olacak o zaman nasıl istersen öyle harcarsın paranı.

işte bu yüzden okullarda forma olmalı. ergenlik çağındaki gençlerde inanılmaz bir derde dönüşüyor, kendi zamanımda haftasonları dershanede yaşardım ben bunu :) Biliyorum şu an bizlerle empati kurman imkansız, Okulda aç acına kalma bari evden sandviç götür, paranı biriktir. 2. el uygulamalarına bakabilirsin. Bir de bunun marka takıntısı dalı da var, benim ergen kardeşimde de vardı ayda bir parça diye kafa ütüler ama o istediğini de bershkadan mango zaradan bakmaya çalışırdı. gerçekten yazık o paralara

Ayrica cok
Marka filan almanada gerek yok .. 3-5 parca alsan idare eder seni

annenle bu konuyu tatlı bir dille konuş. kıyamaz yardımcı olur sana.

içinde büyütme. belki gerçekten alacak durumları yoktur o zamanda idare ediceksin kendi paranı kazanana kadar. hayat herkese eşit imkanlar sunmuyor malesef

Önlük ve üniforma uygulaması işte bu yüzden önemli. Okulda serbest kıyafet uygulamasını doğru bulmuyorum. Biz burada ne kadar önemli değil desekte okulda çocuklar çok acımasız davranıyorlar. Bu yaşlarda marka takıntısı olabiliyor,arkadaşlarını hor görebiliyorlar. Hayat şartları herkese aynı imkanları sunmuyor. Bu durum içinde olan çocuklar için gerçekten üzgünüm.

Evet soyluyorum sbartıyosun folabında birsuru kıyafet var diyolar ki gordukleri kıyafetlerde pijama vs den ibaret , ya calısma seyini de soyledim babam izin vermiyor , otur dersini calıs falan diyor

Evet bende forma olmasını cok isterdim

Durumunuz olmasa ok diyecektim ama
Ailenin durumu varmis. Cocugun yemeyecek icmeyecekse neye yarar o
Para?
Evet iste bende ona anlam veremiyorum , borc var diyolar ama sltı ustu 1 oarca kıyafet istiyorum cok bise degil

İyiki marka takıntım yok oyle seylere cok kafa yormam , benim icin guzelse pazardan bile giyinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…