Üniversiteyi üstümdeki montla bitirdim. Sen giysi diyorsun. Bunlar hep dayatma. Biz bi pantolonla kaç yıl geçirirdik herkes de çok beğenirdi bizi. Önemli olan temiz olmak.Ya okulumuzn belli bir forması yok , okula herkes bakıyorum farklı farklı kıyafetler giymis olarak geliyor , ben ise resmen aynı kıyafeti haftada 3 gun giyiyorum , asssssırı utanıyorum , bi kere bi ayakkabım vardı baya 2 3 senelik , tabi kararmıstı da , bi arkadasım ayakkabıya bak bembeyaz diye dalga gecti benle , asırı kotu oldum. Aslında durumumuz var fakat ailem lmıyor yok neymis borc varmıs falan , ayda bir kıyafet aldanıznyeter 1 parca en azından diyorum onuda kabul etmiyolar , en kotusu harclıklarımı biriktiriyorum ona bile kızıyolar , gelmis biz onu yemek yemen icin verdik kıyafwt slamazsin falan diyolar. Resmen biktim millet cok guzel giyinirken eski püskü kıyafetlerle okula hidiyorum , bazen gizlice para biriktirip biseyler alıyorum ama zorluyor bu beni , ne yapicam?
Bende alırım istediğin bişey varsaBen sana bir sewt hediye etmek isterim eğer sende istersen , belki başka ablalarin da etmek ister bellimi olur :)
gencimiz marka vs istemiyor ki yaşına göre heves ettiği basit tişört sweat yeni bir spor ayakkabı vs istiyor. hakkıdır da.ben de destek olurum isterse kendisineBende alırım istediğin bişey varsa
Ya bu aslında farklı bir mevzu, şuan sizin dediğiniz gibi düşünemiyor bu yaş grubuBende neredeyse her gün aynı şeyle gidiyorum okula. Utanmasam 12 yaşından beri giydiğim pembe peluş pijamamla yataktan çıkıp bile giderim öyle üşeniyorum giyinmeye. İnsanlık üstündekilerle değil içindekilerle oluyor. Kıyafetine bakan insanları arkadaş yerine koyup muhatap alma. Belki 1 gardrop dolusu kıyafetin var, nereden biliyorlar ? Üşeniyoruz ayol. Kime ne.
16 yaşındaki bir genç kıza çok güzel yorum yapmışsınız hanımefendi sizi tebrik ediyorum.Ben yine kapitalist sisteme hizmet edicem
Ama bir söz var insan kıyafetiyle gelir , sözleriyle ağırlanır diye.
Ben aşırı önem veririm giyime kuşama. Çünkü bence insan hakkında çok şey söyler. Ha bir insanın durumu yoktur ona amenna.
Ama durumu olup , paspal gezen insandan haz etmem ve yakınlıkta kurmam
Haklısınız, farkındayım aslında durumun. Ama işte duruma farklı bir pencereden bakabilmesini sağlamak istedim.Ya bu aslında farklı bir mevzu, şuan sizin dediğiniz gibi düşünemiyor bu yaş grubuDaha 16 yaşında çevreye özenen, kendini keşfeden çocuklar bunlar. Üşendiği için değil, olmadığı için üzülüyor, giyinemiyor, haliyle kendini kötü hissediyor. Yaşadıkları çok normal değil mi? Hele ki böyle bir dönemde... Önceden ailemiz ne alırsa onu giyerdik biz, çoğu zaman seçme şansımız bile yoktu. Şimdiki nesil kendi beğendiği olmazsa giymiyor. Herşeyin uyumuna dikkat ediyor. Böyle bir ortamda bu minik arkadaşın yaşadıkları, hissettikleri çok doğal.
Ailen kızmazsa, kabul ederse ben de sana bir hediye göndermek isterim.
Mesela edep insana ozel birseydir, insanlari hayvanlardan ayiran da budur.Ben yine kapitalist sisteme hizmet edicem
Ama bir söz var insan kıyafetiyle gelir , sözleriyle ağırlanır diye.
Ben aşırı önem veririm giyime kuşama. Çünkü bence insan hakkında çok şey söyler. Ha bir insanın durumu yoktur ona amenna.
Ama durumu olup , paspal gezen insandan haz etmem ve yakınlıkta kurmam
Bu da biraz ağır oldu sankiMesela edep insana ozel birseydir, insanlari hayvanlardan ayiran da budur.
Sizin alakasiz yorumunuza istinaden yine yorumunuzla alakali bu soz aklima geldi.
Ben şahsen yanimda paspal giyinenden ziyade edepsiz, hayasiz, insanlari dis gorunuse gore yorumlar yapip ezen, ahlak yoksunu vs gibi kotu ozelliklere sahip birinin bulunmasindan rahatsizlik duyarim.
Cogu zaman yanimdaki arkadasimin ne giydigini hatirlamam bile. Hep ayni kiyafeti giyse bile bu onunla iletisimimi etkilemez.
Cevap versem banlanırım , değer misin ? AslaMesela edep insana ozel birseydir, insanlari hayvanlardan ayiran da budur.
Sizin alakasiz yorumunuza istinaden yine yorumunuzla alakali bu soz aklima geldi.
Ben şahsen yanimda paspal giyinenden ziyade edepsiz, hayasiz, insanlari dis gorunuse gore yorumlar yapip ezen, ahlak yoksunu vs gibi kotu ozelliklere sahip birinin bulunmasindan rahatsizlik duyarim.
Cogu zaman yanimdaki arkadasimin ne giydigini hatirlamam bile. Hep ayni kiyafeti giyse bile bu onunla iletisimimi etkilemez.
Bdv de beğendim almak isteyen bana sallıyor. Alamıyorlar da yazıkBu da biraz ağır oldu sanki
neden oyle bir sey yapsinlar ki? yani ben de forumda aktif bir uyeyim ama o kadar da dikkatimi cekmediniz, kimsenin sizin uzerinize oynadigini falan fark etmedim.Bdv de beğendim almak isteyen bana sallıyor. Alamıyorlar da yazıkher neyse ban almaya değmeyecek insanlarla artık muhattap olmayacağım. Göz ardı edicem hepsini.
Sassy sen takıntılı değilsin çünkü. Ben kendimi önemsediğimden değil bildiğim bir şey olduğundan söyledim emin ol :)neden oyle bir sey yapsinlar ki? yani ben de forumda aktif bir uyeyim ama o kadar da dikkatimi cekmediniz, kimsenin sizin uzerinize oynadigini falan fark etmedim.
bu konuya yaptiginiz yorum gercekten cok talihsiz oldu, ben diger kisinin hakaret iceren yorumunu da tasvip etmiyorum ama en azindan “arkadaslar evet yorumum hos olmamis” deseniz daha sik olurdu. cunku gercekten herhangi bir mantiga uymuyor kiyafetim yok diyen bir genc kiza benim marka takintim var kiyafeti guzel olmayanla arkadaslik etmem demek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?